Super, hvala za tu info za razliku gušenja i zagrcavanja, malo mi je lakše. Napravila sam pauzu s tim pa smo opet krenule, danas je batat jela komade i bilo je sve ok. Ali neće ništa sama, sve ja moram držati, a ona samo lupa po stolu i zahtijeva još.
Joj lijepo da ste svi u nekim putovanjima, došlo je vrijeme da se i to može s njima. Zara nadam se da je to neka blaga prehladica što će brzo proći. Krasno za druženje njih dvojice, ja bih isto da ova mala ima nekoga i ne bude jedinica, ali sam osamljena u toj ideji 😂
Kod nas je novo da se sve više diže na ispružene ruke u puzajućem položaju pa se ljulja. Kad digne ruku od poda, padne, nije još dovoljno čvrsta da stoji na jednoj ruci i krene. I došla je u neki polusjedeći položaj, na boku i oslonjena ma obje ospružene ruke. Mislim da to još nije posjedanje, ali je očito blizu.
Očekivano, čim je ušla u novi mjesec, promijenila je način uspavljivanja. Valjda joj se dogodi neki klik u glavi preko noći, doslovno svaki novi mjesec značio je da prethodno uspavljivanje više ne vrijedi i da treba tražiti novi način. Sve čitam o tome i uvijek trening spavanja znači "stavite drowsy bebu u krevetić" i zaspat će sama, povremeno ju umirite bla, bla. Nema mi gluplje izjave. Ovu možeš spustiti da joj se doslovno oči zatvaraju, odmah kreće vrtnja, diže se, odguruje, sve oko sebe čupka, dira, mlati, užas. Do sad smo ju malo pridržali za rukice da bude mirna pa bi zaspala, ali ne više. Više ne da ruke, divlja je majko mila. Krevetić joj je premali za to divljanje, a na krevetu me strah da ne sleti kad sam sama s njom. Zato kad jednom (ne znam ni sama kako) zaspe, spava malo bolje nego do sad. Ne znam kojom bih ju metodom uspavala, više od sat vremena se vrti i valjda bi tako do preksutra, ali smirila se ne bi. Pokušavam opet s bijelim šumom, mazim ju, nosim da se smiri, ali jok.
Plešemo svi stalno na rubu neke prehlade, ali držimo se još. 😅
Wow, bravoo, kako frajerica rastura! To je jako blizu posjedanja, da! I još malo i puzanje pa će ti bit veselo. 😄
A za uspavljivanje stvaarno nemam pomoći jer sam to sve prošla sa starijim, dojenje je bilo najučinkovitije doduše. Nažalost, on je dan danas užasno težak za spavanje, doslovno pada s nogu od umora, ali ne da se, preko sat vremena ga znamo uspavljivati, pričati priče Itd. Onda kad zaspe ništa ga ne može probuditi. 🙄
Meni su ovi savjeti isto bili znanstvena fantastika, doslovno nikad ne bi uspio tako zaspati. Drži se!
J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
L. 👶 1.mj. 2024. 🧡
Majjja vjerujem da ce postati lakse s uspavljivanjem, i sama kazes da je svaki mjesec drugacije pa ce jednom nadam se doci i period laksega! Mi se trenutno preko dana najcesce u kolicima uspavamo ili na cici, navecer nerijetko u zadnje vrijeme i kratko nosanje, a preko noci srecom ako mi ne zaspi na cici se uspava sama u kreveticu.. to je jedino sto joj je ostalo od pocetka sto je radila, sve ostalo se poremetilo 😅
Mi smo trenutno na putu, sutra se vracamo i stvarno nam je sve super zasad proslo, spavala je u kolicima preko dana, u autu ako bismo potrefili tak vrijeme spavanja, a po noci mozda cak i bolje nego doma jer joj je svaki dan prepun dozivljaja 🙈 auta joj je malo dosta jer smo svaki dan u njemu bar malo, ali u globalu stvarno sve odlicno podnosi 🥰
Zara7 drzte se i ne dajte se prehladi!
Tami ja sam narucila kinderkraft enock, rekla bih da je na foru trip trappa i tih, a osjetno jeftinija
37🧔♂️🩷👩29
29.11.2023. 👶🏻🎀💕
Kako Vasi podnose zube? Jel tko ima vec zubice? Zadnje dvije noci je katastrofa. Sinoc plakao do 23h bas se vidi da je plac od bolova, zaspao. Budio se jest svaka 3h i naravno ne pojede sve nego zaspi. Jutros cim se probudio ruke u zube i plac.
Inace mazemo gengigelom, ali nekad ni to neda..
06/22 missed ab 7tj
08/22 LH trakice
22.03. + 🌈
1.pregled: 06.04. 5+4 ❤️
21.11.2023 A💙🙏
Ana Maria ajme super da vam sve tako glatko prolazi!! Mi sutra idemo i nadam se istome. 😄 Nadobudno nosim i kolut da se možda i okupa u bazenu. 🫠
Tami auh, ti zubići. Ako nisi, uzmi mu različite grickalice za zube, imaju na onu foru da su punjene vodom pa se ohlade u frižideru i onda to grickaju pa im olakša hladnoća ili one četkice za bebe različitih tekstura iz DM-a. Ako vidiš da se baš jako pati možeš mu dati i paracetamola da mu popusti bol. Prvi je to dobro podnosio jer su mu nekako u lijepim razmacima nicali, nisu u kratkom periodu pa da ga baš namuče. I maži s tim gelovima kad ti god dozvoli. Sretno!
