Dobro je da sam otisla cim sam uocila. Apetit mu je i dalje odlican a toga sam se najvise plasila.. cure koje ste uvele dohranu, kakva vam je probava? Njemu je fenomenalna, ruca oko 13h a oko 17, 18h je to vec vani, 😆 (znam po boji)…. 🤣
Probava je ok. Jedino ga je jucer malo "zatvorila" kasica riza+mrkva pa je umjesto jucer navecer "izaslo" jutros u mrvicu tvrdjem izdanju. Pa smo pojeli breskvu i razradili crijeva! :)
Dea, ti sigurno znaskad mogu malcu stavit malo domaceg maslinovog ulja u kasicu? Starijem sam stavljala al se nesjecam otkad…
Tea, ako ti ista znaci moj odgovor, ja sam mu ulje stavljala s 5 mjeseci.. po p.s.-u ide sa 6 ali to je po kalendarima gdje se i dohrana zapocinje sa 6.
Aymee
Dobro je da sam otisla cim sam uocila. Apetit mu je i dalje odlican a toga sam se najvise plasila.. cure koje ste uvele dohranu, kakva vam je probava? Njemu je fenomenalna, ruca oko 13h a oko 17, 18h je to vec vani, 😆 (znam po boji)…. 🤣
Probava je ok. Jedino ga je jucer malo "zatvorila" kasica riza+mrkva pa je umjesto jucer navecer "izaslo" jutros u mrvicu tvrdjem izdanju. Pa smo pojeli breskvu i razradili crijeva! :)
Dea, ti sigurno znaskad mogu malcu stavit malo domaceg maslinovog ulja u kasicu? Starijem sam stavljala al se nesjecam otkad…
Tea, ako ti ista znaci moj odgovor, ja sam mu ulje stavljala s 5 mjeseci.. po p.s.-u ide sa 6 ali to je po kalendarima gdje se i dohrana zapocinje sa 6.
A vas sitno dijeli do 6.. 😘
Aymee
Naravno da znaci!!!! Samo sta vjecno Deu resetamo sa pitanjima pa mi je ostala navika
Sutra puni 6 mj! :)
Iskreno, nepratin onaj plan uvodjenja namirnica i dajen malom ono sta iman svjeze iz svog vrta. A za masnocu se bas nesjecan a nisan isla googlati...
Ma sutra mu dodam malo u kasicu nek se navikava! :)
Mi sve sa maslinovim kuhamo, pecemo, frigamo... Bas sve!!!
url=https://lilypie.com]
Naravno da znaci!!!! Samo sta vjecno Deu resetamo sa pitanjima pa mi je ostala navika
Iskreno, nepratin onaj plan uvodjenja namirnica i dajen malom ono sta iman svjeze iz svog vrta. A za masnocu se bas nesjecan a nisan isla googlati…
Mi sve sa maslinovim kuhamo, pecemo, frigamo… Bas sve!!!
A ni ja ti to ne pratim jer dijete ne bi nista jelo.. 🙄 mi vec mjesec dana tamanimo lubenicu a kao po tim kalendarima tek sa 8. mj. Kad ce ju jesti ako nece sada?!? Mi jedemo sto imamo u vrtu a ostatak kupimo.. srecom je sad sezona svega!
Aymee
Iskreno, nepratin onaj plan uvodjenja namirnica i dajen malom ono sta iman svjeze iz svog vrta. A za masnocu se bas nesjecan a nisan isla googlati…
Mi sve sa maslinovim kuhamo, pecemo, frigamo… Bas sve!!!
A ni ja ti to ne pratim jer dijete ne bi nista jelo.. 🙄 mi vec mjesec dana tamanimo lubenicu a kao po tim kalendarima tek sa 8. mj. Kad ce ju jesti ako nece sada?!? Mi jedemo sto imamo u vrtu a ostatak kupimo.. srecom je sad sezona svega!
Ja obozavam maslinovo i sve radim na njemu osim friganja jer je tako najmanje zdravo. Mene su u Dalmaciji naucili tocat domaci kruh u maslinovo pa i to volim!
Aymee
Aymee hvala.
Frau, zatrpani smo sa kutijama vec tjedan dana kada smo krenuli sa pakiranjem. I dan pred selidbu, mi nismo spakirali sve.. Dakle, nemojte se selit sa dvoje male djece!!
Tea, ja maslinovo dajem skoro od pocetka. U pocetku par kapi, sad vec onak za pola ili cijelu zlicicu. I super mu je probava od toga. Neki dan ga je zatvorilo 3 mahune koje sam ubacila u kasicu, ali smo ih potjerali drugi dan sa kruskama.. inace svaki dan pokaka, nekad i 2-3 puta, ovisno sto je na meniu. Moj mali lubenicu tamani kao lud, ni ja ne pratim tablice (nisam ni sa starijom), dajem sezonsko i ono sto mi je dostupno.. Od zacina sam mu dala cimet, bosiljak i origano.
A mi kakamo kao novorodjence, 4 do 6 puta na dan, 😁 neki dan 3 puta i ja sva bila u soku dal ga muci, ima li problema.. 😂
Aymee
Dea nek je sa srecom useljenje u novi stan.
Frau, brz oporavak vam zelimo i da nastavite uzivati u ljepotama mora.
Mi krecemo sa dohranom od početka narednog tjedna. Pripremila sam tikvice na meniju :-) Iskreno pratit cu u pocetku tablice jer me strah sto i kako, ali sigurno sa 8 mjeseci budem prestala ( kao i svi).
Jedno pitanje, moja curka vec nekoliko puta u toku noci se probudi sa plačem i nista je ne moze smiri nego cica. onda na cici jako tesko jede, od plača tiba joj štuca ali ona nju ne popusta. Kada je probam skinuti i umiriti jos bude gora. Da li je pravilno da nastavi tako dalje papati ili sto vec?Moram napomenuti to je vise deranje nego plač
Bravo za kakice Ayme i Dea. Kod mene je kao u stare babe, najvaznije da ima kakice. Obrađujem joj se kao malo dijete
Mela, hvala.
Malcima je cica generalno hrana i utjeha. Ako ju to smiri, daj joj da sisa. Kad zaspi mozes ju probat dignut na sebe da podrigne ako smatras da se nagutala zraka. Mozda ju muci probava, mozda zubici. Zdrava je, jel?
Za kakicu sam sa starijom isto vodila borbe, upisivala kad je bila jer bi zaboravila koliko ju je nepravilno imala. Nju ni sljiva, kruska, marelica ni maslinovo nisu potjerali.. Dok mali sad kaka ko grlica..
Sortiraj odgovore
Najstariji