Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Zelena36
    21. Rujan 2021. 16:01

Jelenko93

Daaa bogme je, sad više ne znam jel smijem sad počet sa pripremama, da idući put nebi bilo opet dečko😝 Samo nisam dobila ni jednu slikicu da tati pokažem ali nema veze ako ništa drugo otići ćemo privatno ili se strpit pa je se nagledat kada dođe 😅

Jesi išla na prenatalni ili ti gin rekao da je decko? Meni je na prenatalnom pisalo da je decko.. Kako su me prali hormoni plakala sam ko kisna godina jer necu kupovat one krasne haljinice 😂

https://lmtf.lilypie.com/apYfp2.png

Teeny
    21. Rujan 2021. 16:15

Koliko znam za aroniju nije zvanično dokazano da je u potpunosti sigurna u trudnoci, ali nije ni zabranjena. Kad se već koristi (ako je sok u pitanju) dobro bi bilo uzeti kvalitetan sok i piti u manjim količinama. Vece količine odjednom se ne preporučuju.
    A caj od koprive ti je siguran tako da budes bez brige. Jedino ne bi smjela tinkturu koprive koristiti., Caj je ok.
    Izbjegavaj crni, zeleni caj, caj od kantariona, senu, persun itd..

Jelenko93
    21. Rujan 2021. 16:19

Zelena rekla mi je ženskica na kombiniranom ali meni je to bilo prerano jer se u tim tjednima još genitalije mi ne spuste dolje i premalo je pa sam ja to uzela debelo sa rezervnom ali podijelila sam sa bližnjima jer mi je bilo glupo držat za sebe 😅 Tata od početka govorio da je muško i eto kao muško je sad mi je rekao da gdje to piše da je cura, zeza😝 Ja nisam vidjela stvarno sada ništa među nogicama kad ih je napokon raširila i pokazali mi onda😅

🙋‍♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋‍♂️26
    Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
    Pokušavamo od 5/2021
    + 31.5.2021
    5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
    12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
    21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
    19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
    25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗

• Upitnica_st
    21. Rujan 2021. 16:39

Otvaranje komplikacija:
    Socijalni ginekolog otvara komplikacije prema potrebi ili preporuci privatnika ili specijalista (npr. za mpo trudnice).
    Papirologija za poslodavca je doznaka (i tako svaki mjesec dok ste na kompl.).
    Papirologija za hzzo je doznaka, br tekuceg, osobna, potvrda o placi (R1) i ugovor kojeg nekad traze bar na uvid (prvi mjesec ovo sve), a ostale mjesece samo doznaka.
    Naknada na komplikacijama je max 4257,28kn ako imate vecu neto placu, a ako imate manju - prema vasoj prosjecnoj neto satnici s R1 potvrde, bude cca visina place. Ovisi o fondu sati taj mjesec, nije fiksna.
    Komplikacije traju do zatvaranja (nekidan spomenuto sa ne zatvarate ako ste otvorile! 😀) ili do 45 dana prije termina. Tad prelazite na rodiljni dopust (tzv. Prvih šest).
    --
    Rodiljni dopust - 45 dana prije termina (akk ste bile na kompl.) Ili 28 dana prije termina (ako niste bile na komp) otvarate uz doznake na hzzo. Tko je bio na komplikacijama u 99% slucajeva ne donosi R1 potvrdu jer je donio ranije, a ostalima je tad potrebna (zajedno s brojem tekuceg i osobnom).
    Rodiljnk traje od tad do 180. dana nakon rođenja djeteta. Nema max iznosa naknade, ide po prosjecnoj neto satnici s R1 potvrde.
    --
    Roditeljski dopust (ili drugih šest) se otvara nakon rodiljnog i to ne zaboravite cca mjesec dana prije isteka, na hzzo. Da vam ne bi kasnila prva naknada. Mialim da nije potrebno nista posebno od papira mositi na hzzo. Osim nekog njihovog zahtjeva i to na licu mjesta popunite. Tad vam treba, MISLIM, i suprug da potpise da cete vi koristiti sve ili kako se vec dogovorite. Max iznos je nekih 5660 kao ata je netko vec naveo.
    Traje do 360. Dana djetetova zivota sta znaci da, ako nemate godianji, djetetov 1.rođendan slavite na poslu 😂

