Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Salvatore19
    17. Rujan 2022. 14:10

klarolina

Ana_

Tina0409

J_Lo

Kad vidim koliko ste već pripremljene, počne me hvatati panika 😂 ali, dobro termin je 30.1. Pa se nadam se mi neće vrijeme pobjeći..

.

Ja neću kupovati komodu za presvlačenje, nego na svoju staviti onu podlogu samo, naljepiti onom čičak trakom. Tako je frendica napravila i super je poslužilo.

.

Za strije isto mažem Bio oil, imam i bademovo ulje obično. Mažem jednom do dva put dnevno guzu, trbuh i grudi. Za sada ništa ali nije mi se još ništa puno rastegnulo.

.

Bila sam na pregledu, curica je super ima 370g, sve je uzela sebi, ja sam se u mjesec dana 30dkg zdebljala.. Normalno jedem, nemam neke cravings.. Doktorica je rekla da što se nje tiče pošto je beba dobro i raste da nije toliko bitno da se ja debljam, da ima vremena. Od početka trudnoće sam uhvatila 3 kg. Mislila sam da će prigovarat kad sam se izvagala, ali ništa.. Pretpostavljam da je to onda sve ok.
    Evo šefice, uspjeli smo uhvatiti prstić
    https://ibb.co/nwTLYZg
    .

Moja mala se zadnji put na pregledu hvatala za glavu.😂😂
    A dobra si samo 3 kg,ja dobila već 5 kg…

Ovaj moj se sakrio glavom u posteljicu, uspjeli smo vidjet uho, i obrise nosa i oka 😂
    Joj, nemojte o kilama, ja na +8, ali vjerujem I da mirovanje ima svoje prste u tome, mirujem skoro cijelu trudnoću 🤷🏼‍♀️

O igra ulogu itekako, mirujem koja 2 mjeseca i u tom periodu skoro 5kg 😅 a prva 3-4mj skoro ništa, možda ukupno kilu i pol. Ok, naravno da se sad dobiva vise nego na samom početku ali svejedno ogromna razlika, a nije da samo lezim i zderem

Tako je i meni! Isto i s mirovanjem, zasad nisam na strogom mirovanju, ali trebam lezati sto vise, i za tj dana pregled. Pa me strah da me ne stave na realciju krevet-wc ili jos gore, u bolnicu. Pa ni sama ne znam vise sta smijem, sta ne. Cak pokusavam jest nekak polulezeci, ma luda sam hahah. Rekla mi je dr da sto vise salata jedem, posto mirujem da ne dobim sad hrpu kg pred kraj, a ja gladnaa. Jedem normalno, al sam gladna i dalje. Onda se suzdrzavam, al ne znam jel to dobro ili ne. Danas me npr.tak uhvatila zelja za slatkim, a namjerno nemam nista u stanu slatko, da ne dodem u napast. Smijesna sam sama sebi vec 🤣

👱‍♀️ 28god
    🙎‍♂️ 30god
    💙👶 baby V
    18.11.2022. 💙

• ribic
    17. Rujan 2022. 14:25

Nama ova s vagom treba jer ce vjerojatno bebice bit nesto manje kilaze (blizanke) pa mi to puno znaci. Dok je nekome dovoljna patronazna. Ili nema prostora pa sklopiva i sl.

U njoj ih mislimo kupati dok se ne posjednu. Kad se posjednu onda ih stavljam u one kao stolice (slicno ko tuta izgledaju) i pod tus i bok 😀

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• klarolina
    17. Rujan 2022. 14:41

Salvatore19

Tako je i meni! Isto i s mirovanjem, zasad nisam na strogom mirovanju, ali trebam lezati sto vise, i za tj dana pregled. Pa me strah da me ne stave na realciju krevet-wc ili jos gore, u bolnicu. Pa ni sama ne znam vise sta smijem, sta ne. Cak pokusavam jest nekak polulezeci, ma luda sam hahah. Rekla mi je dr da sto vise salata jedem, posto mirujem da ne dobim sad hrpu kg pred kraj, a ja gladnaa. Jedem normalno, al sam gladna i dalje. Onda se suzdrzavam, al ne znam jel to dobro ili ne. Danas me npr.tak uhvatila zelja za slatkim, a namjerno nemam nista u stanu slatko, da ne dodem u napast. Smijesna sam sama sebi vec 🤣

Identična situacija, nije strogo mirovanje ali kaže izbjegavati sjedenje i stajanje koliko god ide. I isto sljedeći tjedan pregled, strepim od toga što će mi reći da ne bi postalo strogo :/ sad skuham jer volim kuhati i to me koliko toliko drži psihički normalnom i minimalno spremanje ičega, nekad čak i lagana kratka šetnjica i ako ostane tako, super. Al i ako bude strogo mirovanje jbg, izdržat ćemo :D 

Što se tiče hrane i ja bi stalno nešto žvakala, napunila frižider voćem pa to pomaze iako postaje sve teže ali se ograničim na 2 reda čokolade dnevno i slično, makar bi cijelu veliku milku sredila uz seriju. I puno puno povrća kao prilog uz sve i minimalno tijesta bilo kakvog. Nastojim jesti iz gladi a ne iz dosade, makar je nekad teško razlikovati  sreća pa me već dugo nije ulovila faza konstantnog pečenja kolača 

• marinelammm
    17. Rujan 2022. 14:50

buhtlica23

marinelammm

Ja sam mislila zbog epiduralne ići u Split roditi, negdje sam na pola između Splita i Dubrovnika. Sad ne znam što mi je pametno. Zašto nekome daju a nekome ne?

