Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ancy2010
    17. Prosinac 2022. 20:15

razigrana

ancy2010

razigrana

Mame, kako radite AD? Meni mali pocne plakati i tek onda zagrijavamo vodu, dodajemo koliko treba zlicica, muckamo i hladimo. Dok ne bude gotova hrana, mali vristi do neba! Ima li kakav trik? Nekad vrucu vodu ostavim u termosici i muckam, ali opet moram rashladiti. To AD smije stajati samo sat vremena pa mi je muka vise. Pomagajte 🙈

Ja sam kupila xaomi kuhalo za vodu koje održava temperaturu koju želiš..prokuham vodu i ukljucim da mi stalno bude na 40 stupnjeva, tako ti se bude gotov za tren

Odlicno! Gdje ga ima za kupiti?

Upisi  Xiaomi MI SMART KETTLE PRO kuhalo za vodu, pa vidi preko jeftinije hr u kojem ducanu je najjeftiniji, jer se cijene kreću od 350 do 450kn..ja sam ga preko HG spot narucila

4.08.2019 baby girl👶
    1/2021 blighted ovum
    25.11.2022. baby boy👶

razigrana
    17. Prosinac 2022. 20:54

Ima  li netko ovdje griznju savjesti sto djetetu daje ad? Bas me uhvatilo nesto. Mislim, ja sam odrasla na tome, ali grizem se jer se ne izdajam, izdrzala sam mjesec dana i par dana poslije...

30 g. oboje
    OTP 9.11.

• ribic
    17. Prosinac 2022. 21:00

razigrana

Ima li netko ovdje griznju savjesti sto djetetu daje ad? Bas me uhvatilo nesto. Mislim, ja sam odrasla na tome, ali grizem se jer se ne izdajam, izdrzala sam mjesec dana i par dana poslije…

Ja. A stala nakon 4-5 dana. Iako razum govori da je ovako tesko, a kamoli dojenje+AD s blizankama. Al da, opere me…

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

razigrana
    17. Prosinac 2022. 21:15

Pocele su te majcinske odluke... otpocetka nije lako 🤣

30 g. oboje
    OTP 9.11.

Queen_of_North
    17. Prosinac 2022. 22:04

Pozdrav mame, nadam se da ste sve dobro vi i vasd bebice :)
    Svog sina dojim iako mu u toku dana dajem AD jer mislim da mu mlijeko nije dovoljno, u smislu nemam ga (jos) dovoljno. Medjutim, on kao da bi cijeli dan bio na sisama, pa se malo uspava pa opet na sisi. Ne sjecam se sa starijim sinom kako je to bilo, ali kako je vama sada? Jel ga podojite i bude to to, ili bi sisao po cijeli dan? Jer ovo po cijeli dan i noc je bas iscepljujuce.
    I drugo,imam uzasne grceve stezanje maternice odnosno kontrakcije koje su posebno jake dok dojim. Uhvati me grc mozda 3-4 puta dnevno i drzi po 20ak minuta- pola sata, podsjecaju na trudove, bas budu bolni i onda prodju. Kada me pocne bolit, uzmem brufen 400 ili paracetamol 500 ali sporo to sve prodjeluje, odnsono dok pocne djelovati kontrakcije zavrse. Ima netko neki savjet osim uzeti jace doze protiv bolova? Nakon 1.poroda sam imala grceve ali ne ovoliko jake, ovo sad je ajmee 🤦🤦🤦🤮

Ja: 30
    On: 36

2020- Nase prvo sunce ❤️
    7.12.2022.- Iscekujemo nase drugo sunce ❤️

Lonmi
    17. Prosinac 2022. 22:21

Queen kontrakcije imam i ja takve da mi zvoni u usima od njih.
    Problem s nasisavanjem također. Do starije kceri uopce ne mogu, sta cu kad muz ode na posao, mala je nonstop na sisi, pa necu moci starijoj ni pelenu u miru promijeniti. Moja je jos mala 1,5g.
    Koju bocicu koristis za AD, i ja bi ubacila koju da se malo jace zasiti. Avent natural ne prihvaća uopce, dudu varalicu nece na povracanje joj ide od nje. Od svega silikonskog joj se dize zeludac, a htjela bi da barem nekad popije flasku cisto da joj ponekad i netko drugi moze dati jesti, ovako ja ne mogu ni pol h u ducan bez obzira na to tko ju pripazi. Prva kcer je bez brige pila na bocicu u pocetku, a onda smo ostale samo na dojenju.
    Kod nas je ugl jako veselo. I dr stvar, otkad smo dosle doma malu uopce ne mogu ispustiti iz ruku odmah place. Stavila bi ju kraj nas na kutnu da se mogu malo starijoj posvetiti, il u kolica, ali nista, odmah plac. 

ancy2010
    17. Prosinac 2022. 23:27

Queen_of_North

Pozdrav mame, nadam se da ste sve dobro vi i vasd bebice :)
    Svog sina dojim iako mu u toku dana dajem AD jer mislim da mu mlijeko nije dovoljno, u smislu nemam ga (jos) dovoljno. Medjutim, on kao da bi cijeli dan bio na sisama, pa se malo uspava pa opet na sisi. Ne sjecam se sa starijim sinom kako je to bilo, ali kako je vama sada? Jel ga podojite i bude to to, ili bi sisao po cijeli dan? Jer ovo po cijeli dan i noc je bas iscepljujuce.
    I drugo,imam uzasne grceve stezanje maternice odnosno kontrakcije koje su posebno jake dok dojim. Uhvati me grc mozda 3-4 puta dnevno i drzi po 20ak minuta- pola sata, podsjecaju na trudove, bas budu bolni i onda prodju. Kada me pocne bolit, uzmem brufen 400 ili paracetamol 500 ali sporo to sve prodjeluje, odnsono dok pocne djelovati kontrakcije zavrse. Ima netko neki savjet osim uzeti jace doze protiv bolova? Nakon 1.poroda sam imala grceve ali ne ovoliko jake, ovo sad je ajmee 🤦🤦🤦🤮

