Zimske bebe 2024/2025 ❄️☃️🎄🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bonnie9
    01. Listopad 2024. 08:56

Hoyaa aha a ti se se javila sama pa su te nazvali? Jer vidim ovdje kod nas i nakon sto se javis nitko ne zove, bar nisu jos uvijek..🤷🏻‍♀️
    Pake i ja jako lose spavam, zadnjih dana se ponovo javljaju neki cudni bolovi a mislila sam da je to prestalo u prvom tromjesecju😔 znam kako ti je, bit ce bolje nadajmo se❤️

šareni_oblak
    01. Listopad 2024. 09:12

Ja sam jučer opet bila na hitnoj jer me krenulo volite od leđa prema trbuhu. Uglavnom, sve je super, kaže cerviks kilometarski, ni malo otvorena. Baš me zabolilo dok sam bila na ctg i nije očitao trud tako da to sigurno nije. Pripisuju širenju ligamenata. Sad mogu mirno dalje. I da, beba je kilu i pol. Prvi puta da mi je u ovoj trudnoći netko rekao mjere (osim sve je dobro za dob).
    Mene isto stalno nešto boli, ali druga trudnoća pa sam navikla. Ovaj puta imam problema s lijevim kukom, nadam se da će se riješiti nakon poroda. Nesanicu sam imala u drugom tromjesečju, sad spavam ko beba. Nekad uopće ne osjećam da sam umorna nego samo zaspem sa malom dok ju uspavljujem 😂
    Tečaja se iskreno nisam ni sjetila, nemam pojma hoću li nešto slušati ili ne. Muž je ionako doma s malom, neće biti na porodu kao ni na prvom tako da je zbog tog dijela svejedno. 
    Fore za poticanje poroda sam sve isprobala. Od punih 37tj, neke stvari čak i ranije (kao lopta jer nisam više mogla sjediti i ležati na kauču nego sam tv gledala tako da stojim ili sjedim na lopti). Ananas, datulje, čaj lista maline, stimulacija bradavica, lopta, hodanje stepenicama.... Kod mene jednostavno nije išlo. Ali kod mene nije išlo ni indukcijom ni dripom ni ičim. Svakako vrijedi pokušati, većini žena stvarno pomogne. Masaža međice je više priprema tog dijela tijela za porod, da ne popucas, nema veze s poticanjem poroda

2022. baby girl ❤️🎀
    2024. baby boy 💙🧸
    OTP: 14.12.2024.

• Mrvica722
    01. Listopad 2024. 09:27

šareni_oblak

Ja sam jučer opet bila na hitnoj jer me krenulo volite od leđa prema trbuhu. Uglavnom, sve je super, kaže cerviks kilometarski, ni malo otvorena. Baš me zabolilo dok sam bila na ctg i nije očitao trud tako da to sigurno nije. Pripisuju širenju ligamenata. Sad mogu mirno dalje. I da, beba je kilu i pol. Prvi puta da mi je u ovoj trudnoći netko rekao mjere (osim sve je dobro za dob).
    Mene isto stalno nešto boli, ali druga trudnoća pa sam navikla. Ovaj puta imam problema s lijevim kukom, nadam se da će se riješiti nakon poroda. Nesanicu sam imala u drugom tromjesečju, sad spavam ko beba. Nekad uopće ne osjećam da sam umorna nego samo zaspem sa malom dok ju uspavljujem 😂
    Tečaja se iskreno nisam ni sjetila, nemam pojma hoću li nešto slušati ili ne. Muž je ionako doma s malom, neće biti na porodu kao ni na prvom tako da je zbog tog dijela svejedno.
    Fore za poticanje poroda sam sve isprobala. Od punih 37tj, neke stvari čak i ranije (kao lopta jer nisam više mogla sjediti i ležati na kauču nego sam tv gledala tako da stojim ili sjedim na lopti). Ananas, datulje, čaj lista maline, stimulacija bradavica, lopta, hodanje stepenicama…. Kod mene jednostavno nije išlo. Ali kod mene nije išlo ni indukcijom ni dripom ni ičim. Svakako vrijedi pokušati, većini žena stvarno pomogne. Masaža međice je više priprema tog dijela tijela za porod, da ne popucas, nema veze s poticanjem poroda

