Zimske bebe 2023./24. 🩶❄️☃️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mom2One
    24. Lipanj 2023. 14:44

Caliopi ☘

Curke bok. Ja nisam baš aktivna jer su mučnine krenule baš jako aktivno ali koliko se sjećam tema pokušat ću pokriti pa ako nešto preskočim javite,mozak mi je kaša već duže 😂 tema utrogestan: ukoliko se spontani pokrenuo nema tog Boga na ovom svijetu koji će zaustaviti to, pa tako ni utrogestan/duphaston pogotovo jer se prekasno reagira. To je progesteron kojemu treba malo vremena da se sintetizira i proširi u krvi da podrži plod. Zato ga doktori vole davati odma u startu čim je trudnoća potvrđena jer je progesteron taj koji hrani plod i pomaže u rastu i zato se zna dogoditi puno spontanih jer je manjak progesterona i jednostavno nema dovoljno hormonske podrške plodu da se razvija,a to je upravo uloga utrogestana i duphastona. Utrogestan je bolji jer se stavlja vaginalno i prije se razgrađuje za razliku od duphastona,ali se zato utrogestan daje u slučajevima gdje je bilo smeđarenja/blagog krvarenja jer onda tijelo brže bilda progesteron i veće su šanse da plod preživi dok posteljica ne preuzme ulogu za hranu. Ensčestitam na curki, službeno je 5:1 u korist curica,bit će zanimljivo dalje 🤭 joćolinaobzirom da im se genitalije razviju do 12TT ukoliko je jasno viđena piša a da nema sumnje da je pupčana onda ti je to 100% dečkić kolicaeh,tu je seka rekla da će mi dat svoja jer će obje nećakinje već debelo porasti pa ću ja samo zapravo morat kupiti autosjedalicu i više manje sam pokrivena s te strane. Ne znam jel bilo još nešto al se žurim bar nešto napisati jer sam sinoć imala djevojačku, danas krstitke i vjenčanje pa planiram odspavat sad barem sat dva jer mi je to neko vrijeme kad me krenulo hvatati al sam vas htjela pitati jel koja od vas bila u minusu s kilama na početku? Prije 3 tjedna na pregledu sam imala 3,5 kile više nego danas baš sam se vagnula prije sat vremena i pitam se jel to moguće? A još više jel zdravo? Pa ako ima koja da je u prosjeku tjedno gubila kilu da me malo utješi 🙈

Ako povracas svakodnevno, moguce je naravno da izgubis na kilazi. Samo pazi da ne dode do drasticnog pada. Prati to.
    Ja sam u prosloj, kada je doslo do spontanog bila na - 12, izgledala ful bolesno, odmah smo znali da nesto nije kako treba.
    A uostalom, i oni ti prate na pregledima, tako da ne opterecuj se.

♂️ 34
    ♀️ 31
    K 👱🏼‍♀️💗 11
    + 7.mjesec 2022.
    15. tjedan - abortus in tractu, kiretaža- baby boy 👶🏻😇👣
    +29.3 🌈❤️
    12.12.2023 baby girl 💗🌈

slavonka92
    24. Lipanj 2023. 15:44

Caliope ne brini ja sam u zadnjem mjesecu trudnoće izgubila 6 kg a beba napredovala odlično tako dok beba raste sve je u redu. Ja sam počela u startu sa +12 kg što sam natukla s prvim. Sad sam u plusu 2 kg. Kolica definitvno tražite 3u1 sa super AS i da su što lakša i  manja kad se sklope. Ja sam sad baš u nedoumici koja ću. 

Leon 10.10.2018
    Franjo 09.09.2020

Ana_Maria
    24. Lipanj 2023. 15:53

Ens cestitke na panorami i curici!😊

Caliopi, nadam se da si ozdravila!

