A da, vidim da pišete o prvim porodima i mjerama beba. Ja sam svoju prvu kćer rodila sa 41+1, 3800 gr, carskim rezom jer se nisam otvarala. Mislim da je to razlog što se bojim poroda jer ne znam hoće li me opet mučiti 13 sati da se otvorim uz drip i probušen vodenjak ili odmah na carski…Hej ja sam isto inducirani porod 12 h gela i dripa i nista na kraju hitni carski,sad ti ne smiju bas drip davat jer postoji opasnost od rupture maternice tako ako ne ide prirodno ide na carski ,nemoras pristajat na dripMrvica722 šta ozbiljno? Nisam to znala. Flašica i pol dripa je bila u meni i otvorila sam se tek 4 cm i onda hitan carski. Oporavak mi nije bio nešto težak, malo je muka kad te sestra natjera da se drugi dan ujutro digneš i tuširaš, al nekako treći dan više ne boli. Ma joj, ne znam… trudnoća mi je okej, ali voljela bih da ne moram prolaziti kroz porod XD
Atena ja isto spavam baš loše i fali mi spavanje na trbuhu. Al je zanimljivo da inače imam problema s vratnom kralježnicom, ali sad ništa i to očigledno baš zato jer ne spavam na trbuhu haha.
Sljedeći pregled mi je 15.11., a do tad se nadam da neću dobiti niti jednu kilu. :D
Meni je sljedeći pregled 14.11. I isto se nadam da neću dobiti ni kilu ali baš nekako sumnjam sad sam na +13 🙈
slonić0707 dobro došla! 🥰 Tu smo s terminom, moj je 10.01. i čestitke na dečku, tebi je sigurno veselo 😀
nysaa_ super da si na bolovanju, nadam se da ćeš se uspjeti odmoriti! Mene je baš uhvatio taj umor, ne osjećam se dobro uopće, još me šibaju strašno bh pa me valjda i to opet psihički i fizički spustilo.
Spavam nikako, ali spavam puno pogotovo zadnjih par dana. Drago mi je da je bebač dobro i nadam se da ćeš imati ljepše iskustvo drugog poroda ❤️
Tess1989 držim fige da sve bude okej! ❤️
atena baš mi je drago da se okrenuo 🥰 sad samo redom sve kaj preporučuju, možda nešto upali 😀
5/20 - ab in tractu
11/23 - missed ab
5/24 - 🌈 baby, it's a girl 🌸
Evo mene s pregleda maleni se okrenuo kako treba, valjda su onda pomogle te vježbe za okretanje 😁 sve je uredu on se namjestio za porod, na ctgu još nema nikakvih trudova ali da mogu početi skakati po lopti ili šta već da potaknemo porod. Tako da odo sad skakati 😜 taman mi i danas dolazi gls naručila sam čaj od lista maline pa ću i to krenuti pit
Čestitke na dobrom položaju i okretu 💪🎉🎉
Koje vježbe si radila? Ne znam jesi već spominjala. Da i ja pokušam 😅😅
-
Ajme kad pročitam ovo da se već može poticati porod 🫣🫣 imamo termin isti dan. Kad prije?!?!? Baš se bliži 🙈🙈
Dječak M 💙 10/2021
Dječak 🩵 termin 05.12.2024.
Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛
Evo mene s pregleda maleni se okrenuo kako treba, valjda su onda pomogle te vježbe za okretanje 😁 sve je uredu on se namjestio za porod, na ctgu još nema nikakvih trudova ali da mogu početi skakati po lopti ili šta već da potaknemo porod. Tako da odo sad skakati 😜 taman mi i danas dolazi gls naručila sam čaj od lista maline pa ću i to krenuti pitČestitke na dobrom položaju i okretu 💪🎉🎉
Koje vježbe si radila? Ne znam jesi već spominjala. Da i ja pokušam 😅😅
-
Ajme kad pročitam ovo da se već može poticati porod 🫣🫣 imamo termin isti dan. Kad prije?!?!? Baš se bliži 🙈🙈
Imaš na youtubeu How to turn breech baby instantly 8 exercises. Ali i ova danas doktorica je rekla da je bitno da trbuh visi pa možeš na sve 4 se spustiti ili stati pa se nagnuti na stol onako da ti visi trbuh. Ja sam najviše prakticirala na sve 4 par puta dnevno po par minuta.
