Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    dea32
    10. Srpanj 2018. 22:48

Tea, odlicne vijesti! Bolje da ste provjerili nego da ti je sumnja stalno nad glavom..
    Frau, Aymee je pisala da je malac vristao kao bi se htio okrenuti na leda i da se vrtio u krug na trbuhu. Negdje sam joj zakacila video za vjezbe kako bebi pokazati da se okrene. Ugl, ispruze bebi desnu ruku, polegnu glavu na nju i okrenu ga na leda preko desnog boka. Probaj pa ces vidjet. Iako ako ona ne place jer se ne zna vratiti ostavi je tako, neka sama pokusa..

• Aymee
    10. Srpanj 2018. 23:43

Tea, i vise nego odlicne vijesti, bas mi je drago! 😊
    Dea, dobrodosli u klub zubatih s ocajnim licem. Ja ne znam sto bi mu vise mazala, 😪 al nek je zub izbio. Nas se sad vec lijepo vidi kad se veseljko nasmije.
    Frau, mi se okrecemo s trbuha na desnu ruku, lijevu povremeno. Ali kad mu je nesto zanimljivo na lijevoj strani radi krugove (ja kazem krugovi u zitu) a da na desnu stranu ode u jagode (pod stol, pod fotelju, u knjige...) .... dobro je dok ne urla..  

Aymee

• Dijana221
    11. Srpanj 2018. 07:00

Dobro jutro mame i bebice! Citam vas svakodnevno, evo i kratki feedback..
    Zavidim vama koje ste blizu mora pa mozete skoknuti s bebacima kad god! 
    Mi cemo uskoro tek poceti s kasicama, cekamo da malac navrsi 6 mjeseci.. bas sam uzbudjena, ne znam jos sto cu mu prvo spremiti.. :))
    Sto se tice uspavljivanja, mi se jos uvijek uspavljujemo u kolicima preko tepiha i nikako drukcije. Kad cvrsto zaspe prebacim ga u krevetic. Zna nekad zaspati dok siki, druge metode nemam.. a uskoro ce prerasti kosaru i imat cemo problem.. 
    Ni meni to oblacenje majica i ostale neudobne robice tako malim bebacima nije jasno! A i mi smo dobili te robice more, sa nekih stvari nisam uopce skidala etikete pa cu proslijediti dalje. Naposljetku nosimo samo bodice i odjelca, ili bodi u kombinaciji s kratkim/dugim hlacama..
    Kod nas komaraca i nema cak kako zna biti, imamo komarnike na prozorima, ostalo nista ne koristim
    Vicky, sretan rodjendan sa zakasnjenjem!
    Bravo za prve zubice u grupi!!! :))))
    Orangina, totalno te razumijem. Probaj sto vise boraviti na svjezem zraku, prosetati, sjesti i popiti kavu.. Mene je jedno vrijeme isto tako uhvatilo ludilo jer dragi ide u fus nakon posla u firmi i bila sam stalno sama i depresivna, sad kako je lijepo vrijeme stalno smo po vani, barem u sljivik izademo ako nista drugo i to mi daje toliku snagu, prosto napunim baterije za dalje!
    Dea draga, najezila sam se citajuci, ne mogu ni zamisliti koji stres si dozivjela!
    Tea, koje olaksanje! Bas mi je drago :)))
    Mela, moj mali ustaje iz autosjedalice i kad ga polegnem u krilu isto tako dize glavu i gornji trup, fizijatrica je rekla da je to skroz normalno.. Okretati se s trbuha na ledja nije jos naucio..
    Mi smo obavili vjezbe kod fizijatra i zadovoljna je napretkom, imat cemo sad kontrolu kod doktorice, onda jos jednom kod nje i to je to! Mama najsretnija :)
    Sutra cijepljenje i redovna kontrola kod doktorice, bas me zanima koliko je napredovao, ali mislim da je blizu 10kg.. svi me pitaju kako ga nosim, ja 157cm i 57kg a on veeeliki decko 

Orangina
    11. Srpanj 2018. 09:38

Dobro jutro! Citala sam vas, prokomentiram cim sef zaspi 😀 
    Moj mali je propuzao, uhvatilo nas nespremne, nisam jos pripremila stan na to i sad kad je na podu zeli dirati sve i svasta. 
    Kad je u svom kreveticu dosadno mu je i zabija se u ograde, zeli se probiti dalje 😂 

Sad ga stalno moram imati na oku do subote kad cemo probati nesto smisliti zajedno...