33👩‍❤️‍👨32

Taya_

Zelena36

Taya ♡

Bravo svima na super pregledima..😀 drago mi je da su svi pregledi prošli super i da ste vidjele svoje bebice.. 😘
    Tenny i Slee ma predivne ste 💛Bella bit će sve u redu sa kolegicom i bebom.. palčići su čvrsti.. i ja sam čula puno primjera gdje je došlo do tako brzog poroda pa je sve na kraju dobro završilo i za mamu i za bebu..🥰
    Bruna želim tebi i curki što brži oporavak..😘
    Mala14 sladak bodić.. 😀 c&a ima baš kvalitetne stvari.. i puno toga.. i ja sam danas baš neke nakupovala..
    Avica ja ti nemam iskustva s povišenim vrijednostima ogtt-a.. ali mislim da to nije ništa strašno, samo blago povišena srednja vrijednost.. možda ćeš malo samo morati pripaziti na prehranu..baš me zanima što će ti dr. reći..
    Anna čestitke na curici 🧡

Cure ja sam danas poslije vađenja krvi poharala dućane s mamom.. nismo se dale, ko da nam je zadnje.. 🙈 prvo je meni bilo slabo dok sam čekala vađenje (ajme užas, zadnje vrijeme me baš često to uhvati) a onda je mami pao šećer.. ali dobro, kad smo došle k sebi nakupovale i našle smo svašta.. 😃 krevetić će mama kupiti unuci na poklon 🥰, a našle smo ga u Kretexu.. Baš mi se sviđa, jednostavan je, ima dva položaja u koji se može staviti madrac, ima kotačiće i stranicu koja se spušta.. još ću vidjeti da li će to biti sive ili bijele boje.. 🥰 bez obzira što nam stiže curka, ja ne volim baš roza boje, pa smo uzeli svašta po nešto, mada ima i nježno roza boje.. tako smo nakupovale dekicu, posteljine za krevetić, pelene, odjeću, bodiće, ručnike, tetra pelene, pidame, medic i svašta.. Ormar (u komadu nebi stalo pola toga) je doslovno već pun..🙉 šaljem vam slike nekih od ulova…
    https://ibb.co/gVtT5cw
    https://ibb.co/Cshqsxm
    https://ibb.co/TYXmypW
    https://ibb.co/xhGyJZw
    https://ibb.co/xJ9WXCm
    https://ibb.co/n7TMyR8
    https://ibb.co/hKXGL4M

Preslatko 😍😍😍😍😍

Koje velicine kupujete? 50 ili one malo vece?

Ja kupujem od 56 pa na dalje.. 56 imam par komada ostalo većinom od 62..😃 ali meni kažu da je cura veća 

♀️ 37 ♂️ 38
    missed ab 10/20 (10tt)
    11.21. 🩰N
    12/23 radimo na bebi br. 2🤞

• Lilli07

Teeny evo na ovo mislim, sad sam našla, ustvari ulje metvice https://www.dm.hr/mivolis-ulje-metvice-p4058172323751.html

Mama sebi malo na čelo namaze i pomogne joj sa glavoboljom, pa me zanimalo da li se smije koristiti u trudnoći
    Meni paracetamol slabo pomaže, a i ako ne bih morala nikakve tablete piti tim bolje

• Upitnica_st
    21. Rujan 2021. 16:41

Znam da se za prerano rođenu djecu dobije neko produljenje rodiljnog dopusta ali nisam taj dio istražila u nadi da mi/nam to neće trebati...

