Jutro svima, cula sam da je sada u osmom mjesecu izglasan novi zakon te da ukljucuje promjene sto se tice primanja, tipa da je ogranicena porodiljna naknada na 7500 umjesto 5800 cini mi se, pa da je minimum sada 3600 umjesto 2300 i to valjda odmah stupa na snagu, tako da za 9.mjesec je vec doslo do promjene na racunu. Zanima me jesu sta dizali komplikacije i koliko ili je i dalje 4200 kn?
4200 su komplikacije i dalje

Ja: 29 (lawyer) On: 30 (manager)
👰♀️🤵♂️: 8.10.2022.
Radimo na bebi od 11/22
Nifty ✔️ Dolazi djevojcica 🎀
✨️29.9✨️  
Cure, danas sam bila na OGTT i nemam dobre vjesti. Imam gestacijski dijabetes.
Uopce nisam ni slutila na tako nesto, ali imala sam pojacanu zed i ucestalije mokrenje sto su neki od simptoma
Ima jos tko da nisam jedina??? 🙈😔 
Komplikacije gestacijskog dijabetesa u trudnoci mogu biti prijevremeni porod, rađanje velikog-makrosomnog djeteta preko 4000 g, perinatalnih komplikacija i malformacija djeteta.
Moram paziti na prehranu, i postignuti pozeljnu tjelesnu tezinu (do 12kg u trudnoci najvise), tako bi i smanjila da kasnije ne razvijem secernu bolest. 

Radimo na bebi od 11/22
✨️29.9✨️  
U 6 mj trudnoce sam i dok duze sjedim recimo 2 sata pocne me boljeti ispod trbuha. Sto bi to moglo biti? Mozda znak da nisko nosim?
👨🦱26
👱♀️25
Bio. Kemijska 12/21
➕ 13.5 ❤️
OTP 16.1.2023
Dolazi nam curka 👨👩👧💖
Uopce nisam ni slutila na tako nesto, ali imala sam pojacanu zed i ucestalije mokrenje sto su neki od simptoma
Komplikacije gestacijskog dijabetesa u trudnoci mogu biti prijevremeni porod, rađanje velikog-makrosomnog djeteta preko 4000 g, perinatalnih komplikacija i malformacija djeteta.
Moram paziti na prehranu, i postignuti pozeljnu tjelesnu tezinu (do 12kg u trudnoci najvise), tako bi i smanjila da kasnije ne razvijem secernu bolest.
Ja ti imam gestacijski (nesto cesci kod blizanaca). Kolike su ti vrijednosti? Ja jedem po onoj trudnickoj dijete i sad prestala dobivat na kilama konacno. I pikam se doma s aparaticem da vidim kaj mi dize secer. Sutra mi kontrola pa cu dog za dalje - vjerojatno guk profili.
Jako puno trudnica ti isti ima, a vrlo malo ih razvije neke od komplikacija. Samo treba pazit na prehranu i redovito si mjerit.
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
Poliklinika IVF
10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨👩👧👧
Ja ti imam gestacijski (nesto cesci kod blizanaca). Kolike su ti vrijednosti? Ja jedem po onoj trudnickoj dijete i sad prestala dobivat na kilama konacno. I pikam se doma s aparaticem da vidim kaj mi dize secer. Sutra mi kontrola pa cu dog za dalje - vjerojatno guk profili.
Jako puno trudnica ti isti ima, a vrlo malo ih razvije neke od komplikacija. Samo treba pazit na prehranu i redovito si mjerit.
Na OGTT-u nakon 2 sata glukoza u krvi mi je bila 11,5 mmol/L.

Radimo na bebi od 11/22
✨️29.9✨️  
A nataste i nakon sat vremena?
Meni nataste 4.5 (taj je ok). Nakon 1h 10.9 i nakon 2 sata 10.2. Ta dva nisu ok.
Kaj si jucer jela i kad zadnje?
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
Poliklinika IVF
3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨👩👧👧
Meni nataste 4.5 (taj je ok). Nakon 1h 10.9 i nakon 2 sata 10.2. Ta dva nisu ok.
Nataste 4,7 nakon 1h 11,7 a nakon 2 sata kao sto sam i rekla 11,5 
Jela sam makarone s sirom u 17,30 h

Radimo na bebi od 11/22
✨️29.9✨️  
Povecana su ti ova dva dosta. A nista, ginicu se javit i vidjet sto dalje. Pretpostavljam isto guk profili i gestacijska dijeta.
I nemoj vise jest makarone sa sirom 😂 To ti nije u skladu s jelovnikom koji ces dalje pratiti 😀
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
Poliklinika IVF
Bok cure!
Evo mene s pregleda. Nisu baš najsjajnije vijesti. S bebom je sve u redu, ali mi je cervis značajno skraćen. Sad je 25mm, a pred 3 tjedan bilo duplo više tako da sam sad na malo ozbiljnijem mirovanju. Bitno da sam se još jučer hvalila kako sam za vikend plesala na svadbi🤦🤦
Uff… kad imas opet pregled? Mirovanje i izbjegavaj sjedenje (najveci pritisak na cerviks).
Idući pregled mi je 10.10.
Rekla je gin da je to vjv posljednji kod nje, da ću nakon tog morati u TA.
I da nema više odnosa.
Sva sreća da sam skoro sve pokupovala na vrijeme, jer sad nema više tolko hodanja okolo😅 Ali moram priznati da me baš zateklo, očekivala sam da će sve bit super jer se ja dobro osjećam. I +11kila sam već, iako nemam velik trbuh i ne vidi se baš da sam se toliko udebljala. Očito zadržavam vodu 🤷♀️
Držim palčeve svima da nam ovo razdoblje prođe što brže i blaže!🤞💜
Satsuke baš mi je žao ja i ti isti dan smo imale pregled jučer ja sam imala u 14 h meni je sve ok beba se okrenula ❤️ hvala bogu jedino mi je željezo loše jer je nisko i ja isti dan ko ti imam pregled ponovno 10.10.u 15 h ali mi je rekla da ću nastaviti kod nje do kraja samo češće ne znam valjda svaka 3 tjedna evo i ja danas ležim glava me ubija 🥺a sada pred kraj i treba malo više odmarati tako da gledaj to maksimalno pozitivno 🤗🥰
Povecana su ti ova dva dosta. A nista, ginicu se javit i vidjet sto dalje. Pretpostavljam isto guk profili i gestacijska dijeta.
I nemoj vise jest makarone sa sirom 😂 To ti nije u skladu s jelovnikom koji ces dalje pratiti 😀
Da, nazalost. U cetvrtak mi je rekla da dodem ponovo i da vidimo sta cemo s g.dijetom i da se tocno dogovorimo za dalje... Javljam se u cetvrtak svakako s info
Makarone vise ne sigurno 😂😂😂 
Hvala ti na nekom iskustvu ❤ puno znaci za ovu "bum" informaciju i dijagnozu  🤯  

Radimo na bebi od 11/22
✨️29.9✨️  
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji