A ja imam "problem"... skoknut cu i u jesenske.. dakle, jucer navecer smo otkrili usisavac. Oko 19h se krenuo derati kao lud. Ok, proslo 2 sata od jela, trebao bi, s obzirom na kolicinu ad jesti min razmak svaka 3 sata, al dobro. Idem mu ocistiti nosic, palim pilu, dignem ga i ZASPE. Ugasimo za 20 min, momentalno je otvorio oci. Ok, tad smo ga "sredili" i jedva je u 21h zaspao. Ja uz taj zvuk ne mogu boraviti a kamoli spavati. Ako samo uz to bude htio spavati, spalit cu na zivce.
Ima li itko bilo kakav prijedlog?
Aymee
Pozdrav mame!
Čitam vas već dosta dugo (cijelu trudnoću), a sad eto da se i ja javim…. jer vas i dalje čitam iako sam rodila prije mjesec i pol dana.
Svašta sam tu naučila…. a trenutno sam svratila zbog nicanja zubića…. da, sa mjesec dana.
Draga, dobro nam dosla! Nadam se da ce zubici cim bezbolnije niknuti, 😮
Ako zelis, reci nam nesto o svojoj bebici. Kad je rodjena, kako se zove, kakva je.. 😍
Hvala na dobrodošlici!
Moj bebač je mali borac, već prvi dan kad sam došla liječniku savjetovali su mi pobačaj zbog mojih problema sa zdravljem (lupus i sjogren) i zbog lijekova koje sam pila. Rekli su da ja trudnoću vjerojatno neću "izgurati" i tko zna što će biti sa bebom, ako se uopće rodi... I što će biti samnom tijekom i nakon poroda.
Nikako nisam bila za pobačaj, imali smo vjere da će sve biti u redu i da ćemo sve izdržati.... I tako se na sami termin, rodio Aron... Apgar 10/10, prekrasan, živahan, snažan. Lijepo napreduje.... Muče nas grčići sad kako smo krenuli sa D3 kapima, kad mu ih ne dam, nema grčeva...iako pijemo Biogaiu... Sad su krenuli i zubići, malo preeeerano...ali eto i to ćemo izdržati.
I eto nas sad tu.
A ja imam "problem"… skoknut cu i u jesenske.. dakle, jucer navecer smo otkrili usisavac. Oko 19h se krenuo derati kao lud. Ok, proslo 2 sata od jela, trebao bi, s obzirom na kolicinu ad jesti min razmak svaka 3 sata, al dobro. Idem mu ocistiti nosic, palim pilu, dignem ga i ZASPE. Ugasimo za 20 min, momentalno je otvorio oci. Ok, tad smo ga "sredili" i jedva je u 21h zaspao. Ja uz taj zvuk ne mogu boraviti a kamoli spavati. Ako samo uz to bude htio spavati, spalit cu na zivce.
I moja mrva hoće zaspati uz usisivač, čim ga upalim - 2 minute i on je u svijetu snova, ali isto tako se dogodi da se probudi kad ugasim usisivač. Probala sam jučer jer nije mogao od zubića spavati...
A ja imam "problem"… skoknut cu i u jesenske.. dakle, jucer navecer smo otkrili usisavac. Oko 19h se krenuo derati kao lud. Ok, proslo 2 sata od jela, trebao bi, s obzirom na kolicinu ad jesti min razmak svaka 3 sata, al dobro. Idem mu ocistiti nosic, palim pilu, dignem ga i ZASPE. Ugasimo za 20 min, momentalno je otvorio oci. Ok, tad smo ga "sredili" i jedva je u 21h zaspao. Ja uz taj zvuk ne mogu boraviti a kamoli spavati. Ako samo uz to bude htio spavati, spalit cu na zivce.
Ja sam svog prvog stavljala u kolica i pod kuhinjsku napu. Ipak je zvuk prihvatljiviju uhunego usisavac za nas… i dan danas zaspe dok kuham! :)
url=https://lilypie.com]
Moj bebač je mali borac, već prvi dan kad sam došla liječniku savjetovali su mi pobačaj zbog mojih problema sa zdravljem (lupus i sjogren) i zbog lijekova koje sam pila. Rekli su da ja trudnoću vjerojatno neću "izgurati" i tko zna što će biti sa bebom, ako se uopće rodi… I što će biti samnom tijekom i nakon poroda.
Nikako nisam bila za pobačaj, imali smo vjere da će sve biti u redu i da ćemo sve izdržati…. I tako se na sami termin, rodio Aron… Apgar 10/10, prekrasan, živahan, snažan. Lijepo napreduje…. Muče nas grčići sad kako smo krenuli sa D3 kapima, kad mu ih ne dam, nema grčeva…iako pijemo Biogaiu… Sad su krenuli i zubići, malo preeeerano…ali eto i to ćemo izdržati.
