Zna li netko koja je razlika između Nifty testa i panorame? Ili nekog drugog. U svom gradu imam mogućnost za nifty, a za panoramu ili neki drugi bi ipak trebala potegnuti u neki veći grad. Cjenovno su tu negdje koliko vidim. U oba se radi ultrazvuk i vadi krv, ako sam dobro skužila i to je to?
Nifty, harmony i ostali nipt testovi koriste algoritam koji ne razlikuje majcin DNK od djetetovog dok panorama koristi algoritam koji razlikuje DNK bebin od majke.
Dok sam ga ja radila krv se slala u Californiju. Mislim da sam citala da se Harmony salje u Njemacku, a nifty pod zadnje mislim da rade u RH (tako mi je frendica rekla kad se isla raspitivati).
Panorama se ceka 10 do 15 dana, Harmony cca 3 dana (tak sam procitala na letku).
Jos bih dodala Qualified, on isto razlikuje majcin i djetetov dnk i nalazi sr cekaju 2-3 dana. Ja sam ga radila u prvoj trudnoci i sad cu opet
👩37
🧔33
👶 10/2023
24.4.2025. 7+3 💚 kasna ovulacija, zadnja m. 22.2.
27.5. QUALIFIED 360 ⏳️
Drage djevojke,
nova sam na forumu, 35 godina, pridružujem vam se (prvi ➕ i potvrđena beta 28.4.) i nadam se pozitivnom ishodu.
Nažalost imala sam spontani prošle godine u 8. mjesecu sa 5+6. A postoji mogućnost da imam antifosfolipidni sindrom, o tome sam pisala na heparinskim trudnicama, ali zasad nema odgovora. Kod imunologinje idem tek za mjesec dana pa ću probati privatno sve riješiti što prije.
Marulek i ja se budim baš iza 3 sata u noći, vjerojatno od svih briga. Sad trebam dočekati pretrage, za heparin će mi ionako odlučiti tek nakon što se potvrde otkucaji. To će biti krajem sljedećeg tjedna pa do onda strepim ovdje s vama. Svima želim uspješnu trudnoću. 🍀😊
🙋🏻♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
Drage djevojke,
nova sam na forumu, 35 godina, pridružujem vam se (prvi ➕ i potvrđena beta 28.4.) i nadam se pozitivnom ishodu.
Nažalost imala sam spontani prošle godine u 8. mjesecu sa 5+6. A postoji mogućnost da imam antifosfolipidni sindrom, o tome sam pisala na heparinskim trudnicama, ali zasad nema odgovora. Kod imunologinje idem tek za mjesec dana pa ću probati privatno sve riješiti što prije.
Marulek i ja se budim baš iza 3 sata u noći, vjerojatno od svih briga. Sad trebam dočekati pretrage, za heparin će mi ionako odlučiti tek nakon što se potvrde otkucaji. To će biti krajem sljedećeg tjedna pa do onda strepim ovdje s vama. Svima želim uspješnu trudnoću. 🍀😊
Sretno! Bit će sve u redu.
Ja sam već niz godina na terapiji za štitnjaču. Prošle godine sam pitala ginekologinju da li kad saznam da sam trudna dođem prvo kod nje na pregled ili vam hormone i idem kod endokrinologa, na što mi je rekla prvo kod nje. Jučer samoinicijativno izvadim hormone gdje mi je TSH 3,75 te joj pošaljem nalaz na što me ona upućuje kod endokrinologa na korekciju terapiju. Baš sam ljuta.
Evo curke da vam se javiim..Bebica ima otkucaje i izracunao mi je da sam 6+2, a moj kalendar je izracunao 7+2, ali dobro nema veze bitno da sve ostane uredu…🥹🥰
Bome nam je živnula tema 😀. Nisam bila 2 dana i nakupilo se komentara ☺️.
Dobrodošle sve nove cure, neka bude školska i dosadna 🤞🏻🙏🏻🤗.
Larchi29 pričekaj još malo, možda je bila kasnija O. Nadam se da će srčeko ipak kucati sljedeći pregled 🙏🏻.
Šta se mene tiče, isto imam dvogodišnjakinju koja je non stop po rukama i jako zahtjevna. Često mi i skoči na trbuh i bas me strah, pokušavam paziti, ali ona u sekundu to napravi. Radim u vrticu, doduše u uredu, pa bih kao trebala šta prije na komplikacije s obzirom da kruže razne bolesti po vrticu, ali budući da sam zbog male non stop na bolovanju, dobila sam samo zadnje dvije pune place pa sam planirala raditi do 1.8. da skupim šta veći prosjek, ali evo šefica me od ponedjeljka sprašila na komplikacije 😅. Prvu trudnoću nisam imala nikakve simptome, ali evo ovu sam povraćala cijeli dan prošli četvrtak i nedjelju i nisam se mogla maknuti s kauča. Od simptoma sam još i jako pospana, ali za razliku od prve trudnoće nemam kad odmarati 🤷🏻♀️.