I ja sam imala jake kontrakcije dok bi se izdajala, trajalo mi je neka 2 tjedna otprilike, toliko bi me zabolilo da se ne bi mogla pomaknit dok ne prođe.. isto se ne sicam da mi je tako bilo nakon prvog poroda, al evo sad je proslo, vise me ništa ne boli

4.08.2019 baby girl👶
    1/2021 blighted ovum
    25.11.2022. baby boy👶

Martina2020
    18. Prosinac 2022. 01:42

Lonmi flasica dr.Browns, a dudu probaj mam najmanju velicinu. Mogu misliti kak ti je veselo, mene je isto strah toga kak budem s dvogodišnjakom i bebom, s tim da mi budemo sami, muz radi vani i bude sad malo doma oko praznika i to je to. Kak je velika seka prihvatila?

Lonmi
    18. Prosinac 2022. 03:20

Martina jel ima tih bocica vise za kupiti i di? Navodno su ih povlacili s trzista ili sta vec. Ti si dobro, jos u bolnici? Nisam ti ni stigla odgovoriti zadnji put.
    Ma nije bas najbolje prihvatila, na mene se isto ljuti, neda da ju ja obucem, hranim itd., a kako i nece dijete kad ne mogu do nje ni doc 😅
    Nadam se da ce tvoj od 2 godine lakse prihvatiti, vjerujem da bi i moja kad bi joj mogla objasniti. 
    I da trenutno je starija odlucila da nece ici spavati do ponoci 🤦‍♂️
    Znaci totalna ludnica. 
    Valjda ce se to posloziti s vremenom, meni muz isto puno putuje, moze uskociti moja mama, ali krivo mi je da joj ne mogu ni pol h ja pokloniti. Dijete ipak treba mamu, ostalo su zamjene. 

buhtlica23
    18. Prosinac 2022. 07:43

ancy2010

ancy2010

buhtlica23

ancy2010

buhtlica23

ancy2010

Cestitam svim curama koje su rodile😊
    Evo napisat cu svoje iskustvo sa izdajanjem kad sam rodila prvu bebu..prvo je trebalo par dana da mi mliko uopce nadode, muku sam mucila u rodilistu sa pokusajima dojenja, rucnom izdajalicom pa na kraju da medelinom električnom koja je nesto pokrenila..beba nikako nije tila sisat zbog frenuluma pa sam kupila medelinu dvostruku za doma, uz izdajanje sam joj davala i ad jer kolicina izojenog nikad nije bila dovoljna za jedan obrok..izdajanje bi trajalo po 45 min i nikad nisam uspila izdojit vise od 50ml iz obe sise..Al eto tjesila sam se da joj bar nešto svog dajem .i to je potrajalo neka 4 miseca i vise stvarno nisam mogla, izdajanje plus pravljenje formule pogotovo po noci me bas iscrpilo..a sad nakon drugog poroda mliko mi je došlo odma drugi dan i to ga je bilo u izobilju sta bi se reklo ali zbog tableta koje jos moram pit zbog tlaka koji sam imala u trudnoci ne smim ga dojit i sad opet izdajam i bacam da uspijem održat laktaciju dok ne prestanem pit tablete(trebala bi kroz tjedan dva) i eto već sam iscrpljena ć od toga tako da ne znam koliko dugo cu jos izdrzat
                          Jesu ti rekli koliko dugo jos moras pit tablete?

Nisu mi nista rekli. Doktorica je rekla samo ako tlak bude okej da ukinem jednu tabletu tako da sam ukinula sa 3 na 2. I sad mi tlak ujutro bude oko 125-130/80 a navecer bude izmedu 130 i 140 sa 80/90. Ali to je u granici rekla je da ne smije preko 140/90. Ali vjerujem da cu piti jos zbog preeklampsije. Rekla je da je poslje poroda opasno jos od 6 do 8 tjedana. Tako da vjerujem da cu taj period piti terapiju. Rekla je da polako moramo smanjivati. Jer kod nas sa preeklampsijom postoji velika vjerojatnost da tlak skoci i kad se to desi dobijemo napade nesto slicno epilepticnom. Mozemo dobiti i mozdani,zavrsiti u komi i svasta nesto. Ja sam skroz u soku bila dok mi je to govorila. Kad se samo sjetim koliko sam tuzna bila sto na carski moram,toliko sam htjela prirodno i jos je i krenilo samo. I onda je rekla sad beba nije bitna. Beba je dobro ti nisi. Sada spasavam tebe. Beba treba mamu. Znaci te rijeci mi jos uvijek odzvanjaju u usima. Nekako sam uvijek samo o bebi razmisljala ono samo d aje ona dobro,samo da je sve okej. O sebi nisam ni najmanje mislila. Tek sada mi dolazi do mozga sta je sve moglo biti 🙄

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.