![](/media/img/86/e3/13a49ec5e9d3091ac605.jpeg)
Pozdrav cure moram s Vama podijelit svoju brigu..
Prosli tjedan i tjedan prije sam osjetila kao neke leptirice/peckanje i trbuhu. Pretpostavila sam da je beba..
Ovaj tjedan nista.. u ponedjeljak bila na pregledu, doktorica sve pogledala sve super. Rekla da je posteljica naprijed i da bi zbog toga kasnije mogla osjetit bebine pokrete i da me to ne brine.
Iskreno malo sam zabrinuta, sta mislite?
06/22 missed ab 7tj
08/22 LH trakice
22.03. + 🌈
1.pregled: 06.04. 5+4 ❤️
21.11.2023 A💙🙏
Pozdrav cure,
Evo da vam se i ja javim 🙂
Po zadnjoj m 6+0, imala danas pregled i ne vidi se plod samo gestacijska vrecica…nekako sam te toga i pribojavala s obzirom na tjedne 😕 Dobila sam utrogestan,preporuka mirovanje i sljedeća kontrola 3.7.
Samnom je sve u bilo u redu dok nisam pocela te tablete koristiti i moja prijateljica je nazalost isto imala spontani zbog tih tableta i i vise ih ne smije i nr zeli nikad koristit ja iskreno nisam vjerovala al eto i meni se desilo
Nije moguce da imas spontani od utrogestana jer je on zapravo cuvar trudnoce, isto kao i duphaston… slobodno neka me netko ispravi ako grijesim 🙃
Molila bi te da ne plasis nepotrebno sve ove predivne cure na forumu za dezinformacijama. Zao mi je sto ti se to dogada i zelim ti svu snagu da to prebolis jednog dana i ponovno ostanes trudna.
👩 26 🙋♂️ 37
➕ 21.3.2023.
06.11.2023. Dora i Ema 🌸🫶🏽🩰👧👧
22.06.2024. 👼🏼 U raj poveli te anđeli, D 🤍
Pozdrav cure,
Evo da vam se i ja javim 🙂
Po zadnjoj m 6+0, imala danas pregled i ne vidi se plod samo gestacijska vrecica…nekako sam te toga i pribojavala s obzirom na tjedne 😕 Dobila sam utrogestan,preporuka mirovanje i sljedeća kontrola 3.7.
Samnom je sve u bilo u redu dok nisam pocela te tablete koristiti i moja prijateljica je nazalost isto imala spontani zbog tih tableta i i vise ih ne smije i nr zeli nikad koristit ja iskreno nisam vjerovala al eto i meni se desilo
Nije moguce da imas spontani od utrogestana jer je on zapravo cuvar trudnoce, isto kao i duphaston… slobodno neka me netko ispravi ako grijesim 🙃
Molila bi te da ne plasis nepotrebno sve ove predivne cure na forumu za dezinformacijama. Zao mi je sto ti se to dogada i zelim ti svu snagu da to prebolis jednog dana i ponovno ostanes trudna.
totalno si upravu.Nema to veze nikakve s tabletama
One su čuvar trudnoce isto kao i duphaston
Ja sam 13 punih sedmica od pocetka sam na duphastonu radi sigurnosti
A kad sam imala spotani koristila sam i duphaston i ultrogestan ali uzalud nista nije pomoglo jednostavno nije bilo sudeno
I ovu trudnocu sam se pomirila da ce biti onako kako dragi Bog odredi
A svakako koristit te tablete nije štetno
Pa etoo, ja idem prema 18. tjednu pa sam jos uvijek na duphastonu 3 puta dnevno…
👩 26 🙋♂️ 37
➕ 21.3.2023.
06.11.2023. Dora i Ema 🌸🫶🏽🩰👧👧
22.06.2024. 👼🏼 U raj poveli te anđeli, D 🤍
Ja planiram utrogestane koristiti do 26 tjedna, ginekolog tako preporučio baš zbog prijašnjih spontanih. Utrogestan i duphastone su zapravo potpora progesteronu ukoliko ga tijelo dovoljno ne proizvodi, tako da su informacije da se zbog njih dešavaju spontani apsolutno krive 😏
👩 1992., PAI 4g/4g, MTHFR c/t
👨1988. 👍
10/2020 - missed a.b.
11/2022 -biokemijska
02/2022 -missed a.b.
04/2023 ➡️ ➕ /6+4 💕/ Veritas 💙
Jedina razlika je što je utrogestan bioidentičan progesteronu kojeg proizvodi naše tijelo, a duphastone je sintetički progesteron, ali oboje imaju istu ulogu.
👩 1992., PAI 4g/4g, MTHFR c/t
👨1988. 👍
10/2020 - missed a.b.
11/2022 -biokemijska
02/2022 -missed a.b.
04/2023 ➡️ ➕ /6+4 💕/ Veritas 💙
Cure koje imate mucnine, kada su vam pocele i kako radite? Meni je cijeli dan uzasno mucno i muci me ako se pogorsa, valjda necu povracati na poslu? Tjesi me da inace nisam sklona povracanju i nisam povracala proslu trudnocu, valjda cu izdrzati. Danas mi je grozno.
Ovo mi je druga trudnoca.Mucnine od pocetka a povracanje isto od pocetka samo nije jutarnje ja povracam ugl iza podne cim pojedem nesto sto mi ne sjedne
I to i dalje traje evo punih 13 tjedana.
Prva trudnoca s dječakom apsolutno nikakvih mucnina a kamoli povracanja
A znam imat dana kad po cijele dane samo mucnina me muci i bas mi sve tesko pada na stomak haos.
Pozdrav cure moram s Vama podijelit svoju brigu..
Prosli tjedan i tjedan prije sam osjetila kao neke leptirice/peckanje i trbuhu. Pretpostavila sam da je beba..
Ovaj tjedan nista.. u ponedjeljak bila na pregledu, doktorica sve pogledala sve super. Rekla da je posteljica naprijed i da bi zbog toga kasnije mogla osjetit bebine pokrete i da me to ne brine.
Iskreno malo sam zabrinuta, sta mislite?
Normalno je da ovako rano bebu ne osjetis svaki dan. Ja jedan dan osjetim jednom pa 5 dana nista. Sinic sam 2 puta osjetila sad jedno 3,4 dana necu. To je normalno. Kad naraste, kad se ti smiris, legnes onda ces oajecat normalno. Cak kad pritisnes trbuh beba ce ti udarac vratit 🥰
Mama🙋🏼♀️28
Tata🙋♂️32
K🧒 💙 09/21
L👶🩵 11/23
Gabiznam da ti je teško. Mislim da se nakon vrijednosti 6000 beta duplira nakon 72-96 sati pa mislim da ne bude dupla, ali ako imamo dobre matematičarke u grupi može neka izračunati koliko se uduplala 🤭Curketrebam pomoć. Temperatura malo skače pa pada, grlo manje boli ali je skroz zatvoreno. Jel znate koji sprej za grlo smijemo mi trudnice? Znam isla pastile da smijemo,ali me baš zanima sprej za grlo koji smijemo?
Meni ginekolog rekao da ne smijem, dok još nisam znala da sam trudna, grlo me fuuul bolilo i koristila sam sprej AngalS i rekao je da ga vise ne koristim nego samo isla mint. Tako da budi strpljiva.
Grkljaj grlo mlakom slanom vodom, meni to pomogne.
Sortiraj odgovore
Najstariji