Zimske bebe i mame 2018/2019

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mmama2
    28. Svibanj 2019. 09:11

EH

Mmama2, kaj nije malo kasno sa sedam mjeseci kretat s dohranom?

A gle, kaj nije sa 4,4 i pol mj prerano 🤔 posto beba izuzetno dobro napreduje dozvoli cu si rizik, biti ce nesto mladi od 7mj, a ionako ne racunam da mu taj pocetak bude ne znam koliko hrane, nego cisto upoznavanje za okusima, po par zlicica cega vec.. Tako da tih 2,3 tj mislim nece biti problem.. Naravno, ako se u bilo kojem pogledu nesto promjeni krenut cemo sa 6 ravno 

url=https://lilypie.com]

cvijetic12
    28. Svibanj 2019. 10:12

Mame jel prala koja jastuk za dojenje u masini? Strah me da se one grudice ne zaljepe?

MareiKate
    28. Svibanj 2019. 11:46

cvijetic12

Mame jel prala koja jastuk za dojenje u masini? Strah me da se one grudice ne zaljepe?

Moj jastuk i a patent i mogu se izvaditi te kuglice i oprati, mislim da se one ne bi smjele prati 🤔 a možda griješim...
    Kod nas zubići naveliko stvaraju probleme a nema ih na vidiku. Nadam se da će neki ubrzo izvirit, baš mi ju je tužno gledati kako se pati...

• Petra05
    28. Svibanj 2019. 12:08

Kod nas zubići naveliko stvaraju probleme a nema ih na vidiku. Nadam se da će neki ubrzo izvirit, baš mi ju je tužno gledati kako se pati…

Mi smo u zubicima na veliko, pedijatrica kaze samo sta nije izasao, ali jos ga nema, noci su nam bile ocajne zadnjih 20tak dana sa cak 2 neprospavane cijele i evo napokon zadnjih 5 spava sa jednim budenjem, valjda je popustilo napokon... uglavnom rast njegovih zubi je trauma teska 😂, a tek na prvom 

MareiKate
    28. Svibanj 2019. 12:42

Petra05

Kod nas zubići naveliko stvaraju probleme a nema ih na vidiku. Nadam se da će neki ubrzo izvirit, baš mi ju je tužno gledati kako se pati…

Mi smo u zubicima na veliko, pedijatrica kaze samo sta nije izasao, ali jos ga nema, noci su nam bile ocajne zadnjih 20tak dana sa cak 2 neprospavane cijele i evo napokon zadnjih 5 spava sa jednim budenjem, valjda je popustilo napokon… uglavnom rast njegovih zubi je trauma teska 😂, a tek na prvom

Ajme uopće me nisi utješila, 20 dana takve kome? 🤤 Nama već nekih tjedan dana je gadno, isto se pokvarilo noćno spavanje, a zadnjih par dana je je baš ono, da mi ju je žao gledat i slušat, a nigdje zuba na vidiku...

• Petra05
    28. Svibanj 2019. 13:29

da, mozda ne bude bas tako grozno kao nama, meni je sva ta nervoza podnosljiva tijekom dana, malo onih gelova itd, ali noci i budenje svako malo je bilo stvarno izazovno, da ne kazem kad uopce nije spavao 2 noci zaredom, zombi level 1000  i nakon te 2 noci, vratio se na staro spavanje pa valjda su popustili barem za sad. uglavnom puno strpljenja i kave 
    Je li joj nabubreno meso, njemu je tako počelo

cvijetic12
    28. Svibanj 2019. 14:29

Nama se vidi bjela tockica od zubica, kao pristic izgleda, noc smo priveli na cici i stalno mazemo gelovima, kad gel prestane onda place jer naravno boli. Ali proci ce.. nekako rano mi se cini, starijem djetetu je prvi zub dosao s 9mj 🙄

MareiKate
    28. Svibanj 2019. 14:34

Pa ja sam svoju stavila kraj sebe u krevet a muža izbacila i onda to nekako lakše pregrmim... Uglavnom se prištekava sama na sisu i to ju umiri, s tim da se desi i da neće zaspat po sat-dva nekad usred noći, onda palim ona neka svijetla, dam joj da cucla moj prst, malo sama cucla svoje i zaspe...

• Petra05
    28. Svibanj 2019. 15:39

I moj isto spava bolje uz mene, ali zao mi je muza jer je 2 mjeseca spavao u drugom krevetu i nije mi to to, tako da je u kreveticu i dalje.Moj ne cica tako da ima jedan nocni obrok, a sve ostalo bude plakanje od zubica i obavezno uz plac bude i trpanje ruku u usta.
    Treba izdrzati nista drugo, a znam kako je to kad nece zaspe po sat, dva kad je bio manji to je radio stalno
    Sad kad ne smetaju zubici spava od 9 do 1, i od 1 do 6,7 

cvijetic12
    28. Svibanj 2019. 17:34

Mama5

Bok mame, tko ima facebook savjetujem da se učlani u grupu domaće kašice za bebe pa si proučite što, kako i kad. Grupa prati WHO smjernice i dosta toga se promijenilo, npr. nekad se svaka nova namirnica uvodila po 3 dana sama pa tek onda kombinacija, sad samo prva koju dajete bebi ide sama 3 dana a već sljedeća ide u kombinaciji sa prvom. Također dosta toga se promijenilo i u vidu alergene hrane, do 1.godine izbjegava se kravlje mlijeko i med a npr. jagode koje su se prije izbjegavale se sad daju odmah na početku dohrane, odnosno sa 6mj,i pritom se misli na domaće za koje ste sigurni da nisu špricane. Uglavnom koristite sezonsko povrće i voće.. Koga zanima neka se učlani i proučava.

Grupa je super i da se mnogo nauciti! Ali, u nekim stvarima pretjeruju, naravno da ce djete jesti cokolino kad bude vece i slicne stvari...😋

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.