![](/media/img/86/e3/13a49ec5e9d3091ac605.jpeg)
I nama se dogodila zutica sad. Od cetvrtka sam u bolnici, rodila u petak u 1:20 ujutro. Petak bio neradni dan, trebali su napraviti uzv abdomena, ali ceka se ponedjeljak. Vikend u bolnici, u pon uzv, cekam da idemo doma, vele dobio zuticu. Meni su ga uzeli, i donosili samo na hranjenje i nakon odmah kod njih natrag. Isplakala sam dusu jer su mi ga uzeli. Pedijatrica rekla da ne moze mi reci kako ce reagirati jer je prijevremeno rodena beba. Sva sreca, jucer ga skinuli s fototerapije, i vratili ga. Upravo su ga odveli na rebro na pregled, vec sam luda od svega.
Nije u inkubatoru, apgar je bio 10/10, sisa… ali nikako da nas puste kuci. 😔
Cek u kojem tjednu si rodila? Meni vise nista nije jasno jedna dr govori da smo od 37 tt u terminu druga da se gleda samo puni termin. To svako vodi svoju politiku. Iako da najbolje bi bilo doci do punog termina. Ali ako smo od 37 tt u 9 mj trudnoce ... Jbg pravo vrijeme oplodnje mogu znati oni koji su imali ivf. Mi koje smo prirodno ostale trudne tesko. Ja mislim da sam ja duze trudna jer je beba bas veca za 2 i pol tjedna a meni menstruacije neredovite. Ali ajde ti to znaj. Oni se vode po zadnjoj menstruaciji koja je kod mene bila oskudna i svijetlo roza i mogla je biti implatacijsko krvarenje. I to sam sve rekla doktorici u bolnici i sama je rekla da je moguce ali eto mora se drzati onog sto je ova druga dr sto je potvrdila trudnocu napisala.... Bitno da ste i ti on dobro, uskoro cete kuci. Drzim fige da to bude sto prije 🤞🤞🤞
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍
🤵31 👰29
Santina draga nema sta ja nisam isprobala s tim zubom u ovih tj dana. Od vodica, gengigela, paste, cetkice..... Antibiotik koji nije pomogao sad nakraju.
Ima taj jedan komadic mesa natecen uz njega i boli i boli. Zubarka je rekla da je zdrav, mene strah da ipak nije, il da nije ovaj pokraj, il jednostavno boli od ciscenja dzepa jer je doktorica na zamjeni bila dosta gruba. Mozda i bezze antibiotik trpam u sebe.
.
Joj zene, mene vam te zutice uzas strah. Imam doma malo dijete, neda mi se opet zbog tog tamo patiti skupa s bebom, a sta mozes.
Queen ovaj foto jastuk je ajd, tu nema naocala itd.,, al vruce je u njemu, moja je isto plakala i patila. Mislim da ovih lampi koje bi dovezli u sobu tu ni nemaju.
Sve kolegice koje su rodile isle su doma za 3 dana, ako je i bilo malo zutice nikome nista, a nas su fakat mrcvarili. Najvise zbog tog dojenja koje bi bilo super da nije tog zutila.
Samo da nas ne odvajaju, to mi je horor. Stvarno necu da mi oni upravljaju opet s rasporedom itd. Ja dijete ne dojim na 2h, nego na zahtjev i zivcira me dok mi netko to određuje. Neka ovaj put i nas i vas zaobiđe 🙏
Satsuke mah pozute i ovi u terminu rođeni i isto ti zna biti bilirubin u nebesima. Kod prijevremenih je mozda cesca pojava, a u terminu bas dosta ovisi o porodu koliko sam ja shvatila. Drip, muka, teski izgon itd. najgore moguce. Bar meni.
Lonmi, ovo sto se tice termina i zutice, malog sam prenijela nekoliko dana, rodjen 4350 i 55 dug pa je opet imao zuticu. Vjerojatno je kod prijevremenih cesce, ali nisu postedjene ni terminske bebe. Kod vece djece je jos panika jer gube kilazu puno brze nego ovi rodjeni s npr. 3 kilograma, a kao ne smije past ispod 200 grama jer ne mozes ici kuci (bar je tako kod nas) ...jooj kad se sjetim i s tim su me plasili... Nekako mislim da najvecu 'krivnju' za zuticu snosi tezak porod, busenje vodenjaka, drip, mučenje bebe pa i izgon, a ja sam bas imala tezak porod....
