Zimske bebe i mame 2018/2019

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MareiKate
    02. Travanj 2019. 13:08

Arsancres

MareiKate

Moja gotovo uopće ne spava preko dana tako da kod mene isto - samo suđe i veš (nekad niti to) ali vikendom sve riješim kad je muž doma pa nismo u neredu preko tjedna…
    Hvala na odgovorima za spavanje…
    Još pitanje za mame koje doje - jedete li grah i slične namirnice? 😁 Žudim za tim

Ja isključivo dojim i sada jedem sve kao i prije pa i grah i mahune 😁 u početku sam pazila, možda prvih tjedan - dva, ali moja curica uopće nije imala grčeve i onda kako je to i dalje ostalo tako sam ponekad nešto drugo pojela, ali ona svejedno nije reagirala. Tako da sad već neko vrijeme jedem sve, osim što npr. ne začinjavamo više toliko intenzivno sve. Mislim da zapravo možeš jest sve ako pratiš bebu i svoj jelovnik, ako vidiš da joj nešto smeta onda više ne ponoviš i to je to😁 osobno poznam mame koje su dojile i sve izbjegavale pa su bebice svejedno imale problem s probavom tako da očito nema nikakve garancije.

Moja je imala blage grčeve, najgori su bili kroz drugi mjesec i sad bih rekla da smo završili s tim... Mislim da ću početi lagano ubacivati te neke stvari koje sam izbjegavala jer više nemam ideja što da jedem 😅

mmama2
    02. Travanj 2019. 13:10

Isključivo dojim i jedem sve, nema grceva ni problema sa probavom opcenito.. Spava na trbuhu, na ledima i na boku sve, kod nas u krevetu na ravnom skroz.. Po danu spava prijepodne jedno duze spavanje od 2+ sata, i popodne tako, izmedu mu se zalome power naps od 15ak min, to ne racunam 

url=https://lilypie.com]

_svjesna
    02. Travanj 2019. 15:21

I ja jedem sve, grah sam bas nekako izbjegavala zbog grceva ali i mi smo gotovi s time pa cu se ovih dana pocastiti 😁
    Takodjer spavamo na trbuhu to sam zaboravila reci, primijetila sam da mu jako godi, ujutro od 5 do 7 svaki dan tako spava, jer postane nemiran muce ga gasovi stavim ga tako da odspava, u komadu spava dva sata i bas se fino isprazni sto se gasova tice. 

pepillu
    02. Travanj 2019. 19:49

Sto se tice nadohrane, moj malac stvarno zderonja, kad smo dosli nakom 17 dana kod pedice smo ga vagali i dobija je bija kil, rekla je da malo smanjimo tempo, ali on je velika beba rodija se s 3920 tako da mislim da nju jednostavno triba vise. Sad mi ima 6 kg buhtlica moja.
    A sto se tice spavanja, trenutno spava na uzvišenom jer je prohladen. Stavimo ga u ono gnijezdo i onda na podlogu za presvlačenje i ispod toga sklopimo deku ispod glave da bude povišeno i tako spava među nama u krevetu 😅 
    A sto se tice hrane, ja sve jedem, i na početku je ima lagane grčeve, nije bilo nista strasno al sam mu kupila novalac za grčeve i otkada nema nekih problema samo sto puno prdi u zadnje vrijeme i malo se muci sa kakanjem, imali ko neki savjet za to kakanje?
    Sorry na podužem postu :) 

pepillu
    02. Travanj 2019. 19:50

E i spava na boku jer i ja se malo bojim da na leđima spava iako on preko noci isto sve odgura i prebaci se na leđa 

• Petra05
    03. Travanj 2019. 06:47

Kako vase bebe spavaju tijekom noci, koliko obroka imaju?

mmama2
    03. Travanj 2019. 09:25

Petra05

Kako vase bebe spavaju tijekom noci, koliko obroka imaju?

Spava u komadu, sa cca 4tj je prestao kakati nocu pa smo se prestali dizati za pelene, nocno spavanje mu pocinje oko 22 sata i do 7,8 spava, cicu mu dam 1,2x kada se nesto za kenjka ili promeškolji pa mu odmah i mijenjam položaj, sa leda na trbuh npr

url=https://lilypie.com]

_svjesna
    03. Travanj 2019. 09:41

Zaspi u 20h, spava u prvoj rundi 4h bez budjenja, onda se budi i jede, i onda spava i budi se za jedenje svaka dva sata sve do 9h ujutro u krug. Mene to malo iscrpi ali bar je produzio jutarnju uru za ustajanje, budio se u 6 ranije 🙈

busybee
    03. Travanj 2019. 09:43

Bas mi je drago da sam procitala ovaj zadnji komentar, bas se razmisljam da li da je budim po noci ili ne, sad spava 6 sati u komadu. Ali cini mi se da bolje ne (ima 6 tjedana).

busybee
    03. Travanj 2019. 09:44

Mislila sam na komentar od mama2, ne da mi je drago sto si ti svjesna iscrpljena😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.