Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Martina2020
    04. Srpanj 2022. 15:12

Pozdrav cure!

Da li koja ima kakav provjereni info mogu li se koristiti proizvodi za samotamnjenje s prirodnim sastojcima? Npr vidim da la piel ima vecinu prirodnih sastojaka.

Hvala Vam ♥️

puna_pitanja
    04. Srpanj 2022. 16:10

Stuuuuudenticaaaaa

Pozdrav svima..
    Ja imam PCOS i hormoni su mi blago rečeno u disbalansu i 3 ginekologa su mi rekli da ne mogu biti trudna, barem ne sad, nego tek dok iskontroliram hormone a to može potrajati, isto tako i da nemam ovulacije. 19.05.'22. mi je bila zadnja M. Kod ginekologice sam bila 23.5.'22. i rekla je da imam jako puno folikula po jajnicima i da mi se ovulacija nije dogodila i da vjerojatno i neće. Međutim ja ni dan danas nisam dobila M.
    Testirala sam se i POZITIVNA SAM! Test je odmah pokazao jasan vidljivi plusić!
    Trenutno sam zbunjena, tužna i vesela. Ugl.miješaju mi se osjećaji..kao kako ću to uspijeti uz fakultet, još ne radim, kako ću djetetu sve pružiti što treba i hrpu pitanja?! Da, sa sigurnošću ću znati kod ginekologice, ali naručila me tek za 3 tj.
    Od simptoma koje sam imala sam mislila da je zbog vrućina.Nemam apetita baš, meso mogu jesti u vrlo maloj količini, onda mi se poslije počinje “gaditi”, osjećam slabost, slabi grčevi i napuhnute grudi i eto sada su krenule jake glavobolje.
    Ps. može li bilokakvi savjeti u vezi same trudnoće? Jer dečko i ja ne planiramo nikome reći barem do 4.mjeseca trudnoće. Pa ću biti skroz sama u tome te mjesece.. Na što pripaziti, što ne smije biti u trudnoći itd, što moram korisiti ili što izbjegavati?

Priroda se tako poigra 🙂 čestitam, uz dobar support se sve može! Brini o sebi, za bebu jedino trebaš početi piti folnu kiselinu, eventualno neke prenatale ako imaš lošu prehranu, ali folna je dobar start. Ono što treba izbjrgavati su naravno cigarete i alkohol, ja evo nisam pojma imala da treba izbjegavati sushi, sirovu ribu i meso, tipa kobasice i pršute, iako ja tu varam pa ih ispečem i jedem 🙂 i doooobro prati svo voće i povrće. Mislim da je to to za prvu ruku. 
    Studij mislim da ti mora dati mirovanje, al tipa ako se budeš osjećala ok, mozda mozes odraditi zimski semestar, to će više ovisiti o tebi 🥰

30g, OTP 10.11.

BlairWaldorf
    04. Srpanj 2022. 16:47

marinelammm

BlairWaldorf

marinelammm

BlairWaldorf

marinelammm

snowwhite1410

Cure kako ste ☺️ kako podnosite vrućinu i šta radite 🤗

Jučer sam otišla do trgovine pješke nekih 10 min po najgorem suncu i cijeli dan mi je bilo muka, danas ne izlazim nigdje dok ne padne sunce. 😂 Sad sam točno 15 tjedana a 23.7.saznajemo spol bebe 😊

Ja sam ušla u 16 tjedan i imam pregled 19.7 te se nadam da bi i ja mogla saznati 😄 samo da bude sve u redu 😄🙏 ja se dobro osjećam mislim da svima smetaju ove vrućine bas je nenormalno 😑

Nama trudnicama posebno smetaju vrućine 😐
    Javi za spol kad saznaš 😊

A gle ne mogu biti uopće na suncu niti malo kad idem na plazu … Tako da ima nesto u tome….
    Javim i obrnuto 😄 jesi se ti sad već malo opustila kako su prosla tri mjeseca 😊 ja bas vjerujem da će sve biti u redu, mora, kako si ti po pitanju toga ? ☕

Javit ću 😊
    Meni iako su prošla 3 mj već, i dalje mi sve živo smrdi. Hvala bogu mogu jesti voće i povrće, meso nikako ni primirisati a nemam ni neki apetit. Kava mi isto smrdi. Na istoj sam težini od početka trudnoće. Kako je tebi sada?😊

