Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    freya_444
    21. Rujan 2021. 12:03

ana_88, ja sam imala blagi osip i svrbež po trbuhu, ali skužila sam da je to od strija i širenja kože. Prestalo je brzo. Ali Ako ti je svrbež konstantan, onda treba reagirati :)

Lucija 16.12.2021.💗

PeggyCarter
    21. Rujan 2021. 12:16

nemamimena26

PeggyCarter

Cure sretno svima na pregledima danas, ima vas baš dosta.

Zanima me info za cure koje idu za sada samo privatno u ginekologa, a već imaju iskustva, savjetujete li da idem i u privatnika i u bolnicu kad budem pri kraju trudnoće? Moj privatni ginekolog (u javnog ne idem nego po uputnice), mi je rekao da će tek od 34tog tjedna krenuti učestaliji pregledi i kontrole i da ja to sve mogu i dalje obavljati privatno, da u bolnicu doslovno samo mogu doći roditi i ne trebam prije ići tamo na preglede. A ja sam čitala da se u bolnicu već oko 30tog tjedna treba doći javiti i prijaviti termin poroda da me zapišu i da me onda i oni zovu/naručuju za kontrole kako se bliži kraj trudnoće.

Ja vodim privatno od samoga početka trudnoću (jako, jako sam zadovoljna sa svime), kod te moje gin idem već tri godine, pa je ovo bio nekako i logičan nastavak.
    Što se tiče moje socijalne gin, kod nje idem po uputnice i taj dio oko papirologije što mi treba.
    E sada onaj dio oko bolnice, ja sam prije dva tjedna, bila na prvom pregledu u bolnici, na moj zahtjev, doktor me pogledao, rekao da je sve u redu i da nema potrebe da se gužvam u bolnici i čekam preglede, a i zbog korone, te da dalje mogu nastaviti privatno tamo negdje do 34./35. tjedna, pa da se onda ponovno naručim i da ću onda nastaviti kod njih dalje.
    Imam svoje mišljenje o tome što mi je rekao, ali mislim da ću se ja i prije tog 34. tjedna prebaciti u bolnicu na preglede…

Mislim da ću i ja slično tako, možda čak i oboje, privatno i u bolnicu na preglede, s obzirom da sam baš zadovoljna s privatnikom i doslovno je preko puta bolnice. Jesi li trebala u javnog dignuti uputnicu za upisati se za pregled u bolnicu?

30.11. 👶💙
    👨‍💻 1996. (25), 👩‍💻 1997. (24)
    Luck is what happens when preparation meets oportunity.

nemamimena26
    21. Rujan 2021. 12:22

PeggyCarter

nemamimena26

PeggyCarter

Cure sretno svima na pregledima danas, ima vas baš dosta.

Zanima me info za cure koje idu za sada samo privatno u ginekologa, a već imaju iskustva, savjetujete li da idem i u privatnika i u bolnicu kad budem pri kraju trudnoće? Moj privatni ginekolog (u javnog ne idem nego po uputnice), mi je rekao da će tek od 34tog tjedna krenuti učestaliji pregledi i kontrole i da ja to sve mogu i dalje obavljati privatno, da u bolnicu doslovno samo mogu doći roditi i ne trebam prije ići tamo na preglede. A ja sam čitala da se u bolnicu već oko 30tog tjedna treba doći javiti i prijaviti termin poroda da me zapišu i da me onda i oni zovu/naručuju za kontrole kako se bliži kraj trudnoće.

Ja vodim privatno od samoga početka trudnoću (jako, jako sam zadovoljna sa svime), kod te moje gin idem već tri godine, pa je ovo bio nekako i logičan nastavak.
    Što se tiče moje socijalne gin, kod nje idem po uputnice i taj dio oko papirologije što mi treba.
    E sada onaj dio oko bolnice, ja sam prije dva tjedna, bila na prvom pregledu u bolnici, na moj zahtjev, doktor me pogledao, rekao da je sve u redu i da nema potrebe da se gužvam u bolnici i čekam preglede, a i zbog korone, te da dalje mogu nastaviti privatno tamo negdje do 34./35. tjedna, pa da se onda ponovno naručim i da ću onda nastaviti kod njih dalje.
    Imam svoje mišljenje o tome što mi je rekao, ali mislim da ću se ja i prije tog 34. tjedna prebaciti u bolnicu na preglede…

Mislim da ću i ja slično tako, možda čak i oboje, privatno i u bolnicu na preglede, s obzirom da sam baš zadovoljna s privatnikom i doslovno je preko puta bolnice. Jesi li trebala u javnog dignuti uputnicu za upisati se za pregled u bolnicu?

