Nije mi stalo sve 🤣 pa se nakraju spojilo i moje i tvoje 🤣🤣
Ja sam rodila na carski u spinalnoj i kad su mi rekli da moram na carski prvo sta sam im rekla samo ne u općoj anesteziji, imam fobiju od tog uspavljivanja, buđenja, opcenito osjećaja da nemas nikakvu kontrolu, tako da opet moram na carski izabrala bi spinalnu..iglu nisam ni osjetila, a ni kasnije nikakve posljedice od nje nisam imala, srica pa me potrefija dobar anesteziolog
Pa vjerujem da veliku ulogu ima anesteziolog, ja znam curu koja je imala velike problem i jos uvijek ih ima. Ima uzasne bolove u leđima ne moze se sagnit niti cucnit 2x su je boli u leda jer nisu uspjeli iz prve. Nakon poroda tjedan dana nije osjecala lijevu nogu i nije mogla samostalno ustat ni nista..
Tocno, moja prijateljica je primila epiduralnu na porodu i isto joj se dogodilo, bolovi u leđima i dan danas, proslo dvi godine od poroda, i odma nakon sta je primila injekciju desna noga joj pala, skroz izgubila osjet isto tako joj trajalo oko tjedan dana, nije mogla hodat ni nista, bila se bas pripala, rekla je da nebi nikad vise uzela epiduralnu, jos je potegla sve veze da je uopce dobije..
4.08.2019 baby girl👶
1/2021 blighted ovum
25.11.2022. baby boy👶
Ja sam rodila na carski u spinalnoj i kad su mi rekli da moram na carski prvo sta sam im rekla samo ne u općoj anesteziji, imam fobiju od tog uspavljivanja, buđenja, opcenito osjećaja da nemas nikakvu kontrolu, tako da opet moram na carski izabrala bi spinalnu..iglu nisam ni osjetila, a ni kasnije nikakve posljedice od nje nisam imala, srica pa me potrefija dobar anesteziolog
Pa vjerujem da veliku ulogu ima anesteziolog, ja znam curu koja je imala velike problem i jos uvijek ih ima. Ima uzasne bolove u leđima ne moze se sagnit niti cucnit 2x su je boli u leda jer nisu uspjeli iz prve. Nakon poroda tjedan dana nije osjecala lijevu nogu i nije mogla samostalno ustat ni nista..
Tocno, moja prijateljica je primila epiduralnu na porodu i isto joj se dogodilo, bolovi u leđima i dan danas, proslo dvi godine od poroda, i odma nakon sta je primila injekciju desna noga joj pala, skroz izgubila osjet isto tako joj trajalo oko tjedan dana, nije mogla hodat ni nista, bila se bas pripala, rekla je da nebi nikad vise uzela epiduralnu, jos je potegla sve veze da je uopce dobije..
E i tog me strah a opet me strah i uspavljivanja hahah nekako se nadam prirodnom porodu i da necu puno popucati. Kada se pocinje sa masazom međice ? Mislim da to pomaze, pa planiram to masirati ali ne znam od kada se to treba..
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍
🤵31 👰29
E i tog me strah a opet me strah i uspavljivanja hahah nekako se nadam prirodnom porodu i da necu puno popucati. Kada se pocinje sa masazom međice ? Mislim da to pomaze, pa planiram to masirati ali ne znam od kada se to treba..
Mislim da bi trebalo pocet kad udes u 9i misec..evo bas mi prijateljica usla nekidan u 9i i kaze da je zaposlila muza da joj svaku večer masira medicu, kaze da joj nije bas ugodno ali istrpi
4.08.2019 baby girl👶
1/2021 blighted ovum
25.11.2022. baby boy👶
Mislim da bi trebalo pocet kad udes u 9i misec..evo bas mi prijateljica usla nekidan u 9i i kaze da je zaposlila muza da joj svaku večer masira medicu, kaze da joj nije bas ugodno ali istrpi
Pa sigurna sam da nije ugodno jer to treba bit bas jako. Tako su mi rekle i doktorica i sestra da se to jako mora stisniti. Sigurno nije ugodno ali bolje malo istrpit pa ne popucati nego da sve pukne pa da mjesec dana ne mozes sjediti 🤣
Ja cu isto muza zaposliti jer ne mogu to sama...
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍
🤵31 👰29
Meni je prvi porod bio carski, drugi prirodan, razlika poslije ogromna. Iako su me šili, ona bol kad se probudis iz anestizije spojena na infuzije i kateter ne moze se poredot s onim kad ustanes nakon prirodnog i koliko toliko sama brines o sebi. Jos ako te njeguje sestra koja se dere na tebe jer si eto onako iz hira isla na carski pa ti ne zeli dati injekciju protiv bolova. Ne ponovilo se......
Ja sam za operaciju koljena dobila tu epiduralnu u kralježak, nemam nikakvih posljedica od tada... Ali bila sam mlađa dosta, ako to igra kakvu ulogu. Svakako što se poroda tiče, gurala bi prirodni i od jeseni ću poslušat tečaj tako da bar nešto znam o tome i dojenju. Pa što bude na kraju. 🙏🏻 Čitala sam da nismo svjesni mogućih zdravstvenih posljedica za dijete odlaskom na dogovoreni carski rez ili primanjem dripa, da to sve treba koristiti samo u slučaju komplikacija. Kao da se prirodni porod stavlja u drugi plan i da svi drugi rađaju osim žene koja zaista mora rodit.
