Zimske bebe 2023./24. đŸ©¶â„ïžâ˜ƒïžđŸ€°

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • VaĆŸna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopuĆĄteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji ĆŸeli komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ItsMarija
    23. Lipanj 2023. 14:56

MMMartinaaa

ItsMarija

Tlak mi je jako cudan.. Prvo 90/55 onda 101/47 - nikad ni vidjela tak nekome nisko naspram ovog prvog.
    Ko da me netko zgazio. Cak razmisljam i o hitnoj ak mi ne bude bolje.

Ja ti znam imati tako nizak tlak
pogotovo u početku trudnoće sam stalno bila na rubu padanja u nesvijest. Inace mi je kad dođem na pregled uvijek 100/70.
    NaĆŸalost kod niskog tlaka nema neke pomoći. Puno vode, ujutro slano pojesti, ako osjetiĆĄ da ti se vrti, lezi i digni noge uz zid ili krevet. Pazi se vrucina (meni to jako smeta).

Ma ocito je to meni od vrucina sad, a i prije sam bila sklona niskom tlaku, a di necu sad. I dosta me boli trbuh vec par dana, jel tak i tebi znalo bit? Ne sad neka bol, al kao probadanje, nz ni opisat na trenutke pa prestane pa opet kao da se nesto mice a jos normalno ne mogu nista osjetiti. Znm da su tak nekk bolovi normalni al opet se malo uplasim. 

ItsMarija
    23. Lipanj 2023. 15:00

Caliopi ☘

joćolina super za odličan pregled!ItisMarijau trudnoći tlak u pravilu treba biti niĆŸi nego inače, i bolji je niĆŸi nego visoki,izgleda da te zato vrtoglavica muči. Jesi dovoljno jela? Jesi dovoljno hidratizirana?Hvala na savjetima za sprej za grlo, kasnije ću odjuriti do ljekarne. Danas sam shvatila odgovor na jedno vaĆŸno pitanje: ĆĄto je gore od toga da te boli grlo? To da ispovraćaĆĄ duĆĄu dok te boli grlo 😂 inače sam računala na to sutra jer je prosjek između povraćanja 13 dana i sutra je trebalo biti po rasporedu, međutim beba odlučila da će biti 12 dana i dok grlo boli pa da boli malo jače. I tako do 10+1 smo povraćali 4 puta
 sad razmiĆĄljam ĆĄto napraviti jer sam taman prije tog nemilog događaja popila folnu kiselinu. I sad poĆĄto sam povratila jer trebam ponovno popiti ili? MoĆŸda su proĆĄle 2-3min kako sam popila pa povraćala

Mogu ti reči da i nisam danas kao inače odnosno kasnije doruckovala i onda se sve poremetilo.
    I sad mi je bas slabo, a jela sam poslije. Evo opet, vegeta odradjuje svojeđŸ€Ł al bas sam njonjavađŸ€€đŸ˜Ș

ItsMarija
    23. Lipanj 2023. 15:05

Caliopi ☘

ItsMarija

Caliopi ☘

joćolina super za odličan pregled!ItisMarijau trudnoći tlak u pravilu treba biti niĆŸi nego inače, i bolji je niĆŸi nego visoki,izgleda da te zato vrtoglavica muči. Jesi dovoljno jela? Jesi dovoljno hidratizirana?Hvala na savjetima za sprej za grlo, kasnije ću odjuriti do ljekarne. Danas sam shvatila odgovor na jedno vaĆŸno pitanje: ĆĄto je gore od toga da te boli grlo? To da ispovraćaĆĄ duĆĄu dok te boli grlo 😂 inače sam računala na to sutra jer je prosjek između povraćanja 13 dana i sutra je trebalo biti po rasporedu, međutim beba odlučila da će biti 12 dana i dok grlo boli pa da boli malo jače. I tako do 10+1 smo povraćali 4 puta
 sad razmiĆĄljam ĆĄto napraviti jer sam taman prije tog nemilog događaja popila folnu kiselinu. I sad poĆĄto sam povratila jer trebam ponovno popiti ili? MoĆŸda su proĆĄle 2-3min kako sam popila pa povraćala

Mogu ti reči da i nisam danas kao inače odnosno kasnije doruckovala i onda se sve poremetilo.
    I sad mi je bas slabo, a jela sam poslije. Evo opet, vegeta odradjuje svojeđŸ€Ł al bas sam njonjavađŸ€€đŸ˜Ș
    Da bitno je da imaĆĄ neki raspored jer se beba navikne na to i ako ne ubaciĆĄ u kljun na vrijeme moĆŸe ti pozliti, povraćanje itd. Ja sam sad nakon povraćanja gladna ko vuk a ne usudim se odmah jesti,čekam da se malo ĆŸeludac smiri đŸ˜«

Jooj, ti jos i povracas. đŸ€§ Dobro ti si za par tj ispred mene, al nadam se da necu ni imati đŸ€Ł
    Jel ti to sad nekako krenulo ili od pocetka imas mucnine i povracanje? 

MMMartinaaa
    23. Lipanj 2023. 15:12

ItsMarija

Ma ocito je to meni od vrucina sad, a i prije sam bila sklona niskom tlaku, a di necu sad. I dosta me boli trbuh vec par dana, jel tak i tebi znalo bit? Ne sad neka bol, al kao probadanje, nz ni opisat na trenutke pa prestane pa opet kao da se nesto mice a jos normalno ne mogu nista osjetiti. Znm da su tak nekk bolovi normalni al opet se malo uplasim.