Sad ti ide nagli rast bebe pripremi se na bolove

• Mrvica722
    01. Listopad 2024. 09:28

seniiii

Mrvica 722
    I ja sam u istoj situaciji kao i ti imam nisku posteljicu od pocetka sad sam 24 tjedna trudna nije se jos pomaknula, za tjedan dana idem na kontrolu pa cu cuti da li se pomaknulo sto za ovih cetiri tjedna..
    Šareni_oblak
    Nadam se da se osjecas bolje, ja povremeno znam imati bolove ko da cu dobiti mjesecnicu i to traje dvije, tri minute taj osjecaj i dalje je ok, zna biti po par puta na dan nadam se da se radi o sirenju maternice jer mi je to tako od samog pocetka trudnoce

Seni koliko ti je od ušća posteljica i je si imala prethodni carski

• Mrvica722
    01. Listopad 2024. 09:44

Pake molim te da me stavis na listu termin 12.2. jos neznamo spol ❤️

Bonnie9
    01. Listopad 2024. 09:46

Šareni oblak drago mi je da je sve u redu i da si zatvorena, sada si barem mirna😍
    A sto se tice poroda meni je prvi, nemam ideju kako je to i sta sve trebam napraviti prije da bih si kao pomogla kod otvaranja ali znam duboko u sebi da cu se namuciti, jer mi uvijek govore na kontrolama kako sam ukocena i da se trebam opustiiti, cak i kaad mi pregledaju dal sam zatvorena mene i to boli 😔

wildflower
    01. Listopad 2024. 09:48

hoyaa

wildflower

hoyaa

wildflower

Cure, ima netko iskustva ili poznaje nekog tko ima kolica Nuna Trvl? Kakva su iskustva? :)
    Ne znam za Trvl, ali kuma ima Triv next, pa smo ih i mi uzeli nakon sto smo probali njihova i odusevili se. Kvalitetna, lagana, ne zauzimaju puno mjesta, lako se sklapaju i rasklapaju, jednom rukom bez problema. Tako da pretpostavljam da je s Trvl isto tako, samo sto su vjerojatno malo "klimavija" jer imaju jos manje kotace. Jedino ona su bas kisobran kolica, ne znam jel moze kosara i sjedalica na njih ili samo sportsko sjedalo.
    Trvl imaju i kosaru za novorodence
    Bas mi se ovako sa slika svidaju i jedva ih cekam pogledati na sajmu iduci vikend :)
    Da Triv next su malo teza…
    Sta nisu dovoljni i manji kotaci za po ravnom?
    Ne vjerujem da cemo kolicima ici igdje tipa gdje je kamenje, neravno i sl.
    Najvise ce to biti gradska voznja po asfaltu, Jarun, nasip, Bundek…
    Aha vidim sad da moze i kosara i jaje, ali sportsko sjedalo se ne moze skinuti i onda se kosara postavlja na to, meni to dosta cudno i nespretno izgleda, ne znam jesi li vidjela slike 😁 a za asfalt ce biti super, sigurna sam.

Hmmm sportsko sjedalo se moze skinuti i stavi se normalno kosara za novorodence :)
    https://www.svijet-beba.hr/vise/nuna/kolica/41/115/3700/25786Ono sto si ti vidjela je vjerojatno nataknuto jaje na sportsko sjedalo... Da, to malo cudno izgleda...
    Svakako je tesko prosuditi prema slikama, treba to vidjeti uzivo i osjetiti

