Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Frau_Mund6
    12. Svibanj 2018. 08:31

Dobro jutro majke, kako je prosla noc? 
    Mi smo se dobro naspavali!!! Beba je jos u krevetu, a mama pije kavu... super mi je da skoro svako jutro imam sat vremena za sebe 😉
    Dea, suncobrana se nisam sjetila.. jos mi je u auto sjedalici, pa ga nemam gdje postavit, ali dok krenemo na more bit ce u onom sjedecem djelu pa cu si i to nabavit da mi beba bude opremljena 😁 vidum da ih ima za 100 kn u baby centru, nadam se da su un8verzalni 

url=https://lilypie.com]

-Tea-
    12. Svibanj 2018. 13:34

Frau_Mund6

Dobro jutro majke, kako je prosla noc?
    Mi smo se dobro naspavali!!! Beba je jos u krevetu, a mama pije kavu… super mi je da skoro svako jutro imam sat vremena za sebe 😉
    Dea, suncobrana se nisam sjetila.. jos mi je u auto sjedalici, pa ga nemam gdje postavit, ali dok krenemo na more bit ce u onom sjedecem djelu pa cu si i to nabavit da mi beba bude opremljena 😁 vidum da ih ima za 100 kn u baby centru, nadam se da su un8verzalni

Moji su super spavali oboje! :) A nama jutarnja kava nemoze proci u miru jer stariji luduje oko nas uvijek! :) Malac je spavao, a veliki je jurio oko nas i skakao po nama, pogotovo po tati jer njega malo vidi! Al sve su to slatke muke! Samo da su zdravi! :) 
    Prvo smo pobrisali po kuci, oprali prozore i srrdili kuhinju pa isli vani i ocistili gajbe pticama i sad oboje spavaju a ja u miru kuham rucak.. Sad nam je pocela neka kisa pa poslije rucka nemozemo vani,pa slijedi  igranje sa tatom do iznemoglosti! :) :) :)

• Aymee
    12. Svibanj 2018. 13:36

Bome je i nasa noc bila odlicna, od 20.30 do 5h, hranjenje i do 7.30h..

Aymee

• Aymee
    12. Svibanj 2018. 13:48

E sad sto se malca tice. Pedi i ja smo se malo posvadjale. Naime, ja sam ju pitala je li zaista normalno da i dalje toliko bljucka a ona meni da sto bi ja htjela, super napreduje od rodjena je narastao 16 cm i po njoj dobio previse kg u ova 2 mjeseca. Kao, normalne bebe dobiju max 1500 a moj 1900. Ja joj kazem da njegova tezina prati rast jer ima 66 cm i 7340 i nije bucko, taman je, malo jaci ali takva mu je gradja. I sve je bilo super dok ju nisam pitala za lice i par fleka po tijelu. Onda nas je odlucila poslati fizijatru. Fizijatrova ocjena: intelektualno i motoricki iznad prosjeka, hipertonus da ali nije patoloski. Kaze da je to zato jer je motoricki iznad prosjeka i da krenemo na vjezbe da bi za koji dan sjedio a i ovako ima veliku sansu rano prohodati. Cim ga je stavio na trbuh krenuo se dizati da bi puzao.. Bili kod njega vise od pola sata i detaljno ga je istresao. Malac se smijao dok ga je bacao (ne znam zna li koja kako to izgleda ali meni je srce bilo u grlu), zaplakao samo kad ga je primio za noge i naglo okrenuo naglavce. Tad sam prestala disati a dr kaze da je ocekivao da cu mu za vrat skociti.. Uglavnom, ja sad mirnija.. Jucer sam bila luda..

Aymee

-Tea-
    12. Svibanj 2018. 13:58

Aymee

E sad sto se malca tice. Pedi i ja smo se malo posvadjale. Naime, ja sam ju pitala je li zaista normalno da i dalje toliko bljucka a ona meni da sto bi ja htjela, super napreduje od rodjena je narastao 16 cm i po njoj dobio previse kg u ova 2 mjeseca. Kao, normalne bebe dobiju max 1500 a moj 1900. Ja joj kazem da njegova tezina prati rast jer ima 66 cm i 7340 i nije bucko, taman je, malo jaci ali takva mu je gradja. I sve je bilo super dok ju nisam pitala za lice i par fleka po tijelu. Onda nas je odlucila poslati fizijatru. Fizijatrova ocjena: intelektualno i motoricki iznad prosjeka, hipertonus da ali nije patoloski. Kaze da je to zato jer je motoricki iznad prosjeka i da krenemo na vjezbe da bi za koji dan sjedio a i ovako ima veliku sansu rano prohodati. Cim ga je stavio na trbuh krenuo se dizati da bi puzao.. Bili kod njega vise od pola sata i detaljno ga je istresao. Malac se smijao dok ga je bacao (ne znam zna li koja kako to izgleda ali meni je srce bilo u grlu), zaplakao samo kad ga je primio za noge i naglo okrenuo naglavce. Tad sam prestala disati a dr kaze da je ocekivao da cu mu za vrat skociti.. Uglavnom, ja sad mirnija.. Jucer sam bila luda..

