![](/media/img/33/92/3ea1329b7286baac6e64.jpeg)
Lavendera odlicno 😊❤️ i ja cekam pregled u srijedu, a u cetvrtak smo punih 36 🍀🥳🥳🥳
Lil_me sa punih 36tt ulazis u 37tt, ali navrsenih 37tt je termin 😊. Ne nose sve zene do 40 tt, tesko je procijeniti kod trudnoce koja je ostvarena prirodno kad je tocno doslo do zaceca, zato ja uvijek velim, bez obzira 36, 37 tt neka njih cim duze u busi. Tako je rizik od komplikacija, duzeg ostanka u bolnici itd. puno manji 😊. Ali cim mi idemo u 36,37tt eto mozemo malo predahnuti, nema veze vise cervix, otvorenost itd., kada dođe dobro dođe jer je beba zrela ili ajmo rec puno zrelija. Neka njih u trbuhu, pa nek nam dođu kad su spremni 😊
lil_me kao sto kaze Lonmi tek sa napunjenih 37tj se ulazi u termin. Jer se tek sa punih 37tj smatra da je i razvoj pluca zavrsen i onda bebica samo nastavlja skupljati masne naslage🙈 Datum je 4.12, od danas jos tocno 28 dana🙈
Bas to, neka ih je sto duze da budu sto bucmastije i sto manje komplikacija☺️ Premda se moze iskomplicirati i ako neka zena rodi sa punih 40tj a nekoj koja rodi sa 36 da bude bez komplikacija. Sve je individualno ☺️ Moj brat je roden sa 36+1, mama primila dexu pred sam porod i nije imao problema s plucima, sam je disao i sve u redh bilo ali su ga ostavili u inkubatoru 3 dana eto za svaki slucaj (davne 2000.godine). A bio je kaze mama i sitna bebica, 47 dug i 2950 tezak. Mjere identicne mojoj curki koju sam rodila sa 38+5🙈
Lonmi bas mi je super sto se pratimo sa koji dan razlike, i obje cemo imati dvije curke☺️🙈 Sad zamisli da rodimo isti dan ili koji dan razlike😂 Javi svakako sta kazu u srijedu na pregledu🤞🏻☺️ Kako ti je sa starijom curkom sada, jel svjesna polako da ce biti velika seka?
Ja cu jos pitati sad u utorak ako ne kazu nista u vezi cerviksa i dal se to sta mijenjalo, a onda nakon toga vise necu. Jer cim mi budu stavljali kontrole svakih 2-3 dana znam da je blizu😂
Jucer sam bas primjetila da su mi natekle ruke, vjencani prsten morala skinuti, tako mi je s prvom curkom bilo cca 10ak dana pred porod. Da su mi samo prsti na rukama natekli🙈
10/2020.💖
11/2022.💖
11/2024.💙
02/2024. Biokem💔
Jutro curke, ja sam dobro, i dalje na tokolizi ali bez trudova jos od petka nevecer. Dobila sam 3 doze deksica za pluca i idemo dan po dan. U srijedu sam puna 34 tjedna pa cemo polako prema 35 pa 36 i tako tjedan po tjedan. Sinoc su mi dali protov mucnine i preporodila sam se tako da mislim da cu trazit prije rucka da mi daju da mi bar rucak ostane u mene jer jucer je samo dorucak zapravo osto a rucak izletio veceru nisam ni mogla jest.
👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻
Jutro curke, ja sam dobro, i dalje na tokolizi ali bez trudova jos od petka nevecer. Dobila sam 3 doze deksica za pluca i idemo dan po dan. U srijedu sam puna 34 tjedna pa cemo polako prema 35 pa 36 i tako tjedan po tjedan. Sinoc su mi dali protov mucnine i preporodila sam se tako da mislim da cu trazit prije rucka da mi daju da mi bar rucak ostane u mene jer jucer je samo dorucak zapravo osto a rucak izletio veceru nisam ni mogla jest.
Biti ce to sve dobro, bitno je da su se trudovi smirili i da se ne vracaju a da ste i ti i bebica dobro☺️ A dexa ide u 4 doze svakih 12h, tako sam ja prvi put dobila. I kad sam dobila zadnju dozu dexe isla doma🙈Moguce da ce te onda i pustiti doma kad zavrse sa terapijom dexe, a tablete ces piti i doma do 37tj. Jel znas mozda sta ti daju od terapije, jesu i tebi dali cordipin?
Mucnina ti moze biti i od stresa, meni je psihicki bilo jako tesko jer mi je starija curka ostala kod mojih a muz bio na terenu, pa kad bi cula da ona tesko podnosi sto me nema isto sam se borila s mucninom. Neka si trazila za mucninu da ti se to smiri, drago mi je da ide na bolje. Pa dan po dan, tjedan po tjedan i izgurati ces ti to, bez brige🥰🤞🏻U lijepim si tjednima, nije ti puno ostalo do ulaska u termin💞 Drzi se, javljaj se 🤞🏻
10/2020.💖
11/2022.💖
11/2024.💙
02/2024. Biokem💔
Dobre vijesti! 👌💪
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
Poliklinika IVF
10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨👩👧👧
Lavendera odlicno 😊❤️ i ja cekam pregled u srijedu, a u cetvrtak smo punih 36 🍀🥳🥳🥳
Lil_me sa punih 36tt ulazis u 37tt, ali navrsenih 37tt je termin 😊. Ne nose sve zene do 40 tt, tesko je procijeniti kod trudnoce koja je ostvarena prirodno kad je tocno doslo do zaceca, zato ja uvijek velim, bez obzira 36, 37 tt neka njih cim duze u busi. Tako je rizik od komplikacija, duzeg ostanka u bolnici itd. puno manji 😊. Ali cim mi idemo u 36,37tt eto mozemo malo predahnuti, nema veze vise cervix, otvorenost itd., kada dođe dobro dođe jer je beba zrela ili ajmo rec puno zrelija. Neka njih u trbuhu, pa nek nam dođu kad su spremni 😊
Ahaaa.. hvala ti na objašnjenju...
Meni se nigdje ne žuri, mogu proći više puta adventom što je ona duže unutra 🥰
NanaJ, hvala Bogu pa se sve smirilo, želim ti najljepši ishod ž ♥️
ZM 7.3
Prvi pregled 29.4. :)
Ah ne znam sta da vam kazem, sad sam opet prokrvarila pa cekam dr. Sto se tice dekse meni su rekli da mi je ovo zadnja doza 🤷🏻♀️ taman se opustim i evo ti nesto novo
👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻
Blair brojevi su ok? 39 inace nosim, nece doci 39 kao 37? 😂
Ja sam 40 i naručila sam 40 i točne su mi. S time da ja imam tanku i usku nogu. Meni su dobre. Imas pravo na povrat ? Nisam gledala.
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
Pijem novalac prenatalne t.
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Blair brojevi su ok? 39 inace nosim, nece doci 39 kao 37? 😂
Ja sam 40 i naručila sam 40 i točne su mi. S time da ja imam tanku i usku nogu. Meni su dobre. Imas pravo na povrat ? Nisam gledala.
Moram pogledati, nisam jos naručila. Jao ja vecinu obuće imam 39, ali imam i 40 😒. Sad sama nezz, koju velicinu. Mozda da uzmem 40 pa stavim deblju carapu, tko ce se zezati sad s povratom 😂
Sortiraj odgovore
Najstariji