Pake, aj super da je profil dobar! 😇
Ma ko zna zasto ti taj jutarnji povisen... meni se cini da je bitno da to kroz dan nije nesto previsoko... a i nije ti tako jako povisen taj jutarnji? Sto kazu za dalje?
Sto se tice pupcane vrpce, i moja najmlada je imala pupcanu oko vrata, ali nismo to znali do poroda. Nije se vidjelo valjda... a sad kad razmisljam, drago mi je da nisam znala. To su stvarno stvari na koje nemamo utjecaja a jako nas mogu zabrinuti. Mislim da ne bih prestala brinuti da sam imala tu info... Ja sam za pupcanu saznala tek kad sam u ruke dobila njeno otpusno pismo i procitala "porodaj kompliciran pupkovinom oko vrata". Kao da njenih 4900g nije bilo dovoljno za kompliciran porodaj 😅
Kasnije sam tek shvatila da je porod izgledao kako je izgledao ne samo zbog velicine nego i zbog te pupcane. Ali sam i shvatila da su primalje jako jako dobro znale sto rade i zbog njih je sve na kraju dobro proslo. Apgar je bio 8/10 i sve je kasnije bilo u najboljem redu.
Tako da znam da ti je stres, ali kao sto je netko napisao gore, beba se u svakom trenutku moze omotati i odmotati i tu mi stvarno nista ne mozemo. Vjerujem da ce i kod tebe biti sve dobro na kraju i da ce se odmotati vec mozda do sljedeceg pregleda! ❤️
Evo nekad se i pitam zasto nam doktori kazu tako neke informacije... koliko god volim biti informirana o svemu neke stvari je ipak lakse proci u neznanju...
Hvala na dobrodošlici! :)
I već sad imam pitanje :D ne znam jel bilo govora o tome. Kako ste mislili oblačiti zimske bebe za van? Sin nam je ljetno dijete pa nemam to iskustvo s tako jako malom bebom. Već sad nas počinju rodbina i prijatelji ispitivati što da joj uzmu, pa sam mislila nekome reći ono medo odijelo-kombinezon. Čini mi se da je to ok uz zimsku navlaku na kolicima. Mislim da ionako nećemo raditi neke lude kilometraže prvih par mjeseci, a zime su blaže zadnjih godina.
Hvala na dobrodošlici! :)
I već sad imam pitanje :D ne znam jel bilo govora o tome. Kako ste mislili oblačiti zimske bebe za van? Sin nam je ljetno dijete pa nemam to iskustvo s tako jako malom bebom. Već sad nas počinju rodbina i prijatelji ispitivati što da joj uzmu, pa sam mislila nekome reći ono medo odijelo-kombinezon. Čini mi se da je to ok uz zimsku navlaku na kolicima. Mislim da ionako nećemo raditi neke lude kilometraže prvih par mjeseci, a zime su blaže zadnjih godina.
neznam kak bi je obukla za van iz rodilista kamoli za setnje 🤣, moj sin isto ljetno djete i totalno sam izgubljena,razmisljam, bodi dugih rukava, majcica, stramplice i hlacke sa stopalima na to medo odjelce i deku i opet mi se cini too much a opet znam da oni nemogu regulirat toplinu pa opce nisam pametna,kaj se tog tice ko da radam prvi put
6/21 biokemijska
9/22 +
6/22 baby boy 🩵
4/24 +
Harmony low risk-stize curka 🩷
Dobro nam došle nove curke 🤗
Freya,mozda da u međuvremenu odeš privatno ako imaš mogućnosti za to. Malo da vidis bebu i umiriš se 🙂 ja planiram otići privatno kroz jedno 2 tjedna, taman na početku 3. tromjesecja da me malo bolje pogleda, da kvalitetnije vidim bebicu i malo se smirim 😇
To je bilo privatno, u srijedu imam u domu zdravlja zbog bolovanja pa cemo opet pogledati, i možda čak naci novog privatno doktora, moj je stvarno odličan ali je prezauzet i ne posveti se pacijentu.
Pake, aj super da je profil dobar! 😇
Ma ko zna zasto ti taj jutarnji povisen… meni se cini da je bitno da to kroz dan nije nesto previsoko… a i nije ti tako jako povisen taj jutarnji? Sto kazu za dalje?
Sto se tice pupcane vrpce, i moja najmlada je imala pupcanu oko vrata, ali nismo to znali do poroda. Nije se vidjelo valjda… a sad kad razmisljam, drago mi je da nisam znala. To su stvarno stvari na koje nemamo utjecaja a jako nas mogu zabrinuti. Mislim da ne bih prestala brinuti da sam imala tu info… Ja sam za pupcanu saznala tek kad sam u ruke dobila njeno otpusno pismo i procitala "porodaj kompliciran pupkovinom oko vrata". Kao da njenih 4900g nije bilo dovoljno za kompliciran porodaj 😅
Kasnije sam tek shvatila da je porod izgledao kako je izgledao ne samo zbog velicine nego i zbog te pupcane. Ali sam i shvatila da su primalje jako jako dobro znale sto rade i zbog njih je sve na kraju dobro proslo. Apgar je bio 8/10 i sve je kasnije bilo u najboljem redu.
