Dobro jutro majke, kako je prosla noc?
Mi smo se dobro naspavali!!! Beba je jos u krevetu, a mama pije kavu... super mi je da skoro svako jutro imam sat vremena za sebe 😉
Dea, suncobrana se nisam sjetila.. jos mi je u auto sjedalici, pa ga nemam gdje postavit, ali dok krenemo na more bit ce u onom sjedecem djelu pa cu si i to nabavit da mi beba bude opremljena 😁 vidum da ih ima za 100 kn u baby centru, nadam se da su un8verzalni
url=https://lilypie.com]
Dobro jutro majke, kako je prosla noc?
Mi smo se dobro naspavali!!! Beba je jos u krevetu, a mama pije kavu… super mi je da skoro svako jutro imam sat vremena za sebe 😉
Dea, suncobrana se nisam sjetila.. jos mi je u auto sjedalici, pa ga nemam gdje postavit, ali dok krenemo na more bit ce u onom sjedecem djelu pa cu si i to nabavit da mi beba bude opremljena 😁 vidum da ih ima za 100 kn u baby centru, nadam se da su un8verzalni
Moji su super spavali oboje! :) A nama jutarnja kava nemoze proci u miru jer stariji luduje oko nas uvijek! :) Malac je spavao, a veliki je jurio oko nas i skakao po nama, pogotovo po tati jer njega malo vidi! Al sve su to slatke muke! Samo da su zdravi! :)
Prvo smo pobrisali po kuci, oprali prozore i srrdili kuhinju pa isli vani i ocistili gajbe pticama i sad oboje spavaju a ja u miru kuham rucak.. Sad nam je pocela neka kisa pa poslije rucka nemozemo vani,pa slijedi igranje sa tatom do iznemoglosti! :) :) :)
Bome je i nasa noc bila odlicna, od 20.30 do 5h, hranjenje i do 7.30h..
Aymee
E sad sto se malca tice. Pedi i ja smo se malo posvadjale. Naime, ja sam ju pitala je li zaista normalno da i dalje toliko bljucka a ona meni da sto bi ja htjela, super napreduje od rodjena je narastao 16 cm i po njoj dobio previse kg u ova 2 mjeseca. Kao, normalne bebe dobiju max 1500 a moj 1900. Ja joj kazem da njegova tezina prati rast jer ima 66 cm i 7340 i nije bucko, taman je, malo jaci ali takva mu je gradja. I sve je bilo super dok ju nisam pitala za lice i par fleka po tijelu. Onda nas je odlucila poslati fizijatru. Fizijatrova ocjena: intelektualno i motoricki iznad prosjeka, hipertonus da ali nije patoloski. Kaze da je to zato jer je motoricki iznad prosjeka i da krenemo na vjezbe da bi za koji dan sjedio a i ovako ima veliku sansu rano prohodati. Cim ga je stavio na trbuh krenuo se dizati da bi puzao.. Bili kod njega vise od pola sata i detaljno ga je istresao. Malac se smijao dok ga je bacao (ne znam zna li koja kako to izgleda ali meni je srce bilo u grlu), zaplakao samo kad ga je primio za noge i naglo okrenuo naglavce. Tad sam prestala disati a dr kaze da je ocekivao da cu mu za vrat skociti.. Uglavnom, ja sad mirnija.. Jucer sam bila luda..
Aymee
E sad sto se malca tice. Pedi i ja smo se malo posvadjale. Naime, ja sam ju pitala je li zaista normalno da i dalje toliko bljucka a ona meni da sto bi ja htjela, super napreduje od rodjena je narastao 16 cm i po njoj dobio previse kg u ova 2 mjeseca. Kao, normalne bebe dobiju max 1500 a moj 1900. Ja joj kazem da njegova tezina prati rast jer ima 66 cm i 7340 i nije bucko, taman je, malo jaci ali takva mu je gradja. I sve je bilo super dok ju nisam pitala za lice i par fleka po tijelu. Onda nas je odlucila poslati fizijatru. Fizijatrova ocjena: intelektualno i motoricki iznad prosjeka, hipertonus da ali nije patoloski. Kaze da je to zato jer je motoricki iznad prosjeka i da krenemo na vjezbe da bi za koji dan sjedio a i ovako ima veliku sansu rano prohodati. Cim ga je stavio na trbuh krenuo se dizati da bi puzao.. Bili kod njega vise od pola sata i detaljno ga je istresao. Malac se smijao dok ga je bacao (ne znam zna li koja kako to izgleda ali meni je srce bilo u grlu), zaplakao samo kad ga je primio za noge i naglo okrenuo naglavce. Tad sam prestala disati a dr kaze da je ocekivao da cu mu za vrat skociti.. Uglavnom, ja sad mirnija.. Jucer sam bila luda..