Rekli su da je on dovoljno velik i da mogu probavati potaknuti pa da rodim malo prije termina 😁 i ja se nadam da će tako biti da ću roditi barem tjedan ili dva prije 😜
Imaš na youtubeu How to turn breech baby instantly 8 exercises. Ali i ova danas doktorica je rekla da je bitno da trbuh visi pa možeš na sve 4 se spustiti ili stati pa se nagnuti na stol onako da ti visi trbuh. Ja sam najviše prakticirala na sve 4 par puta dnevno po par minuta.
Rekli su da je on dovoljno velik i da mogu probavati potaknuti pa da rodim malo prije termina 😁 i ja se nadam da će tako biti da ću roditi barem tjedan ili dva prije 😜
Ja radim Spinning babies tehniku, dolazila mi jedna primalja koja je certificirana za to. Ali slabo radim dnevne aktivnosti koje kao prave mjesta bebi. Radimo inverziju onoliko koliko ona kaže. Ali zasad nema uspjeha.
A kako je mene moja ginek naručila tek za 2 tjedna na pregled, morat ću otići privatno da vidim je li se šta promijenilo. Neçu moći izdržati toliko 😅😅
-
Hvala za savjet! 💗💗
Dječak M 💙 10/2021
Rekli su da je on dovoljno velik i da mogu probavati potaknuti pa da rodim malo prije termina 😁 i ja se nadam da će tako biti da ću roditi barem tjedan ili dva prije 😜Ja radim Spinning babies tehniku, dolazila mi jedna primalja koja je certificirana za to. Ali slabo radim dnevne aktivnosti koje kao prave mjesta bebi. Radimo inverziju onoliko koliko ona kaže. Ali zasad nema uspjeha.
A kako je mene moja ginek naručila tek za 2 tjedna na pregled, morat ću otići privatno da vidim je li se šta promijenilo. Neçu moći izdržati toliko 😅😅
-
Hvala za savjet! 💗💗
Ma možda da odeš privatno samo na najobičniji ultrazvuk čisto da znaš da li se okrenuo bebać. Jer kad se okrene onda nebi trebala više raditi ništa od tih stvari da se ne bi pak opet okrenuo na zadak. Držim fige da se i tebi okrenuo kako treba 🤞🤞🥰
Moja se okrenila nakon masaze sa trudnice. Visila sam na tom stolu koji ima izrezan dio za trbuh i ajme kako dobar osjecaj 😂
Ali mogu reci i da sam nakon toga bas osjetila da se okrenila. Trbuh je izgledao drugacije i osjecala sam joj guzu i noge gore kad pritisnem trbuh
Aaaa 🙈🙈🙈 očito visenje trbuha pomaže. Odlično! 💪💪💗
Dječak M 💙 10/2021
Moja se okrenila nakon masaze sa trudnice. Visila sam na tom stolu koji ima izrezan dio za trbuh i ajme kako dobar osjecaj 😂
Ali mogu reci i da sam nakon toga bas osjetila da se okrenila. Trbuh je izgledao drugacije i osjecala sam joj guzu i noge gore kad pritisnem trbuhAaaa 🙈🙈🙈 očito visenje trbuha pomaže. Odlično! 💪💪💗
Pa da tako je i doktorica rekla tak da probaj par puta dnevno da zadržiš neku pozu da ti trbuh visi i sretno 🥰
Bok,
šaljem podatke za listu 26.2. cura
Da li imate iskustva sa posteljicom sprijeda. Od pokreta osjetim samo blage pokrete više kao nekakve balončiće nego prave pokrete. Na zadnjem pregledu je bilo sve ok ali nekako bi voljela da je ipak bolje osjetim.
05/24 prirodni ciklus beta+ 15dpo 352, 17 dpo 652, 20 dpo 1549
Nifty low risk-stize curka🙏
Sortiraj odgovore
Najstariji