'91, PCOS, AMH 29,4 pmol/L (4,1-58)
    '86, oligozoospermia
    Repromed:
    2mj/2024 - 1. AIH ❌
    4mj/2024 - 1. IVF - SET BC | 1 BC ❄️ | 9dnt β 262 | 11dnt β 769 | 13dnt β 1646 ➡️ 1. uzv 15.05. ❤️ Panorama low risk - it's a boy 🩵

• hoyaa
    01. Listopad 2024. 09:48

Bonnie9

Hoyaa aha a ti se se javila sama pa su te nazvali? Jer vidim ovdje kod nas i nakon sto se javis nitko ne zove, bar nisu jos uvijek..🤷🏻‍♀️
    Pakei ja jako lose spavam, zadnjih dana se ponovo javljaju neki cudni bolovi a mislila sam da je to prestalo u prvom tromjesecju😔 znam kako ti je, bit ce bolje nadajmo se❤️

Sestra me odmah nakon drugog pregleda prijavila kao trudnicu patronaznoj, ostavila joj je moj broj mobitela pa me zvala bez da sam se javljala prije za tecaj. Ne znam kako je drugdje 😅

• Mrvica722
    01. Listopad 2024. 09:54

Bonnie9

Šareni oblakdrago mi je da je sve u redu i da si zatvorena, sada si barem mirna😍
    A sto se tice poroda meni je prvi, nemam ideju kako je to i sta sve trebam napraviti prije da bih si kao pomogla kod otvaranja ali znam duboko u sebi da cu se namuciti, jer mi uvijek govore na kontrolama kako sam ukocena i da se trebam opustiiti, cak i kaad mi pregledaju dal sam zatvorena mene i to boli 😔

Takva sam i ja bila ,moj ginekolog mi je odma reka ti ces tesko rodit sva sam u grču boli me i sonda dole na uzv 😂😅 i 12 sati gela i dripa otvorila se jedva 2 prsta 

• hoyaa
    01. Listopad 2024. 09:58

wildflower

hoyaa

wildflower

hoyaa

wildflower

Cure, ima netko iskustva ili poznaje nekog tko ima kolica Nuna Trvl? Kakva su iskustva? :)
    Ne znam za Trvl, ali kuma ima Triv next, pa smo ih i mi uzeli nakon sto smo probali njihova i odusevili se. Kvalitetna, lagana, ne zauzimaju puno mjesta, lako se sklapaju i rasklapaju, jednom rukom bez problema. Tako da pretpostavljam da je s Trvl isto tako, samo sto su vjerojatno malo "klimavija" jer imaju jos manje kotace. Jedino ona su bas kisobran kolica, ne znam jel moze kosara i sjedalica na njih ili samo sportsko sjedalo.
    Trvl imaju i kosaru za novorodence
    Bas mi se ovako sa slika svidaju i jedva ih cekam pogledati na sajmu iduci vikend :)
    Da Triv next su malo teza…
    Sta nisu dovoljni i manji kotaci za po ravnom?
    Ne vjerujem da cemo kolicima ici igdje tipa gdje je kamenje, neravno i sl.
    Najvise ce to biti gradska voznja po asfaltu, Jarun, nasip, Bundek…
    Aha vidim sad da moze i kosara i jaje, ali sportsko sjedalo se ne moze skinuti i onda se kosara postavlja na to, meni to dosta cudno i nespretno izgleda, ne znam jesi li vidjela slike 😁 a za asfalt ce biti super, sigurna sam.
    Hmmm sportsko sjedalo se moze skinuti i stavi se normalno kosara za novorodence :)
    https://www.svijet-beba.hr/vise/nuna/kolica/41/115/3700/25786Ono sto si ti vidjela je vjerojatno nataknuto jaje na sportsko sjedalo… Da, to malo cudno izgleda…
    Svakako je tesko prosuditi prema slikama, treba to vidjeti uzivo i osjetiti

Ne otvara mi link, ali na svim slikama vidim da ostaje sportsko sjedalo iako se mogu staviti adapteri i kosara, to si provjeri. Najbolje uzivo. I to vidim imaju samo nova lx, obicna trvl ne mogu ni to. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.