Cure, danas sam bila na OGTT i nemam dobre vjesti. Imam gestacijski dijabetes.
Uopce nisam ni slutila na tako nesto, ali imala sam pojacanu zed i ucestalije mokrenje sto su neki od simptoma
Ima jos tko da nisam jedina??? 🙈😔
Komplikacije gestacijskog dijabetesa u trudnoci mogu biti prijevremeni porod, rađanje velikog-makrosomnog djeteta preko 4000 g, perinatalnih komplikacija i malformacija djeteta.
Moram paziti na prehranu, i postignuti pozeljnu tjelesnu tezinu (do 12kg u trudnoci najvise), tako bi i smanjila da kasnije ne razvijem secernu bolest.
Ja: 29 (lawyer) On: 30 (manager)
👰♀️🤵♂️: 8.10.2022.
Radimo na bebi od 11/22
Nifty ✔️ Dolazi djevojcica 🎀
✨️29.9✨️
U 6 mj trudnoce sam i dok duze sjedim recimo 2 sata pocne me boljeti ispod trbuha. Sto bi to moglo biti? Mozda znak da nisko nosim?
👨🦱26
👱♀️25
Bio. Kemijska 12/21
➕ 13.5 ❤️
OTP 16.1.2023
Dolazi nam curka 👨👩👧💖
Uopce nisam ni slutila na tako nesto, ali imala sam pojacanu zed i ucestalije mokrenje sto su neki od simptoma
Komplikacije gestacijskog dijabetesa u trudnoci mogu biti prijevremeni porod, rađanje velikog-makrosomnog djeteta preko 4000 g, perinatalnih komplikacija i malformacija djeteta.
Moram paziti na prehranu, i postignuti pozeljnu tjelesnu tezinu (do 12kg u trudnoci najvise), tako bi i smanjila da kasnije ne razvijem secernu bolest.
Ja ti imam gestacijski (nesto cesci kod blizanaca). Kolike su ti vrijednosti? Ja jedem po onoj trudnickoj dijete i sad prestala dobivat na kilama konacno. I pikam se doma s aparaticem da vidim kaj mi dize secer. Sutra mi kontrola pa cu dog za dalje - vjerojatno guk profili.
Jako puno trudnica ti isti ima, a vrlo malo ih razvije neke od komplikacija. Samo treba pazit na prehranu i redovito si mjerit.
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
Poliklinika IVF
10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨👩👧👧
Ja ti imam gestacijski (nesto cesci kod blizanaca). Kolike su ti vrijednosti? Ja jedem po onoj trudnickoj dijete i sad prestala dobivat na kilama konacno. I pikam se doma s aparaticem da vidim kaj mi dize secer. Sutra mi kontrola pa cu dog za dalje - vjerojatno guk profili.
Jako puno trudnica ti isti ima, a vrlo malo ih razvije neke od komplikacija. Samo treba pazit na prehranu i redovito si mjerit.
Na OGTT-u nakon 2 sata glukoza u krvi mi je bila 11,5 mmol/L.
Radimo na bebi od 11/22
✨️29.9✨️
A nataste i nakon sat vremena?
Meni nataste 4.5 (taj je ok). Nakon 1h 10.9 i nakon 2 sata 10.2. Ta dva nisu ok.
Kaj si jucer jela i kad zadnje?
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
Poliklinika IVF
3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨👩👧👧
Meni nataste 4.5 (taj je ok). Nakon 1h 10.9 i nakon 2 sata 10.2. Ta dva nisu ok.
Nataste 4,7 nakon 1h 11,7 a nakon 2 sata kao sto sam i rekla 11,5
Jela sam makarone s sirom u 17,30 h
Radimo na bebi od 11/22
✨️29.9✨️
Povecana su ti ova dva dosta. A nista, ginicu se javit i vidjet sto dalje. Pretpostavljam isto guk profili i gestacijska dijeta.
I nemoj vise jest makarone sa sirom 😂 To ti nije u skladu s jelovnikom koji ces dalje pratiti 😀
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
Poliklinika IVF
Bok cure!
Evo mene s pregleda. Nisu baš najsjajnije vijesti. S bebom je sve u redu, ali mi je cervis značajno skraćen. Sad je 25mm, a pred 3 tjedan bilo duplo više tako da sam sad na malo ozbiljnijem mirovanju. Bitno da sam se još jučer hvalila kako sam za vikend plesala na svadbi🤦🤦
Uff… kad imas opet pregled? Mirovanje i izbjegavaj sjedenje (najveci pritisak na cerviks).
Idući pregled mi je 10.10.
Rekla je gin da je to vjv posljednji kod nje, da ću nakon tog morati u TA.
I da nema više odnosa.
Sva sreća da sam skoro sve pokupovala na vrijeme, jer sad nema više tolko hodanja okolo😅 Ali moram priznati da me baš zateklo, očekivala sam da će sve bit super jer se ja dobro osjećam. I +11kila sam već, iako nemam velik trbuh i ne vidi se baš da sam se toliko udebljala. Očito zadržavam vodu 🤷♀️
Držim palčeve svima da nam ovo razdoblje prođe što brže i blaže!🤞💜
Satsuke baš mi je žao ja i ti isti dan smo imale pregled jučer ja sam imala u 14 h meni je sve ok beba se okrenula ❤️ hvala bogu jedino mi je željezo loše jer je nisko i ja isti dan ko ti imam pregled ponovno 10.10.u 15 h ali mi je rekla da ću nastaviti kod nje do kraja samo češće ne znam valjda svaka 3 tjedna evo i ja danas ležim glava me ubija 🥺a sada pred kraj i treba malo više odmarati tako da gledaj to maksimalno pozitivno 🤗🥰
Povecana su ti ova dva dosta. A nista, ginicu se javit i vidjet sto dalje. Pretpostavljam isto guk profili i gestacijska dijeta.
I nemoj vise jest makarone sa sirom 😂 To ti nije u skladu s jelovnikom koji ces dalje pratiti 😀
Da, nazalost. U cetvrtak mi je rekla da dodem ponovo i da vidimo sta cemo s g.dijetom i da se tocno dogovorimo za dalje... Javljam se u cetvrtak svakako s info
Makarone vise ne sigurno 😂😂😂
Hvala ti na nekom iskustvu ❤ puno znaci za ovu "bum" informaciju i dijagnozu 🤯
Radimo na bebi od 11/22
✨️29.9✨️
Da, nazalost. U cetvrtak mi je rekla da dodem ponovo i da vidimo sta cemo s g.dijetom i da se tocno dogovorimo za dalje… Javljam se u cetvrtak svakako s info
Makarone vise ne sigurno 😂😂😂
Hvala ti na nekom iskustvu ❤ puno znaci za ovu "bum" informaciju i dijagnozu 🤯
Ja isto sutra cekam da vidim kaj ce mi reci pa javim. Al vjerujem da uz pracenje i prehranu da ce sve biti ok. Samo cemo se zezat s tim pikanjima. Al dobro, nek je to najveci problem i potpisujem
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
Poliklinika IVF
Sortiraj odgovore
Najstariji