Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ribic
    07. Listopad 2022. 21:26

Lavendera

Evo mog popisa, ovako sam nosila i za prvi porod🙈
    Manji ruksak za radaonu:
    -maska
    -za muza odijelo, kapa, kaljace, maska i potvrda o tecaju.
    -papuce
    -spavacica
    -paket ulozaka (Vir80)
    -paket to.to mrezaste gace
    -vrecica u kojoj cu odma doma poslat muzu odjecu u kojoj dodem
    -mala bocica vode
    -svi dosadasnji nalazi i u to cu ubaciti trudnicku samo i zdr i iskaznicu dopunskog.

Srednja torba/kofer za boravak na odjelu:
    -vir80 ulosci
    -mrezaste gace to.to jos jedan paket
    -blazinice za dojilje
    -spavacice 2x
    - potkosulje i grudnjaci za dojilje
    -carape
    -kucni ogrtac
    -rucnici (za tusiranje i za lice)
    -2x wc papir
    -vlazne maramice
    -neseser (sampon za tusiranje, kaladont, cetkica za zube, cetka za kosu, stapici za usi, sapun, purelan mast)
    -tetra pelene koji komad
    -pelene vel 1, krema (pavloviceva mast) i vlazne maramice za curku i odma kompletic za izlazak
    -meni tajice i majica za izlazak (jaknu i patike bude muz donio)
    -voda i belvita keksi za grickanje
    -sol (bolnicka hrana🤐)
    -punjac
    Eto to je sto sam ja spakirala, druge zenice isto nek stave popis pa kako kojoj treba sta sa svakog popisa po nesto moze dodatno ubaciti🙈

Ja ne nosim ogrtac. Uzimam jos jednokratne podloge (vise za sebe i krvarenje), dezinficijens za ruke, lupocet i brufen (jer prosli tjedan jedan dan ostali bez tog u vinogradskoj). Al to zbog carskog. Izdajalicu cu pitat kad dodem da li sa moze. Mam komprese ce muz dofurat kao i odjecu za mene i cure za van. Carape, zilet, fen i sl. Jastucici za cice kad curi mlijeko. Cepici za usi. Bocica vode da ju mogu nadotocit. Vama za vaginalni dobro neke bonbone za cuclat (grozdane) da vas digne izmedu trudova. Posebno slape, a posebno japanke/natikace za pod tus. Mali rucnik za ruke (u vinogradskoj nema papira). Vrecica za u kupaonu dok se tusiram (nema se gdje odlozit/zakacit).

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• ribic
    07. Listopad 2022. 21:28

buhtlica23

Lavendera

Manji ruksak za radaonu:
    -maska
    -papuce
    -spavacica
    -paket ulozaka (Vir80)
    -mala bocica vode
    -svi dosadasnji nalazi i u to cu ubaciti trudnicku samo i zdr i iskaznicu dopunskog.

-vir80 ulosci
    -blazinice za dojilje
    -spavacice 2x
    -carape
    -kucni ogrtac
    -2x wc papir
    -vlazne maramice
    -neseser (sampon za tusiranje, kaladont, cetkica za zube, cetka za kosu, stapici za usi, sapun, purelan mast)
    -tetra pelene koji komad
    -pelene vel 1, krema (pavloviceva mast) i vlazne maramice za curku i odma kompletic za izlazak
    -sol (bolnicka hrana🤐)
    -punjac
    Eto to je sto sam ja spakirala, druge zenice isto nek stave popis pa kako kojoj treba sta sa svakog popisa po nesto moze dodatno ubaciti🙈

Ja bi tu jos nadodala one antibakterijske maramice. Jezim se od bolnica.
    Sto sa izdajalicom nosit ili ne? I ne znam koliko gaca poneti ja cu jedno 10 nek se nade 🤣 jer ove jednokratne ne mogu 🫣 sto se tice sampona,kupke i toga to sam uzela u Mulleru one male za putovanje da mi ne zauzima puno mjesta 🤭 nadam se brzo van hahah

Al te jednokratne su da moze dolje “disat” jer su mrezaste. A ak zavrsis slucajno na carskom mozes zab na normalne gace jer su ravno na rezu.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    Poliklinika IVF
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

buhtlica23
    07. Listopad 2022. 21:36

ribic

buhtlica23

Lavendera

Manji ruksak za radaonu:
    -maska
    -papuce
    -spavacica
    -paket ulozaka (Vir80)
    -mala bocica vode

-vir80 ulosci
    -blazinice za dojilje
    -spavacice 2x
    -carape
    -kucni ogrtac
    -2x wc papir
    -vlazne maramice
    -tetra pelene koji komad
    -sol (bolnicka hrana🤐)
    -punjac

Sto sa izdajalicom nosit ili ne? I ne znam koliko gaca poneti ja cu jedno 10 nek se nade 🤣 jer ove jednokratne ne mogu 🫣 sto se tice sampona,kupke i toga to sam uzela u Mulleru one male za putovanje da mi ne zauzima puno mjesta 🤭 nadam se brzo van hahah

Al te jednokratne su da moze dolje “disat” jer su mrezaste. A ak zavrsis slucajno na carskom mozes zab na normalne gace jer su ravno na rezu.

Ma znam, rado bi ih ja koristila, al nema sanse da ja moju guzicu utjeram u to. Nema tog broja za mene 🤣  a gace ja koristim one babske sto se kaze koje su mi do pupka da mi pokriju bubrege 🫣 od kad sam imala uzasnu upalu. Tako da sam vec par godina na tim gacama nisu najljepse, ali vec se mogu naci i slatke a da su tako duboke. Tako da mislim da i ako bude carski nebi trebao biti problema posto su mi sve i sad kad mi je stomak ooogroman u razini pupka.

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

razigrana
    07. Listopad 2022. 21:44

Cure, evo ja i ruksak spremila i kupila zadnje potrepstine u DM-u.
    U putnu torbu sam stavila:
    - ogrtac
    - veliki rucnik i 2 mala rucnika
    - 2 spavacice
    - kucne papuce
    - papuce za kadu
    - svoje pamucne gace 7 komada
    - 2x to.to mrezaste
    - 2x Vir uloske
    - vlazni wc papir Violeta (zbg hemeroida)
    - 2 tajice
    - carape
    - neseser: gel za tusiranje, cetkica, pasta, krema za lice, melem za usne, dezic roll on, stapice za usi i stavila sam jos Medela Purelan mast s jastucicima za bradavice
    - sampon za kosu za svaki slucaj i gumice
    U ruksak:
    - spavacicu
    -  1 rolu papira
    - sprej za lice Avene
    - energetske plocice, cokoladice
    - bocicu za vodu
    - dokumentaciju cu staviti kad obavim sve preglede.

30 g. oboje
    OTP 9.11.

razigrana
    07. Listopad 2022. 21:48

Zaboravila sam nadodati da za bebicu ne moram nista nositi u Petrovu, jedino vlazne maramice i to sam kupila Pampers new baby. Muz ce mi donijeti robu za van i za bebicu. Jedino se moram raspitati za izdajalicu nosim li to ili ne.

30 g. oboje
    OTP 9.11.

• ribic
    07. Listopad 2022. 22:15

inesss

ribic

inesss

inesss

ribic

inesss

Ej curke evo da i ja javim novosti s pregleda,bebice lijepo napreduju imaju oko 750 grama,doktor kaze da mozda za dva tjedna na mirovanje u bolnicu pa sam sad jako zabrinuta,da nam je cilj izdrzati iducih mjesec dana,a meni je termin tek sredinom prvog,

Iz kojeg razloga mirovanja? Koliki ti cerviks?

Cak nije spomenuo mirovanje nego da sad mogu normalno setat naravno necu pretjerivati,iduci pregled za dva tjedna pa mozda onda na mirovanje u bolnicu,cerviks je 3,5 cm koliko sam shvatila nije to nista alarmantno,al me pitao jel imam te grceve ja imam cesto i dosta mi se jako stvrdne trbuh i da mu se odmah javim ako dodje do toga,

Jel ti mozda znas sta o tom cerviksu3,5

To je ok.