33👩‍❤️‍👨32

• Lilli07
    21. Rujan 2021. 16:43

Taya preslatke su sve stvari 😍
    Jelenko čestitam na dobrom pregledu i na maloj curici 🤗

Slee
    21. Rujan 2021. 17:02

Teeny preslatki trbuscic 💗💗
    Lori bravo, super za pregled! 
    Dusty hvala puno na pozivu, vidjet cu imam li taj dan obaveza, ako ne cu se svakako prijaviti :)
    Jelenkooo super za pregled i za curicku malu! Neka je, malo je curica u grupi! 
    Taya wooow koji ulov, bome ste se nakupovale! Super! 
    Margo drzi se, te viroze brzo prodju pa drzim fige da se i ti sto prije oporavis! 
    Upitnica hvala ti, super korisne informacije! 

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

Bela_le
    21. Rujan 2021. 17:10

Popis termina 🤰❄:

Anameri- 23.11.  Petrova 💗
    Taya- 25.11. / Čakovec / Nella💗
    Matea5- 25.11.💗
    JanaL- 26.11. 💙
    Birdy- 27.11./ Zagreb 💗
    PeggyCarter- 30.11. / Split 💙
    Futuremom5- 4.12. 💗
    Mea- 4.12. 💗
    Ginger39- 8.12. / Zagreb
    Freya- 8.12. / Pula / 💗 Lucija
    Tierra- 12.12. / Zagreb 💗
    Nelanr- 12.12. / Aren💙
    Joja - 14.12. Mozda 💗
    Mamasita- 16.12. 💙
    Miraclebaby26- 16.12 / Dublin / 💙 Noel
    Aglaja- 19.12. / Zagreb 💙
    Bela_le- 19.12. / Osijek / Izak 💙
    Novasrećica- 23.12. / Pula💗
    Deedee505- 25.12. 💙
    Avica- 27.12. / Zagreb 💗
    Angel- 27.12. / Varaždin ili Čakovec/ 💗
    Luluuu- 28.12. / Pula
    Bumbasor- 28.12. / sv. Duh /💙 Toma
    Lucy_lu - 31.12.  / Rijeka
    Aurora12-  3.1. / Split 💙
    Piba7- 4.1. / Zagreb 💙
    Briggite -4.1.
    Nemamimena26- 5.1. / Zagreb/ Niko 💙
    Maša- 5.1. / Rijeka / 💙 Vito
    Sirenita - 7.1. / Karlovac 💙
    Ana_88 - 8.1.
    Sandricak- 13.1. / Zurich
    Peppss-  15.1. / Slavonski Brod
    Schinin-  15.1. 💙/ st. Louise/ Maximmilian
    Marty86- 15.1.
    Danchy1990- 16.1. 💗
    Embarasada- 17.1  / Vinogradska 💙
    LadyD- 19.1 / Slavonski Brod/ Laura 💗
    Ane1212- 19.1. 💙
    Ri-  20.1. 💗
    Mo_zg- 20.1. 💙
    Lillio7- 22.1. 💙 mozda
    Luu- 24.1.
    Mn291- 29.1. Mozda 💙
    Ella1994- 30.1.
    Margo- 31.1. / Split / Borna💙
    Clarissa- 31.1. 💙
    Scarlett- 2.2. / sv. Duh/ Chiara💗
    Lori- 3.2. / Zagreb 💗
    Sedmatina- 3.2.
    Josipab- 4.2. / Split 💗
    Lota_twins -4.2. 💙💙
    Jelenko93 - 6.2. 💗
    Jagodica1988- 7.2. 💗
    Upitnica_st -8.2. / Split
    Aleksandraaa90- 8.2. 💙
    Slee- 9.2. / Rijeka 💙
    Teeny- 9.2. 💗
    Bambina -10.2. 💙
    Anci- 12.2. 💗
    Momoffour- 13.2. / Rijeka / Borna 💙
    Bruna- 15.2.
    MaLa14- 15.2. / David💙
    AnnaO- 17.2. 💗
    Anemi2022- 17.2. 💙
    Jelenas - 18.2. / Vinogradska 💗
    Larchi29- 20.2. 💙
    Xoxo- 22.2. 💗
    Bette- 27.2./ Rebeka 💗
    Ninica6- 3.3.
    Ninica- 10.3.
    Petra1602- 19.3.

👩 23
    👱‍♂️ 25
    👧 3
    👶 13.12.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.