Aymee, dobro da si isla kod fizijatra dampotvrdi da je sve u redu. Samo da sebe ne grizes… Danas nazalost ima pedijatara koji neznam kako su uopce posao… Meni su oboje klinaca jake građe, širokih ramena i očito teških kostiju. Takav ima je i tata. Ima 100 kg a nije debel…
Mali je na kontroli imao 7 kg prije nego je napunio 3 mj. Veci ima vec 13 kg sto je na razini dvogodisnjaka… Moja ped.je super i kaze da se netreba opterecivati brojevima. Dok god oni napreduju i zdravi su, nema problema...
Znam Tea da je mali Mate isto jace gradje, pa ne mogu sva djeca biti ista. Sto bi onda klonove radjali? On je njoj previse narastao i previse kg. E da, i rekla mi je da mu manjem dajem jesti pa ce manje bljuckati, hahahaha. Daj mu ti pola doze i prezivi s njim. On jede 5 puta dnevno po 235 ml u prosjeku. Uh, sad me jos vise zivcira. I da, dala nam je uputnicu za gastro, naruceni 14.8. Pa brate mili, dotad ce mozda i hodati. 😆 I valjda tad nece bljuckati kao sada..
Aymee
Znam Tea da je mali Mate isto jace gradje, pa ne mogu sva djeca biti ista. Sto bi onda klonove radjali? On je njoj previse narastao i previse kg. E da, i rekla mi je da mu manjem dajem jesti pa ce manje bljuckati, hahahaha. Daj mu ti pola doze i prezivi s njim. On jede 5 puta dnevno po 235 ml u prosjeku. Uh, sad me jos vise zivcira. I da, dala nam je uputnicu za gastro, naruceni 14.8. Pa brate mili, dotad ce mozda i hodati. 😆 I valjda tad nece bljuckati kao sada..
Mate je jako velik al ne jede mi puno… Njemu je i dalje obrok 120-150 ml svaka cca 3 h po danu,a po noci po 5 h… A kad se rodio je bio smjesan jer je bio "sirok" u ramenima, a sama kost i koza… 52 cm i 3510.
Sad je 62 cm i preko 7 kg i zbucio je samo nogice… A Dino je bio puno manji,ali loptica. Iz bolnice smo dosli sa samo 2740 g, a onda je poceo "bujati" na oko… Ali isli smo napravit jednu krvnu sliku sa cca 7 mj.jer je bio ogroman, i sve je bilo uredno… Tako da ne sekiraj se. A Mate mi puuuno vise bljucka nego sta je bljuckao Dino. On cak i cistu vodu izbacuje… Rekla je ped.da nije zabrinjavajuce dok god lijepo napreduje. Tako da ne sekiraj se puno. Da nesto nevalja, ti bi prva skuzila!!
Aymee, super za nalaz fizijatra!! To ti je jedino mjerodavno 😉 mijenjaj pedijatra ako nisi zadovoljna... i mi cemo, samo ne znam gdje da idemo, nikako se dogovorit 😣 sad ke pala odluka da nam malu pregleda neuropedijatar pa da budemo mirni, i da nam da vjezbe. Moja je dobila 1400g u mjesec dana, tako da se ne brinem. Gleda se dijete u kompletu! To je jedino ispravno.
Aymee, super za nalaz fizijatra!! To ti je jedino mjerodavno 😉 mijenjaj pedijatra ako nisi zadovoljna… i mi cemo, samo ne znam gdje da idemo, nikako se dogovorit 😣 sad ke pala odluka da nam malu pregleda neuropedijatar pa da budemo mirni, i da nam da vjezbe. Moja je dobila 1400g u mjesec dana, tako da se ne brinem. Gleda se dijete u kompletu! To je jedino ispravno.
Stanse tice dobitka na tezini… Kazu da bi po nekim "pravilima" dijete sa 6 mj.trebali poduplati porođajnu težinu… moj se rodio sa 3510 g a prije nego je napunio 3 mj.na kontroli je imao tocno 7000 g… A sve je u redu s njim… bar za sada,a nadamo se da ce tako i ostati...
Aymee, super za nalaz fizijatra!! To ti je jedino mjerodavno 😉 mijenjaj pedijatra ako nisi zadovoljna… i mi cemo, samo ne znam gdje da idemo, nikako se dogovorit 😣 sad ke pala odluka da nam malu pregleda neuropedijatar pa da budemo mirni, i da nam da vjezbe. Moja je dobila 1400g u mjesec dana, tako da se ne brinem. Gleda se dijete u kompletu! To je jedino ispravno.
Stanse tice dobitka na tezini… Kazu da bi po nekim "pravilima" dijete sa 6 mj.trebali poduplati porođajnu težinu… moj se rodio sa 3510 g a prije nego je napunio 3 mj.na kontroli je imao tocno 7000 g… A sve je u redu s njim… bar za sada,a nadamo se da ce tako i ostati…
Da, to sam i ja cula.. Moj se rodio isto sa 3520g i na pregledu s tri mjeseca imao oko 7100g.. Neka djeca dobiju vise, neka manje, neka vise narastu, neka manje, ne razvijaju se svi isto, niti trebaju.. dok god je beba zadovoljna, sita, sretna i smije se sve je to u redu! 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji