Jutro svima nadam se da ćete uživat u vikendu☺️
Slee ja mislim da bi svi trebali imat pravo na tu naknadu nakon 90 dana bolovanja ali nemoj me držat za riječ vjerojatno kao i za sve ostalo svatko svoj neki pravilnik ima, znam da mi u svojoj firmi imamo, rekli su nam i neki dan je kolegica iz ureda koja je malo duže trudna od mene predavala zahtjev
Prije sam radila kod privatnika i nisam imala pravo na tu naknadu. Mislim da svi u drzavnim sluzbama imaju, gotovo sam sigurna, a kod privatnika je to druga prica, ovisi kako je definirano u ugovoru. Ja se isto veselim toj naknadi krajem mjeseca 😊
Curi koja je sinoc pisala da joj nitko ne odgovara, zelim samo reci da se i ja tako nekad osjecam, al sta sada, bar napisem sta mislim pa ako tko procita i je, ako nije-prezivit cu 😅 svi se valjda ponekad osjecamo "nevidljivo", pogotovo ako su teme o kojima drugi nemaju iskustva. Nemoj preosobno shvacati, procitat ces tu jos dosta stvari koje ce ti kasnije biti od pomoci, pogotovo kad svi krenemo s iskustvima s bebama i "problemima".
Ima tu jos jedna mama koja je u grupi s bebama iz 2020. i nas 15ak se cujemo doslovno svaki dan, prije o ishrani, dojenju, sad o vrtickim bolestima, privikavanju i slicno i svaki savjet dobro dode, ne osjecas se sam i neshvacen. ❤ Sirenita ❤
♥️♥️♥️😘😘😘
👩🏻32
👨🏻32
👶🏻💙 2020.
👶🏻💙 2022.
👶🏻🩷 2024.
Slee, ne znam kako je s isplatom godišnjem, ali ja sam pitala i za regres za 2022 jer ocito necu imati u njoj nijedan dan godišnjeg, pa mi je u računovodstvu rečeno da kad nakon porodiljnog krenem koristiti staru godisnji, da ćemo rad za njega i regres tražiti… plus kasnije od te godine za novi godišnji.
A sad ovo za 2021. stvarno nzm…probaj u računovodstvu saznati, nadam se da su susretljivo kao i u mojoj školi 🤗🤗
👩🏻32
👨🏻32
👶🏻💙 2020.
👶🏻💙 2022.
👶🏻🩷 2024.
I eto mene nepismene zahvaljujući autocorrectu 😅
👩🏻32
👨🏻32
👶🏻💙 2020.
👶🏻💙 2022.
👶🏻🩷 2024.
Jelenas tako predivna slika i stomak, nas dvije smo samo dva dana razlike u terminu a moj se joj niti ne vidi tj.izgleda kao da sam se dobro najela.
Cure sto se tiče osjećanja i depresije, plakanja to vam je sve najnormalnije. Evo ja danas npr. Dragi bio sa našom kćerkicom i još dvije djevojčice i njihovim očevima u jednoj šali sa velikim trampolinima, sve tri su istog uzrasta (2,5god). Jedna od njih je najbolja prijateljica moje kćerke i u zadnje vrijeme se ponaša agresivno prema našoj kćerkici. Dok sam je uspavljivala kaže mi: mama ona me vukla za kosu i ja sam plakala. Toliko su me te njene rijeci pogodile, da sam sat vremena preplakala. Ono to su djeca, sve su to faze odrastanja, ali me je to toliko pogodilo. Tako da moje drage trudnice, sitnice su naši najveći okidači za suze, kada vam dođe iskoristite pa se isplačite- garantiram biće vam lakše 🍀.
Piba biće sve u najboljem redu, molimo se za tebe 🙏. Vjerujem da si sada rastrgana da dvije strane, brineš se za bebicu a sa druge strane brineš se za toddlera kod kuće kako će bez tebe 🍀♥️
Jelenas tako predivna slika i stomak, nas dvije smo samo dva dana razlike u terminu a moj se joj niti ne viditj.izgleda kao da sam se dobro najela.
Cure sto se tiče osjećanja i depresije, plakanja to vam je sve najnormalnije. Evo ja danas npr. Dragi bio sa našom kćerkicom i još dvije djevojčice i njihovim očevima u jednoj šali sa velikim trampolinima, sve tri su istog uzrasta (2,5god). Jedna od njih je najbolja prijateljica moje kćerke i u zadnje vrijeme se ponaša agresivno prema našoj kćerkici. Dok sam je uspavljivala kaže mi: mama ona me vukla za kosu i ja sam plakala. Toliko su me te njene rijeci pogodile, da sam sat vremena preplakala. Ono to su djeca, sve su to faze odrastanja, ali me je to toliko pogodilo. Tako da moje drage trudnice, sitnice su naši najveći okidači za suze, kada vam dođe iskoristite pa se isplačite- garantiram biće vam lakše 🍀.
Pibabiće sve u najboljem redu, molimo se za tebe 🙏. Vjerujem da si sada rastrgana da dvije strane, brineš se za bebicu a sa druge strane brineš se za toddlera kod kuće kako će bez tebe 🍀♥️
Jesam, pogotovo jer je bolesna. Ostavila sam ju s temperaturom doma. Srce mi se slama od brige.
Sirenita - hmm jao, znaci po tome bih mogla ostati bez svog godisnjeg. Bitno da su oni kene uvjeravali da cu sve to moc koristiti. A isplata godisnjeg?