Ma stalno me neơto probada 😂 dok nema krvarenja ili bas bolova koji izgledaju kao kontrakcije, ne treba se brinuti. Sve se to rasteze i i miče, mislim da je to normalno i da nas većina to osjeća. 

ItsMarija
    23. Lipanj 2023. 15:13

MMMartinaaa

ItsMarija

Ma stalno me neơto probada 😂 dok nema krvarenja ili bas bolova koji izgledaju kao kontrakcije, ne treba se brinuti. Sve se to rasteze i i miče, mislim da je to normalno i da nas većina to osjeća.

Pa da tako i ja mislim. Ipak se nesto dogadja unutra..đŸ€Ł A i ne zelim bit ona koja na svaku bas skace..

ItsMarija
    23. Lipanj 2023. 15:24

Caliopi ☘

ItsMarijaja ti imam mučnine od samog početka kako sam i saznala za trudnoću,koje su se intenzivirale nekim mirisom tamo oko 6 i 7TT a nedavno je počelo da ne mogu biti u prostoru gdje nema klime i cirkulacije zraka ako je vruće. Tako da sutra ne idem na vjenčanje i krstitke u crkvu i sestra mi je rekla da ne idem jer neću izdrĆŸati i sve mi se čini da je u pravu 😂 Prvo povraćanje smo imali na 6+0, drugo i treće je bilo na 8+3 prije nego smo iĆĄli na hitnu i to je bilo u razmaku dok sam doĆĄla do vrata kupaonice kad sam mislila da je gotovo,samo sam se vratila na novu rundu i evo sada 4. Put na 10+1 danas. Svakako koliko god mi je to mrsko mi je drago jer povraćam, moj doktor voli reći ako imaĆĄ mučnine znači da je dobro,neĆĄto se događa, hormoni su u rastu kako i treba, a ako povraćaĆĄ to je joĆĄ bolje 😂 mislim si lako tebi reć koji nemaĆĄ te borbe i moraĆĄ paziti da ne pogledaĆĄ u neku namirnicu il ne osjetiĆĄ miris a da te tjera povraćati 😂😂

Laako njima reći đŸ€Ł to je da utjeĆĄe a normalno da je bolje bez takvih "tegoba" 😔
    A dobro, kako mi bude, ne mogu pobjeći od toga. Kak su druge tak cmo i mi.. Ma meni se sad ovo cini dugo od prvog pregleda pa cekat do iduceg... Okej, i bolje da te ne cackaju previse al ono zelim znat sta se dogadja.. 😂 Kak je lijepo kad ti kaze sve je u redu.
    Sto se tice svatova i bolje, ne treba forsirat, joĆĄ da u crkvi krenes, pa na nekog dedekađŸ€ŁđŸ€Ł

Inna25
    23. Lipanj 2023. 16:29

Pozdrav cure,
    Evo da vam se i ja javim 🙂
    Po zadnjoj m 6+0, imala danas pregled i ne vidi se plod samo gestacijska vrecica...nekako sam te toga i pribojavala s obzirom na tjedne 😕 Dobila sam utrogestan,preporuka mirovanje i sljedeća kontrola 3.7.

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240216/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/d078/preg.png

mateak44
    23. Lipanj 2023. 16:30

Caliopi Ako te tjesi gle mene koji sam tjedan, a jos uvijek povratim svaki drugi ili treci dan 😅 u pocetku dok sam znala po 10-15 puta dnevno povracat, imala sam osjecaj da mi se grlo spalilo od svega toga
 a sto se tice tablete koju si popila pa povratila, mislim da ti nece stetit i ako ju ne popijes 😊
    .
    Ja mislim da sam opet osjetila svoje curke đŸ«Ł kao nekakvi leptirici ili ribice, ne znam objasnit osjecaj
 đŸ„čđŸ„čđŸ„čđŸ„č

đŸ‘© 26 đŸ™‹â€â™‚ïž 37
    ➕ 21.3.2023.
    06.11.2023. Dora i Ema đŸŒžđŸ«¶đŸœđŸ©°đŸ‘§đŸ‘§
    22.06.2024. đŸ‘ŒđŸŒ U raj poveli te anđeli, D đŸ€

Selmaa34
    23. Lipanj 2023. 18:17

Cure koje imate mucnine, kada su vam pocele i kako radite? Meni je cijeli dan uzasno mucno i muci me ako se pogorsa, valjda necu povracati na poslu? Tjesi me da inace nisam sklona povracanju i nisam povracala proslu trudnocu, valjda cu izdrzati. Danas mi je grozno. 

34 đŸ‘©đŸŒâ€â€ïžâ€đŸ’‹â€đŸ‘šđŸ» 41 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    2020 đŸ‘ŠđŸŒ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    7+0 imamo ❀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    ⠀⠀⠀⠀ It’s a girl 🎀 (panorama low risk)

• Gabi1304
    23. Lipanj 2023. 21:34

Inna25

Pozdrav cure,
    Evo da vam se i ja javim 🙂
    Po zadnjoj m 6+0, imala danas pregled i ne vidi se plod samo gestacijska vrecica
nekako sam te toga i pribojavala s obzirom na tjedne 😕 Dobila sam utrogestan,preporuka mirovanje i sljedeća kontrola 3.7.

Samnom je sve u bilo u redu dok nisam pocela te tablete koristiti i moja prijateljica je nazalost isto imala spontani zbog tih tableta i i vise ih ne smije i nr zeli nikad koristit ja iskreno nisam vjerovala al eto i meni se desilo 

• Uključi se u raspravu, znaĆĄ da ĆŸeliĆĄ!

Zdravo! Čini se da uĆŸivate u raspravi, ali joĆĄ se niste prijavili na račun. NemaĆĄ korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.