Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    dea32
    05. Veljača 2018. 08:32

Cure, moram vam rec da sam i ja bila tako sa curom. Na svaki njen pokret i sum smo skakali i gledali kaj je sad.. Isto je slabo spavala, cesto se budila i stalno cicala.
    Mali je sinoc zaspao u 22.30h, probudio se u 3.30h, pocicao i nastavio do 6h. Tad se pokakao jos malo pocicao i spavali do 8 kad nas je seka probudila. Sa drugim djetetom je stvarno lezernije, a kad smo mi opusteni onda su i oni..

Teddy Bear
    05. Veljača 2018. 10:08

Jutro svima,evo da se i mi javimo. Jucer je cijeli dan cura bila ekstra,spava,jede,druzile se,presvlacili i sve tako. Legla je u 21.30h zaspala i nakon sat se probudila ukakana,place dok sam je presvukla,pa opet jela i taman kontam pronosat je da podrigne nece pa nece,spustim na bok i zaspala,i opet budenje za skoro 3 sata,opet ukakana,presvuci,zao mi je male da ne presvucem,pojela,place daj drugu siku i taman kontam da je dignem neka podrigne,opet nece,nosaj jer cim je spustim negoduje,nema sanse da podrigne,sputim na drugi bok i komesa se,bljucnu i zaspa. Te opet budjenje u 4.30 naskila se pravo,tad je podrignula ko covjek,ali sad nece da zaspne vise,zatvorila okice i komesa se,zvukove proizvodi,koma,ja skoro stojecki spavam,bunila se do 6h i zaspala jos satak i pol. Ali zato starija malena i muz se probudili,spremanje za vrtica, posla,zao mi sve stariju ne spremiti barem za vrtica,nekako mi ovih dana sve oko malecke,starija curka me tocno zeljna a i ja nje. Taman sinoc kontam ja cu je uspavati,sipak,ova malecka me isisa svu i jos onda nece odmah da zaspne. Ali valjda ce se sve posloziti za neko vrijeme.

Teddy Bear
    05. Veljača 2018. 10:15

Imam pitanje,kako vi uspavljujete svoju djecu. Meni sad starija cerka spava sa muzem u nasoj sobi,4 su joj godine,ima svoju sobu,ali ne zeli spavati u njoj,a sad ni ne zelim da joj namecem nesto jer je bebic tek dosla i svakako je osjetila promjenu,a nas dvije spavamo u toj djecijoj imam kolijevku pa je dovucem iz dnevnog boravka. E sve je super kad mi je muz kuci i onda on preuzme brigu o starijoj za spavanje,ali cesto mora biti odsutam navecer,e to meni predstavlja problem jer moram bebicu nahraniti,uspavati nije bas da odmah zaspne,do tada se starija unervozi place trazi mamu svoju,pa ja trcim u bracnu sobu,da joj procitam pricu pred spavanje ali i ona osjeca da se planiram vratiti bebi,onda nece da spava,a inace je od malena ekstra spavac,cijelu noc se ne budi...sve ovo pisem da vidim spavate li svi zajedno u sobi,budi li malena bebica stariju ekipu i tako. Svaki savjet dobro dosao.

Teddy Bear
    05. Veljača 2018. 10:21

I jos jedno pitanje,nudite li obje dojke po podoju ili jedna pa druga,koliko otprilike dojite,jer moja curka imam osjecaj to nekako za 15-20min podoji,ostalo se seka,mislim kad negoduje dam i drugu dojku,ali imam osjecaj da joj bude previse jer se tada komesa,nikako namjestit,pa onda bljucne,zapravo kako kad. 
    I kako navecer dojite,da ih ne probudite.
    Sve ovo pitam jer stariju nisam uspjela dojiti,tada sam se izdajala jedno vrijeme i AM,tako da smo brzo imali neko obrocavanje i red,a sada dajem na zahtjev,ali imam osjecaj da bi vec trebala praviti neki razmak jer ona to tako dobro povuce i imam osjecaj da se najela,bas jedva cekam kontrolu da vidim kako napreduje,a morar cu je voditi da joj pupak vide,otpao je prije 6 dana ali mi malo vlazi,vjerojatno cu i njoj lapizaciju morat raditi.