Meni su rekli da se za epiduralnu moraju napraviti krvne pretrage,razgovor sa anesteziologom i da on odlucuje o tome moze li se ista dobiti. Ako se to ne obavi prije poroda da se ne moze dobiti. Tako je za Os..

Od 36.tjedna trudnoće se ide u bolnicu na preglede pa ću tamo pitati šta sve treba. 

buhtlica23
    17. Rujan 2022. 14:55

marinelammm

buhtlica23

marinelammm

Ja sam mislila zbog epiduralne ići u Split roditi, negdje sam na pola između Splita i Dubrovnika. Sad ne znam što mi je pametno. Zašto nekome daju a nekome ne?

Meni su rekli da se za epiduralnu moraju napraviti krvne pretrage,razgovor sa anesteziologom i da on odlucuje o tome moze li se ista dobiti. Ako se to ne obavi prije poroda da se ne moze dobiti. Tako je za Os..

Od 36.tjedna trudnoće se ide u bolnicu na preglede pa ću tamo pitati šta sve treba.

Da u Os se inace krece od 37 tt iako ja idem od 15 tt zbog tlaka i svega 🙂

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

• Ana_
    17. Rujan 2022. 14:55

Vidim da nas ima na mirovanju i s kilicama koje skaču 😂
    Do 16tt sam mirovala zbog hematoma, pa u 20tt strogo mirovanje 10tak dana zbog krvarenja, 4 dana bolnice (e tamo je bilo baš strogo mirovanje 😂) sad bar smijem skuhati si nešto i bar osnovno sredit po kući, i odmah se puno bolje osjećam psihicki.
    Baš mi je bilo počelo to sve skupa na psihu utjecati.
    Mislim, trudim se i sad ležati što više, ali sve me boli od ležanja 😂

👱‍♀️ 36, AMH 12 (2022) 4.1(2024)
    👨‍🦱 40, normo
    04/22 prvi IVF (ovaleap, cetrotide, ovitrelle) 02.05. ET 1 blastice, 1 ❄️
    11.05. Beta 9dnt 215
    13.05. Beta 11dnt 457
    It's a boy 💙

04/24 FET 1 blastice ➡️ 9dnt beta 52 ➡️ 12dnt beta 190 ➡️ spontani 7tt
    10/2024 novi postupak, IVF, test ❌

01/2025 novi postupak - > beta 15dnt 456, 17dnt 964. 6+4 ❤️

• klarolina
    17. Rujan 2022. 15:03

Ana_

Vidim da nas ima na mirovanju i s kilicama koje skaču 😂
    Do 16tt sam mirovala zbog hematoma, pa u 20tt strogo mirovanje 10tak dana zbog krvarenja, 4 dana bolnice (e tamo je bilo baš strogo mirovanje 😂) sad bar smijem skuhati si nešto i bar osnovno sredit po kući, i odmah se puno bolje osjećam psihicki.
    Baš mi je bilo počelo to sve skupa na psihu utjecati.
    Mislim, trudim se i sad ležati što više, ali sve me boli od ležanja 😂

S 14 tjedana misteriozno obilnije krvarenje za koje dan danas nitko ne zna zašto se dogodilo jer je sve bilo u savršenom redu ali sam mirovala taj tjedan. Onda sam dobila zeleno svjetlo za otići na more par tjedana jer je sve bilo savrseno. Pregled nakon toga mirovanje zbog skraćenog cerviksa. Stalno nešto 

buhtlica23
    17. Rujan 2022. 15:13

Ja sad citam o epiduralnoj i ni sama nisam pametna uzet je ili ne. Strah me tog uboda u kicmu jer i ovako mi je kicma u vritu bas imam bolove u donjem djelu leda. 
    A pise i da produzava porod 🫣🧐
    A opet cula sam super iskustava a i groznih. Poznanica jedna dobila epi trajala joj 10 min i 3 dana nije noge osjecala....
    A ova dobra frendica primila epi i odspavala 2 h. 
    A ja jos i ne znam oce bit carski ili prirodni porod.
    A ako bude carski isto ne znam koju anesteziju uzet. Malo me vec hvata panika 😞

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

razigrana
    17. Rujan 2022. 15:16

Kupila sam Chicco uloske, 2 paketa Vir ulozaka i 2 paketa mrezastih gacica (nisam znala koju bih velicinu pa sam uzela jedne M , druge L). Uzela sam si Avene termalnu vodicu i Pavlovicevu mast za pocetak. Zadovoljna sam 🥰
    Spavacice nisam nigdje nasla, mislim da cu naruciti.

30 g. oboje
    OTP 9.11.

• ribic
    17. Rujan 2022. 15:36

buhtlica23

Ja sad citam o epiduralnoj i ni sama nisam pametna uzet je ili ne. Strah me tog uboda u kicmu jer i ovako mi je kicma u vritu bas imam bolove u donjem djelu leda.
    A pise i da produzava porod 🫣🧐
    A opet cula sam super iskustava a i groznih. Poznanica jedna dobila epi trajala joj 10 min i 3 dana nije noge osjecala….
    A ova dobra frendica primila epi i odspavala 2 h.
    A ja jos i ne znam oce bit carski ili prirodni porod.
    A ako bude carski isto ne znam koju anesteziju uzet. Malo me vec hvata panika 😞

Za carski spinalna. Nikako opca ak ne trebas jer ce tebi bit tezi oporavak. Probudit ces se i sva bol rane ce bit tu dok ne uvedu lijekove. Plus, neces odmah bebice vidjeti. Opca je ono, za hitne stvari ili ak se netko bas strasno boji i sl.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.