Magnoli.ja uh, kuzim! Meni ce se mozda dogoditi da necu moc uzeti kad god hocu jer radim u skoli. Bas komplicirano sve.
Meaa preslatka je pletenica, svidjaju mi se boje neutralne!
Teeny - ja ponekad imam plinove nakon odredjene hrane i tad me trbuh zna bas bolit od nadutosti. Sad vec polako kuzim sto me napuhuje pa to izbjegavam
Tierra - ajme, sad si me sjetila na te mirise i plinove! Znaci nikad u zivotu takvi miomirisi nisu izlazili iz mene. I znoj mi ima drugaciji miris. Ne moze covjek vjerovati koliko se moze oznojiti samo od lezanja, a smedim kao svlacionica nogometne momcadi nakon utakmice
Lillio slazem se s tobom i jelenom vezano uz to da su planovi jedno, a realnost drugo. Koliko god ja voljela planirati, mislim da porod nema smisla planirati jer je to kao da planiras da za vikend bude lijepo vrijeme i 25 stupnjeva jer si zamislio lijepi izlet, a mi nemamo nikakav utjecaj na prirodne pojave - kako na vremensku prognozu, tako i na porod. Naravno da mozemo imati zelje ili neka uvjerenja koja bismo voljeli da se pridrzavaju, ali ja sam nekako (za sada) vrlo jednostavna po tom pitanju i mislim da cu samo reci: vadite ga van i napravite sve sto mislite da je najbolje za kao prvo njega, a onda i mene. I dajte mi sve droge usput😂
—
Jutarnja zalopojka cendrave Slee: nesanica, zacepljen nos, grcevi u nogama, zgaravica. Kad se sjetim kad smo pokusavali i kad sam bila u postupku pa sam uvijek mislila kako se te trudnice samo bezveze zale i kako cu ja u trudnoci osjecati samo zahvalnost i nikad se ne zaliti. Jea jea, dobro sam si to osmislila. Naravno da sam najzahvalnija na ovome svijetu, nikad ljepse nesto nisam mogla niti zamisliti i pretrpit cu jos nezamislivo puno bolova i smetnji samo da moj sin bude dobro, ali zaliti se moraaa! Dodje mi da sad svakoj prijateljici koju sam ogovarala jer se zali posaljem pisanu ispriku.
Kraljica si sa ovom pisanom isprikom 😂😂😂 ima nas jos sa tom idejom 😉
👦 42👧40
👨 💙20
💗👱 2
➕️05.02.
Jutro cure
Nemojte se ljutiti, samo sam preletila o cem se pricale, malecka dobila crijevnu virozu i zarazila mene, muz se prehladio i zarazio mene tako da se sad patim i s jednim i drugim
Nelanrpotpuno je normalno osjecati se kako se osjecas, ja koja sam relativno nedavno prosla sve se bojim, kad sam saznala da decko tolika panika me uhvatila i jos me drzi
Za plan poroda, ja vodim muza kao plan poroda, njemu sam rekla sto mi je okej sto nije i zamolila ga da zagovara moje zelje jer ja vjerojatno necu imati snage
Brz oporavak zelim 😘
👦 42👧40
👨 💙20
💗👱 2
➕️05.02.
Evo slikala sam tetrice 😀
https://ibb.co/8Y32gyj
Nisam pohvatala gdje su kupljene tetrice.. jel otpadne to zlato pri pranju?
Paracetamol i brzo se oporavi 😉
—–
svima koje hvataju viroze zelim brz oporavak 😘
👦 42👧40
👨 💙20
💗👱 2
➕️05.02.
Pozdrav svima 🤗 Nisam se javljala neko vrijeme, ali ažurno sve citam i pratim i moram priznat da me vec ljutite, bacate me u bankrot! Te tetra pelene prekrasne, te zidne naljepnice, te sad radosnice....sve mi naglo treba! A dostavljac ce uskoro moc bit kum bebici obzirom na to koliko se vidjamo🙈
Mozda mi uspijete i pomoc, sad ste mi bacile "bubu u uho" s ovim da mozda imamo pravo na novcanu naknadu nakon 90 dana komplikacija 🤔 jel ima netko mozda informaciju jel to vrijedi i za zaposlene u ustanovama koje spadaju pod grad Zagreb (konkretno, radim u djecjem vrticu, ali cesto iz racunovodstva ne dobijem bas tocne info pa me sve strah i pitat)🙈
🤵 29g.
👩🏼🦱 28g.
👶 1.8g💙
♂️ 20.01.2022.💙
Hej cure, samo da vam se javim. Noćas sam počela krvariti tako da sam trenutno u bolnici. Cerviks se nije promijenio od prošlog pregleda tj nije se dodatno skrstio i dalje je 30mm samo je sad omeksao. Beba je dobro, okrenuo se prema dolje s glavom.
S posteljicom je sve ok, tako da se ne zna točan razlog krvarenja.
Ostavili su me u bolnici, dobivam inekcije za razvoj bebinih pluća i stavili su me na tokolizu.
Drga bas mi je zao i zelim ti brz oporavak i nadam se da ce se sve brzo smiriti i zavrsiti u najboljem redu. Saljem virtualni zagrljaj 😙
👦 42👧40
👨 💙20
💗👱 2
➕️05.02.
Sortiraj odgovore
Najstariji