• Frau_Mund6
    11. Srpanj 2018. 10:27

Aymee, L je  napravila okret i u lijevo i u desno, tj nekoliko njih... ali onda je odjednom odustala 😁 sad se vrti na trbuhu samo u desno, smjer kazaljke na satu... stavim joj igracku ispred i vrti se dok ne dode ponovno do nje i onda veselje 😂😂😂😂 ne vristi, ne place... mozda joj je to zabavno. Pocela sam ju malo okretat da skuzi kako da se okrene na leda i obrnuto ali si nade  odma zanimaciju (grize prste, dohvati tetru, pilji u svjetlo) samo da to ne mora radit... kad se maknem od nje cesto ju nadem na ledima, znaci da se okrenula 😉 koja carica! Bas necu kad ti hoces 😂😂😂😂

url=https://lilypie.com]

• Frau_Mund6
    11. Srpanj 2018. 10:32

Orangina, vec puze... a joj, ja sam pohvatala da je to tam s 10 mjeseci....pred hodanje 😁 pa kud prije... 
    Makar mi se cini da se ova moja pomalo odguruje... 
    Sretno! Sad ciscenje na najace..  spremanje stvari... joj, struh me da bu to skoro doslo.
    Dijana, vi se cinite  skrozdobro 😉

url=https://lilypie.com]

• Dijana221
    11. Srpanj 2018. 10:38

Orangina

Dobro jutro! Citala sam vas, prokomentiram cim sef zaspi 😀
    Moj mali je propuzao, uhvatilo nas nespremne, nisam jos pripremila stan na to i sad kad je na podu zeli dirati sve i svasta.
    Kad je u svom kreveticu dosadno mu je i zabija se u ograde, zeli se probiti dalje 😂

Sad ga stalno moram imati na oku do subote kad cemo probati nesto smisliti zajedno…

Ajme,zar vec? 

dea32
    11. Srpanj 2018. 11:52

Frau, Lota vec sad pokazuje karakter 'nece meni nitko naredivati' 
    Dijana dok ste dobro, sve je ok. Neka malac raste, kad krene puzati i hodati malo ce stagnirati.
    Orangina, sad krece veselje i hvatanje djeteta po stanu 
    Moj mali isto puze ali ne pravilno na koljenima jer ga valjda zulja. Pokusa na koljenima, cim side sa tepiha spusta se na trbuh i odguruje nogama. A ima ga svugdje, cim se okrenem na drugoj strani je.. Novost je da se poceo dizati na koljena pa nekad i na noge kad se uhvati za nesto, iako nije stabilan uopce ni sjedeci. Posjeo se 3 puta i prestao s tim. Ocito su ova nasa zimska djeca tvrdoglava, zasto bi radili nesto sto su vec napravili..

Orangina
    11. Srpanj 2018. 12:16

@Mirjanos zamrzila si nogomet haha, ajde bar ova ludnica zavrsava uskoro, drz se 😉 
    Moguce da je od osipa to na usnici, dali prolazi? 
    Tebe ta noga bas zeza, kad su ti poceli ti problemi? Sjecam se jos u trudnoci si se zalila.

@Tea tebi svaka cast s dvoje djece, mene vec ovaj jedan umara...znam da treba pricati ali neznam kad. Jedva cekam da legnem a on gleda tv do kasno i spavamo odvojeno sto ne pomaze.

@Dea ajme draga mora da ti je srce stalo kad je curica pala! Brzo ce ona to zaboraviti! Dobro da ste bili na pregledu i da je sve ok! 

A ovo sto kazes kao da si imala sugu nakon poroda, tako je i meni. Imam tu u Francuskoj dvije frendice koje su jednostavno nestale, jos nisu malog vidle.
    Kad smo u busu ili na pregledu tu i tamo popricam s kojom mamom. 

@Frau ne mozemo gugutati po cijele dane 😀 ma i ja se pokusam zanimati za razne stvari ali nekad mi se cini kao da mu ja samo smetam...

Bas lijepo curica napreduje, sad mozete i s kasicama poceti ☺

@Vicky znam da bi trebala biti malo sama, proslu nedjelju je on uzeo malog dok sam spremala rucak da oni idu van sami, prvi put je mali isao negdje bez mene, ja pocela plakat da zasto ga uzima od mene, zar misli da sam bolesna?! Mislim, totalno sam glupo reagirala! I onda je cijeli dan bio koma.

@Mela ufff dali se mala migoljila u kolicima? Bila zavezana? 
    A za bolove u kraljesnici probaj toplo/hladne obloge, mozda popusti. I spavanje na tvrdom. Moj tata je stavljao dasku ispod madraca 😂

Orangina
    11. Srpanj 2018. 12:37

@Aymee javi sto kaze pedijatrica! Ako je samo jedna strana lica, da nije lezao na necemu? 

@Dea bravo ponosna mama, prvi zubic je tu! Daj mi reci jel te grize dok sisa? 
    A ovo sto se dize na koljena, moguce da ce ubrzo sjediti sam. Ufff sad su opasni! 

@Tea eto super je prosao pregled, sad vam je potvrdena "dijagnoza" genetika 😃 

@Mela dize glavicu kao da zeli napraviti trbusnjak? 

@Dijana preporucam ti da ga pocnes nekako drugacije uspavljivati, nama je bilo tesko kad nije mogao zaspati sto god da smo radili pa smo skuzili da moze spavati i bez nas. Jer koliko sam citala starije bebe se naviknu na to sto radis pa kad krenes mijenjat ce teze prihvatiti.
    Ali ako su kolica jedino sto pali a kosara ce postati mala, imas mozda sportski dio koji moze u lezeci polozaj? 

@Frau haha i ja sam mislila da ce se samo izlezavati do bar nekih 6, 7 mj. Makar se vrti i odguruje vec neko vrijeme, odlucio je da zeli gledati mamu kako piski 😂😂 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.