Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Makarena
    30. Srpanj 2025. 16:13

Tinchy300

Blondy cestitam na deckicu🥰🥰💙.
    Curke koje imaju vrticu djecu koliko cete ih ostaviti doma kada se rodi bebice?
    Pitam zbog bolestina koje vladaju u zimskom periodu.

Moja je išla do 30.06. i planiram je držati doma sve do rujna 2026. 😬 sad prvu godinu vrtića je bila bolesna svakih tjedan-dva, nije bio niti jedan mjesec da nisam bila na bolovanju, odmah nakon 2 tjedna vrtića je hospitalizirana. Neću je slati dok ne rodim jer me strah da će donijeti meni nešto, a nakon poroda da ne donese nešto bebi. Zima mi je kritična zbog bolesti, a na proljeće mi se ne da slati je u vrtić i prolaziti ponovno adaptaciju kad će ljeto svakako biti kući. Nadam se da ću imati snage i živaca za provesti plan 😅.

Šta se tiče bolesti i zime, prva je došla dva tjedna ranije pa se nadam da će i druga, to će biti oko 10.12., tad valjda još nije kritični s bolestima. Samo ne znam za babine, s prvom su mi krenuli dolaziti nakon mjesec dana jer je već bio 6. mj., mislim da ćemo ovaj put malo prolongirati posjete.

2023. M 🎀🧸
    12/25 🎀🎄⏳

Blondy
    30. Srpanj 2025. 16:54

Makarena

Tinchy300

Moja je išla do 30.06. i planiram je držati doma sve do rujna 2026. 😬 sad prvu godinu vrtića je bila bolesna svakih tjedan-dva, nije bio niti jedan mjesec da nisam bila na bolovanju, odmah nakon 2 tjedna vrtića je hospitalizirana. Neću je slati dok ne rodim jer me strah da će donijeti meni nešto, a nakon poroda da ne donese nešto bebi. Zima mi je kritična zbog bolesti, a na proljeće mi se ne da slati je u vrtić i prolaziti ponovno adaptaciju kad će ljeto svakako biti kući. Nadam se da ću imati snage i živaca za provesti plan 😅.

Šta se tiče bolesti i zime, prva je došla dva tjedna ranije pa se nadam da će i druga, to će biti oko 10.12., tad valjda još nije kritični s bolestima. Samo ne znam za babine, s prvom su mi krenuli dolaziti nakon mjesec dana jer je već bio 6. mj., mislim da ćemo ovaj put malo prolongirati posjete.

I ja planiram doma starijeg imati, bit ce zabavno. 
    Ma ja necu dati da mi dolaze 2 mjeseca u kucu, ako bude sve u redu, ako cu imati tezi porod onda i duze. Prosli puta smo rekli da mogu dolazit nakon 3 mj i nitko nije navaljivao 🤣

• dea3
    30. Srpanj 2025. 17:03

Moj mlađi sin, buduci da je rođen u 34. Tjednu je u vrtic krenuo tek s 2 i pol godine. Ja sam imala pravo na njegu i to smo iskoristili. Je on u tom periodu dio bolesti od starije seke pokupio pa tako stekao dio imuniteta. Evo sad je godinu dana šta je u vrticu i ukupno je bio bolestan 3 puta. Tako da ocito stvarno taj imunitet ojaca. Najgora je ona varijanta poslati ih odmah s godinu dana (naravno, sve mi je jasno, ljudi moraju raditi) ali u smislu bolesti to je koma...imunitet nedovoljno razvijen i onda drito u harem
    Virusa i mislim da su ti za bebe najopasniji.

Buduci da cu sigurni roditi ranije, nadam se da ćemo se ipak studenog dočekati taman 1.11. vidjet cu koliko cu ga ostaviti doma. Taj period jos nije toliko opasan. Vise mi je da ce biti doma sijecanj i veljacu kad haraju gripe...e toga se baš bojim.
    A curka ionako krece u školu, tu nemam šta. Sreća isto je zadnjih godinu dvije vrtica bila bolesna 2x kroz godinu. 

• lamise38
    30. Srpanj 2025. 17:14

Tko ima vrtićance barem 2 tjedna ih izvaditi iz vrtića a tko može i duže,ja nemam izbora sa školarcima. Ali evo primjera radi nema pravila,prošle godine rodila krajem kolovoza,izašli iz bolnice i tu večer mala zakuri😬 srećom bilo nešto kratko. Treba bildat imunitet već od kraja ljeta/početka jeseni

• Ditaa
    31. Srpanj 2025. 08:09

Moj ce tada biti skolarac tako da nemamo nekog izbora, ali inace je rijetko bolestan pa se nadamo da ce tako i ostati.. 