I eto nas sad tu.
Pozdrav! Mamice, saka cast na borbi za bebicu!!!
Bas mi je drago da je sve proslo u redu i da je bebica zdrava! :) Uzivajte u svakom danu!
ja d3 kapi nisam davala prvom malom prosle god.jer je dobijao grcice (nakon 3 dana sam odustala), ali smo bili svaki dan vani na suncu, pa smo to nadoknadili. Isto tako sad planiram i sa drugim jer ionako jadan ima grcice pa da mu se ne pogorsa stanje. Ja sad sa starijim imam šou sa zubicima jer mu izbijaju ocnjaci pa je to jos gore nego ovih 6 koje ima… sline ima u potocima po svuda!!
url=https://lilypie.com]
Drage moje zene, hvala vam puno .napidsls sam cijelo pismo i sve mi se izbrisalo.
Pa cu sad samo ukratko. Odlucila ssm slusati svoj majcinski instinkt od ovog trenutka, jer mi je pun kufer njihovih dijagnoza, a nitko mi ne zeli dati uputnicu daljnja testiranja. Tako da odsada postuoam kako mi moj majcinski instinkt bude nalagao
Aymee draga probali smo vec bili s drugom hranicom. Do bocice mislim da nije, jer mi je od subote znala pojesti i po 130ml, ali evo od jucer je opet pocela slabije, al dobro. Vidjeti cemo .do bocice isto mislim da nije jee ima ona i svoje tommee tippee za mlijeko, koje voli, nuk za cajic,a zlicicu za vodu .I jako dobro zna sta ce papati, naucila se raspoznati. Pametna mamina glavica. Bude u svojoj ljuljacki po sat vremena i prica s muzikom i svjetlima, igra se, smije, svadja .hahahha ja kad je poljubim svaki put mi se nasmije,itd .a to su mi najbolji pokazatelji da mi je dijete dobro i nastaviti cu ovako. Samo joj pruzati puno ljubavi i paznje i osluskivati nju i njene potrebe. Ako budem vidjela da to ide na gore, inzistirati cu na uputnici za kantridu i bolnicu, i biti cemo svw dok ne otkriju sta je .Ako ne budu htjeli,znali ici cemo privatno. Ja sam se isplakala i sad sam super .
A i kremica nije na bazi kortica jer je doktor izricito protiv njih i naglasio mi je da ni ukojem slucaju je ne mazem s njima i hvala mu na tome. :) Etoo
A za okice vam jw najbolja kamilica. Vrecica kamilice i pola deca vode, ohladite na onako mlako prema toolom i gazicom brisete izvana prema unutra dva puta dnevno. Nama je nakon jednog dana proslo. I istta stvar je dobra za cistiti lice :)
Dazi moja malena je isto imala dermatitis saboroicni i bila je na kremi sa kortikosteroida pomogla joj je ali mjesec dana smo se borili sa blažim osipom moj ti je savjet sta mi je dermatologica rekla lice joj čistiti cesto sa fiziološkom otopinom nemoj s kamilicom jer ona dodatno isušuje lice i mazati sa neutralnoj kremom ja joj osobno mazem sa balzamom Adrerma exomega…nadam se da sam ti pomogla…
Hvala ti draga :)
Imam taj balzam, zeleno bijela boca?
Fizioloskom cistim lice, nznm koliko cesto snijem.
I kad ju namszem cini mi se kao da joj je jos gore. Pa sam kupila Mustelinu kremu i ista stvar hmm.
Pocela mi je sluz povracati. Nznm s cim je to povezano
Pozdrav mame!
Čitam vas već dosta dugo (cijelu trudnoću), a sad eto da se i ja javim…. jer vas i dalje čitam iako sam rodila prije mjesec i pol dana.
Svašta sam tu naučila…. a trenutno sam svratila zbog nicanja zubića…. da, sa mjesec dana.
Draga dobro nam dosla. Pravi si borac!! Kako se osjecas sada?
Jao vec zubic. Strasno kako se vremena mijenjaju. Nekada se znalo oko 6 mj idu zubici,danas nasi naleni zivotici se tako brze muce s tim zubicima ahh
Nadam se dace sto bezbolnijr proci :)
Draga ovcica ewan :)
Ja upalim svojoj malenoj i zaspi sama ili kad spava i pocne se buniti odmah ga upalim i spava dalje :)
Ahhh sti mojih ootuka hahahahaha
Sretan bam bas dan,drage moje!!!!
Sortiraj odgovore
Najstariji