I da poprecno su ide obavezno carski,a i da nisu rekao je da bi me svakako na carski stavio,sad zasto bolnica mozda tako rano ne znam

Zato sto vecina preferira carski kod blizanaca.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    Poliklinika IVF

• ribic
    07. Listopad 2022. 22:17

buhtlica23

ribic

buhtlica23

Lavendera

Manji ruksak za radaonu:
    -maska
    -papuce
    -spavacica
    -paket ulozaka (Vir80)
    -mala bocica vode

-vir80 ulosci
    -blazinice za dojilje
    -spavacice 2x
    -carape
    -kucni ogrtac
    -2x wc papir
    -vlazne maramice
    -tetra pelene koji komad
    -sol (bolnicka hrana🤐)
    -punjac

Ma znam, rado bi ih ja koristila, al nema sanse da ja moju guzicu utjeram u to. Nema tog broja za mene 🤣 a gace ja koristim one babske sto se kaze koje su mi do pupka da mi pokriju bubrege 🫣 od kad sam imala uzasnu upalu. Tako da sam vec par godina na tim gacama nisu najljepse, ali vec se mogu naci i slatke a da su tako duboke. Tako da mislim da i ako bude carski nebi trebao biti problema posto su mi sve i sad kad mi je stomak ooogroman u razini pupka.

Hm… a mora postojati neka varijanta za jace guze. Nije tvoja jedina 😂

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    Poliklinika IVF

buhtlica23
    07. Listopad 2022. 22:44

ribic

buhtlica23

ribic

buhtlica23

Lavendera

Manji ruksak za radaonu:
    -maska
    -papuce
    -spavacica
    -paket ulozaka (Vir80)
    -mala bocica vode

-vir80 ulosci
    -blazinice za dojilje
    -spavacice 2x
    -carape
    -kucni ogrtac
    -2x wc papir
    -vlazne maramice
    -tetra pelene koji komad
    -sol (bolnicka hrana🤐)
    -punjac

Ma znam, rado bi ih ja koristila, al nema sanse da ja moju guzicu utjeram u to. Nema tog broja za mene 🤣 a gace ja koristim one babske sto se kaze koje su mi do pupka da mi pokriju bubrege 🫣 od kad sam imala uzasnu upalu. Tako da sam vec par godina na tim gacama nisu najljepse, ali vec se mogu naci i slatke a da su tako duboke. Tako da mislim da i ako bude carski nebi trebao biti problema posto su mi sve i sad kad mi je stomak ooogroman u razini pupka.

Hm… a mora postojati neka varijanta za jace guze. Nije tvoja jedina 😂

Ma ne znam ali cisto sumnjam vidjela sam samo xl a to nekako ne vjerujem da cu ju ugrat 🤣 pogotovo sad kad mi je stomak jos iskocio na drugu stranu 🤭🤭

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

Satsuke
    08. Listopad 2022. 09:05

Jutro cure, nadam se da ste dobro. Meni je jučer bio strašan pritisak dolje i otišla sam do bolnice gdje su mi rekli da to nisu kontrakcije, ali se beba već namjestila u položaj za izlazak i glavica mu je skroz kod moje pubične kosti. Dakle, nisko da niže ne može. 🙈
    Meni se to očituje kroz stalne bolove u leđima i bolnog pritiska na mjehur, gdje imam osjećaj ko da će ispasti iz mene. A tek 32tj.😅
    Mislila sam uzeti neki pojas za trudnice, imate iskustva/preporuke?

Zagreb, 32g.
    🍼🐣Očekivani termin 1.12.

Inna_92
    08. Listopad 2022. 09:34

Ivana i levanati čestitam vam! ❤️❤️ Dobro nam došle prve bebice! 🥳
    E, a moj muž stalno odgađa montiranje kinderbeta i stola za previjanje, kaže: "Daleko je još do kraja godine i tvog termina" 🤣

👩 32 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
    🧔 38 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska
    *3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
    *12/2022 - stigao naš dečkić💙
    *1/2025 - iznenadni ➕️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.