Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nina Leonita
    11. Rujan 2018. 00:00

Dea naše bebe su par dana razlike.. fora.. nije da sam tek sad ro skužila, ali gledam tvoj lilypie pa mi je fora.. 
    hvala na idejama za ovradicu, stavili smo oko kreveta ogradicu od drugog kinderbeta.. ona se penje uz namještaj, cura bi se već dizala gore i stajala.. ali još je malo slaba, mislim da joj kralješnica još nikn spremna

dea32
    11. Rujan 2018. 07:30

Nina Leonita

Dea naše bebe su par dana razlike.. fora.. nije da sam tek sad ro skužila, ali gledam tvoj lilypie pa mi je fora..
    hvala na idejama za ovradicu, stavili smo oko kreveta ogradicu od drugog kinderbeta.. ona se penje uz namještaj, cura bi se već dizala gore i stajala.. ali još je malo slaba, mislim da joj kralješnica još nikn spremna

Nina jel mala sjedi? Moj se ustaje na noge od 7 mj starosti. Sad je vec aspolvirao ustajanje tako da se ustaje i uz zid i vrata, znaci ne treba mu nesto da uhvati da bi se digao. Neki dan je poceo i hodati uz namjestaj. I toliko je stabilan da nije pao vec dugo, naucio je pasti na guzu a da ga ne prehiti na glavu.
    Tako da, ako ti mala to sama radi, spremna je sigurno, sa sjedenjem i puzanjem oni sebi ucvrste leda..

• Frau_Mund6
    11. Rujan 2018. 11:32

Evo mi se vratili od pedijatra. Cijepljena je! Pluca dobra! 68cm i 8 kg 😉 
    Nasa pedijatrica nije odusevljena njenim sjedenjem. Veli da je to prerano, da bi trebala pocet sa cca 8 mjeseci i sjest se samostalno sa 9. Njen prijedlog je da joj to nedam...  a kad sam pitala kako, nije mi znala reci. Ono sto mene muci je da se osloni na koljena i rukice i iz tpg polozaja ide na guzu pa su joj noge kao u zabice. Mislim da je to opterecenje ta kukove. Ali ne znam sta da radim. Ona se svaki put na podlozi u 2 min bavi u taj polozaj. Mogu je vezat u lezaljku, ali kako da dijete napreduje? Bas me izludi ta pedijatrica svaki put kad dodem....

url=https://lilypie.com]

• Mirjanos
    11. Rujan 2018. 13:16

Frau, jesi ti ulovila urin?

Koliko sam zapamtila, trebala si raditi urin i vaditi krv? Jel ti to pedic rekla da je redovna kontrola? 
    Meni je tako rekla, a sada vidim da neki to ne trebaju raditi?

• Frau_Mund6
    11. Rujan 2018. 13:33

Mirjanos, jesmo, svi nalazi su dobri. Neki ne rade, neki samo krv. Meni je ok da joj pregledaju i krv i mokracu. Cisto da znamo da smo zdravi! 
    Bila samsad na grupi za doilje i tamo se cude ovim uputama od pedijatrice. Vele da bebe polako sjedaju sa 6 mjeseci i sa 8 samostalno sjede. Ne kuzim sta je toj mojoj doktorici... zena me isprepada svaki put kad dodem i ne daje nikakve konkretne upute. 

• Aymee
    11. Rujan 2018. 13:38

Frau, Dea ce biti pametnija ali mislim da mala ne radi nista na sto na ovaj ili onaj nacin nije spremna. Ja bi ju na tvom mjestu i dalje pustila na podu. Nama je fizijatar rekao da mali mora cim vise biti na podu jer ce se samo tako ispravno razvijati. 
    A mi na putu, zadnjih sat vremena je toliko urlao da mislim da ce promuknuti. I vrag je s nama u autu (SveKRAVETINA), ubit cu ju majke mi! Toliko pameti da mi dodje da se ili ja vratim ili da nju izbacim. Sad smo stali da mali jede, toliko me izivcirala i ona i dragi da sam otisla u auto. Hranim ga, a on se komesa, nijedno da pridje i pita trebam li pomoc nego ko kurve sjede i blijedo me gledaju. Zeludac mi je u grlu, na rubu sam sloma, je..m im milu ma....u! 

