Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    dea32
    07. Rujan 2018. 23:28

Tea, ja cu isto morati do ravnateljice krajem mjeseca tak da znam da li ima djece koja navrsavaju 3 godine i prelaze u vecu grupu. Ujedno da znamo za tatin porodiljni, jer treba mjesec dana prije predati zahtjev.. 
    Meni isto nije jasno to sa cekanjem vrtica, ocekuju da se djeca radaju, da se radi na natalitetu a onda trebas na posao da djetetu mozes nesto i priustit i onda ga nemas gdje ostavit.. Apsurd totalni! Mi stvarno nemamo druge opcije. A ako tata iskoristi porodiljni, a mali jos nece dobit mjesto, stvarno ne znam gdje cemo i sto cemo..

Nina Leonita
    08. Rujan 2018. 00:30

nama je totalno nezgodno s vrtićima jer nam bebe pune godinu dana u prosincu ili kasnije.. ali mislim da primaju kroz cijelu godinu ako ima mjesta, naravno. privatni sigurno primaju, a mislim da i javni..

• Frau_Mund6
    08. Rujan 2018. 10:59

Privatni su oko 2600 koliko sam gledala. To si nazalost ne mogu proustit. Mene zanima kako je sa ovim subvencijama? Mozemo li njih dobiti kroz godinu?  Ako me kosta oko 1000 kn onda mi je to ok.  Inace cu morat organizirat bake, a to mi nije bas opcija. 

url=https://lilypie.com]

08. Rujan 2018. 14:00

Frau_Mund6

Privatni su oko 2600 koliko sam gledala. To si nazalost ne mogu proustit. Mene zanima kako je sa ovim subvencijama? Mozemo li njih dobiti kroz godinu? Ako me kosta oko 1000 kn onda mi je to ok. Inace cu morat organizirat bake, a to mi nije bas opcija.

Padobranski uljecem, subvencije grada zagreba za privatne vrtice se mogu dobiti tokom cijele godine i grad isplacuje za svaki mjesec u godini tokom kojeg dijete polazi vrtic. Ti predajes jednom u godini dokumente o visini prihoda i jos neki formular i dalje vrtic sve odradi s gradom. 
    Imas na stranici od grada neku tablicu po prosjeku primanja tko koliko dobije od grada.
    Mi smo s prvi djetetom u sijecnju krenuli u privatni i isla je do 1.9. te godine. 

• Frau_Mund6
    08. Rujan 2018. 15:10

Gumbek, hvala na informaciji 😉 tocno mi je to trebalo! Sad jos samo da ulovimo mjesto u ozujku!! Vidjela sam tablicu. Jos cu otici na razgovor kad stignem. Thnx!!!

url=https://lilypie.com]

• Dijana221
    09. Rujan 2018. 19:12

Jedno osjetljivo pitanje. Mame koje ne dojite ili ste rano prestale dojiti dijete, zbog cega je to bilo? Kako kad se vratite na posao, je li izvedivo i dalje? Da li dijete bude jednako privrzeno mami ili ipak bude manje? 

dea32
    09. Rujan 2018. 21:23

Dijana221

Jedno osjetljivo pitanje. Mame koje ne dojite ili ste rano prestale dojiti dijete, zbog cega je to bilo? Kako kad se vratite na posao, je li izvedivo i dalje? Da li dijete bude jednako privrzeno mami ili ipak bude manje?

Na sto mislis kad pitas 'Kako kad se vratite na posao, je li izvedivo i dalje?'
    Osobno mislim da je privrzenost stvar karaktera, ima i onih koji su dojeni pa ne pitaju za mamu i mogu ostat kod koga god na cuvanju, a ima i onih koji nisu dojeni pa ne mogu bez mame..

• Dijana221
    09. Rujan 2018. 21:39

dea32

Dijana221

Osobno mislim da je privrzenost stvar karaktera, ima i onih koji su dojeni pa ne pitaju za mamu i mogu ostat kod koga god na cuvanju, a ima i onih koji nisu dojeni pa ne mogu bez mame..

Pa moj mali npr preko dana jako cesto doji, a kad bi se vratila na posao ranije ne znam koliko bi to bilo izvedivo i da li bi se ljutio bez mene 9h u danu... 

dea32
    09. Rujan 2018. 22:29

Dijana221

dea32

Dijana221

Pa moj mali npr preko dana jako cesto doji, a kad bi se vratila na posao ranije ne znam koliko bi to bilo izvedivo i da li bi se ljutio bez mene 9h u danu…

Ako znas da se moras vratiti ranije onda mu uvedes veci broj krutih obroka na vrijeme tako da moze duze bez sise. Ili se izdojis pa da mu imaju za dati mlijeko.
    Moja cura je dojila do skoro 2 godine, nije joj 'smetalo' sto smo bile razdvojene, ali bi skidala majicu s mene cim bi usle u stan i onda smo imale mazenje i sisanje kroz 1h. Meni dobro doslo da se odmorim, a njoj da si zadovolji potrebu za sisom.
    A druge strane, moj necak je sam odustao od cice kad se sestra vratila raditi (sa njegovih god dana), pretpostavili smo da je to zato sto je bio 'ljut' na nju jer je nije bilo. Sad ima 11 god, privrzeniji je njoj nego najmlada koja je cicala skoro 3 god i koju je jedva skinula sa cice..
    Sve ovisi o karakteru djeteta.
    Posao definitivno nije razlog za prekid dojenja, ako to naravno ne zelite. Djeca su dovoljno pametna da znaju koga mogu traziti cicu i dok ne vide mamu za cicu se ni ne sjete..

• Dijana221
    10. Rujan 2018. 07:57

dea32

Dijana221

dea32

Dijana221

Pa moj mali npr preko dana jako cesto doji, a kad bi se vratila na posao ranije ne znam koliko bi to bilo izvedivo i da li bi se ljutio bez mene 9h u danu…

Ako znas da se moras vratiti ranije onda mu uvedes veci broj krutih obroka na vrijeme tako da moze duze bez sise. Ili se izdojis pa da mu imaju za dati mlijeko.
    Moja cura je dojila do skoro 2 godine, nije joj 'smetalo' sto smo bile razdvojene, ali bi skidala majicu s mene cim bi usle u stan i onda smo imale mazenje i sisanje kroz 1h. Meni dobro doslo da se odmorim, a njoj da si zadovolji potrebu za sisom.
    A druge strane, moj necak je sam odustao od cice kad se sestra vratila raditi (sa njegovih god dana), pretpostavili smo da je to zato sto je bio 'ljut' na nju jer je nije bilo. Sad ima 11 god, privrzeniji je njoj nego najmlada koja je cicala skoro 3 god i koju je jedva skinula sa cice..
    Sve ovisi o karakteru djeteta.
    Posao definitivno nije razlog za prekid dojenja, ako to naravno ne zelite. Djeca su dovoljno pametna da znaju koga mogu traziti cicu i dok ne vide mamu za cicu se ni ne sjete..

Kad izdojim nece nikako, ni na bocicu, ni zlicicu, cak ni kad mu pomijesam s krutom hranom..
    Ne zelimo prekinuti, ali se bojim da bi sam krenuo odbijati kad me ne bi bilo tako dugo.. ugl hvala Dea na savjetima :)
    Kako su vasi bebaci? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.