Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    dea32
    05. Veljača 2018. 14:53

ina90

Cure koje dojite može pitanje sta jedete i koliko pazite na prehranu radi bebice grčeva alergije itd….

Jedem sve. Jedino sam primjetila da mu smeta ako popijem kavu popodne i grah, iako ni jedno nije smetalo starijoj curi. Vezano za alergene, jedem sve-med, kikiriki, jaja i sl. Kad ce bit sezona jagoda, jest cu i njih.. za sad nema klasicne grceve, vec zna kratko plakati kad se naguta zraka, malo izmasiram trbuh i kad se isprdi bude mu lakse. 
    Neo, ja iskreno ne znam koliko je kod nas doma jer se grijemo na zgradinu kotlovnicu. Provjetravam kad stignem i kad se sjetim, na radijatorima nam je posuda sa vodom. Van idemo inace svaki ili svaki drugi dan, sad kako je cura imala kozice nismo isli van, ali smo bili na balkonu po pola sata.. Smatram da im vise steti suhi zrak u prostoriji nego svjezi vani..

MamaTroje
    05. Veljača 2018. 21:21

ina90

Cure koje dojite može pitanje sta jedete i koliko pazite na prehranu radi bebice grčeva alergije itd….

Nisam ništa pazila. Djeca bljucaju i grče se neovisno. Osim ako nije baš nešto ekstremno pa se ustanovi testovima i klinički da je dijete osjetljivo na protein mlijeka, a to je onako 2-3 % slučajeva.

MamaTroje
    05. Veljača 2018. 21:27

Teddy Bear

Imam pitanje,kako vi uspavljujete svoju djecu. 

@Teddy
    Kada se drugo rodilo onda je mala po noći s tatom spavala, a ja s bebetom. Kako je on hvatao čvršći san tako se mala opet preselila k meni i spavali smo nas troje. A sada ne znam kako ću. Planirala sam da možda spavamo i dalje svi skupa ako treći bebe ne bude zahtjevan, a opet ovi me fest zguraju po noći pa ću morati paziti na neke mjere sigurnosti kod zajedničkog spavanja, ili će tata spavati s njih dvoje. U svakom slučaju ne budemo ih razmještali u odvojene dječje krevete.

MamaTroje
    05. Veljača 2018. 21:32

Teddy Bear

I jos jedno pitanje,nudite li obje dojke po podoju ili jedna pa druga,koliko otprilike dojite,jer moja curka imam osjecaj to nekako za 15-20min podoji,ostalo se seka,mislim kad negoduje dam i drugu dojku,ali imam osjecaj da joj bude previse jer se tada komesa,nikako namjestit,pa onda bljucne,zapravo kako kad.
    I kako navecer dojite,da ih ne probudite.
    Sve ovo pitam jer stariju nisam uspjela dojiti,tada sam se izdajala jedno vrijeme i AM,tako da smo brzo imali neko obrocavanje i red,a sada dajem na zahtjev,ali imam osjecaj da bi vec trebala praviti neki razmak jer ona to tako dobro povuce i imam osjecaj da se najela,bas jedva cekam kontrolu da vidim kako napreduje,a morar cu je voditi da joj pupak vide,otpao je prije 6 dana ali mi malo vlazi,vjerojatno cu i njoj lapizaciju morat raditi.

Prerano ti je za bilo kakve razmake uvoditi, a dojke se preporuča ponuditi zadnju s kojom se prethodno dojilo, a onda kad to "posrče" ponuditi i drugu. Odnosno ne mijenjati prečesto, ali na koncu ti se to više svede na neki tvoj osjećaj. Ako osjetiš na drugoj sisi krvgavost i da te smeta već onda ćeš normalno tu ponuditi da te riješi bola i neugode. 
    Navečer sam ih dojila tako da sam im ugurala sisu u usta dok su spavali da ih ne razbudim previše. Oni bi obično nastavili nekim automatizmom dojiti. Znam, seljački od mene, ali i ja se moram naspavati.

MamaTroje
    05. Veljača 2018. 21:37

neo

Kako se borite sa suhim zrakom? Kod nas je vecinom 24-25 a ak je nize on odma kise. I kad ga preskidam obavezno kise. Gledam da otvorim kad je prilika da se zrak promjeni ali svejedno je suh. Ja osjetim suho da nebi on.

Imaju ti one posudice kaj se metnu na radijatore pa se pune vodom. Ili se stavi zdjelica s vodom negdje u sobi. Ili ručnik. Ali meni to sve nije ništa pomagalo dok sam kao student boravila u jednom super ugrijanom suhom stanu. Stalno sam bila bolesna od tog jer isuši sluznicu totalno. Danas ima i onih električnih aparata, ovlaživača zraka baš namijenjenih tome da zrak učine podnošljivim.

• Aymee
    06. Veljača 2018. 07:28

Jutro cure, mi smo danas punih mjesec dana! 😍 i nas muci suhi zrak pa mu se nosic zacepio. Sad smo na isisavanju usisavacem, 😫 ima li netko iskustva, bi li mu nesto trebala jos spricnuti u nosic da mu to olaksa?

Aymee

dea32
    06. Veljača 2018. 07:41

Aymee

Jutro cure, mi smo danas punih mjesec dana! 😍 i nas muci suhi zrak pa mu se nosic zacepio. Sad smo na isisavanju usisavacem, 😫 ima li netko iskustva, bi li mu nesto trebala jos spricnuti u nosic da mu to olaksa?

Sretnih prvim mjesec dana! 
    Ja koristim sterimar sprej za nos, mozes i obicnu fiziolosku prije aspiriranja. Ja malome cistim nos ujutro jer mu se bas nakupi, nekad i tokom dana ali rijetko..

• Aymee
    06. Veljača 2018. 07:47

dea32

Aymee

Sretnih prvim mjesec dana!
    Ja koristim sterimar sprej za nos, mozes i obicnu fiziolosku prije aspiriranja. Ja malome cistim nos ujutro jer mu se bas nakupi, nekad i tokom dana ali rijetko..

Kako mu sprej uspricas, dok lezi ili uspravno? Njemu se bas dosta nakupi pa smo jucer usisavali prije svakog obroka, 🤤

Aymee

dea32
    06. Veljača 2018. 09:08

Aymee

Kako mu sprej uspricas, dok lezi ili uspravno? Njemu se bas dosta nakupi pa smo jucer usisavali prije svakog obroka, 🤤

Stavim ga da lezi na bok. Tako i aspiriram.. Mozes ga tako na boku aspirirati i istovremeno u gornju nosnicu spricati fiziolosku. 

• Aymee
    06. Veljača 2018. 09:46

A ja ga ipak stavim uspravno jer se rita ko u trbuhu. Zato bi i isla kupiti sprej da mu mogu spricnuti prije usisavaca.. 

Aymee

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.