![](/media/img/16/8a/332ccf6fc7cb1cb416df.jpeg)
Inace ne pijem tablete za svaku glupost, ali ako me nesto boli, necu trpit. Srecom ima ljekova koji su stvarno okej u trudnoći. Cemu se onda patiti danima? Pogotovo ako je stvar necega sto ne prolazi bez terapije ili je terapija stalna.. Primjerice evo upala sinusa.. nazalost znam kako boli i da trže cijelu glavu 😔. kad sam bila na hitnoj zbog alergije na utrogestan, jetrene povisene, osip, svrbez po cijelom tijelu… rekli su, korist mora prelaziti stetu za bilo koji lijek. Time su me odmah maknuli s utrogestana, ali bila sam u ranim tjednima i nisu mi dopustili uzeti nista protiv alergije..
…
Ako je korist veca od potencijalne stete, naravno da ces uzeti pojedini lijek. Mislim da je uopce daljnja rasprava suvisna 🙈 pa ljudi (nazalost) moraju uzimati kud li gore i jace i teze ljekove u trudnoci od par lupoceta, pa je sve okej uz kontrolu doktora… sto se tice uputa ljekova, pa naravno da ce se proizvodac ograditi, pogotovo ako su trudnice u pitanju.
Ali ako lijecnik kaze da je bolje uzeti lijek, umjesto ne uzeti - poslusat cu, ako vjerujem dovoljno ljecniku. A to mi je ipak neka osnova kod odabira ljecnika.
…
Oduzila sam, al.. 🙈🙈
Ma slazem se sa svim sta si rekla. Potpisujem sve. Ja sam samo rekla radi svojih nekada nekih glavobolja da cu osobno ja malo i izdrzat ako nije strasno. A ovo sto ti kazes upale sinusa ili da je nez koja bolest nema rasprave :)
Sto se tice neceg alkoholnog u trudnoci, ni ne trazi me hvala bogu haha ali smatram da casa piva ili neceg, nece naskoditi da se popije nekad nekad.
Ja sam prestala pustiti, ali ja sam pusila max 5 cigareta dnevno i to tako, bezveze. Sad mi hvala Bogu ne fali.
Alkohol izbjegavam, ali popijem gutljaj pive od muža i jednom sam čak cijeli radler 🤭
Žesticu nebi nikako, ali gutljaj ovih slabijih pića ne odbijam. Inače se polako pretvaram u Romerquelle 😂😂
12/2023 dječak 💙
Ne pusim, i u trudnoci ne pijem. I necu. Griznja savjest je kod mene veca od zelje za nekim "alkoholom" odnosno radlerom. Pa bolje mir 🤣 isla sam se ranije testirat na trudnocu ker je taj dan moja mama slavila rođendan, a tata imendan. Pa da znam jel mogu popot ili ne. + se pojavio i pila sam sokić 🥹
Mama🙋🏼♀️28
Tata🙋♂️32
K🧒 💙 09/21
L👶🩵 11/23
Ja jos nisam znala da sam trudna, i taman vikend prije bila u svatovima i jbga pila sam🫣😅
Eto ja u prvoj trudnoci nisam pila ni pusila ,sad isto niti kap alkohola al zapalim jednu Iqous cigaru uz kavu bas ovaj put nemogu nikako odolit koda me trazi i trazi!
👩39god
👨38god
Amh 0.37ng
Sve drugo uredno🥰
2021 rodena Ivf-om 👧🏼
3mj ivf-3 blaste,1 vracena dvije❄️❄️
3.4 beta 1420,ultrazvuk 18.4🤩
Cure, kakve ste vi s padovima ? Maloprije sam pala al sam se dočekala na jedno koljeno dok sam drugo raširila prema unatrag, prestrašilo me pa ne znam dal imam razloga za brigu… ništa me ne boli, vise strah..
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
-Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
PAI-1 heterozigot 4g/5g
God will carry you trough the storm 🍀💪
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨👩👧
Ja sam bila prije rekla da kad ostanem trudna da ću prestat pusit. Mos mislit, mislim pricala sam s ginekologom i on je rekao da je veci šok da sad odjednom prestanem pušit i za organizam i za bebu, samo da smanjujem. I stvarno, evo kutiju imam dugo, nekad zapalim, al trazi me bas🤣🤣 nemojte sad samo rec da jos nisam ni rodila, a vec nemajka😅
Ja ne pijem otkad sam trudna, niti pusim 🙈 doduse, nisam pusila cigarete vec sam vapeala... ali odmah sam maknula i to.
Dan prije plusa sam bila na rodendanu i popila 2 dupla pelina jer nisam znala niti se nadala tome da sam trudna. Pokusavali jesmo al se dugo nije primalo pa sam mislila "mahh po cemu je ovaj mjesec poseban" i uzela piće.. a iduci dan + u jedanaest navecer 😂🙈
Jbg, ne razbijam glavu, nisam se nadala🙈🙈
..
Moj veci problem su energetska pića😂 obozavam onaj redbull od kokosa i onaj novi,plavi.. ne pijem ih, ali kupim decku, pa kao..uzet cu ti gutljaj samo 🙈🙈 ali i to baaas povremeno, jednom u 10 dana..
Inace pijem jednu kavu na dan i samo ujutro.
🙋🏻♀️ 30
➕️ 23.04.'23 🥰🤍🌈
7+0 kuca ❤️🥰
OTP 02.01.2024. Curica 🎀 A 💕
Cure, kakve ste vi s padovima ? Maloprije sam pala al sam se dočekala na jedno koljeno dok sam drugo raširila prema unatrag, prestrašilo me pa ne znam dal imam razloga za brigu… ništa me ne boli, vise strah..
Ti se zavrtilo ili?
Ja ne pijem otkad sam trudna, niti pusim 🙈 doduse, nisam pusila cigarete vec sam vapeala… ali odmah sam maknula i to.
Dan prije plusa sam bila na rodendanu i popila 2 dupla pelina jer nisam znala niti se nadala tome da sam trudna. Pokusavali jesmo al se dugo nije primalo pa sam mislila "mahh po cemu je ovaj mjesec poseban" i uzela piće.. a iduci dan + u jedanaest navecer 😂🙈
Jbg, ne razbijam glavu, nisam se nadala🙈🙈
..
Moj veci problem su energetska pića😂 obozavam onaj redbull od kokosa i onaj novi,plavi.. ne pijem ih, ali kupim decku, pa kao..uzet cu ti gutljaj samo 🙈🙈 ali i to baaas povremeno, jednom u 10 dana..
Inace pijem jednu kavu na dan i samo ujutro.
A ja nisam sig. Godinu dana pila kavu ono bas nekad i ko za vraga sad me trazi al onu ledenu. I to ujutro popijem.
Sortiraj odgovore
Najstariji