Nadamo se da cemo sve imati snage izdrzati i porode i period nakon i da cemo sve sto prije kuci s bebicama nasim obiteljima ❤️
Ja: 30
On: 36
2020- Nase prvo sunce ❤️
7.12.2022.- Iscekujemo nase drugo sunce ❤️
I nama se dogodila zutica sad. Od cetvrtka sam u bolnici, rodila u petak u 1:20 ujutro. Petak bio neradni dan, trebali su napraviti uzv abdomena, ali ceka se ponedjeljak. Vikend u bolnici, u pon uzv, cekam da idemo doma, vele dobio zuticu. Meni su ga uzeli, i donosili samo na hranjenje i nakon odmah kod njih natrag. Isplakala sam dusu jer su mi ga uzeli. Pedijatrica rekla da ne moze mi reci kako ce reagirati jer je prijevremeno rodena beba. Sva sreca, jucer ga skinuli s fototerapije, i vratili ga. Upravo su ga odveli na rebro na pregled, vec sam luda od svega.
Cek u kojem tjednu si rodila? Meni vise nista nije jasno jedna dr govori da smo od 37 tt u terminu druga da se gleda samo puni termin. To svako vodi svoju politiku. Iako da najbolje bi bilo doci do punog termina. Ali ako smo od 37 tt u 9 mj trudnoce … Jbg pravo vrijeme oplodnje mogu znati oni koji su imali ivf. Mi koje smo prirodno ostale trudne tesko. Ja mislim da sam ja duze trudna jer je beba bas veca za 2 i pol tjedna a meni menstruacije neredovite. Ali ajde ti to znaj. Oni se vode po zadnjoj menstruaciji koja je kod mene bila oskudna i svijetlo roza i mogla je biti implatacijsko krvarenje. I to sam sve rekla doktorici u bolnici i sama je rekla da je moguce ali eto mora se drzati onog sto je ova druga dr sto je potvrdila trudnocu napisala…. Bitno da ste i ti on dobro, uskoro cete kuci. Drzim fige da to bude sto prije 🤞🤞🤞
S 36+0tt se rodio. Bio je 3080g i 48cm, pao je sad na 2850g, rekla je pedijatrica da je to u redu. Ali ipak ga vode kao prijevremenog, jer nije bio 37tt.
Na Rebru sad rade uzv adbomena zbog one ciste na jetri, da vide dal je sve ok. U pon su rekli da se to smanjuje, i da vjv nista od toga, da ce nestati samo od sebe, ali ga ipak sad poslali na rebro da ga pregleda gastroenterolog.
Ja si stalno mislim kak on tako mali sad se vozi iz Petrove za Rebro sa sestrama. Ma uzas 😔 siroce moje
👱♀️ 28god
🙎♂️ 30god
💙👶 baby V
18.11.2022. 💙
U mene od jucer povremeno bjelkast iscjedak s blagim probadanjima dole. Kao pred menstruaciju. Svako par sati se pojavi, al na papiru samo. Mozda pripreme neke? 😄
33 god. 🙋🏻♀️
41 god. 🙋🏻
👶🏻 David - 05.12.2022. 🩵
Buhtlice period od 37 do 42tt se smatra terminskim razdobljem iz razloga koji si napisala, ne zna se kad je doslo do oplodnje. Zato ne treba nista forsirati, da bude cim prije.
To je razdoblje u kojem je beba spremna, ali najspremnija je kad ona odluci izaci.
Nadam se da me razumijes, bolje 37 tt nego 35tt, ali najbolje cim duze u busi i da ide sama ako ne postoji neki problem. Kod urednih trudnoca je bezze inducirati i zuriti se, meni su to napravili.
A koliko je beba tocno stara znati ces kad izade.
Mozes ti roditi i u 40 tt, a bit ce gestacijska dob 39 tt, tako je meni bilo.
Manja trudnoca i bezze inducirani porod, a ja prvorotka nisam znala pa sam pristala, sad nebi osim da moram.