2023. M ❤️
12/25 ❤️⏳
Drage moja, evo mene s pregleda. Srce još uvijek ne kuca, ali i plod je manji nego sto bi trebao biti s obzirom na tjedan trudnoće pa doktor misli da je možda došlo kasnije do ovulacije. Rekao je kontrola za tjedan dana dok vidimo kako se situacija razvija.
Larchi29 uz tebe smo, samo pozitiva. Bude to sve dobro! Drži se.
Vezano za ovaj prosjek, ja stvarno nemam pojma, ali sam pročitala da mozes tražiti prosjek plaća prije nego što ti je dato bolovanje. Sad ako neka ima stvarno iskustvo neka me ispravi.
Znači meni su spletom okolnosti otvorene komplikacije zbog nekog smeđarenja, pa sam malo istrazivala. Ali sve mi je to spansko selo.
👫
36/36
10/2024 biokemijska
Bome nam je živnula tema 😀. Nisam bila 2 dana i nakupilo se komentara ☺️.
Dobrodošle sve nove cure, neka bude školska i dosadna 🤞🏻🙏🏻🤗.
Larchi29 pričekaj još malo, možda je bila kasnija O. Nadam se da će srčeko ipak kucati sljedeći pregled 🙏🏻.
Šta se mene tiče, isto imam dvogodišnjakinju koja je non stop po rukama i jako zahtjevna. Često mi i skoči na trbuh i bas me strah, pokušavam paziti, ali ona u sekundu to napravi. Radim u vrticu, doduše u uredu, pa bih kao trebala šta prije na komplikacije s obzirom da kruže razne bolesti po vrticu, ali budući da sam zbog male non stop na bolovanju, dobila sam samo zadnje dvije pune place pa sam planirala raditi do 1.8. da skupim šta veći prosjek, ali evo šefica me od ponedjeljka sprašila na komplikacije 😅. Prvu trudnoću nisam imala nikakve simptome, ali evo ovu sam povraćala cijeli dan prošli četvrtak i nedjelju i nisam se mogla maknuti s kauča. Od simptoma sam još i jako pospana, ali za razliku od prve trudnoće nemam kad odmarati 🤷🏻♀️.
Nasla sam se u ovome svemu. Isto prvi malac 2023., na jesen ce 2godine, ima fetis upirati se u moj trbuh ili me opaliti nogom dok ga presvlacim. I isto nikakvih tegoba u prvoj trudnoci, a sad sam bas skrsena i te popodnevne/vecernje mucnine me ubijaju. S tim da nemam u planu otvarati komplikacije ako nece biti potrebe.
Ja se jos nadam da cu ga ovo ljeto skinuti iz pelena, iako mi se cini da jos nije spreman, ali jos ne odustajem.
👩37
🧔33
👶 10/2023
24.4.2025. 7+3 💚 kasna ovulacija, zadnja m. 22.2.
27.5. QUALIFIED 360 ⏳️
Drage moja, evo mene s pregleda. Srce još uvijek ne kuca, ali i plod je manji nego sto bi trebao biti s obzirom na tjedan trudnoće pa doktor misli da je možda došlo kasnije do ovulacije. Rekao je kontrola za tjedan dana dok vidimo kako se situacija razvija.
Biti ce to sve u redu ❤️
Evo ja prijavljujem svoje nove simptome: zuckast iscjedak koji je obilan da sam mislila da sam se upiskila, jaca bol u sikama, cak me zapeku, i svako toliko me probode u maternici..
Ja sam po M danas 4+1, ali znam da mi je O bila 3 dana kasnije, tako da po tome sam 3+5.. ajme koliko jos imam do kraja 🙈💪 pregled imam 20.5. 🤗 a do tad me cekaju jedni svatovi i pricest 🙈
Kako vi stojite sa cigarama? Inace znam pusiti Iqos, cca 5 cigareta dnevno, osim ako nije neka festa, onda puno vise.. e sad, imam toliku griznju savjest pusiti, a vuce me.. u prve dvije trudnoce nisam pusila, niti par godina nakon njih, tek cca godinu dana pusim ponekad.. znam kad mi krene biti slabo da me nece nista traziti.
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Sortiraj odgovore
Najstariji