Tako da znam da ti je stres, ali kao sto je netko napisao gore, beba se u svakom trenutku moze omotati i odmotati i tu mi stvarno nista ne mozemo. Vjerujem da ce i kod tebe biti sve dobro na kraju i da ce se odmotati vec mozda do sljedeceg pregleda! ❤️
Evo nekad se i pitam zasto nam doktori kazu tako neke informacije… koliko god volim biti informirana o svemu neke stvari je ipak lakse proci u neznanju…
Hvala ti punoo i ja se nadam, svakako cemo pratiti.. ❤
nola95, Lusylu, Tratičnica12 sretno danas na pregledima, moj je navečer pa javim kako je prošlo.
Sunflower! ma ne, po njihovom nema uopće veze što je cijeli guk dobar jer natašte nije dobro. Ref.vrijednost je 5.1, meni je 5.7 što mi se stvarno ne čini kao neka ogromna vrijednost. S tim da koliko znam i stres zna podići šećer, a nitko me ne pita kako je s te strane nego je po njihovom sve u prehrani. Kaže ona to je alarmantno i da se još oštrije držim prehrane (???) i da za 2 tjedna opet donesem guk pa bumo vidjeli kaj dalje.
.
Hvala kaj ste podijelile svoja iskustva s nama, vjerujem da vama tad nije bilo lako i da je bilo strašno. Meni definitivno pomogne kad pročitam iskustva mama koje su već rodile i prošle neke stvari!
Pratim za šetnje po vani kako oblačiti bebe.
.
Pozdrav novim curama nek vam sve ostane dobro do kraja! ❤️
5/20 - ab in tractu
11/23 - missed ab
5/24 - 🌈 baby, it's a girl 🌸
Dobrodošle nove cure ❤️
.
Ja sam već pisala za oblačenje i iz rodilišta i u šetnje, prvo dijete rođeno sredinom 11.mj. Uglavnom, da si olakšam kad nisam znala kako bih ju obukla razmišljala sam na ovaj način: kako bih sebe obukla da idem van leći i spavati? Zamislila sam se na klupi ili tako negdje kako spavam. I na temelju toga ju oblačila.
Šetnja je uvijek bila bodi kratkih rukava, gore deblja majica, dolje hlačice i dvoje carapice (nisam oblačila stramplice), debela kapa i preko nje još kapuljača od skafandera, debeli skafander i po potrebi preko još debela ili tanja dekica. Sad možda zvuči puno, ali kad zamislis sebe da ležiš negdje vani pola sata ili tri sata na temperaturi oko nule, nije puno. Naravno, beba u košari i gore onaj pokrov. Ona nikad nije bila ni znojna ni hladna. Kad sam se oporavila, šetale smo vani jako puno svaki dan. Uvijek sam gledala da jedno spavanje odradi vani (da sam imala sreće, spavala bi svako spavanje u kolicima na balkonu). I vani na hladnom zraku je najbolje spavala, po 3-4h u komadu. Sva sreća, volim zimu i meni je to bilo super.
Uglavnom, ne brinite previše oko toga unaprijed, metoda pokušaja i pogreške je u svemu, pa tako i u tome. Uvijek imajte ekstra dekicu u kolicima u slučaju da niste dovoljno obukle, a dekica kojom je beba pokrivena se lako skine a skafander lako otkopca u slučaju da je bebi vruće.
Ono što je bitno je da ne provjeravajte jel bebi vruće ili hladno po ručicama i nogicama, nego stavite prst koliko god možete zavući i opipati prsni koš ili leđa. Ako nije znojno ili hladno, dobro je 😊
2022. baby girl ❤️🎀
2024. baby boy 💙🧸
OTP: 14.12.2024.
Nemam odgovor za oblacenje jer mi je curka ljetna beba. Pa sam i u dilemi kako ga u stanu oblaciti, a kamoli vani 😆
Imam pitanje vezano za uloske nakon poroda. Prvi puta sam koristila mrezaste jednokratne gacice i chico uloske. Jednom sam negdje vidjela kao vec gacice s uloskom i sad nemam pojma sta je to bilo. Malo guglala pa naisla na jessa jednokratne gacice za inkontinenciju. Jel tko koristio tako nesto. Znam da bi trebalo biti sto prozracnije, zato i ne preporucuju obicne uloske. Zanima me jel se u ovako necemu "uparis" 🤦
Nemam odgovor za oblacenje jer mi je curka ljetna beba. Pa sam i u dilemi kako ga u stanu oblaciti, a kamoli vani 😆
Imam pitanje vezano za uloske nakon poroda. Prvi puta sam koristila mrezaste jednokratne gacice i chico uloske. Jednom sam negdje vidjela kao vec gacice s uloskom i sad nemam pojma sta je to bilo. Malo guglala pa naisla na jessa jednokratne gacice za inkontinenciju. Jel tko koristio tako nesto. Znam da bi trebalo biti sto prozracnije, zato i ne preporucuju obicne uloske. Zanima me jel se u ovako necemu "uparis" 🤦
Hvale neke Frida mom iz baby centra da su preuuudobne i kao jednokratne al svi ih peru i koriste jos da se uložak opče me pomakned
Hvale neke Frida mom iz baby centra da su preuuudobne i kao jednokratne al svi ih peru i koriste jos da se uložak opče me pomakned
i ja sam za te bila cula vec par puta al mislim da cu ostat na mrezastim i chico uloscima, prosli put mi to bilo najudobnija kombinacija, ja sam brzo i prestala krvarit pa sam presla na obicne i gacice preko trbuha, sad bum vidla kak bum prosla
6/21 biokemijska
9/22 +
6/22 baby boy 🩵
4/24 +
Harmony low risk-stize curka 🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji