Pozz zimske bebice , mi smo rano proljetna bebica ali eto pitala bih vas tu za savjet jer sve imate male bebace. Veceras smo kupali malenu i kad sam joj oblacila body (nazalost bas onaj sta ide priko glave) valjda su oni dugmici(onaj dio sto se kaci jel) zapeli negdje ispod glavice i beba je vristala i to bas jako i bas sam se zabrinula je li joj moze sta biti, kako ima fontanele odostraga. Nezz je li bzvz si stvaram paniku ili se trebam kome obratit?
Sva sam isprepadana vise , nogice pucketaju kod presvlacenja( pedijatar je rekao da je to normalno) , glavicu jako oce zabacivati , mislim sekundu da je pustim nezz sta bi bilo. Bas jako jako pazim na glavicu.ali nezz vise sta je normalno sta nije. Ona je inace zadovoljna bebica, nekad nece da spava priko dana nekad bas odluci nanati , nekad oce jest cesce nekad ne trazi i 5 -6 sati sisati. Na kilazi je super bila na prvom pregledu.
Valjda prolazimo tu prvu fazu a mami se nakupio umor i tako stalno neki strah 🙄
Pozz zimske bebice , mi smo rano proljetna bebica ali eto pitala bih vas tu za savjet jer sve imate male bebace. Veceras smo kupali malenu i kad sam joj oblacila body (nazalost bas onaj sta ide priko glave) valjda su oni dugmici(onaj dio sto se kaci jel) zapeli negdje ispod glavice i beba je vristala i to bas jako i bas sam se zabrinula je li joj moze sta biti, kako ima fontanele odostraga. Nezz je li bzvz si stvaram paniku ili se trebam kome obratit?
Sva sam isprepadana vise , nogice pucketaju kod presvlacenja( pedijatar je rekao da je to normalno) , glavicu jako oce zabacivati , mislim sekundu da je pustim nezz sta bi bilo. Bas jako jako pazim na glavicu.ali nezz vise sta je normalno sta nije. Ona je inace zadovoljna bebica, nekad nece da spava priko dana nekad bas odluci nanati , nekad oce jest cesce nekad ne trazi i 5 -6 sati sisati. Na kilazi je super bila na prvom pregledu.
Kako mislis zabacivati? Bez obzira koliko je beba stara to ti mora fizijatar pogledati, jel ti beba cijela u grcu, "tvrda" jesi se susrela kada sa pojmom baby hendling?
url=https://lilypie.com]
Ovo sa dugmićima se meni jednom desilo jer sam imala sve bodije sa tim pipcima naprijed i nisam pazila prije, i naišla na jedan bodi koji ima iza pipke i slučajno joj je došlo pod glavu... Jako je plakala a skoro i ja od muke i tuge kako sam smotana, ništa joj nije bilo naravno 😅 bodi sam stavila u vreću za dati nekome i ne želim ga više vidjet 😂
Moju zubići muče na veliko, baš se pati, poslijepodne je gore nego prijepodne, nisam znala da to tako i sa zubićima ide krajem dana sve gore 🤔
Slabije mi jede poslijepodne, nadam se da to nekako nadoknadi kroz noć ili prijepodne, jer ionako muku mučimo s tim kilama... Za vikend sam joj pokušala dati bočicu jer više nemam pojma jel joj dosta moga mlijeka ili nije. Nije prihvatila, srećom 😅 ali nadam se da će uspjeti ovaj mjesec bar neki minimum grama dobit da ne moramo na kojekakve pretrage i bočicom na silu.
Spavanje se i kod nas popravilo usprkos zubićima 😊
Mamma beba ima 5 tjedana. Najcesce kad ju podignem(sa boka uredno sve bez problema ju dignem)ona krene sve zivo pogledima istrazivati. Ili kod dojenja kad pojede i pusti sisu odma ko da ce krenit negdje. Valjda je do toga sto je zivahna. Nije u grcu voli se nosit uvijek digne rukice i trazi(nakon hranjenja).mislis da bi bilo dobro pogledati to? O baby hendlingu sam citala u bolnici..
Mare i Kate tnx sad mi mrvu lakse , bas sam bila nikakva .i ja sam plakala s njom jos ona jadna stane i gleda u mene kako placem .majko mila! E a bas to sve bodice imamo na kopcanje ali et ovi je bas takav bio....
Ja sam svojem prvom sinu cvaknula prstic kada sam prvi put rezala nokte na nogama mu😂😂 a srednjeg sam ne jednom srusila i zgnjecila nogom rukicu jer je taj vjecito bio iza guzice mi, doslovno 🤔 nezgode se desavaju💪 Mare a da ne pere nju i vecernja nervoza?
MalaTajna zamoli pedija za uputnicu za pregled, ne kosta nista, a biti ces mirnija
url=https://lilypie.com]
Mmama, moguće je da je kombinacija s večernjim nervozom, oduvijek joj je to izraženo samo ja zaboravim na to kad dođe neka nova faza 😅
A jel inače normalno da bebe slabije jedu kad su zubići?
Mmama, moguće je da je kombinacija s večernjim nervozom, oduvijek joj je to izraženo samo ja zaboravim na to kad dođe neka nova faza 😅
A jel inače normalno da bebe slabije jedu kad su zubići?
Je, normalno je. To je ipak bol, probaj uzeti gengi gel ili nesto. Ja sam ga kupila ali jos ga nismo ispobali. S starijim djetetom smo imali onu jantarnu ogrlicu- steta novca 😏
Mame koje ste pocele s kasicama, kako kombinirate namirnice koje otvaraju i zatvaraju. Npr. Mrkva zatvara, s cime ju kombinirati?
Joj mame drage ovaj mali siki po cijelu noc 😁 ja ne mogu da vjerujem, preko dana je napravio razmak na 3 sata vecinom, ali nocu je tacan na svaka 2h. Da li nocu dojite sjedeci ili lezeci? Ispocetka sam sjedeci i dizala sam svaki put da podrigne, ali on uziva po 20min na siki pa mi je tesko sjedeci nakrevetu i neudobno mi je pa sam pocela lececi. Izvadim ga iz krevetica, polegnem i vise ga ne dizem na podrigivanje nakon sto zaspi, mislim si nema vise grceva. Je li ovo ok, kako vi to radite? I da, spava li s vama beba u krevetu? Sa nama cesto ostane, jer se komesa u kreveticu pa moram stalno ustajati i provjeravati, ovako je kod mene pa samo skicnem ili dam dudu lakse mi je.
Pozdrav drage mame,
moram priznati da me jako razveselilo kada sam pronašla ovaj forum zimske mame i bebe, iako sam ga pronašla kada je već imao 384strane, kroz sljedeće dane malo ću ga prolistat, a veselim se budućim postovima mama o našim malim zimskim bebama :) ☺️❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji