Zimske Bebe 2022/2023 💙💗⛄❄️🌟💫🤱

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Vitae
    19. Travanj 2023. 12:50

Hej mame, ja sam rodila prije mjesec i nešto pa mogu kalendarski spadati u zimske bebe😁. Mame čije bebe spavaju u svojoj sobi, podijelite svoje iskustvo, otkad je beba u svojoj sobi, kako vam to funkcionira 

• Pingvinić
    19. Travanj 2023. 13:17

NanaJ

Pingvinić

Identicno je i moja realnost vec 2 i pol mjeseca- presvlaci, izdoji, nahrani, podrigni i tako u krug. I lagano pucam 😅 sto fizicki sto psihički.
    Najgore mi je zapravo kad sam sama s njom dok je muz na poslu, ona pocne plakati ne znam ni ja zbog cega, a ja prikopčana na izdajalicu. Tu bas budem na rubu sloma
    Imas moju podrsku i to veliku 🫶🏻
    Ja sam imala onu duplu izdajalicu, izgledala sam ko krava muzara 😂😂😂😂

Hvala ti, puno znaci podrska od nekoga tko tocno zna kroz sta prolazis 💞 
    Joj, tu duplu imam i ja i neki dan sam se slucajno vidjela u odrazu mobitela i pomislila oooo živote na sta licim 🤣🤣 
    Ma danas je definitivno pala odluka da postepeno prestajem s izdajanjem. Dan je predivan, nas dvije vani u stenji, mala gusta (citaj: spava u kolicima 😅), a ja umjesto da isto gustam, zivcanim i samo vrtim u glavi koliko jos "smijem" biti vani i kad moram krenuti doma da se stignem izdojiti. 

💁🏼‍♀️ 36
    🙋🏻‍♂️35
    1/23 💞

BlairWaldorf
    19. Travanj 2023. 14:16

Elli2023

Slazem se, mene isto tako sto ljudi pitalo jel dojim i koliko imam mlijeka, nije mi to bas normalno🤷. Iako sam ja mogla dojiti, odustala sam jer sam se osjećala zarobljeno, nisam mogla nigdje duze od sat- dva i to me psihički toliko smetalo da sam vec razmisljala o psihijatru, isto tako stalno sam ja bila ta koja je ustajala i hranila dijete što me fizički iscrpljivalo, a sad to dijelim sa mužem. Mala također ima puno bolji ritam i puno duže izdrži bez jela. Sve me strah što bi bilo kad bi to rekla nekom od ovih koji me ispituju takva pitanja, vjerujem da bi me spalili na lomači 😅

Bitno da duže izdrži bez jela 😂🤷🤦😛Šalim se. 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

BlairWaldorf
    19. Travanj 2023. 14:22

Ja nemam ništa protiv toga kako tko hrani svoje dijete, ali treba reći kako je i zna se sto je bolje. Mame koje iz raznoraznih razloga nisu mogle mi je žao a one koje to ne čine zbog svoje komocije šteta. Muž mi ionako ne bi hranio bebu navečer jer ustaje na posao a vikendom ja duze spavam a on bude s njim. 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

buhtlica23
    19. Travanj 2023. 14:39

BlairWaldorf

Ja nemam ništa protiv toga kako tko hrani svoje dijete, ali treba reći kako je i zna se sto je bolje. Mame koje iz raznoraznih razloga nisu mogle mi je žao a one koje to ne čine zbog svoje komocije šteta. Muž mi ionako ne bi hranio bebu navečer jer ustaje na posao a vikendom ja duze spavam a on bude s njim.

A gle zna se sta je bolje. Meni je bas bilo krivo kad mi je stalo mlijeko. Ali isto tako ako ne ide ne ide. Ja dok sam imala mlijeka sam se izdajala i muz je hranio isto. Jednom on jednom ja. Sad kad je na AD nam je lakse. I moj npr hrani ne stalno ali 3 x tjedno sigurno u ponoc. A isto ide raditi ujutro i to tesko fizicki posao radi. Preko vikenda je on skoro skroz preuzme da ja odmorim da se okupam operem kosu, da odem prosetat i imam malo vremena za sebe. I meni je to super a i njemu jer mu jako fali dok je na poslu. Ali evo u nedjelju ju je bas cuvao i hranio cijeli dan jer sam ja bila nesto prehladena pa je sam rekao svaka ti cast. Treba ovo izdrzat. Kaze tek sad vidim sto prolazis. Ali trudi se pomoc stalno kad moze jer i ona je njegovo dijete bez obzira na posao. Isto tako smo razmisljali da on ode spavati u drugu sobu ali je odustao jer ona lijepo spava. A i rekao je da zeli bit tamo za slucaj da mi zatreba nesto.  Iskreno puno je lakse dok je na AD. Jer ja sam i dojila i izdajala i sad smo na AD pa mogu usporediti. Naravno majcino mlijeko je zakon i najzdravije  nema se o tome nista pricati. 

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍🤵31 👰29

buhtlica23
    19. Travanj 2023. 14:45

Cure planirate li ici na more ove godine?
    Mi smo jucer dogovorili 7 dana na Krku 😁 nadam se da ce nas vrijeme posluziti i da voda nece biti prehladna.
    Mi od ponedjeljka krecemo sa kasicama 🫣 

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍🤵31 👰29

NanaJ
    19. Travanj 2023. 14:46

BlairWaldorf

Nemoj se ljutiti ali imas uzasne komentare na meme koje su odlucile ne dojiti svoju djecu. Evo primjer ovaj iznad “bitno da duze izdri bez jela” Mislis da si ti i tvoje dijete bolje od mene i mog dijeteta? Ili bilo koje druge mame koja je odlucila ne dojiti? Mogla bi malo razmisliti prije nego napises nesto takvog jer svaka od nas koja je odlucila tako nije odlucila da bi joj dijete izdrzalo duze bez jela, da bi na zivot bio ljepsi ili da bi mi dijete duze spavalo. Ja sam provenstveno odlucila radi sebe svoje psihe i svog zdrava kako bi svom djetetu bila sto bolja majka jer moje dijete zasluzio takvu mamu a ne mamu koja 12 sati place i osjeca se kao govno. Kako mi podrzavamo tebe u dojenju tako i ti trebas podrzavat svaku mamu koja odluci ne dojiti jer vjeruj mi svaka od tih mama je teska srca odlucila odustati i ne treba joj netko tko ce joj davati takve ruzne komentare. Ako vec ne mozes rade nemoj nista ni reci, uredu je imati svoje misljenje i odluku ali isto tako nemas pravo ni jednoj mami davati takve kometare. 
    I da vidjela sam pitanje bas tvoje pa kako uspavljujete djecu (mi koje ne dojimo) moje dijete se uspavljuje samo, ne treba mu ni boca i cica i duda jer sam ga tako naucila, sad bih ja mogla osudivati svaku majku koja “ne moze” uspavati svoje dijete bez cice 🤦🏻‍♀️

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

NanaJ
    19. Travanj 2023. 14:51

buhtlica23

Cure planirate li ici na more ove godine?
    Mi smo jucer dogovorili 7 dana na Krku 😁 nadam se da ce nas vrijeme posluziti i da voda nece biti prehladna.
    Mi od ponedjeljka krecemo sa kasicama 🫣

Ja planiram sutra na more s njim i na morski zrak i iskreno jedva cekam. A jos vise cekam ljeto i da se moze brckati jer malac obozava vodu, a posto ima uuuuzaano suhu kozu kupam ga na svaki 2-3 dan da ju dodatno ne isusujem. Ali ga zato vodim 2x mjesecno u baby spa i stvarno uziva. 
    Ovo za vodu, plicak je uvijek topli a ako bas i ne bude uzmi si mali bazencic i napuni ga morskom vodom pa nek se u njemu brcka (ja to planiram vec od 5 mj mu napraviti naravno ako vrijeme bude toplo kao prosle godine 🫣)
    Joooj kasice, iskreno jedva cekam jer se moj toliko interesira za hranu a tek kad vidi zlicu uh. Mi pocinjemo pocetkom 5 mj i bas se veselim 😅

8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼

NanaJ
    19. Travanj 2023. 14:52

Pingvinić

NanaJ

Pingvinić

Identicno je i moja realnost vec 2 i pol mjeseca- presvlaci, izdoji, nahrani, podrigni i tako u krug. I lagano pucam 😅 sto fizicki sto psihički.
    Najgore mi je zapravo kad sam sama s njom dok je muz na poslu, ona pocne plakati ne znam ni ja zbog cega, a ja prikopčana na izdajalicu. Tu bas budem na rubu sloma
    Imas moju podrsku i to veliku 🫶🏻
    Ja sam imala onu duplu izdajalicu, izgledala sam ko krava muzara 😂😂😂😂
    Hvala ti, puno znaci podrska od nekoga tko tocno zna kroz sta prolazis 💞
    Joj, tu duplu imam i ja i neki dan sam se slucajno vidjela u odrazu mobitela i pomislila oooo živote na sta licim 🤣🤣
    Ma danas je definitivno pala odluka da postepeno prestajem s izdajanjem. Dan je predivan, nas dvije vani u stenji, mala gusta (citaj: spava u kolicima 😅), a ja umjesto da isto gustam, zivcanim i samo vrtim u glavi koliko jos "smijem" biti vani i kad moram krenuti doma da se stignem izdojiti.

Kako god ti odlucis dobro si odlucila 🫶🏻 ti najbolje znas sto je najbolje za tebe i tvoje dijete. 

8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼

• Pingvinić
    19. Travanj 2023. 15:21

BlairWaldorf

Malo je bezveze da pricas o nekoj komociji, a nisi prosla ovo o cemu pricamo... 
    Necu ti se pravdati zasto mislim prestati, ali definitivno nema govora o komociji... ali samo zamisli kako bi ti bilo da se izdajas, sama si doma s djetetom, dijete nije gladno, ali iz nekog razloga place/vristi, a  ti ga ne mozes taj tren utjesiti jer si prikopacana na izdajalicu...ili se budis nocu u znoju jer si sanjala da nema struje, a imas elekricnu izdajalicu i nemas kako nahraniti svoje dijete, da ne nabraja dalje jos situacija... podsvijest je gadna stvar i zato sam pisala gore o PSIHO- fizickom umoru... da se radi samo o fizickom, bolila bi me ona stvar, izdrzala bi koliko god treba

💁🏼‍♀️ 36
    🙋🏻‍♂️35
    1/23 💞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.