Zimske bebe 2024/2025 ❄️☃️🎄🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • leptir22
    08. Kolovoz 2024. 16:53

Leptir22 imam trombocite 125, prije mjesec dana su bili 138. Rekla mi je dr da se ne trebam brinuti ako ne ide niže od toga, ali mi je neobično jer sam oduvijek imala baš dobre nalaze krvi pa mi nije jasno odakle to. I da, pojavilo mi se isključivo sad u trudnoći i u par navrata mi je curila krv iz nosa. :/
    Nisam bila kod hematologa jer mi je ovo sve jako novo. Nadam se da će ti se povisiti ili naći uzrok.Jučer sam bila na pregledu, polip se dosta smanjio, ali je i dalje u kanalu i to se vidi ultrazvučno. Ne smeta bebi pa ne bi smjelo biti problema.. Skinula me s Duphastona i konačno ću biti manje napuhana. :D Bebač je na 130 gr, dugačak cca 16,5 cm. Idem na GO od ponedjeljka na 2 tjedna i onda se vraćam na posao. Planiram raditi do sredine 10.-og mjeseca ak bude sve okej. Kako vi s poslom?
    E da, netko je spominjao odnose - meni nisu preporučeni od samog početka trudnoće, a jučer je dr. rekla da pričekam još dva tjedna i da bi onda bilo okej. Konačno. :D

A cula sam da u trudnoci znaju padati trombociti. Ne zvuci to tvoje strasno. Meni su rekli da je 70 dovoljno i za porod. Hvala ti, ja se samo nadam da nece padati pa da izbjegnem terapiju. Pred godinu i pol sam imala missed ab.  i prije kiretaze sam primila transfuziju trombocita i sve je proslo ok. Tad su mi bili 50. Ovak ja nemam nekih simptoma i tko zna od kad su takvi, valjda se tijelo vec naviklo donekle 🤔 sretno ti i nek ne padaju vise 🙂 uzivaj na godisnjem.

• Teab1
    08. Kolovoz 2024. 18:37

Bonnie9

Pake

Žene, kada su vam vaši ginekolozi radili uzv pregled?
    Prvi sam imala kod njega u 10tt, poslije mini anomaly u bolnici u 12tt. Sljedeći tjedan imam pregled kod svog ginekologa i bit ću 18tt. Znam da sada slijedi onaj veći anomaly, za to će me sigurno slati u bolnicu, ali mogu li možda očekivati da mi i on na pregledu napravi uzv?
    Muž mi ide raditi u inozemstvo taman dan poslije pregleda pa bi htjela da i on vidi bebu prije nego što ode. Razmišljam da se možda za svaki slučaj naručim negdje privatno?
    Uglavnom rade ali to traje kratko, bar ovi nasi ginekolozi to obave brzinski, 1-2 min.

ja nemogu rec, moj ginic je ful ful detaljan na svakom pregledu,uzasno hladan i suzdrzan, ne pre pricljiv al bitno al detaljan, mini anomaly nisam radila, sutra imam pregled kod svog ginica pa cu vidjet ce me slat u petrovu il bu on to napravio

6/21 biokemijska
    9/22 +
    6/22 baby boy 🩵
    4/24 +
    Harmony low risk-stize curka 🩷

• Lion32
    08. Kolovoz 2024. 21:44

nola95

Lion32https://www.tickerfactory.com/na ovom linku si izabereš trakicu. Onda kopiraš link koji ti izbaci kad ju generira i zaljepiš u opis na svom profilu ovdje. Generirat će dva linka al zaboravila sam koji se zalijepi, jedan će ti dati trakicu ispod objava a drugi neće pa probaj oba🙂
    Ja sam sinoć sanjala da smo dobili vijesti na pregledu da nosim dječaka ipak i nikad se zbunjenija nisam probudila jer je bilo realistično jako.🤣 Nemam baš povjerenja u procjenu moje doktorice jer mi nije bila sigurna iako je beba bila savršeno namještena da se vidi spol. Uskoro bumo saznali, sretna sam kako god, al jako sam se uvjerila da je curka već hehe

Malo sam smotana pa uopce ne uspijevam. Ne znam dal je do mobitela. Nebitno,  probam sutra opet🤣Što se tiče snova tako i ja sanjam svasta pa onda bas znam biti uznemirena cijeli slijedeci dan🙄🤣

Pake
    09. Kolovoz 2024. 08:47

Mame, molim vas da mi preporučite privatnu polikliniku u Zagrebu za trudnički uzv i pregled. Moj ginekolog ne radi uzv, planira mi dati sada jednu uputnicu i kasnije još jednu za uzv u bolnici i to je to. Pošto sam prije 25 godine imala 2 spontana i ovo mi se vodi kao visokorizična trudnoća zbog komplikacija, smatram da ovo nije okej i da ne mogu ići ovako ići kroz trudnoću. Ne bi se ni upisala kod njega da sam znala da on uopće ne radi uzv u trudnoći nego samo na početku da istu potvrdi.  