👩🏼 29 🧔🏻‍♂️ 31
    👦🏼 19.10.2018. 💙

Timi95
    31. Srpanj 2025. 08:51

Tinchy300

Ja ih necu ostavljati doma.. zelim se odmoriti sa bebom i da budemo same.. moja djeca su vec veca i imaju dobar imunitet.. ja cu sebe cijepiti za RSV nakon 7.mj trudnoce, tako je i beba zasticena kad se rodi.. isto ce beba dobiti dozu za Rota virus, mislim da ide kad beba ima 2mj.. 
    Iz iskustva, moja mala nije bila bolesna uopce prvih 8mj, a stariji stalno, a ona nije nista dobila od njega.. tako je i sada.. uopce ne zaraze jedan drugog.. jedino sam ja bila cesto bolesna.. mlađa je mi nije bila bolesna godinu i pol, i ako je nesto to je kasalj neki koji sam prođe.. stariji ima problema sa usima.. ali kazem, sad su vec veliki pa mi je to okej.. ako budu imali zelju biti doma par dana, mogu biti.. 

Sto se tice posjeta, rodila sam oboje sredinom 3.mj.. dolazili su moji, njegova mama, moja teta.. oni su mi svi bili od velike pomoci.. kad su bolesni, ne dolaze.. i ja sam ve nakon 15-20 dana setala sa bebama vani.. prijateljice su dosle nakon nekih 3 tjedna.. a sad ce moja prijatelja moci doci kad god zeli, sa djecom i njezina su djeca vec veca.. mislim da ljudi znaju da ne smiju dolaziti bolesni.. i prve dane nitko ne dira bebu.. ona spava i jede (dok ne dobije grceve 🙈) 

Evo to je moje iskustvo sa 2 djece.. ali, svatko zna najbolje za sebe..
    Na rođendane mi idemo uvijek normalno, pogotovo od 12.mj do 4.mj, to su rođendani po 2 svaki vikend.. sad ce ih jedino voditi muz, svekrva ili moja mama.. i da vam kazem, nitko se nikad ne razboli, barem ne moji.. 

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

• zeka26
    31. Srpanj 2025. 10:13

Meni iskreno bas nisu niti najjasniji ljudi koji idu prije 2mj od rođenja bebe a nisu toliko bliski u babinje. Vec ih imam nekoliko takvih u okolini koji su bili malo i ljuti jer sam ja cekala toliko minimalno da odem kod njihovih beba koje god godisnje doba bilo. No dobro valjda nas ima puno razlicitih 😃

Poliklinika IVF - ICSI 1/1
    1. Trudnoća❤️

• paula210
    31. Srpanj 2025. 11:41

Moja mala evo ima 10 mj i jos uvijek hvala Bogu niti jednom nije bila bolesna,nadam se da ce tako i ostati,u vrtic je necu slati em sto nisam ni planirala jer mi je jos mala a imam mogucnost biti doma em sto cemo dobiti sad i drugu bebu

Sto se babina tice-meni su moji svi u Zg tako da ce doci samo moji,tu je svekrva i brat u sestra od muza tako da njima sam rekla da ne dodu dok ja ne dodem sebi(nekih 2 tj) makar prosli put to nisu postivali i dosli su nakon 2 dana sta sam dosla iz bolnice,sad cu se ipak postavit malo ostrije,a od muza ostatak familije je u Bosni,tako da svima sam rekla ako ce dolazit na otok ds ne dolaze prije 4 mj,ali sto se tice bolesti ja nisam nesto bojazljiva nekako mi je uvijek ako se treba razbolit bude sta god ja napravila,naravno nebi slala medu bolesnu djecu i tako to,ali sigurno cu ici s bebom u setnju cim cu moci,em zbog sebe,em zbog male da ide u parkic malo i em zbog bebe da bude na svjezem zraku pa cu ga samo zabundati dobro,nadam se da ce to sve proci okej🤞🏻

💙

bubica_0706
    31. Srpanj 2025. 13:49

Tinchy300

Meni je termin sredinom siječnja i mislim da ću ju siječanj i veljaču ostaviti doma dok traje sezona gripa i ostalog. Možda ju već od Božića više nećemo voditi u vrtić, vidjet ćemo. Razmislit ću još i o tome da se cijepim protiv hripavca, gripe, rsv-a. 

10/2021 ❤️
    01/2026 ❤️⏳

EllaMS
    31. Srpanj 2025. 15:14

Da li se koja od vas susrela s tim da joj je kao teže disati? Meni je taj neki osjećaj osobito ako legnem na leđa. Nije ništa strašno, ali mi je neobično. Citam da je to normalno zbog povećanja maternice pa gura sve.

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.