Vole oni nas "rjesiti" cim smo blize terminu 😂
A pilates lopte, hodanja po stepenicama, plesanja itd., to po meni najbolje ostaviti za 40+ tt ako se bas neda van 😂
Salvatore, a mis mali, bas mi je zao da treba pretrage i da ne mozete doma.
Bit ce sve dobro, sigurno nema nikakvih problema, samo hocu kontrolirati kad je jos tamo.
Drzim fige da ste cim prije kod kuce 🙏😘
Buhtlice period od 37 do 42tt se smatra terminskim razdobljem iz razloga koji si napisala, ne zna se kad je doslo do oplodnje. Zato ne treba nista forsirati, da bude cim prije.
To je razdoblje u kojem je beba spremna, ali najspremnija je kad ona odluci izaci.
Nadam se da me razumijes, bolje 37 tt nego 35tt, ali najbolje cim duze u busi i da ide sama ako ne postoji neki problem. Kod urednih trudnoca je bezze inducirati i zuriti se, meni su to napravili.
A koliko je beba tocno stara znati ces kad izade.
Mozes ti roditi i u 40 tt, a bit ce gestacijska dob 39 tt, tako je meni bilo.
Manja trudnoca i bezze inducirani porod, a ja prvorotka nisam znala pa sam pristala, sad nebi osim da moram.
Vole oni nas "rjesiti" cim smo blize terminu 😂
A pilates lopte, hodanja po stepenicama, plesanja itd., to po meni najbolje ostaviti za 40+ tt ako se bas neda van 😂
Ma ja sam stalno mislila da cu rodit prije. Em stalno neke komplikacije. Sad nekako imam osjecaj da cu prenjet ko slonica Nelica 🤣
Npr prije 10 ak dana bilo par trudova, na ctgu jucer ravna crta da ne moze biti ravnija 🤣🤣 mislim kad god da dode dobro ce doci. Presli smo 37 tt i to mi je nekako bio cilj i zelja smo da doguramo dovde tako da sam zadovoljna sa tim jer su mene stalno plasili kako necu doci do termina. E pa njima svim u inat eto nas u terminu 🎉🎉 pregled vaginalni kaze prst otvorena. A tako mogu do kraja biti to nista ne znaci..
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍
🤵31 👰29
Cek u kojem tjednu si rodila? Meni vise nista nije jasno jedna dr govori da smo od 37 tt u terminu druga da se gleda samo puni termin. To svako vodi svoju politiku. Iako da najbolje bi bilo doci do punog termina. Ali ako smo od 37 tt u 9 mj trudnoce … Jbg pravo vrijeme oplodnje mogu znati oni koji su imali ivf. Mi koje smo prirodno ostale trudne tesko. Ja mislim da sam ja duze trudna jer je beba bas veca za 2 i pol tjedna a meni menstruacije neredovite. Ali ajde ti to znaj. Oni se vode po zadnjoj menstruaciji koja je kod mene bila oskudna i svijetlo roza i mogla je biti implatacijsko krvarenje. I to sam sve rekla doktorici u bolnici i sama je rekla da je moguce ali eto mora se drzati onog sto je ova druga dr sto je potvrdila trudnocu napisala…. Bitno da ste i ti on dobro, uskoro cete kuci. Drzim fige da to bude sto prije 🤞🤞🤞
S 36+0tt se rodio. Bio je 3080g i 48cm, pao je sad na 2850g, rekla je pedijatrica da je to u redu. Ali ipak ga vode kao prijevremenog, jer nije bio 37tt.
Na Rebru sad rade uzv adbomena zbog one ciste na jetri, da vide dal je sve ok. U pon su rekli da se to smanjuje, i da vjv nista od toga, da ce nestati samo od sebe, ali ga ipak sad poslali na rebro da ga pregleda gastroenterolog.
Ja si stalno mislim kak on tako mali sad se vozi iz Petrove za Rebro sa sestrama. Ma uzas 😔 siroce moje
Aha onda ako je jasno zasto je prijevremena beba. Bitno da se cista smanjuje. Biti ce to sve uredu. Javi sto kazu doktori.
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍
🤵31 👰29
Bila na pregledu. Sve ok. Uzeli bris na streptokok, mjerili otkucaje i to bi bilo otprilike to.
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
Pijem novalac prenatalne t.
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Sortiraj odgovore