5/20 - ab in tractu
    11/23 - missed ab
    5/24 - 🌈 baby, it's a girl 🌸

nola95
    09. Kolovoz 2024. 09:24

Tea da vjerojatno nije spreman još, mislim da kad jesu spremni jako glatko ide to. Mi smo imali svega par puta da se upiskio jer predugo trpi, al sad je i to svladao. Preko noći sam ga prvo budila da ide piškit kad i ja jer se tak ionak bar dva put ustajem noću, a onda je počeo to odbijat i stvarno nijednom nije zapiškio krevet. Iznenadila sam se da je tak jednostavno bilo jer sam očekivala svašta al to je to, sad je bio spreman. 
    Pake preporučila bih ti polikliniku Harni. Žao mi je da ti neće napraviti više uzv pregleda pogotovo zbog statusa visokorizične, mislim da je jako neobično. Kak on odbija raditi uzv, baš čudno. Moja isto radi svaki mjesec i znam da nije svuda u Europi takva praksa (pišu žene ovdje da imaju samo po 2 uzv u trudnoći), al ja sam navikla da je kod nas tako pa bi me baš nerviralo da mi odbija moja dr gin odradit. Ako možeš prebaci se kod nekog drugog. Moja prijateljica se prebacivala tijekom trudnoće jer je bila nezadovoljna.

28 pcos
    2020. vanmaterična/uklonjen jajovod
    2021. 👶💙
    10.4. +❤️🙏

• Teab1
    09. Kolovoz 2024. 10:22

nola95

Teada vjerojatno nije spreman još, mislim da kad jesu spremni jako glatko ide to. Mi smo imali svega par puta da se upiskio jer predugo trpi, al sad je i to svladao. Preko noći sam ga prvo budila da ide piškit kad i ja jer se tak ionak bar dva put ustajem noću, a onda je počeo to odbijat i stvarno nijednom nije zapiškio krevet. Iznenadila sam se da je tak jednostavno bilo jer sam očekivala svašta al to je to, sad je bio spreman.
    Pakepreporučila bih ti polikliniku Harni. Žao mi je da ti neće napraviti više uzv pregleda pogotovo zbog statusa visokorizične, mislim da je jako neobično. Kak on odbija raditi uzv, baš čudno. Moja isto radi svaki mjesec i znam da nije svuda u Europi takva praksa (pišu žene ovdje da imaju samo po 2 uzv u trudnoći), al ja sam navikla da je kod nas tako pa bi me baš nerviralo da mi odbija moja dr gin odradit. Ako možeš prebaci se kod nekog drugog. Moja prijateljica se prebacivala tijekom trudnoće jer je bila nezadovoljna.

svakako se slazem za polikliniku Harni,ja sam bila jako zadovoljna iako sam isla samo jednom u prvoj i jednom sad u trudnoci al mislim da cu kod njih obavit 4d uzv ako imaju moram zvati provjeritinola ma da vidi se na djetetu, pitam ja njega oces na tutu al ne zeli niti ga mislim forsirat,pogotovo sad kad mi je osjetljiv i puno je promjena

6/21 biokemijska
    9/22 +
    6/22 baby boy 🩵
    4/24 +

• Teab1
    09. Kolovoz 2024. 11:33

cekam red kod ginica,javim kakvo je stanje nakon pregleda 😊

6/21 biokemijska
    9/22 +
    6/22 baby boy 🩵
    4/24 +

• Teab1
    09. Kolovoz 2024. 13:33

eto me, s malenom je sve super, ljepo napreduje veca za 5 dana,meni vrat maternice smeksan pa sam dobila preporuku sve kaj sam do sad radila preplovit, malo sam u panici jer mi je isto bilo i sa L al s njim sam mogla noge u zrak i cekat porod

6/21 biokemijska
    9/22 +
    6/22 baby boy 🩵
    4/24 +

• Želja00
    09. Kolovoz 2024. 13:57

Pozdrav zene, ja sam malo neaktivna ,dosta toga mi se nesto skupilo,a i mala mi kad vidim da imam mobitel u rukama odmah uzima, pa sam trenutno na liniji manjeg otpora i pokusavam sto manje tipkati u njenoj blizini. Moj pregled je bio 26.07, sve je super, gin misli da je decko ,barem se tako pokazalo tijekom ultrazvuka,
    Ovaj mjesec nemam pregled jer su godišnji,tako da tek početkom 9-og, sto mi je iskreno malo dugo ali taman idemo na more sljedeci tjedan pa Ce brze proci. Vidim da se Pise o samim ultrazvucima ,pa ja mogu reci da moja svaki put radi ultrazvuk i Bori se za sto bolje slikice bebe,sto se toga tice ja se stvarno ne mogu zaliti.Kod nas inace pregled ide ovako ,prvo uzorak na urin,zatim mjerenje težine, bebini otkucaji i tlak (kasnije uvodi mjerenje stomaka i ctg), nakon toga prelazim kod doktorice na razgovor te ultrazvuk, tako je svaki put, uz naravno ako postoji neka zabrinutost,tipa slanje na vadenje krvi ,brisevi.
    Ja trenutno samo pratim svoj tlak jer je u prvoj trudnoci podivljao, tako da oko toga isto cesto imamo brige jer cim se briblizim doktorima on krene rasti.

👩‍🦰30👨‍🦱32
    4/2021 beba anđel
    4/2022 beba anđel5/2023 baby girl

nola95
    09. Kolovoz 2024. 14:42

Tea super vijesti za curku🤗 a jel ima kakva terapija za meki cerviks ili samo odmor? Znam curu koja je obje tr morala prolezat zbog skraćivanja cerviksa preranog al ne znam jel to slično stanje..držim fige da se stvrdne ipak do drugog pregleda pa da ti lakše prođe nego prva trudnoća🍀 probaj se prisilit da mirujes mada znam da je gotovo nemoguce uz dvogodišnjaka😮‍💨🤞🏻
    Želja čestitam na dobrom pregledu i dečkiću💙 uživaj na moru i probaj što manje se sekirat, možda ti dobro dođe da ne vidiš bijele kute ovaj mjesec🤞🏻🍀 

28 pcos
    2020. vanmaterična/uklonjen jajovod
    2021. 👶💙
    10.4. +❤️🙏

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.