Aymee, kaj vec dohrana? Pa koliko je bljucko star? Mislila sam da se sa 6 mj daje...
Moja se jutros probudila izgrebana... mama je zakazala sa nokticima 1 dan i odmah problemi... 😁
url=https://lilypie.com]
Mela ja koliko god da mu rezem noktice svaki dan se budi bar sa jednom ogrebotinom. Njegovi noktici rastu kao ludi..
Aymee ja se ne bih brinula zbog bljucanja kad dobro dobiva na tezini i generalno je dobrog raspolozenja. Njima je taj misic izmedu jednjaka i zeluca slabiji i tek se treba dobro zatvoriti. Kod nekog se to dogodi ranije, kod nekog malo kasnije.
Moj ispocetka nije bljucao, malo bi mu se samo iscjedilo iz usta. Sad kad ima 5 mj zna izbaciti za 2 jusne zlice nakon dojenja..
Mi cekamo 6 mj da krenemo sa dohranom iako uopce ne znam sa cime da krenem.. To mi je bilo uzbudljivo sa curom, sad mi je ko dobar dan
Sretan vam majčin dan mamice....joj sto bi ja trebala reci mojoj mrvi maloj je sutra 5 mjeseci a skoro 10 kg ima iskljucivo je dojim i pedijatrica mi nikad nije rekla da je debela...jako se rano počela vrtit sa stomaka na leda...sad se par puta okrenila sa leda na stomak ali treba guzu dignut stalno se pokušava dignut da sjedi a ako je slučajno sjednes odmah vata nogice i stavlja u usta za jednu malu bucu ja sam skroz zadovoljana...mi smo danas bili kod jedne bake na ručku jer je didu bio rođendan to mi je od muza roditelji...i jedva čekamo utorak da nam nas tata dode...onda mama ide na zasluženi odmor😀samo se tješim
Planira li koka krenut prvo sa povrcem? Moja frendica je tako malog hranila i sad jede svo povrce... logika je kad krenu s vocem koje je slatko da im nece odgovarat povrce...
url=https://lilypie.com]
I mi stalno muku mucimo s ogrebotinama na licu, a isto tako rezemo noktice svaki drugi/treci dan..
Sto se tice dohrane, mi zapocinjemo tek kad malac navrsi 6 mjeseci i to sa sezonskim namirnicama ib basce :)
Za dohranu se savjetuje krenuti izmedju 4. i 6.-og mjeseca zivota.. Mislim da je to individualno od bebe do bebe, treba slijediti neka pravila i pozitivno odgovoriti na par pitanja. Ja imam neku Bebivita knjizicu gdje su ta pitanja i par savjeta. Mi spremni. Voce ili povrce je isto individualno. Bebe koje vole papati, nece odbijati povrce nakon voca. Mi danas pojeli prvu mrkvu i malac je bio odusevljen. I relativno je brzo pokopcao kako to na zlicu ide. Nakon tog obroka je jako malo bljuckao.
Draga Frau, mi prosli 4 mjeseca
Aymee
Kazu da kad prestanu jezikom gurati stvari iz usta da su spremni.. Szo preporuca od 6 mj bez obzira na vrstu mlijeka koje beba jede i vjerujem da probavni sustav stvarno nije spreman ranije. Meni je cura i sa 6 mj imala problema sa probavom, toliko da sam je 3 puta vracala samo na dojenje da se procisti.
Svakako je na odluci roditelja kad, kako i cime krenuti.
Ja sam svojoj curi krenula sa povrcem pa zitaricama pa tek onda vocem. Do god i pol je jela sve, od voca i povrca, zitarica i sl. Cim je naucila rec ne, prestala je pola toga jesti. Sad prode banana i malo jabuke, krumpir, mrkva i brokula.. Od cijelog variva sa hrpom povrca i lecom, ona prstima izabere mrkvu i krumpir, cak ni kockicu luka ne zeli u zlici kad ju vidi. Ostalo joj prodinstam pa blendam stapnim mikserom i napravim umak za uz tjesteninu. Ili sakrijem u slane muffine. Tako da to nema pravila
Dea, kad ti je mala racica rodjena?
Ja sam se za dohranu odlucila zbog bljuckanja i vjerujem da ce nam to pomoci. Ucit cu ga polako na nove okuse. Da za 2 mjeseca zamijenimo jedan obrok, bit cu sretna. Kazu da ne treba prije 17 tjedna i toga sam se drzala. Lijepo je prihvatio zlicicu i otvarao usta kad bi mu ju priblizila. Bit ce to super, malo po malo..
Aymee
Dea, Frau isto, svaki dan nova ogrebotina. Pored lica zna se ogrebati i po glavici. Kako imamo malo Kosice pa mogu i to primjetiti. I nama rastu brzo noktici.
Dea, Frau isto, svaki dan nova ogrebotina. Pored lica zna se ogrebati i po glavici. Kako imamo malo Kosice pa mogu i to primjetiti. I nama rastu brzo noktici.
Mi se grebemo na dnevnoj bazi, lice, glava, sto nam je blize. A nokte stalno rezemo, na budno, na spavanju.. kazem da treba dobiti ulogu u Klubu boraca.. 😂
Aymee
Sortiraj odgovore
Najstariji