Zimske bebe 2023./24. 🩶❄️☃️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ItsMarija
    01. Srpanj 2023. 19:04

Ja sad mozda bezveze upadam s postom, al sjecam se kad sam pitala ginekologa na prvom pregledu jel smijem sta popit od tableta kad me glava boli, reko je bolje ne. Osim ako bas ne mogu izdrzat. U ljekarnoj su rekli smijem lupocet i lekadol, sto smo i tu na forumu pisali da se smije. Kad sam ga pitala a tipa brufen, kaze uf ne, to se ne smije do jedno 12tj.  Ja isto mozda sad idem na sigurno, necu nista, trpim jer mi je prva trudnoća pa se valjda svega bojim😄🤧

Jana25
    01. Srpanj 2023. 19:15

ItsMarija

Ja sad mozda bezveze upadam s postom, al sjecam se kad sam pitala ginekologa na prvom pregledu jel smijem sta popit od tableta kad me glava boli, reko je bolje ne. Osim ako bas ne mogu izdrzat. U ljekarnoj su rekli smijem lupocet i lekadol, sto smo i tu na forumu pisali da se smije. Kad sam ga pitala a tipa brufen, kaze uf ne, to se ne smije do jedno 12tj. Ja isto mozda sad idem na sigurno, necu nista, trpim jer mi je prva trudnoća pa se valjda svega bojim😄🤧

Naravno da je bolje da se ne pije nista. Ibuprofen (brufen) nikako, ni pod razno. A kako bi skinula temperatutu da ju dobijes u trudnoci? Moras popit lupocet.  Kod mene govorimo o gadnoj upali sinusa i trenutno mi lupocet protiv bolova vise ne pomaze. Mene kad ovako boli glava, ne vezano za bolest, popijem puno vode, izmasiram se i bude bolje. Naravno da ni jedna od nas nece ic pit lijekove za svaki klinac.
    Koliko samo zena zbog razno raznih upala mora piti razlicite vrste antibiotika da bi bebi bilo dobro.
    Treba imat na umu da na hrpetini tih lijekova pise da nije preporuka za trudnice jer je nedovoljno ispitano, a ne da ce se nesto desit

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

Noir
    01. Srpanj 2023. 19:15

ItsMarija

Ja sad mozda bezveze upadam s postom, al sjecam se kad sam pitala ginekologa na prvom pregledu jel smijem sta popit od tableta kad me glava boli, reko je bolje ne. Osim ako bas ne mogu izdrzat. U ljekarnoj su rekli smijem lupocet i lekadol, sto smo i tu na forumu pisali da se smije. Kad sam ga pitala a tipa brufen, kaze uf ne, to se ne smije do jedno 12tj. Ja isto mozda sad idem na sigurno, necu nista, trpim jer mi je prva trudnoća pa se valjda svega bojim😄🤧

I ja inače ne pijem tablete, radije istrpim. Ali kad me boljela glava 3 dana cijele dane u trudnoci dva dana sam trpila, a treci popila lupocet. Na kraju mi je doktor rekao da ubuduce popijem prije jer mi vise steti glavobolja nego jedan dva lupoceta. Meni je lupocet odmah pomogao, ili je bio placebo, ne znam 🙈

12/2023 dječak 💙

ItsMarija
    01. Srpanj 2023. 19:27

Ma znam, razumijem ja vas. Ne mislim nista loše s tim postom ni da netko radi krivo. Sano kazem svoju situaciju.
    I puši se u trudnoci i ne znam sta, pa ne znaci onda da je jedna tableta stetna ili stetnija. 

Selmaa34
    01. Srpanj 2023. 20:01

Ljudi moji, ja osobno isto nista ne pijem nego trpim, ali znam osobno dvije trudnice koje cijelo prvo tromjesecje nisu znale da su trudne i pile su alkohol (nisu alkoholicarke ali ti i tamo bas zestoko). I sigurno su pile i brufene i svakojake zabranjene ljekove. I djeca su skroz ok. Opet kazem, radije nebi, ali nije bas sve toliko opasno.