Išla sam po uputnicu da, jer to traže kada dođeš na pregled uz zadnji povijest bolesti ili 'nalaz', konkretno u našem slučaju kod privatnika što smo bili...
    Ja sam ponijela sve sa sobom, tako da sam samo odvojila zadnji papir sa pregleda 

'04./21. ➕
    12.05., 4mm, ❤ kuca
    09.06., 3.24cm, rastemo, sve je odlično 🙏😇
    24.06., 5.66cm, sve u najboljem redu, rastemo ❤
    30.06., stigao nalaz kombiniranog probira, uredan, nizak rizik
    16.07. pregled odličan, beba super, dečko nam dolazi 💙
    26.08., pregled prošao u najboljem redu, sve odlično, veliki smo 25cm, 413grama smo teški 💙
    08.09. pregled prošao super, 613grama, nalaz urinokulture uredan
    04.10. idući pregled, privatni

• avica
    21. Rujan 2021. 12:40

Zelena36

avica

Bok curke je li netko imao iskustva s losim ili granicnim nalazom OGTT-a? Ja sam danas dobila rezultate: nataste 4.1, nakon 60 min 10.1, nakon 120 min 7.1. Srednja vrijednost treba biti do 10. Bas sam sad zabrinuta da li ce me slati dalje na pretrage i sto ovo tocno znaci. Ako je neka od vas imala slicno iskustvo molim podijelite ☺

Ja sam radila odma na pocetku.. Bilo mi 5.5,13 i 7.5..
    Morala sam na Vuk Vrhovac na predavanja i svaki mjesec si trebas vadit krv za guk profil.. Ugl od pocetka sam na dijeti, priviknes se i nije lose.. Nisam nosila ni jednom krv za guk(mucno mi kad vidim krv, nemam pojma kako bi to izvela uopce) jer mi na dan kad sam isla na predavanje gin rekao da cu jos jednom radit ogtt i to idem sad 6.10. Mjerim si secer doma aparaticem i bilo mi poviseno samo 2x.sad mi je vec 2 tj na taste oko 3,5..ugl sad sam 21+3 i imam 2 kg manje nego na pocetku trudnoce..

Freya super za pregled, ostalima sretno 💓

Zelena36 hvala ti na odgovoru! U cetvrtak sam na pregledu pa cu vidjeti s ginekologom ali vjerojatno me ista procedura ceka.

33👨32👩
    03/2020 blighted ovum
    11/2020 missed 9 tt
    https://lbdf.lilypie.com/cQZnp2.png
    ➕04/2021
    Novalac, Duphaston, Aspirin100

aurora12
    21. Rujan 2021. 12:46

freya_444

ana_88

Sretno svima na pregledima! Ima li tko da je imao osip po stomaku/bedrim/rukama uz svrbez? Pregled mi je tek za dva tjedna a da ne idem bezveze na hitnu.. nije mi bas ugodno, a citam nesto da moze biti i od zuci. Ima itko da ima iskustva?

Ne bih se zezala s time, kako sam imala povišene jetrene enzime išla sam malo čitati o tome…
    Uglavnom trebala bi si ići provjeriti žučne kiseline, jetru i to da ne bi slučajno kolestaza bila u pitanju. Ona uzrokuje svrbež po nogama i rukama uz osip. Možda nije ništa, al bolje da provjeriš, javi se svojoj doktorici i reci joj to pa nek ti da uputnice za vaditi krv i ostalo…

Slazem se s freyom, ja sam isto negdje naisla na to, svrbez bude pogotovo prisutan na dlanovima i stopalima pa se svakako javi dr.za daljnje pretrage. Normalno je da trbuh svrbi od sirenja, za ovo drugo je bolje provjeriti 🤞

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    hiper Graves, pcos, trombofilija
    Pokusavamo od 09/2017
    1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
    HSG 12/2020
    Prehrana + suplementi 03/2021
    04/2021➕
    💙, sljedeci pregled 23.11.