Aymee

• Frau_Mund6
    11. Rujan 2018. 13:46

Aymee draga, mi smo bili posvadani kad smo se vracali s mora... mala je naravno samo tada vristala i plakala... ta energija je za nju bila skroz dovoljna da se ne moze smiriti. Probaj im objasnit da niti  tebi niti djetetu ne rade dobro sa svim tim silnim  pametovanjima. Osim toga ti si sposobna sama s njim odradit cijeli dan pa se toga i drzi ako vec nemas pomoci. Sve je bolje od odmaganja!!!
    Ma mislim da cemo morat promijenit pedijatra, mislim kaj da joj vjerujem kad ne zna kad bi dijete trebalo sjesti.... 😣

• Aymee
    11. Rujan 2018. 14:00

Frau_Mund6

Aymee draga, mi smo bili posvadani kad smo se vracali s mora… mala je naravno samo tada vristala i plakala… ta energija je za nju bila skroz dovoljna da se ne moze smiriti. Probaj im objasnit da niti tebi niti djetetu ne rade dobro sa svim tim silnim pametovanjima. Osim toga ti si sposobna sama s njim odradit cijeli dan pa se toga i drzi ako vec nemas pomoci. Sve je bolje od odmaganja!!!
    Ma mislim da cemo morat promijenit pedijatra, mislim kaj da joj vjerujem kad ne zna kad bi dijete trebalo sjesti…. 😣

Frau, "skolski" se "ispravno" posjedaju s 9 mjeseci. ALI vise djece nisu "skolska"... mislim da je tih 9 vise "postavljeno" da se roditelji ne brinu ako dijete od 7, 8 mjeseci ne sjedi. Svi oni imaju svoj tempo razvoja i ne mora nuzno kod svih biti istim redoslijedom. Evo ti nas za primjer: prije 7 mj propuzao vojnici, prije 8 mj se posjeda u kolicima i dize na noge uz namjestaj, sa 8 mj pocinje pravilno puzati ali se s poda jos ne dize u sjedeci polozaj, tj osloni se na ruku i nogu, krene sjesti, vidi neku zicu ili bijo sto sto nije igracka i odlepsra daljd.

Ma ja cu ovu kravetinu ubiti garant! Ajme kako me zivcira jos od jutra, nemate pojma!

Aymee

• Dijana221
    11. Rujan 2018. 14:38

Aymee

Frau, Dea ce biti pametnija ali mislim da mala ne radi nista na sto na ovaj ili onaj nacin nije spremna. Ja bi ju na tvom mjestu i dalje pustila na podu. Nama je fizijatar rekao da mali mora cim vise biti na podu jer ce se samo tako ispravno razvijati.
    A mi na putu, zadnjih sat vremena je toliko urlao da mislim da ce promuknuti. I vrag je s nama u autu (SveKRAVETINA), ubit cu ju majke mi! Toliko pameti da mi dodje da se ili ja vratim ili da nju izbacim. Sad smo stali da mali jede, toliko me izivcirala i ona i dragi da sam otisla u auto. Hranim ga, a on se komesa, nijedno da pridje i pita trebam li pomoc nego ko kurve sjede i blijedo me gledaju. Zeludac mi je u grlu, na rubu sam sloma, je..m im milu ma….u!

Najgore je to kad gledaju i znaju pametovati a ne zele pomoci! Moj mali ne zeli jesti sve i odbija neku hranu, cak i onu koju voli prvih par zalogaja kao da ce ispovracati, a oni svi na mene sta sam mu to dala da ne zeli jesti, e onda sam ja njima rekla da znaju gdje nam je kuhinja i nek mu odu napraviti nesto ukusnije od ovoga a zdravo pa cemo mu dati, odjednom nitko nista..
    Treba znati postaviti ljude gdje im je mjesto! Drzi se, ne daj da te isprovociraju..

• Frau_Mund6
    11. Rujan 2018. 14:58

O boze, pa sta si ljudi daju za pravo? Tko je tu roditelj? Aymee, mislim da ti je vrijeme da sa muzem dogovoris kako cete odgajat dijete i da onda postavite ostale clanove obitelji u red. Mi smo se dogovorili da cemo napravit popis stvari koje ne smiju ako nas budu zaj... gle svi su imali djecu i priliku odgajat kako zele..  ne vidim zasto je sad problem vama stavit to na izbor. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.