Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ancy2010
    19. Listopad 2022. 11:26

Lonmi

I ja sam mislila da ce imati vise, tj. da bi mogle biti i 2kg, ali bas gledam, prvo dijete mi je imalo isto oko 1900g u ovom periodu tako da je ok 😊, rodila se sa 3520g gestacijske dobi za 39 tt, a oni forsirali porod na mojih 40+3 😒🥴.
    A eto ne znam cure cemu sad to mirovanje. Unutarnje usce je zatvoreno, T oblik, cervix dug 35mm, ali smeksan i uloziv, nije rekla koliko, samo napisala koliko samo da je uloziv. Meni se to cini kao potpuno uredan nalaz za drugorotku i za ove tj. Makar ona meni vodi trudnocu pod mrvicu manju jer je upisala krivi datum zadnje menstruacije i nemam ju zivaca stalno ispravljati za tih 5 dana, nisu ni bitni sad toliko.
    Nije to sad strogo mirovanje, nece ga ni biti vise u ovim tj, samo je rekla da stediti cervix koliko god mogu, znaci cim manje hodanja, stajanja i ono najbitnije sjedenja da se smanji pritisak. Bebina glava jako stisce dolje jer je jako nisko i jedini nacin je ova antigravitacijska poza 😂. Mislim necu sad lezati po cijele dane jer nazalost ni ne mogu, samo cu svaki cas leci bar na par min koliko mi dijete dozvoli pa da doguramo s ovakvim nalazom bar do 37 tt. Uzas je ovaj pritisak dolje.
    Pa jel su vam svima bebe procijenjene teze u ovim tj? Moja je mrsavica onda 😂
    Drugorotke, viserotke kakvi su vama nalazi sad vec u ovim tj?

Moj je nekidan procjenjen na 2250g, sa nepunih 33 tjedna, rekli su mi samo da sam zatvorena i uloziva za vrsak prsta, da je to sve super, drugo nista nisu spominjali

4.08.2019 baby girl👶
    1/2021 blighted ovum
    25.11.2022. baby boy👶

ancy2010
    19. Listopad 2022. 11:32

Salvatore19

Cure, kaj je to trudnicka knjizica? Ja to nemam 🤣
    Vidim i po popisima za torbu za rodiliste da pise trudnicka knjizica. Dal se to dobi kasnije u bolnici ili je to nesto drugo?

Kod nas svi imaju trudnicku knjizicu od pocetka do kraja trudnoca, vodili je privatno ili u soc gin. Tu ti sve zapisuje od pocetka, datum zadnje menst., kilazu, tlak, proteine u urinu, mjere bebe na svakom pregledu, oggt, krvnu grupu itd...ne znam kako kod vas ide, vjerojatno nosis nalaze koje imas 🤷

4.08.2019 baby girl👶
    1/2021 blighted ovum
    25.11.2022. baby boy👶

ancy2010
    19. Listopad 2022. 11:33

Tina0409

Cure,
    Evo moje miške.bile na kontroli lijepo se razvija,naprednija je za tjedan dana.Glavica joj već ,pa me zanima tko zna jel postoji još mogućnost da se drugačije okrene ili ostane u tom položaju?
    Bas sam sada vadio krv za secer,popila secer i vodu i sad čekanje.😏
    https://ibb.co/gMdKb0t

Moj se okrenija tek nekidan u 33 tjednu, dotad je stalno boja na zadak

4.08.2019 baby girl👶
    1/2021 blighted ovum
    25.11.2022. baby boy👶

ancy2010
    19. Listopad 2022. 11:39

Sta se tice procjene bebe, meni je u prvoj bila procjena moje gin, i njih u bolnici da Ce bit od 3800- 4000 i rodila se sa 3860..znam da puno puta pogrijese, prijateljici su mi rekli da Ce beba bit do 3500, a rodila se sa 4900, jedva ziva ostala, dok su skuzili da je beba velika vec je bilo kasno za carski, imala je masu komplikacija nakon toga, vracala se u bolnicu lezat, morala je mirovat 3 miseca, ma uzas..još je vodija poznati gin, na glasu kao jedan od najboljih 

4.08.2019 baby girl👶
    1/2021 blighted ovum
    25.11.2022. baby boy👶

buhtlica23
    19. Listopad 2022. 11:49

puna_pitanja

Salvatore19

Cure, kaj je to trudnicka knjizica? Ja to nemam 🤣
    Vidim i po popisima za torbu za rodiliste da pise trudnicka knjizica. Dal se to dobi kasnije u bolnici ili je to nesto drugo?