• ana_88
    21. Rujan 2021. 12:51

Freya i Aurora puno hvala na odgovoru! Idem pop kod dr po uputnice-nije samo stomak i traje vec neko vrijeme; isto sam mislila da je od sirenja stomaka ili tako nesto ali se prosirilo. Kolestaze me strah jer imam vec nekih problema sa zuci, ali trudit cu se mislit da ce biti ok.Javim vam kako je proslo.

👩🏻 36
    🧑🏻39
    01/21 missed ab. 9 tt
    01/22🩵
    03/23 parc.mola 9tj
    04/24 +
    https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20764;116/st/20250105/e/Pregnancy+Ticker/dt/5/k/3df0/preg.png

• Lorena3009
    21. Rujan 2021. 12:53

Pozz cure, ima li koja od vas da je iz Osijeka il okolice i da planira tamo roditi? 
    Sretno svima na pregledima danas😘

🙎‍♀️34 neprohodni jajovodi🧔35sve ok
    1.ivf postupak:Poliklinika Škvorc
    11.01.21.stimulirani protokol
    22.01.21.punkcija folikula(5 folikula-6jajnih stanica)
    27.01.21.Et-1 blastocista
    08.02.21. Procurila😥
    2.ivf postupak-Pol. Škvorc
    09.05.21. aspiracija (8 jajnih stanica)
    12.05.21. Et-(2 zametka vracena 8-stanična) Imamo jednu 🐧 blastocistu
    24.5.21. Beta.... 12.dan-437,9
    26.05.21.Beta...14.dan-906,9🙏
    10.06.21. Prvi uzv🙏🙏https://lbdm.lilypie.com/6GtSp2.png

Bela_le
    21. Rujan 2021. 12:55

Lorena3009

Pozz cure, ima li koja od vas da je iz Osijeka il okolice i da planira tamo roditi?
    Sretno svima na pregledima danas😘

Ja sam iz Osijeka 🙂

👩 23
    👱‍♂️ 25
    👧 3
    👶 13.12.

nemamimena26
    21. Rujan 2021. 13:00

Cure, znam da ste nedavno nešto komentirale na tu temu, ali me ispravite ako sam u krivu...
    Ma gledala sam sada nešto oko ovih naknada za prvih šest mjeseci (to kužim da je full 100% od plaće), ali nisam skužila za ovih drugih šest mjeseci, koliko je?
    Da li postoji neki fiksni iznos ili se obračunava nešto, nešto?
    Pomagajte 

'04./21. ➕
    12.05., 4mm, ❤ kuca
    09.06., 3.24cm, rastemo, sve je odlično 🙏😇
    24.06., 5.66cm, sve u najboljem redu, rastemo ❤
    30.06., stigao nalaz kombiniranog probira, uredan, nizak rizik
    16.07. pregled odličan, beba super, dečko nam dolazi 💙
    26.08., pregled prošao u najboljem redu, sve odlično, veliki smo 25cm, 413grama smo teški 💙
    08.09. pregled prošao super, 613grama, nalaz urinokulture uredan
    04.10. idući pregled, privatni

Slee
    21. Rujan 2021. 13:03

Bela zao mi je za prijateljicu! Javi nam kako je proslo. Meni je prijateljica trojke rodila u 30. tjednu i sad su vec pravi decki koji super napreduju! 
    Nemamimena, i mene zanima to za drugih 6 mjeseci. Mene danas pocela prati panika kako cemo mi to sve financijski, ja sam na komplikacijama od pocetka i bas mi fali ta razlika u novcima koju ne primam vec 4-5 mjeseci

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.