Zimske bebe 2023./24. šŸ©¶ā„ļøā˜ƒļøšŸ¤°

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopuŔteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lana202021
    12. Srpanj 2023. 10:14

Ja nemam mučnine, ali zato mi se želudac diže na jake mirise. Gledam ovu traku vidim da sam već na pola i razmiÅ”ljam kako je to sve brzo proÅ”lo. Jel i vama vrijeme brzo prolazi?

PokuŔavamo od 11/22
    āž•ļø19.3 šŸ’ž

Selmaa34
    12. Srpanj 2023. 10:36

Jutro svima, dobrodosle nove cure, a ostalima koji imaju uskoro preglede, sretno. Ja se osjecam bolje u zadnje vrijeme, nemam stalne mucnine nego onako povremeno. Umor me i dalje prati i stalno bih spavala. Muz mi se izlanuo nekim njegovim prijateljima sto me ljuti jer sam htjela pricekati bar to ponedjeljka, do drugog pregleda. On ne razumije moj strah, i uvjeren je da ce sve biti uredu. Cak se ne slaze sa mojom odlukom za panoramu, misli da je to nepotrebno. Zavidin mu na opustenosti.Ā 

34 šŸ‘©šŸ¼ā€ā¤ļøā€šŸ’‹ā€šŸ‘ØšŸ» 41 ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā € Ā ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €
    2020 šŸ‘¦šŸ¼ ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā € ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €
    7+0 imamo ā¤ļø ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā € ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €
    ā €ā €ā €ā € Itā€™s a girl šŸŽ€ (panorama low risk)

Dorja91
    12. Srpanj 2023. 10:42

Dobro jutro buduće mame. Trebala bih malu pomoć od vas. Kako uskoro ulazim u 9 tjedan razmiÅ”ljam o Prenatalnim testovima. Dvoumim se između dva: panorama i you51. Možete li mi pomoći ako mi napiÅ”ete koji ste radili, koji biste vi preporučili i zaÅ”to.
    Inače sam i Zagreba. Čitam vas i pratim. Hvala na svim odgovorima šŸ’•.Ā 

Dorja91
    12. Srpanj 2023. 11:01

Caliopi ā˜˜

Dorja91

Dobro jutro buduće mame. Trebala bih malu pomoć od vas. Kako uskoro ulazim u 9 tjedan razmiÅ”ljam o Prenatalnim testovima. Dvoumim se između dva: panorama i you51. Možete li mi pomoći ako mi napiÅ”ete koji ste radili, koji biste vi preporučili i zaÅ”to.
    Inače sam i Zagreba. Čitam vas i pratim. Hvala na svim odgovorima šŸ’•.
    Hej! Čestitam na trudnoći i neka bude Å”kolska i dosadna! Å to se NIPT-a tiče, iskreno ne znam kakve su cijene, ali ja sam osobno radila Nifty standard proÅ”li tjedan u kojemu su rezultsti rizika na 3 najčeŔća sindroma plus spolne aneuploidije kromosoma i koÅ”talo me 500ā‚¬. Jedini je uvijet da treba biti trudnoća barem 10 tjedana jer je onda test daleko pouzdaniji obzirom da se beba već razvila viÅ”e manje, plus njen krvotok se odvojio od majčinog i lakÅ”e je izdvojiti fetalnu krv i nemoguće je da se zabunom uzme majčina i dobiju krivi rezultati šŸ™ˆ sad čekam samo da nazovu s rezultatima šŸ™ˆ s time da obavezno prije uzimanja naprave detaljni UZV, mjerenje nuhalnog nabora, gleda se nosna kost, srce,cijela anatomija bebe da se vidi postoji li neka fizička abnormalnost vidljiva na oko

Hvala na odgovoru. Čitala sam dosta o testovima,ali Å”to viÅ”e čitam, manje i znam. Za sad imam miÅ”ljenje da je Nifty najviÅ”e zastupljen i da ga liječnici najviÅ”e i nude. Možda jer je bio prvi na tržiÅ”tu. Sad od Å”ume ne vidim stablo pa stoga želim i vaÅ”e miÅ”ljenje i iskustva.Ā 

Dorja91
    12. Srpanj 2023. 11:46

Da vidjela sam da neki labarstoriji rade tipa dođem i izvade krv. Ne traže nalaz uzv. Meni bi najbolje bilo, bila sam prije 4 dana na uzv i sve je ok, ponuda uzv plus test. Moram joÅ” googlati. Pa eto ako koja buduća mama ima iskustva da me uputi tko to radi u Zagrebu.Ā 

Miss88
    12. Srpanj 2023. 11:48

Mame kojima je ovo druga trudnoća. Jeste li s prvim koristili možda avent bočice? Ja sam s prvim mam i sad mi kuma kupila nove aventove natural response ali mala bočica od 125 ml dođe sa sisačem 2. Ne znam kakav je protok, jel trebam možda uzeti jedinicu?