I ja sam na istoj težini. Osjećam se odlično, vrućine mi smetaju ali svima je tako, bas je neizdrživo... 🥵 Meso isto manje jedem,nekako mi ne paše baš ali mi više nista ne smrdi. Neusporedivo sa prvim tromjesečjem. Kava mi prije nije pasala,sada popijem jutarnju nakon doručka i to je to. 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

Nela2105
    04. Srpanj 2022. 17:56

Martina2020 nažalost kod La piela ništa nije prirodno, kad malo dublje zagrebeš u sastojke, dosta lažnog marketinga.. pogledaj samo ključne sastojke na stranici, sve je super dok to ne otvoris i vidiš u prvih par mjesta alkohol, parfem, razni ekstrakti..
    Za iste novce možeš naći puno kvalitetnije proizvode

👩🏼 26
    🧔🏻‍♂️ 38
    Missed ab - 18tt - Lejla 🦋💕
    “Missing you comes in waves.
    Today I’m drowning!”
    02/2024 +
    03/2024 srčeko kuca ❤️

Martina2020
    04. Srpanj 2022. 20:35

Hva

Nela2105

Martina2020 nažalost kod La piela ništa nije prirodno, kad malo dublje zagrebeš u sastojke, dosta lažnog marketinga.. pogledaj samo ključne sastojke na stranici, sve je super dok to ne otvoris i vidiš u prvih par mjesta alkohol, parfem, razni ekstrakti..
    Za iste novce možeš naći puno kvalitetnije proizvode

Hvala ti na odgovoru ❤️❤️ 
    Nije mi to trebalo do sad, tak da sam malo pogubljena i razmisljam da li je sigurno za bebu, da li je netko koristio i da je bilo sve ok :)

levanati95
    04. Srpanj 2022. 22:12

Pozdrav, evo i mene malo 😊
    Ubijaju me vrucine, tako da i mobitel bacam sto dalje od sebe da se sto manje grijem. Sad sam plakala pola sata jer mi je prevruce i gladna sam a ne znam sta bi jela 🤣 sad se naravno smijem sama sebi 
    Prometna nazalost znam taj strah nakon prometne, meni dok se desilo sam samo govorila "trudna sam moram na hitnu". 🙁
    Sva sreca da je sve u redu s bebicom, sve drugo ce bit oke i zarast 🙏 ali jako se tesko nosit s tim psihicki, barem meni sada.
    Studentica čestitam ti i sretnoo. 🥰 Meni su isto tako govorili doktori, da takvih policisticnih jajnika ni u knjigama nema, i da cu jedino uz nekakvo induciranje ovulacije moci zatrudnit. Uz to sam imala i testosteron preko 140. I eto ostala prirodno trudna 😍😍 a od savjeta su ti vec napisale. Suhomesnato, sushi, sve sto sadrzi sirova jaja, nepasterizirano mlijeko i sir, sve to moze sadrzavati bakterije koje mogu biti pogubne. I pazi se sunca naravno. U slucaju ako ces na more, poslje svakog kupanja obuci suhe gacice, da nebi doslo do upale 😊😊 

17.03. ➕
    01.04. UZV, imamo srčeko ❤
    OTP 19.11 🥰
    29.09. - 32tj+1 - stigao nam Karlo 💙

• marinelammm
    04. Srpanj 2022. 23:53

Stuuuuudenticaaaaa

puna_pitanja

Stuuuuudenticaaaaa

Pozdrav svima..
    Ja imam PCOS i hormoni su mi blago rečeno u disbalansu i 3 ginekologa su mi rekli da ne mogu biti trudna, barem ne sad, nego tek dok iskontroliram hormone a to može potrajati, isto tako i da nemam ovulacije. 19.05.'22. mi je bila zadnja M. Kod ginekologice sam bila 23.5.'22. i rekla je da imam jako puno folikula po jajnicima i da mi se ovulacija nije dogodila i da vjerojatno i neće. Međutim ja ni dan danas nisam dobila M.
    Testirala sam se i POZITIVNA SAM! Test je odmah pokazao jasan vidljivi plusić!
    Trenutno sam zbunjena, tužna i vesela. Ugl.miješaju mi se osjećaji..kao kako ću to uspijeti uz fakultet, još ne radim, kako ću djetetu sve pružiti što treba i hrpu pitanja?! Da, sa sigurnošću ću znati kod ginekologice, ali naručila me tek za 3 tj.
    Od simptoma koje sam imala sam mislila da je zbog vrućina.Nemam apetita baš, meso mogu jesti u vrlo maloj količini, onda mi se poslije počinje “gaditi”, osjećam slabost, slabi grčevi i napuhnute grudi i eto sada su krenule jake glavobolje.
    Ps. može li bilokakvi savjeti u vezi same trudnoće? Jer dečko i ja ne planiramo nikome reći barem do 4.mjeseca trudnoće. Pa ću biti skroz sama u tome te mjesece.. Na što pripaziti, što ne smije biti u trudnoći itd, što moram korisiti ili što izbjegavati?