--
A meni je još nekako rano za kupovanje bodija i ostale opreme, još sam u fazi osluškivanja bebača i pokreta, lako ćemo počet s opremanjem tamo od sredine listopada.
33 god. 🙋🏻♀️
41 god. 🙋🏻
👶🏻 David - 05.12.2022. 🩵
Cure moje ja cijelu noć nisam spavala zbog nosa takvi problemi s tim nosom sljeva mi se u grlo cijelu noć sam pila vodu 😭😭😭😭pa mi krvari pa mi za slina zakori u nosu pa me svrbi ja više stvarno ne znam šta da radim 😔 da nema toga i da mi ne oticu noge bilo bi super ovako umorilo me jako taj nos sinoć danas ću kupit fiziološku otopinu za bebe pa da s tim probam inače nikad nisam imala problema s nosom ovo je stvarno ja ne znam ne mogu disat a sada mi je najgore što mi se slijeva u grlo,dali netko ima isti problem da mi može pomoći 🥺
Hej, imam ti ja isti problem, od početka trudnoće muku mučim sa začepljenim nosom. I sad se stvar pogoršala zbog vrućine i klima uređaja, isto mi se sve slijeva u grlo, prozirni sekret al užasno naporan. Stanje se popravilo jer sam svako jutro uzimala pola limuna pomiješanog s medom i naravno pila toplije napitke... I klimu malo reducirala pa se sad znojim u krevetu, al bar dišem. U svakom slučaju, uzmi Sinomarin morsku vodu za ispiranje pa dobro isperi nos prije spavanja, malo ćeš lakše disat. I pij toplo, zaboravi na led, nema ti druge. Sretno!
33 god. 🙋🏻♀️
41 god. 🙋🏻
👶🏻 David - 05.12.2022. 🩵
Ja sam za operaciju koljena dobila tu epiduralnu u kralježak, nemam nikakvih posljedica od tada… Ali bila sam mlađa dosta, ako to igra kakvu ulogu. Svakako što se poroda tiče, gurala bi prirodni i od jeseni ću poslušat tečaj tako da bar nešto znam o tome i dojenju. Pa što bude na kraju. 🙏🏻 Čitala sam da nismo svjesni mogućih zdravstvenih posljedica za dijete odlaskom na dogovoreni carski rez ili primanjem dripa, da to sve treba koristiti samo u slučaju komplikacija. Kao da se prirodni porod stavlja u drugi plan i da svi drugi rađaju osim žene koja zaista mora rodit.
–
A meni je još nekako rano za kupovanje bodija i ostale opreme, još sam u fazi osluškivanja bebača i pokreta, lako ćemo počet s opremanjem tamo od sredine listopada.
Rijetko koja zena danas rodi potpuno prirodno, citala sam i ja za drip koliko se bebe uznemire, to je sve droga za njih..normalno je da prirodni porod traje i do 3 dana samo sta danas doktori nemaju vrimena za to pa zele sve ubrzat, pozurit..mozes molit Boga jedino da sve prode dobro pa rodila na carski ili "prirodno"
4.08.2019 baby girl👶
1/2021 blighted ovum
25.11.2022. baby boy👶
Ja sam za operaciju koljena dobila tu epiduralnu u kralježak, nemam nikakvih posljedica od tada… Ali bila sam mlađa dosta, ako to igra kakvu ulogu. Svakako što se poroda tiče, gurala bi prirodni i od jeseni ću poslušat tečaj tako da bar nešto znam o tome i dojenju. Pa što bude na kraju. 🙏🏻 Čitala sam da nismo svjesni mogućih zdravstvenih posljedica za dijete odlaskom na dogovoreni carski rez ili primanjem dripa, da to sve treba koristiti samo u slučaju komplikacija. Kao da se prirodni porod stavlja u drugi plan i da svi drugi rađaju osim žene koja zaista mora rodit.
–
Rijetko koja zena danas rodi potpuno prirodno, citala sam i ja za drip koliko se bebe uznemire, to je sve droga za njih..normalno je da prirodni porod traje i do 3 dana samo sta danas doktori nemaju vrimena za to pa zele sve ubrzat, pozurit..mozes molit Boga jedino da sve prode dobro pa rodila na carski ili "prirodno"
Kod carskog sa spinalnom ti bebu izvade u roku par minuta tako da u tom periodu jos ta droga ne stigne do bebe, i onda kad bebu izvade daju ti nesto za opuštanje, uljuljaju te, tako su meni rekli kad sam bila na stolu
4.08.2019 baby girl👶
1/2021 blighted ovum
25.11.2022. baby boy👶
E imate na fejsu grupu Prirodan porod, doktor Ilija Kainovič ima dosta zanimljivih i poučnih stvari, on je bas zagovornik potpuno prirodnog poroda
4.08.2019 baby girl👶
1/2021 blighted ovum
25.11.2022. baby boy👶
Sortiraj odgovore
Najstariji