Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mela
    15. Rujan 2018. 10:33

Jutro drage mame kako ste nam? Kako su nam bebice? 
    Ne znam jel neka od vas imala sličnu situaciju, ali rijec je o slijedećem:
    Dvije noci beba mi povraca i to prvu noc posle dojenja u tri mlaza, a sinoc poslije dojenja u jednom mlazu. Kada je prvi put povratila sve je izbacila sto je jela za veceru i mlijeko koje je dojila, a sinoc samo mlijeko. 
    Jutros proljev i to doslovno sama voda koja je žute boje sa sadržajem. Sad mi je dojila i zaspala. Da li je moguce da je to povezano s zubicima ili je pokupila neku virozu?

Mela
    15. Rujan 2018. 10:34

Takodjer, proljev je tek jutros imala, do sada sve čvrsta kakica. 

• Frau_Mund6
    15. Rujan 2018. 10:57

Mela, sto si joj dala za veceru? Jel to inace jela? Moja pod zadnje stalno povraca kod uspavljivanja... previse se najede pa cim dode na trbuh povrati. 

url=https://lilypie.com]

dea32
    15. Rujan 2018. 11:22

Mela, ako nije jel nista novo ili nesto sto bi moglo biti sumnjivo da bi moglo bit problematicno, mozda je samo viroza. Moja cura je znala povracati zbog slajma iz nosa. Tek nakon 2-3x bi normalno zaspala kao da nista nije bilo. Pogotovo kad se smire i legnu taj slajm im pocne smetati. Ako nije prehladena, a proljev i povracanje se ne smanjuje ili se pojacava, pocne odbijati sisanje ili vodu odi na hitnu (ili dezurnom pedijatru, ne znam kak imate organizirano). Do tada nudi vise dojiti, nudi vode, laganu hranu (iako nije problem ako hranu odbija dok god sisa)..
    Dolores, ne pratim tablice, nisam ni sa prvim djetetom.. Dajem mu sezonsko i ono sto mogu nabaviti. Do sad je probao skoro sve osim kravljeg mlijeka (jede jogurt, vrhnje i sir), meda, orasastih plodova i bjelanjak (on se bori sa dermatitisom pa sam oprezna sa potencijalnim alergenima, curi sam kajganu dala da 9 mj)

• Dolores123
    15. Rujan 2018. 11:40

dea32

Mela, ako nije jel nista novo ili nesto sto bi moglo biti sumnjivo da bi moglo bit problematicno, mozda je samo viroza. Moja cura je znala povracati zbog slajma iz nosa. Tek nakon 2-3x bi normalno zaspala kao da nista nije bilo. Pogotovo kad se smire i legnu taj slajm im pocne smetati. Ako nije prehladena, a proljev i povracanje se ne smanjuje ili se pojacava, pocne odbijati sisanje ili vodu odi na hitnu (ili dezurnom pedijatru, ne znam kak imate organizirano). Do tada nudi vise dojiti, nudi vode, laganu hranu (iako nije problem ako hranu odbija dok god sisa)..
    Dolores, ne pratim tablice, nisam ni sa prvim djetetom.. Dajem mu sezonsko i ono sto mogu nabaviti. Do sad je probao skoro sve osim kravljeg mlijeka (jede jogurt, vrhnje i sir), meda, orasastih plodova i bjelanjak (on se bori sa dermatitisom pa sam oprezna sa potencijalnim alergenima, curi sam kajganu dala da 9 mj)

Moja je isto nedavno imala priljev i temp ali bez povracanja i bio rota virus.
    Mislila sam na hranu kao sto mi jedemo tipa variva i tako nesto.

Nina Leonita
    15. Rujan 2018. 12:13

Mela, to je moguće neki virus, odi joj provjeri leukocite. poslije je moguće da se pojavi osip, nemoj se iznenaditi

Nina Leonita
    15. Rujan 2018. 12:15

Dolored, jedno glupo pitanje.. kakl se to utvrđuje koji je virus u pitanju, koke pretrage za to treba beba napraviti? ili se to zaključuje prema simptomima?

dea32
    15. Rujan 2018. 12:17

S obzirom da ja sva variva radim tako da dinstam luk na masti njemu ih jos ne dajem. Radila sam neki dan krpice sa zeljem ali sam luk 'dinstala' na vodi pa sam malom dala i jeo je. Naravno, nama sam zacinila nakon sto sam njemu odvojila. Ovaj tjedan cu mu napraviti bolonjez sa junetinom. Paradajz je vec jeo kao jabuku. Ako radis varivo sa namirnicama koje si vec dala, mozes dat i djetetu ali bez soli.

Nina Leonita
    15. Rujan 2018. 12:21

@Ajmee hvala na pozitivnim primjerima. 
    @Dea svi doktori, i to baš specijalisti, kažu da d3 nema nikakve veze s tim zatvaranjem sutura, to je genetika uglavnom, a d vitamin sprječava rahitis i eventualno utječe na mineralizaciju kostiju  ali nikako ne potiče brže sraštavanje. i ja sam to pomislila pa sam baš to pitala više doktora. i išla je na kontrolu krvi i nisu bile povišene vrijednosti ni kalcija ni d vitamina.. tako da joj i dalje trebam davati taj d3..

• Dolores123
    15. Rujan 2018. 13:02

Nina Leonita

Dolored, jedno glupo pitanje.. kakl se to utvrđuje koji je virus u pitanju, koke pretrage za to treba beba napraviti? ili se to zaključuje prema simptomima?

Pa mene je poslala na vadenje krvi i samo trazi neku vrijednost za taj virus po tome zna.nslaz je bio odmah gotov i pogledala je i rekla mi.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.