Priroda se tako poigra 🙂 čestitam, uz dobar support se sve može! Brini o sebi, za bebu jedino trebaš početi piti folnu kiselinu, eventualno neke prenatale ako imaš lošu prehranu, ali folna je dobar start. Ono što treba izbjrgavati su naravno cigarete i alkohol, ja evo nisam pojma imala da treba izbjegavati sushi, sirovu ribu i meso, tipa kobasice i pršute, iako ja tu varam pa ih ispečem i jedem 🙂 i doooobro prati svo voće i povrće. Mislim da je to to za prvu ruku.
    Studij mislim da ti mora dati mirovanje, al tipa ako se budeš osjećala ok, mozda mozes odraditi zimski semestar, to će više ovisiti o tebi 🥰

Hvala ti puno na savjetima!
    Sada su me danas nazvali da se oslobodio termin u petak ovaj☺! Pa ću javiti kako je prošlo…
    Za studij, čak planiram nastaviti i završiti zimski semestar, a ljetni pauzirat. Vidjet ću još to kako ću sve to skombinirati..

Sve nam javi i sretno 🤞🤞

keti91
    05. Srpanj 2022. 10:13

Jutro,e zanima me vidjela sam malo po svojim nalazima pise da mi je je posteljica straga desni krid?
    E sad ovaj krid me zanima sta je?

Termin 12.11.2022 ❤💞👣👨‍👩‍👧👶👶 stize nam curica ❤💕💝
    🧔 37
    👱‍♀️ 31
    U braku od 10/2018
    02.11.22 ❤❤❤❤💓💓❤
    Stize pojacanje Dori 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

levanati95
    05. Srpanj 2022. 11:42

keti91

Jutro,e zanima me vidjela sam malo po svojim nalazima pise da mi je je posteljica straga desni krid?
    E sad ovaj krid me zanima sta je?

Na desnom rubu maternice ti se nalazi posteljica. Moguce da je tipfeler, jer meni piše lijevi brid 😊 ili je krid isto sto i brid 🤣

17.03. ➕
    01.04. UZV, imamo srčeko ❤
    OTP 19.11 🥰
    29.09. - 32tj+1 - stigao nam Karlo 💙

• avama
    05. Srpanj 2022. 14:40

Ajetam

avama

Ja sam baš danas uvala u Breyer da vidim razliku između Nifty i Panorame, i Nifty polriva čak više anomalija, jedino Panorama pokazuje tocnost rezultata vec s 2,8 %, a Nifty s 3.5%. I rekla mi je da i nije neka razlika. E sad jos nisam odlučila na koji ću ići. Ne znam da li je 10+4 prerano?

Razlika je u tome sto Panorama koristi takvu tehnologiju da odvaja fetalni i majcin DNK a ostali testovi ne, dalje ne znam :)) ja sam s 10 tj radila panoramu i fetalna frakcija mi je bila 3,3% za Nifty je mozda sigurnije tipa u 11 tjednu napraviti.

Tako ću i napravit, u 11,12 tjednu. A da li ste vi koje ste isle na neki od tih testova radile i kombinirani? Ne da mi s epovlacit po bolnicama ako ne treba.
    I da li pijete vitamine. Ja kupila elenatal i uzasno sam gladna od toga. Pa sad ne pijem svaki dan. Danas sam 8+1,simptoma nemam nekih, osim ako nešto teško pojedem malo mi je muka i to obično popodne. Odobrilu su mi fragmine napokon. 
    I sad jedva čekam slijedeći pregled 12.6.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.