Teddy Bear
    05. Veljača 2018. 10:23

Danas nam je 19 dan,imamo skoro svako presvlacenje kakicu u peleni i mokre su. Tako da mislim i sigurna sam da doji da valja i radi toga sam bas sretna.

dea32
    05. Veljača 2018. 11:30

Ako dobro puni pelene, uzima dovoljno mlijeka. Mi svi spavamo u istoj sobi. Sto zbog manjka prostora jer smo u unajmljenom stanu, sto zbog toga sto mi je tako lakse sa svima. Tata uspava curu, ja sam sa malim u boravku dok ne zaspi za noc i onda se i mi prikljucimo njima. Cura spava u kreveticu spojenom za nas krevet (skinuli smo jednu stranu krevetica), a maleni sa nama u krevetu.
    Mali doji vecinom jednu po podoju, kad vidim da je gotov s tom dojkom i da vise ne vuce nego ju samo drzi u ustima i da ju je ispraznio, dignem ga da podrigne, pa ako jos trazi dam i drugu. Ako prihvati drugu ali sisa kratko tu mu dajem u sljedecem podoju. Po noci me probudi komesanjem, samo ga privucem k sebi i dam da sisa, kad je gotov sam ju pusti i nastavi dalje spavati. Ne cekam da se probudi skroz.
    Ponekad znam maloga podojiti i dam ga tati da ga nosi a ja odem stariju uspavati. Falim joj i to se vidi, pokusavam sto vise slobodnog vremena provodit s njom, njega stavim ili u maramu ili u nosiljku pa on spava na meni dok se ja s njom igram. Iako vjerujem da se ona nece sjecat toga da sam joj falila jer je jos mala, meni srce puca kad malog dojim a ona trazi da sjednem s njom na pod ili idem u sobu da skace po krevetu.. Ali odrast ce oboje, pa ce bit lakse.. 
    Za pupak sam ja koristila octenisept jednom dnevno, pospricala bi pupak i pocistila stapicem za uho, pa nasipala tyrosur prasak. Kod svakog presvlacenja sam sipala taj prasak, octenisept samo jednom u danu, eventualno jos koji put ako bi zapisao pupak, a kod deckiju je to cesto kad skines pelenu a ne pazis..

dea32
    05. Veljača 2018. 11:36

Ja bi ti preporucila da si uzmes elasticnu maramu, ima je kod nas u mulleru, oko 270 kn je. Ja zamotam maloga oko sebe, njemu je toplo, blizu mene je i brzo zaspi a ja imam slobodne ruke. Tako idemo i u setnju jer mi je puno lakse a sigurna sam da mu nije hladno..
    Ono sto nisam napisala u prethodnom komentaru.. Starija cura spava cijelu noc. Maleni ako i pocne plakati, a to je rijetko, ona najcesce spava bez da se probudi. Valjda je u vrticu navikla na plac pa vise ne reagira na njega. Ili se probudi i pita dal bracu boli busa i nastavi dalje spavati. A ako on bas krene jako plakat i da ga ne mogu utjesit brzo, onda se ustanem, odem u boravak s njim i kad zaspi se vratim

ina90
    05. Veljača 2018. 14:02

Cure koje dojite može pitanje sta jedete i koliko pazite na prehranu radi bebice grčeva alergije itd....

neo
    05. Veljača 2018. 14:23

Cure jel idete s bebicama van sad kad su nize temperature? Mi smo bili samo jedam dan na par min kad je bilo sunce. Nesto ga i nos zeza,zastopan mu je pa me strah. I okice su mu vodene od petka. Topal nije,nema temperaturu. Ali bas tesko dise pa mu nakapam sa fizioloskom i izvlacim s aspiratorom. Zbog toga smo i kupanje preskocili vec dva puta jer se bojim da mi se ne razboli. A muka mi je da je stalno u tom suhom zraku od centralnog. Kolka vam je temperatura u kući? Kako se borite sa suhim zrakom? Kod nas je vecinom 24-25 a ak je nize on odma kise. I kad ga preskidam obavezno kise. Gledam da otvorim kad je prilika da se zrak promjeni ali svejedno je suh. Ja osjetim suho da nebi on.

url=https://lilypie.com]

05. Veljača 2018. 14:52

Neo mi idemo,ali kod nas je niza temperatura 8stupnjeva i sunce. Iako sam za setnju uvijek osim kad je magla i kisa i njoj bas prija setnja. 
    A ne,mi imamo 25 samo kad se kupa,inace 20,21 stupanj cca jer je to optimalno za bebu i u kojoj god knjizi i slicno san citala,20 je preporucena temperatura. A i ona  puno ljepse spava i sve,dok kad je toplije bude nervozna dosta. I da, nemam suh zrak u kuci. Ali mislim da svatko ima pravo odrzavati temperaturu za koju smatra da je najbolja 😊😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.