Mirjanos, prerano joj je za veceru, a i davanje vecere ne garantira prospavanu noc. Moja cura je sa godinu dana imala 3 glavna obroka, 2 meduobroka i cicanje preko dana pa se po noci budila min svakih 1h za cicanje. Budila se dok nismo ukinuli dojenje. Nije to njima toliko hrana, nego ne znaju kako zaspati pa traze sisu. I mi se budimo, samo se ne sjecamo i znamo zaspati sami..
@Aymee pa sta bi trebao dobiti 2kg mjesecno? Neki doktori stvarno nisu normalno a sto je najgore nisu uskladeni, jedni kazu ovako, drugi onako..
@Tea a bas slatko kako tjesi drugu djecu, osjecajan braco ☺
@Frau drago mi je da joj se kasalj povukao!
Tata se brine, to je normalno, probaj mu objasniti da na bazenima (ako cete tamo ici) griju vodu i prostor, dobro osusis i presvuces bebu i super.
Imamo ogradicu za pregraditi dnevni tako da ne moze ici do opasnih stvari. Ovako se igra i puze na sigurnom.
@Dea onda je moguce i kod nas kao i kod vas, tatu jedva vidi pa smo vecinom sami, naviknuo se samo na mene.
Kako vrijeme leti, mali ti ima 9mj i uskoro ides raditi!
Hoce li krenuti u jaslice?
@Mirjanos sve na moru je skuplje a dragi ima posao kojeg ne zeli mijenjati. Ali bilo bi super zivjeti na obali, obozavamo more!
Super da ti se mala pokakila! Mozes joj slobodno svaki dan dati vocku.
To sto se budi po noci ne znaci nuzno da je gladna, moze biti zed, zubici, vjetrovi ili samo malo zeli mamu ☺
Zasto spominjate davanje urina, to nesto obavezno ili kontrola? Mi jos nismo nikad.
@Nina Leonita bravo za 9mj, vec ste veeeliki 😉
Nina bravo za 9!
Mirjanos, kao sto je Dea napisala, ne znaci da ce se rjedje buditi. Mozes joj probati uvesti neke zitarice sat, dva prije spavanja ali nema garancije. Kod nas nisu djelovale, i dalje se budi nocu na bocu.. najcesce 2 puta (ako 6h ujutro smatramo noc)....
Orangina ne znam, po meni je mali AM TAMAN, ni debeo, ni mrsav al stasit
Aymee
Orangina, da, uskoro na posao. A mali je 4.ti na listi cekanja za jaslice. Ako ne upadne, ne znam gdje cu s njim.. Sve smo opcije iscrpili, ostaje da muz uzme 2 mj porodiljnog iako je na novom poslu od 11 mj prosle godine i ne znamo kako ce poslodavac to prihvatiti.
Orangina gdje mogu nabaviti tu ogradicu? moja mala je počela puzati i nezaustavljiva je..
zadnja dva mjeseca moja mala spava sa mnom u krevetu i stalno se gura uz mene.. stjera me u kut, a tatu smo naravno istjerali. ma kako ju sad vratiti u kinderbet?? to bi bilo čudo.. još i sisa.. a kako vaši spavaju?
Mirjanos, super za kakicu, strasno je to kad se bebaci jadni pate a ti ne znas kako bi pomogao vise..
Dea, prihvatit ce ona to s vremenom kad krenu dogodovstine u vrticu, kad stekne nova poznanstva i nove prijatelje, slatkica mala :)
Orangina, iskreno, u tim trenucima mi dode da prestanem dojiti, valjda mi dosta bolova i svega sto sam prosla s dojenjem otpocetka, ali onda pogledam malog i koliko napreduje i bude mi zao, ne zelim biti sebicna..
Tea, super za jaslice.. :)
Aymee, neki pedijatri stvarno nisu normalni, ne treba se obazirati, normalno je da sto su stariji manje dobivaju jer puzu i aktivni su..
Jutro cure!
Evo i mi jucer nismo kakali...taman kad sam se pohvalila... nadam se da cemo danas!
Orangina, moj stalno nesto trubi... bas mi ide na zivce. Ako malu odvedem i prehladi se, tocno ce me razapet 😁 sad nece ni ogradu za dnevni.. veli da meni sve treba i da sve kupujem ko sumanuta 😂😂😂😂 ima tu istine, ali ne volim polovna rjesenja sa daskama po kuci ili sl... i onda imam jos vise sanse da se dijete ozljedi. Ne moram pisat da je uvijek tako, kad smo uselili izgubila sam 3 god zivota da si napravim kuhinju kakvu zelim.. pa aparati... silom je htio plinsku plocu i dogovor je bio da ju on odrzava... evo sad ja cistim iako sam od pocetka tvrdila da je to sranje. Ma ti muski, nista im ne treba na ovom svijetu.
Ugl, borba za sve!!!
Dea, drzim fige da upadnete do nove god 😉
url=https://lilypie.com]
Ninaleonita, nama je upalilo to da smo na kindicu skinuli jednu stranicu, gurnuli ga do zida i do njega stavili nas krevet. Kad sam ju uspavljivala ja bi se ugurala u krevetic s njom i tako ju dojila pa se samo prebacila na nas krevet. Doduse, bilo je trenutaka kad bi se ja probudila u njenom kreveticu a ona na sredini naseg kreveta, a tata na rubu..
Dijana, ne brinem se ja za nju, prihvatit ce. Vec je jucer rekla da joj je lijepo bilo. Al sad joj je nagla promjena s obzirom da je 2 mj bila doma.
Frau, tocno znam kak ti je. Takav isti je i moj. Bolje je suprotno od onog sto bi ja, on ce sve to sredit i na kraju kad vidi da to nije to, onda kaze da sam ipak bila u pravu ali sto je tu je .
@Dea stvarno se nadam da ce ti mali upasti u jaslice!
Tako smo i mi imali skinutu stranicu i nas krevet do njegovog sve dok nije poceo puzati i izlaziti iz njega.
Usred noci bi mi dosao pod noge a bilo me strah da ne padne ili ga ne zgnjecim 😞
@Nina Leonita probaj ju malo po malo stavljati u krevetic na spavanje dok je jos budna ali pospana, u pocetku ce se buniti.
Malo sam guglala "ograda za igru" i "ograda za bebe park" i vidim cijene preko tisucu kuna ufff! 😮 http://www.annikababy.com/park-a-kid-ogradica
Mi smo kupili drvenu ogradu za 80€ (ukljucena dostava u Francuskoj) 8 panela 70x90 svaki, jedan ima vratasca https://www.bc-elec.com/fr/parc-bebe-octogonal-modulable-en-bois-7-2m-8-panneaux-de-70x90-cm-48166
Mozes napraviti park, mali ili veci, ili koristiti da odvojis prostoriju.
Malo je losa kvaliteta videa ali bar se vidi kako izgleda https://youtu.be/R1qqwga02KM
Sad neznam dali se u Hrvatskoj moze naci slicno.
Ograda iz videa moze biti dostavljena do Hrvatske za cca 30€,na kraju to dosta kosta.
@Dijana kuzim te potpuno ali svaka cast sto si nastavila dojiti, nije lako. Probaj svaki dan toplim tusem kruziti i masirati ih malo cisto preventivno.
Ehh sad sam se sjetila da nisam oprala kosu od subote lol!
@Frau kako kod vas napreduje uspavljivanje?
Joj znam te situacije s muskima, nekad mi dode da udavim svojeg haha
Sortiraj odgovore
Najstariji