34 👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻 41 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    2020 👦🏼 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    7+0 imamo ❤️ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    ⠀⠀⠀⠀ It’s a girl 🎀 (panorama low risk)

mateak44
    01. Srpanj 2023. 20:05

Moze se lupocet, normabel i Jana25 samo popij sumamed i super. To su sigurni lijekovi u trudnoci, pogotovo je losije trpit glavobolju ili bilo kakvu vrstu boli… a i normabel se ionako preporuca zenama koje imaju lazne trudove 😊 

👩 26 🙋‍♂️ 37
    ➕ 21.3.2023.
    06.11.2023. Dora i Ema 🌸🫶🏽🩰👧👧
    22.06.2024. 👼🏼 U raj poveli te anđeli, D 🤍

ItsMarija
    01. Srpanj 2023. 20:13

Selmaa34

Ljudi moji, ja osobno isto nista ne pijem nego trpim, ali znam osobno dvije trudnice koje cijelo prvo tromjesecje nisu znale da su trudne i pile su alkohol (nisu alkoholicarke ali ti i tamo bas zestoko). I sigurno su pile i brufene i svakojake zabranjene ljekove. I djeca su skroz ok. Opet kazem, radije nebi, ali nije bas sve toliko opasno.

Na kraju ispadne da ove koje su pile, pusile, djeca zdravija nego netko tko je bas pazio. Ali, opet nikad ne znas i nitko ne zeli namjerno i neodgovorno da ide riskirat i ne pazit. I onda si mislit sto ako. Mislim da neke stvari, pa evo i tablete protiv bolova i koja casica (iskreno ne konzumiram) ali msm da ne bi naskodila. 

Selmaa34
    01. Srpanj 2023. 20:18

ItsMarija

Selmaa34

Na kraju ispadne da ove koje su pile, pusile, djeca zdravija nego netko tko je bas pazio. Ali, opet nikad ne znas i nitko ne zeli namjerno i neodgovorno da ide riskirat i ne pazit. I onda si mislit sto ako. Mislim da neke stvari, pa evo i tablete protiv bolova i koja casica (iskreno ne konzumiram) ali msm da ne bi naskodila.

Da, slazem se. Nema pravila

34 👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻 41 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    2020 👦🏼 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    7+0 imamo ❤️ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    ⠀⠀⠀⠀ It’s a girl 🎀 (panorama low risk)

Jana25
    01. Srpanj 2023. 20:49

Jaooo meni tak nekad dođe da popijem radler ili somersby, neki koktel, valjda kad je ovako vruce.. al onda hmmm, ne ne. Popijem čašu senzacije i zamišljam radler 🤣🍋

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

Tinchy09
    01. Srpanj 2023. 20:50

Inace ne pijem tablete za svaku glupost, ali ako me nesto boli, necu trpit. Srecom ima ljekova koji su stvarno okej u trudnoći. Cemu se onda patiti danima? Pogotovo ako je stvar necega sto ne prolazi bez terapije ili je terapija stalna.. Primjerice evo upala sinusa.. nazalost znam kako boli i da trže cijelu glavu 😔. kad sam bila na hitnoj zbog alergije na utrogestan, jetrene povisene, osip, svrbez po cijelom tijelu... rekli su, korist mora prelaziti stetu za bilo koji lijek. Time su me odmah maknuli s utrogestana, ali bila sam u ranim tjednima i nisu mi dopustili uzeti nista protiv alergije..
    ...
     Ako je korist veca od potencijalne stete, naravno da ces uzeti pojedini lijek. Mislim da je uopce daljnja rasprava suvisna 🙈 pa ljudi (nazalost) moraju uzimati kud li gore i jace i teze ljekove u trudnoci od par lupoceta, pa je sve okej uz kontrolu doktora... sto se tice uputa ljekova, pa naravno da ce se proizvodac ograditi, pogotovo ako su trudnice u pitanju. 
    Ali ako lijecnik kaze da je bolje uzeti lijek, umjesto ne uzeti - poslusat cu, ako vjerujem dovoljno ljecniku. A to mi  je ipak neka osnova kod odabira ljecnika. 
    ... 
    Oduzila sam, al.. 🙈🙈

🙋🏻‍♀️ 30
    ➕️ 23.04.'23 🥰🤍🌈
    7+0 kuca ❤️🥰
    OTP 02.01.2024. Curica 🎀 A 💕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.