Gabi, pls bez nepotrebnog plašenja oko tableta i bapskih prica, vjerujem da nas puno cita i tek ce nekad u buducnosti citati ovaj forum, ajmo se radije ne medjusobno plašiti nego uveseljevati i poticati 🤗

Za nas i kolica je bitno da nam budu sto laksa i da mogu na sve terene jer volimo s pesicom stvarno svukud setati, tako da ako je neka pronasla kolica za nesto takvo slicno, neka podijeli pls 🙈

Meni i dalje trbuh ugl vise napuhnuto izgleda, svi su mi poceli govoriti da mi se nece ni vidjeti i bla bla, ali pokusavam se ne obazirati na ta proucavanja i price 🙄😁 i veselim se pregledu u utorak i nadam se da cemo saznati spol 🙈

Uzivajte u vikendu cure, bas sam vam se raspisala 🙈

37🧔‍♂️🩷👩29
    29.11.2023. 👶🏻🎀💕

Tinchy09
    24. Lipanj 2023. 17:12

Caliopi ☘

Curke bok. Ja nisam baš aktivna jer su mučnine krenule baš jako aktivno ali koliko se sjećam tema pokušat ću pokriti pa ako nešto preskočim javite,mozak mi je kaša već duže 😂 tema utrogestan: ukoliko se spontani pokrenuo nema tog Boga na ovom svijetu koji će zaustaviti to, pa tako ni utrogestan/duphaston pogotovo jer se prekasno reagira. To je progesteron kojemu treba malo vremena da se sintetizira i proširi u krvi da podrži plod. Zato ga doktori vole davati odma u startu čim je trudnoća potvrđena jer je progesteron taj koji hrani plod i pomaže u rastu i zato se zna dogoditi puno spontanih jer je manjak progesterona i jednostavno nema dovoljno hormonske podrške plodu da se razvija,a to je upravo uloga utrogestana i duphastona. Utrogestan je bolji jer se stavlja vaginalno i prije se razgrađuje za razliku od duphastona,ali se zato utrogestan daje u slučajevima gdje je bilo smeđarenja/blagog krvarenja jer onda tijelo brže bilda progesteron i veće su šanse da plod preživi dok posteljica ne preuzme ulogu za hranu. Ensčestitam na curki, službeno je 5:1 u korist curica,bit će zanimljivo dalje 🤭 joćolinaobzirom da im se genitalije razviju do 12TT ukoliko je jasno viđena piša a da nema sumnje da je pupčana onda ti je to 100% dečkić kolicaeh,tu je seka rekla da će mi dat svoja jer će obje nećakinje već debelo porasti pa ću ja samo zapravo morat kupiti autosjedalicu i više manje sam pokrivena s te strane. Ne znam jel bilo još nešto al se žurim bar nešto napisati jer sam sinoć imala djevojačku, danas krstitke i vjenčanje pa planiram odspavat sad barem sat dva jer mi je to neko vrijeme kad me krenulo hvatati al sam vas htjela pitati jel koja od vas bila u minusu s kilama na početku? Prije 3 tjedna na pregledu sam imala 3,5 kile više nego danas baš sam se vagnula prije sat vremena i pitam se jel to moguće? A još više jel zdravo? Pa ako ima koja da je u prosjeku tjedno gubila kilu da me malo utješi 🙈

Ja gubim kile od mucnina 🥲😶
    Sad sam u minusu 4kg ukupno, racunajuci od 7tt  dakle to je sad 5tjedana.. dr.se ne brine ni ne uzbuduje. Jedem koliko mogu, male kolicine. Sve mi smrdi, nemam apetita, muka mi je doslovno konstantno. Od sparine, od hrane, od omeksivaca, parfema, dezica, svega... dr.je samo komentirao "aha, mucnine,a?  Okej, proci ce i to, nije nista strasno za sada" 
    Ja mu vjerujem.
     Ionak nisam krenula kao mršavica pa ono 🙈 (imam 76kg trenutno) 