J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
L. 👶 1.mj. 2024. 🧡
Ja ju za sad hranim u krilu i isto nemam pojma koju bi opce uzela🤷♀️
Nama ju uspavljivanje postalo nocna mora jer ona ima vec 9 kila sve me boli, od leda do ruku a oce samo na rukama stojecki zaspat, i jos se sad pocela budit par puta po noci a inace je bila super spavalica, luda sam
Mislim si pocet ju ucit samouspavljivanju al samo odgadam, nemam snage za borbe satima😂
Nama ju uspavljivanje postalo nocna mora jer ona ima vec 9 kila sve me boli, od leda do ruku a oce samo na rukama stojecki zaspat, i jos se sad pocela budit par puta po noci a inace je bila super spavalica, luda sam
Mislim si pocet ju ucit samouspavljivanju al samo odgadam, nemam snage za borbe satima😂Haha tako i mi, svaki dan kažem danas je taj dan, mogu ja to, ali onda ispadne da ipak nije i kad bude ok, onda i zaboravim da sam ju htjela trenirati pa se opet toga sjetim kad bude teško i tako…
Kod nas je palio bijeli šum, nakon što smo našli onaj koji joj odgovara. To je bio prijelaz s nošenja na uspavljivanje u krevetu. Nakon dva tjedna više ni šum nije trebala, samo da ju se drži za rukice ili pomazi. Maženje po licu ju natjera da zatvori oči pa ih i ostavi zatvorene. Jesi pokušala s ljuljanjem u stolici, nosiljku ili pilates loptu, to je isto ljuljkanje, ali lakše za leđa?
Kako ide dohrana?
Haha bas uzas, sad sam vec i premorena kak se cesce dize nocu i pokusavam da predemo sa 4 na 3 spavanca ali nikako, svaki dan drugacije, danas se digla u pol 6🤦♀️ neznam dal je moguce da je vec ovaj skok u pitanju ili kaj
Ma probala sam sve ali ona jednostavno nece zaspat dok ne osjeti da ja stojim na nogama, nevjerojatno
A evo dajem joj povrce drugo svaki dan al ona ak pojede mozda zlicu malu ukupno pa neznam ni dal se to smatra pod uvedeno😂
Kak vama svima ide dohrana? Jel fakat papaju?
Mislim si pocet ju ucit samouspavljivanju al samo odgadam, nemam snage za borbe satima😂Haha tako i mi, svaki dan kažem danas je taj dan, mogu ja to, ali onda ispadne da ipak nije i kad bude ok, onda i zaboravim da sam ju htjela trenirati pa se opet toga sjetim kad bude teško i tako…
Kod nas je palio bijeli šum, nakon što smo našli onaj koji joj odgovara. To je bio prijelaz s nošenja na uspavljivanje u krevetu. Nakon dva tjedna više ni šum nije trebala, samo da ju se drži za rukice ili pomazi. Maženje po licu ju natjera da zatvori oči pa ih i ostavi zatvorene. Jesi pokušala s ljuljanjem u stolici, nosiljku ili pilates loptu, to je isto ljuljkanje, ali lakše za leđa?
Kako ide dohrana?Haha bas uzas, sad sam vec i premorena kak se cesce dize nocu i pokusavam da predemo sa 4 na 3 spavanca ali nikako, svaki dan drugacije, danas se digla u pol 6🤦♀️ neznam dal je moguce da je vec ovaj skok u pitanju ili kaj
Ma probala sam sve ali ona jednostavno nece zaspat dok ne osjeti da ja stojim na nogama, nevjerojatno
A evo dajem joj povrce drugo svaki dan al ona ak pojede mozda zlicu malu ukupno pa neznam ni dal se to smatra pod uvedeno😂
Kak vama svima ide dohrana? Jel fakat papaju?A joj, baš zna što želi, a vi si mislite 😂
Pa dobro, bar probava. Ova naša voli jesti i uglavnom pojede sve što joj pripremim. Ali na početku je isto malo i brljala, samo mi je bilo bitno da pokazuje želju, nije odbijala. Naše prvo povrće (batat) je dovelo do strahovitog zatvora, baš se izmučila. Sad izmjenjujem voće i povrće, jer ju još malo muči. Dajem joj da odgriza pa ono što izmrvi još na žličicu tako da nije pravi blw jer iz nekog razloga ne želi sama, ali lupa rukom i traži da joj se daje.
Kad se probudi tako rano, uspijete li odspavati još do nekog normalnog sata? Ili se ti razbudiš pa ti je svejedno?
Ajde super, ma bude se i probava regulirala s vremenom. Joj super za komadice, ja se ne usudim jos😅 al budem uskoro
Ah odspava ak ju uzmem u ruke, a ja sam toliko umorna da uvijek mogu zaspat haha, ne zelim ju navikavat da spava jos i po noci na rukama ali nemam snage za nista drugo trenutno😅
Sortiraj odgovore
Najstariji