Aurora, ja nemam iskustva s krvarenjem, ali ono sto znam je da smeđarenje nije u startu lose, ali ja bi na tvom mjestu trazila bolovanje pa ipak malo smanjila tempo i odmorila. I nemoj odmah misliti lose, koliko god to tesko bilo ☝️🤞
Nije ti dao heparin ili andol?
Nije, to je dr.na hitnom ginekoloskom. Rekao je da samo ponovim betu za dva dana i za tjedan dana da ponovim uzv. U pon sam narucena kod hematologinje za dogovor oko terapije i dodatih pretraga koagulacije (ona nema praksu dati terapiju bez nalaza odmah nakon poz.testa, a zadnji nalazi su mi bili uredni bez terapije).
Uff
Meni se nisu usudili to reć unatoc dobrim nalazima, a ni nemam trombofiliju.
Odma s potvrdom trudnoće dobila heparin radi preboljene plućne embolije.
Drzim fige da je sve ok ipak, probaj mirovati koliko mozes 🤞
Ps. S obzirom na trombofiliju, ne znam koje mutacije imas i koliko su opasne zapravo, potrazi i drugo misljenje.
29 🙋♀️
5/2021 blighted ovum 10tt
💊 Eliquis
Aurora, navodno za blaže mutacije ne daju heparine jer je skupa terapija. Komisija ne odobri lijekove. Ali mozda postoji mogućnost da sama placas. Dobro se raspitaj i otvoreno razgovaraj o tome s hematologom. 🤞
29 🙋♀️
💊 Eliquis
BubaT hvala, znam da u slucaju prijasnje tromboze ili problema u kasnijoj trudnoci odmah propisu heparin. Imam mthfr (homozigot) i pai 4g/5g i puno dr.ih ignorira u zadnje vrijeme nazalost. Vec duze vrijeme sam na solgar folatu pa se nadam da mi je barem homocistein nizi nego inace a sutra cu opet nazvati dr. pa cu vidjeti mogu li odmah dobiti neku terapiju za svaki slucaj.
👷♀️👷♂️29 g.
hiper Graves, pcos, trombofilija
Pokusavamo od 09/2017
1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
HSG 12/2020
Prehrana + suplementi 03/2021
04/2021➕
💙, sljedeci pregled 23.11.
B.leaf hvala. Jedno vrijeme sam bila na aspirinu, od ljeta nisam jer su nalazi bili uredni ali u trudnoci se sve to zakomplicira. Dr.inace radi analizu agregacije trombocita jer je kod mene to problem i obicna krvna slika mi uvijek pokaze smanjen broj i povecan volumen trombocita jer se sljepljuju. Za mthfr pijem folat i znam da je bitno da se folna ne gomila i ne raste homocistein jer to vuce rizik od ugrusaka.
👷♀️👷♂️29 g.
Pokusavamo od 09/2017
HSG 12/2020
04/2021➕
Sestra kaze da je beta 6800, cini mi se da je to previse jer se na uzv vidi samo gest.vrecica. Jos cekam dr. Cure oprostite sto vas gnjavim cijelu noc, nadam se da cu uskoro doma pa da prespavam sve.
👷♀️👷♂️29 g.
Pokusavamo od 09/2017
HSG 12/2020
04/2021➕
Sestra kaze da je beta 6800, cini mi se da je to previse jer se na uzv vidi samo gest.vrecica. Jos cekam dr. Cure oprostite sto vas gnjavim cijelu noc, nadam se da cu uskoro doma pa da prespavam sve.
5 tjedana trudnoće: 20-7.300 mIU/mL
6 tjedana trudnoće: 1.080-56.000 mIU/mL
Ne misli na betu! Beta samo izludi covjeka 🤣
Ajde lijepo kuci, odmori, prespavaj, vidjet ces sta beta kaze za dva dana.
---------------
Nego, sad mi se mota po glavi. Jer zasto ići spavat i odmoriti od danasnjeh dana. Ja sam rh -, muz rh + jel nakon spontanog moram primiti rhogam?
Kuma mi je imala vanmaternicnu, nisu joj dali i sada ima problema u drugoj trudnoći sa senzibilizacijom🧐
29 🙋♀️
💊 Eliquis
BubaT bas tako, jos sam na nalazu vidjela da je gest.vrecica 5 mm tako da tko zna sto je zapravo. Sutra sam svakako doma, preporuceno mi je mirovanje pa cu s dr.vidjeti za dalje. Zivcira me sto ce sad svi na poslu skuziti sto je al svakako ce se sve saznati kako god bilo. Ja sam isto rh- a muz + i nakon 1.spontanog sam dobila rhogam za svaki slucaj (nekad ga ne daju za ranije spontane al menu jesu). Mozda bolje da ako ne moze skoditi a mozda pomogne ✌
👷♀️👷♂️29 g.
Pokusavamo od 09/2017
HSG 12/2020
04/2021➕
BubaT bas tako, jos sam na nalazu vidjela da je gest.vrecica 5 mm tako da tko zna sto je zapravo. Sutra sam svakako doma, preporuceno mi je mirovanje pa cu s dr.vidjeti za dalje. Zivcira me sto ce sad svi na poslu skuziti sto je al svakako ce se sve saznati kako god bilo. Ja sam isto rh- a muz + i nakon 1.spontanog sam dobila rhogam za svaki slucaj (nekad ga ne daju za ranije spontane al menu jesu). Mozda bolje da ako ne moze skoditi a mozda pomogne ✌
Cudi me sto ti nisu dali progesteron, koliko sam ja shvatila to im je inace klasicna terapija kod spotinga, svakako sad malo polakse, a za posao sam i ja kao ti bila sakrivat cu dok mogu pa evo ispalo da vec sad ne mogu sakrivat zbog stomaka, drzim fige da je sve uredu i da je samo kapilara ili nesto tako ne opasno ❤
👩 23
👱♂️ 25
👧 3
👶 13.12.
Cudi me sto ti nisu dali progesteron, koliko sam ja shvatila to im je inace klasicna terapija kod spotinga, svakako sad malo polakse, a za posao sam i ja kao ti bila sakrivat cu dok mogu pa evo ispalo da vec sad ne mogu sakrivat zbog stomaka, drzim fige da je sve uredu i da je samo kapilara ili nesto tako ne opasno ❤
Pisala sam negdje pa ti je mozda promaklo, od proslog tjedna koristim utrogestan tako da sad samo nastavljam. Danas moram zvati dr. pa vidjeti hoce li povecati dozu. Maloprije sam imala malo sluzi na papiru nakon stolice i nekakve cudne tamne ugruske ali jako sitne i stolica je bolna tako da moguce da je pukla neka kapilara od naprezanja, javit cu i to dr. Puno vam hvala na podrsci cure, nadam se da su sve vase bebice dobro 🤗
👷♀️👷♂️29 g.
Pokusavamo od 09/2017
HSG 12/2020
04/2021➕
Pisala sam negdje pa ti je mozda promaklo, od proslog tjedna koristim utrogestan tako da sad samo nastavljam. Danas moram zvati dr. pa vidjeti hoce li povecati dozu. Maloprije sam imala malo sluzi na papiru nakon stolice i nekakve cudne tamne ugruske ali jako sitne i stolica je bolna tako da moguce da je pukla neka kapilara od naprezanja, javit cu i to dr. Puno vam hvala na podrsci cure, nadam se da su sve vase bebice dobro 🤗
Ahaa, sorry mala se budila u pola 6 pa spavam
👩 23
👱♂️ 25
👧 3
👶 13.12.
Sortiraj odgovore
Najstariji