Aymee, dobro da si isla kod fizijatra dampotvrdi da je sve u redu. Samo da sebe ne grizes… Danas nazalost ima pedijatara koji neznam kako su uopce posao… Meni su oboje klinaca jake građe, širokih ramena i očito teških kostiju. Takav ima je i tata. Ima 100 kg a nije debel… 
     Mali je na kontroli imao 7 kg prije nego je napunio 3 mj. Veci ima vec 13 kg sto je na razini dvogodisnjaka… Moja ped.je super i kaze da se netreba opterecivati brojevima. Dok god oni napreduju i zdravi su, nema problema...

• Aymee
    12. Svibanj 2018. 14:08

Znam Tea da je mali Mate isto jace gradje, pa ne mogu sva djeca biti ista. Sto bi onda klonove radjali? On je njoj previse narastao i previse kg. E da, i rekla mi je da mu manjem dajem jesti pa ce manje bljuckati, hahahaha. Daj mu ti pola doze i prezivi s njim. On jede 5 puta dnevno po 235 ml u prosjeku. Uh, sad me jos vise zivcira. I da, dala nam je uputnicu za gastro, naruceni 14.8. Pa brate mili, dotad ce mozda i hodati. 😆 I valjda tad nece bljuckati kao sada.. 

Aymee

-Tea-
    12. Svibanj 2018. 14:24

Aymee

Znam Tea da je mali Mate isto jace gradje, pa ne mogu sva djeca biti ista. Sto bi onda klonove radjali? On je njoj previse narastao i previse kg. E da, i rekla mi je da mu manjem dajem jesti pa ce manje bljuckati, hahahaha. Daj mu ti pola doze i prezivi s njim. On jede 5 puta dnevno po 235 ml u prosjeku. Uh, sad me jos vise zivcira. I da, dala nam je uputnicu za gastro, naruceni 14.8. Pa brate mili, dotad ce mozda i hodati. 😆 I valjda tad nece bljuckati kao sada..

Mate je jako velik al ne jede mi puno… Njemu je i dalje obrok 120-150 ml svaka cca 3 h po danu,a po noci po 5 h… A kad se rodio je bio smjesan jer je bio "sirok" u ramenima,  a sama kost i koza… 52 cm i 3510.
    Sad je 62 cm i  preko 7 kg i zbucio je samo nogice… A Dino je bio puno manji,ali loptica. Iz bolnice smo dosli sa samo  2740 g, a onda je poceo "bujati" na oko… Ali isli smo napravit jednu krvnu sliku sa cca 7 mj.jer je bio ogroman, i sve je bilo uredno… Tako da ne sekiraj se. A Mate mi puuuno vise bljucka nego sta je bljuckao Dino. On cak i cistu vodu izbacuje… Rekla je ped.da nije zabrinjavajuce dok god lijepo napreduje. Tako da ne sekiraj se puno. Da nesto nevalja, ti bi prva skuzila!!

• Frau_Mund6
    12. Svibanj 2018. 19:41

Aymee, super za nalaz fizijatra!! To ti je jedino mjerodavno 😉 mijenjaj pedijatra ako nisi zadovoljna... i mi cemo, samo ne znam gdje da idemo, nikako se dogovorit 😣 sad ke pala odluka da nam malu pregleda neuropedijatar pa da budemo mirni, i da nam da vjezbe. Moja je dobila 1400g u mjesec dana, tako da se ne brinem. Gleda se dijete u kompletu! To je jedino ispravno. 

-Tea-
    12. Svibanj 2018. 22:07

Frau_Mund6

Aymee, super za nalaz fizijatra!! To ti je jedino mjerodavno 😉 mijenjaj pedijatra ako nisi zadovoljna… i mi cemo, samo ne znam gdje da idemo, nikako se dogovorit 😣 sad ke pala odluka da nam malu pregleda neuropedijatar pa da budemo mirni, i da nam da vjezbe. Moja je dobila 1400g u mjesec dana, tako da se ne brinem. Gleda se dijete u kompletu! To je jedino ispravno.

Stanse tice dobitka na tezini…  Kazu da bi po nekim "pravilima" dijete sa 6 mj.trebali poduplati porođajnu težinu… moj se rodio sa 3510 g a prije nego je napunio 3 mj.na kontroli je imao tocno 7000 g… A sve je u redu s njim… bar za sada,a nadamo se da ce tako i ostati...

• Dijana221
    12. Svibanj 2018. 22:36

-Tea-

Frau_Mund6

Aymee, super za nalaz fizijatra!! To ti je jedino mjerodavno 😉 mijenjaj pedijatra ako nisi zadovoljna… i mi cemo, samo ne znam gdje da idemo, nikako se dogovorit 😣 sad ke pala odluka da nam malu pregleda neuropedijatar pa da budemo mirni, i da nam da vjezbe. Moja je dobila 1400g u mjesec dana, tako da se ne brinem. Gleda se dijete u kompletu! To je jedino ispravno.

Stanse tice dobitka na tezini… Kazu da bi po nekim "pravilima" dijete sa 6 mj.trebali poduplati porođajnu težinu… moj se rodio sa 3510 g a prije nego je napunio 3 mj.na kontroli je imao tocno 7000 g… A sve je u redu s njim… bar za sada,a nadamo se da ce tako i ostati…

Da, to sam i ja cula.. Moj se rodio isto sa 3520g i na pregledu s tri mjeseca imao oko 7100g.. Neka djeca dobiju vise, neka manje, neka vise narastu, neka manje, ne razvijaju se svi isto, niti trebaju.. dok god je beba zadovoljna, sita, sretna i smije se sve je to u redu! 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.