Mi u zg to nemamo 🙂 to ovisi od sredine u kojoj si, al dobije se na pocetku trudnoce i zapravo se unutra pisu statusi sa svakog pregleda, meni djeluje zgodnije nego nositi sve nalaze, al eto 🙂

Ja sam imala tj. Imam jos uvijek trudnicku no ne upisuju mi vise u nju nista od kad me doktorica prebacila u bolnicu. Nju se inace moze kupiti za 10 kn u narodnim novinama. Neke ordinacije ih daruju trudnicima neke, kao sto je moja traze da se kupi. Vi koje nemate trudnicku nosite sve nalaze.

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

Lonmi
    19. Listopad 2022. 11:52

Ancy ma i ja ocekivala takvu gramazu, ali eto. Iznenadilo me kad je rekla, bila sam uvjerena da su bar 2kg. Da nesto ne stima, rekla bi.
    Ahhh pa eto ni ja ne znam sta sad s tim mirovanjem, ugl zbog tog pritiska, glavica je nabijena dolje na cervix, a pritisak je manji jedino dok lezis.
    Ma necu uopce dramiti oko toga, smanjiti cu tempo koliko jos mogu i to je to. Pa nebi valjda viserotke i na strogo mirovanje stavili tamo u 36 tt, pa normalno je da to sve dolje sazrijeva, necemo valjda unatrag ici pa se zatvarati 😂
    Bem ti pritiske, sam spomen mirovanja je vec stres dok imas bebu jos doma. 

• lynard
    19. Listopad 2022. 12:23

Evo i mene sa kontrole. ☺️ 24 tjedan, decko i curka su na cirka 740grama, cerviks dobar. 🥳 Dobila za sada 9 kila, kilazu nije nitko komentiro 😀 sad cekamo sljedeci pregled. 🙂

keti91
    19. Listopad 2022. 12:45

Cure zanima me dal se smije na ctg sta ponijeti  slatko da ju probudim ako bude spavala??

Termin 12.11.2022 ❤💞👣👨‍👩‍👧👶👶 stize nam curica ❤💕💝
    🧔 37
    👱‍♀️ 31
    U braku od 10/2018
    02.11.22 ❤❤❤❤💓💓❤
    Stize pojacanje Dori 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

NanaJ
    19. Listopad 2022. 12:46

Lonmi

Ancy ma i ja ocekivala takvu gramazu, ali eto. Iznenadilo me kad je rekla, bila sam uvjerena da su bar 2kg. Da nesto ne stima, rekla bi.
    Ahhh pa eto ni ja ne znam sta sad s tim mirovanjem, ugl zbog tog pritiska, glavica je nabijena dolje na cervix, a pritisak je manji jedino dok lezis.
    Ma necu uopce dramiti oko toga, smanjiti cu tempo koliko jos mogu i to je to. Pa nebi valjda viserotke i na strogo mirovanje stavili tamo u 36 tt, pa normalno je da to sve dolje sazrijeva, necemo valjda unatrag ici pa se zatvarati 😂
    Bem ti pritiske, sam spomen mirovanja je vec stres dok imas bebu jos doma.

Ma nemoj se sikirat ja smatram da je kod tebe to uredan nalaz s tim da si 2 put trudna, pa boze moj naravno da ce sad ici smeksavanje svega pa treba dijete izaci van za mjesec dana 🥹🙏🏼 bitno da si unutra zatvorena a ovo sto smeksava i sto si malo uloziva po meni je normalno 🤷🏻‍♀️
    Meni moja dr svaki put govori polagano nemoj nista pretjerano pa sam joj rekla i da hocu ne mogu a i nije da sad idem planinarit napravim ono osnovno (kuhanje,pospremanje, paranje vesa, peglanje, ducan..) ali pazim da ne idem u cucanj i takve stvari pa je rekla uredu 😂

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

NanaJ
    19. Listopad 2022. 12:48

keti91

Cure zanima me dal se smije na ctg sta ponijeti slatko da ju probudim ako bude spavala??

Naravno da smijes, ali i ako nemas prvo ti bas ono prodrmaju trbuh ako to ne upali posalju te da se proseces i pojedes nesto slatko.

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.