šŸ™‹ā€ā™€ļø - 35šŸ™‹šŸ»ā€ā™‚ļø - 36
    šŸ’™ -19.3.2018.
    4.4. āž•
    24.4. p.p. imamo ā¤ļø
    31.5. stiže nam 2. dečko šŸ©µ
    16.12. stigao Vito, āš–ļø3760g išŸ“53cm. šŸ©µ

Dorja91
    12. Srpanj 2023. 11:57

Caliopi mogu li znati kolika je bila cijena sve zajedno.Ā 

Miss88

Mame kojima je ovo druga trudnoća. Jeste li s prvim koristili možda avent bočice? Ja sam s prvim mam i sad mi kuma kupila nove aventove natural response ali mala bočica od 125 ml dođe sa sisačem 2. Ne znam kakav je protok, jel trebam možda uzeti jedinicu?

Protok je jači iĀ  brže ide. Trebala bi uzeti 1

Jana25
    12. Srpanj 2023. 12:01

MissĀ mi smo imali i Avent i Mam. Moram reći da su mi mam s duplim dnom bolje. Nikad zapravo nisam ni doÅ”la do sisača br 2 na aventu.
    I Mam sam imala sve sa sporijim otpustom. Nagutavao bi se zraka, povracao, imao grceve, koma.Ā 
    Bas je islo tesko privikavanje na bocicu. Kupila sam mu i onu mimijumi (ja ju zovem sisa) isto bezveze. Mam su zakon!

MamašŸ™‹šŸ¼ā€ā™€ļø28
    TatašŸ™‹ā€ā™‚ļø32
    KšŸ§’ šŸ’™ 09/21
    LšŸ‘¶šŸ©µ 11/23

Jana25
    12. Srpanj 2023. 12:02

Curke sretno na pregledima, javite se, cekami vas s lijepim vijestima ā¤ļø
    Bravo za jučeraÅ”nje dobre preglede šŸ„³šŸ¤©

MamašŸ™‹šŸ¼ā€ā™€ļø28
    TatašŸ™‹ā€ā™‚ļø32
    KšŸ§’ šŸ’™ 09/21
    LšŸ‘¶šŸ©µ 11/23

• Vitara
    12. Srpanj 2023. 12:16

Pozdrav cure!!! šŸ‘‹šŸ‘‹šŸ‘‹
    Čitam vas neko vrijeme, ali nisam se javljala jer sam joÅ” uvijek u strahu. Dugo smo čekali na trudnoću, iÅ”li i na ivf, da bi se hvala Bogu, dogodilo prirodno. šŸ™Ā 
    ProÅ”li tj sam radila Panoramu i uzv kod dr Ujević koja je rekla da je sve super. Nalaz joÅ” nije stigao.Ā 
    Ali......od jučer ne osjećam niÅ”ta od trudnoće. Mučnine stale s 12 tt negdje. Danas mi stigao jeftini fetal doppler s kojim nisam uspjela naći otkucaje. ProÅ”li tj.mi moja dr rekla da se opustim, da se niÅ”ta ne može napraviti viÅ”e, pijem duphastone i vitamine. Sljedeći pregled tek 7.8., a ludim sad jer se bojim da se nije Å”ta dogodilo. Znam da nije dobro ni svaki čas trčati na preglede. ProÅ”li tj sam radila 2 x uzv jer sam radila Panoramu i običan probir u bolnici koji je isto doÅ”ao dobar, samo je dobni rizik povećan, ali to sam znala i bez njega. JoÅ” nismo nikome ni rekli iako mi se trbuh već nazire.Ā  Znam da ima ovdje cura sa sličnim iskustvima pa vjerujem da ćete razumjeti.Ā 
    Stavila sam i ticker, nadam se da sam dobro. Iako mi on kaže 13+0, a po mom sam 13+2.Ā 

šŸ‘©39, šŸ‘±ā€ā™‚ļø40, šŸ‘¦ 7 g, pokuÅ”avamo 4 g
    Amh 31, IR, mthfr, PAI-1 4G/5G homozigot
    Ostali nalazi u redu.
    2 aih, 1 prirodni, 4 ivf-a
    4 biokemijske
    4/23 prirodna trudnoća
    Stiže curica. šŸ’“
    5.1. s 38+4 stigla L, sc

• Uključi se u raspravu, znaÅ” da želiÅ”!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali joÅ” se niste prijavili na račun. NemaÅ” korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.