Tea, znam ne treba brzati, još su mali. moja je što će tiče rasta u visinu natprosječna za dob, ali eto glavica malo sporije
Ma sve je to individualno jer svi smo mi razliciti...
Meni je stariji na porodu bio taaaako sitan i kad smo otpusteni kuci 2740 g i 49 cm... Sa 7 mj.je imao preko 11 kg... Glava ko tatina, kupujemo kape za cetverogodisnjake sad sa 1 god.i 7 mj..... A sve je u redu.. Genetika... Tata je "glavat"!!!
url=https://lilypie.com]
Mame sa iskustvom, kad krece uvodjenje krute hrane? Moramo li imati zubiće za kušanje krute hrane?
Jutro cure! Eto jos nisam zavrsila u crnoj kronici, 🤣🤣🤣 al mi se baba opasno igra sa zivcima. Jucer je u moje ime slagala da ne volim rostilj (a bili pozvani na jedan) pa su ljudi posebno zbog mene radili i teletinu ispod peke uz rostilj. Mislim, necu se zaliti, jedem sve ali sto lazes i izmisljas?
Orangina, mali noc spava odlicno, dan i dalje lose ali nije mu smetala promjena. Jedino je prva 2 dana bas plakao u stanu gdje smo. Valjda mu nepoznato.
Tea, nasmijala si me postom, ali da drecanje je jedini jezik koji neki razumiju.
Nina, vjerujem da ti znas da je sve ok ali da je sve to ipak stresno. Imate li ti ili dragi ili netko u obitelji sitniju glavu. Cisto usporedbe, frendica ima curicu kojoj je isto OG na donjoj granici i isli su na sve moguce pretrage i sve je ok. Mala ima glavicu na mamu (sitniju i manju),
Mela, ne vidim razlog da joj ne probas dati nesto kruce iako nema zube. Ak ne bude islo, probas kasnije. Ima djece koja ni sa godinom dana nemaju zube pa sve papaju.
Dea, zao mi je za liceko. Nadam se da je bolje danas. I da je prosla prehlada.
Aymee
Mela nije nuzno imati zubice da bi krenuli sa dohranom. Zvakati treba sa desnima i bolje je da nauce sto prije. Ono, neces dat peceni odrezak, ali kasasto-gnjeceno vilicom moze.
Aymee lice je katastrofa, jucer je cijeli dan bio u vlaznim povojima, napravila sam od njega mumiju (sad znam sto cemo bit za maskare ). Nije pokazalo bas nista bolje nego inace. A s obzirom da mu je vec krenulo stvarati rane i vlaziti morala sam danas namazati kortic, nazalost..
Nina, bitno da ste u kontroli. Jesu ti savjetovali sto sa d3 kapima? Znam da nekad od njih krene fontanela ranije sa zatvaranjem. Kao sto cure kazu, genetika ima puno utjecaja na razvoj djeteta..
Cure, dali bi mogla staviti sliku njegove pune pelene ili je gadljivo za forum?
Ludim jer na kontroli sa 7 mj.sam spomenula njegovu kakicu, kaze normalno da se promijenila nakon dohrane. Ali prosli tjedan je bas napunio pelenu na putu do pedijatra i onda je vidjela kako izgleda pa odmah pise recept, prasak u vodu, promijena prehrane, izbaciti sto zatvara: jabuka (nisam znala!), riza, krumpir, mrkva.
Ali njemu nije nista bolje od tada, 2 puta je imao kasastu kaku, sve ostalo gusto tijesto!
@Frau moj slabo hoce vodu, ujutro 50ml, kroz dan jedva 50-60ml, i nudim mu caj od komoraca. Cica svaka 3h ko novorodence haha ali kratko, par minuta...
I mi krecemo na bazen ali za 10 dana. Moram mu kupiti kupaci, nasla sam za bebe od 12mj.
@Mela na koju krutu hranu mislis? Voce i povrce koje nije miksano u kasicu? Moj polako prsticima pokusava jesti kad skuham nesto pa narezem na tanje trakice.
@Aymee i sto tvoja sveki ima od toga da laze da ne volis rostilj? Koma!!
@Dea bas mi je zao maleckog 😞 mozda mu se od zubica pogorsao osip
Dea, zao mi je za liceko 😐 znam da mom fragom fleke izbijaju za promjenu vremena... ne zbam reagira li i tvoj mali na to.
Orangina, samo ti stavi sliku, pa cemo skomentirati... mozda netko nesto zna!
url=https://lilypie.com]
Orangina, slobodno pusti sliku. A eto, morala je slagati da ja ispadnem primadona.
Aymee
Orangina i mene sad zivo zanima, jer i mi smo na “ gustom tijestu”, kasasto nije vec duze. O bokte opet novi momenti
Evo slika pa recite sto mislite, sad se " lijecimo" malo vise od tjedan dana i isto je!
Evo slika pa recite sto mislite, sad se " lijecimo" malo vise od tjedan dana i isto je!
Sorry, ali meni je ovo normalno.
Aymee
Sortiraj odgovore
Najstariji