🙋🏻‍♀️ 30
    ➕️ 23.04.'23 🥰🤍🌈
    7+0 kuca ❤️🥰
    OTP 02.01.2024. Curica 🎀 A 💕

Tinchy09
    24. Lipanj 2023. 17:15

Jana25

Gabi1304

Ja sam cula da se ne valja kupovati nista prije negoli rodi te jer kao moze se nesto desiti svi stariji tako kazu… Kao da je najbolje prije poroda kupiti nesto malo da imate za prvu ruku a kad dode beba e tek onda kao jer neda ti boze uvijek se moze nesto promijeniti… Nemoj te me krivo shvatiti ja znam da svi bi vec trcali i sve kupiti al eto tako oni kazu al dal je to istina ili nije nezz… Ali mozda neko to i zna….
    I kao da prva tri mjeseca da se uvijek mora skrivati trudnoća kao da te neko moze ureknuti

A jel smije beba pred ogledalo? I bit vani dok je mrak? Pitam jer ovo su zimske bebe, rano pada mrak. Prvi put su me iz rodilista pustili poslje pola 5 pa ono…molim vas cure s babskim pricama 🤣🤣🤣 presmjesno je. Naravno da cete se pripremit ranije pogotovo kolica i auto sjedalica. Pa kak doc iz bolnice bez toga?! Poslat muza samog u shoping? Malo sutra 🤣
    .
    Autosjedalicenemojte kupovat od 0-36 kila. Da pise umetak za novorodence, pise moze od najraniji dana. Okrece se suprotno od voznje, ali nije sigurno dobra za leđa i položaj kao što je jaje. Istina, brzo se preraste, jebiga. Sigurnost je ipak najbitnija. U Zg je praksa(ispravite me ako grijesim) da tata dode po vas u bolnocu, u rodiliste s jajetkm u rukama. Sestra ga sveze i idete kuci. A kak ces s ovom velikom sjedalicom 😳
    Imali smo jaje od kolica 3u1, veliku sirona S2 od cybexa kupili kad je bio cca 9-10 mjeseci. Sad ce 2 godine i jos se vozi u tome

Hvala, to me jako zanimalo 😊❤️ neiskusna sam, puno znaci ovako iz prve ruke 😁  
    Pogotovo jer mi je frendica rekla u smislu, jaje ti ni ne treba.. pa sam se dala u razmisljanje, kako ne treba jer ovo mi djeluje jako neprakticno 😬😬 i neudobno..

🙋🏻‍♀️ 30
    ➕️ 23.04.'23 🥰🤍🌈
    7+0 kuca ❤️🥰

Tinchy09
    24. Lipanj 2023. 17:35

I Ens cestitke na curici🥰🥰🥰 i dobrom niptu! ❤️

🙋🏻‍♀️ 30
    ➕️ 23.04.'23 🥰🤍🌈
    7+0 kuca ❤️🥰

Jana25
    24. Lipanj 2023. 19:28

Ens  čestitam 🥰🩷

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

Miss88
    24. Lipanj 2023. 19:51

Ens čestitke na dobrom pregledu. 🥳🥳❤️

🙋‍♀️ - 35🙋🏻‍♂️ - 36
    💙 -19.3.2018.
    4.4. ➕
    24.4. p.p. imamo ❤️
    31.5. stiže nam 2. dečko 🩵
    16.12. stigao Vito, ⚖️3760g i📏53cm. 🩵

Eva892
    24. Lipanj 2023. 20:05

Ens čestitam na super pregledu 🥳

👩 1992., PAI 4g/4g, MTHFR c/t
    👨1988. 👍
    10/2020 - missed a.b.
    11/2022 -biokemijska
    02/2022 -missed a.b.
    04/2023 ➡️ ➕ /6+4 💕/ Veritas 💙

• lekicaa
    24. Lipanj 2023. 20:43

https://ibb.co/X7KZ7h6 ne znam gdje da se prijavim na proljetne ili zimske bebe  😂 

👱‍♀️23
    🧔‍♂️30
    👧2020

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.