Drage cure, dugo nisam pisala ovdje, ali čitam vas i pratim i nadam se da me se barem neke od vas sjećaju.
Prvo da kažem da je moj bebač super, jucer smo ušli u 27. tjedan i ima 950 grama. 🥰
Kod mene je zadnjih nekoliko mjeseci bilo prilično kaotično (po pitanju trudnoće je sve okej, jedino sam se dugo borila s E. Coli, zavrsila na hitnoj zbog temp 39.7 koja nije padala itd, polila hrpu antibiotika…ali zadnjih mjeseci dana je sve super i napokon sam se riješila gamadi). Bila sam kod svojih u Dalmaciji većinu ljeta i mama mi je u jako lošem stanju. Bori se s depresijom vec 2 godine od tatine smrti, a koja se još pojačala u zadnjih pola godine), ništa je ne veseli ni zanima (čak ni moja trudnoća), a sad je izgleda krenula i demencija. Agresivna je, razdražljiva, ne jede, gubi pamcenje, brka vrijeme i mjesto…ma užas uglavnom. Cijelo ljeto je bila borba s njom, tvrdoglava je po pitanju lijecenja i terapije….uglavnom, bilo mi je pretesko o tome svemu pisati jer si jako tužan kad shvatis da praktički više nemaš mamu i da je ona skroz ravnodusna na to da cu dobiti dijete. Dapače, na trenutke imaš osjećaj da ju užasno ljuti što smo i brat i ja sretni sa svojim obiteljima i da misli da svi samo trebamo plakati zbog tatine smrti. Ma, komplicirano, frustrirajuće i tužno sve skupa…Sad sam prihvatila da su stvari takve kakve jesu i počelo je to sve dolaziti na svoje mjesto, ona je počela surađivati po pitanju terapije itd.
Uglavnom, da ne dužim, nisam vas zaboravila i falile ste mi, i jako mi je drago da ste dobro i da vaše bebice lijepo rastu i napreduju. ❤
Hej draga, falila si i ti nama jako mi je drago da si se javila, a prije svega, prekrasno za bebicu i to da ste već u 27.tjednu
, samo neka raste bebica lijepo...
Žao mi je što te uhvatila E.Coli, ali super da si to uspjela dovesti do poboljšanja i da je sada sve u redu, hvala Bogu.
Što se tiče mame, jako mi je žao da to prolaziš, ali evo to je sve život i to su neke situacije, koje čovjek prođe, ali u konačnici, na kraju puno toga nas ojača.
Šaljem ti veliki zagrljaj, da bude sve dobro i svakako trebaš misliti na svoju bebicu 🥰
Lijepo da si opet sa nama
'04./21. ➕
12.05., 4mm, ❤ kuca
09.06., 3.24cm, rastemo, sve je odlično 🙏😇
24.06., 5.66cm, sve u najboljem redu, rastemo ❤
30.06., stigao nalaz kombiniranog probira, uredan, nizak rizik
16.07. pregled odličan, beba super, dečko nam dolazi 💙
26.08., pregled prošao u najboljem redu, sve odlično, veliki smo 25cm, 413grama smo teški 💙
08.09. pregled prošao super, 613grama, nalaz urinokulture uredan
04.10. idući pregled, privatni
Evo da javim, stigla mi je dostava iz Zalanda, uzela sam dvoje trudničkih tajica (paket), odlične su, sve pohvale, čisti pamuk
I još jedna dostava je došla iz Sinsaya za maloga, bodići (po peta u paketu), soknice, također sve super, preporuka svakako
'04./21. ➕
12.05., 4mm, ❤ kuca
26.08., pregled prošao u najboljem redu, sve odlično, veliki smo 25cm, 413grama smo teški 💙
Evo da javim, stigla mi je dostava iz Zalanda, uzela sam dvoje trudničkih tajica (paket), odlične su, sve pohvale, čisti pamuk
I još jedna dostava je došla iz Sinsaya za maloga, bodići (po peta u paketu), soknice, također sve super, preporuka svakako
*pet u paketu
'04./21. ➕
12.05., 4mm, ❤ kuca
Hvala ti, draga Nemamimena! I meni je drago da sam opet s vama, falila su mi naša virtualna druženja. 🥰
Slee, hvala ti! Idem u Petrovu redovno svaka 4 tjedna i tamo radim krv, urin itd, a u Repromedu sam bila na anomaly scanovima i 4D. Mislim da cu jos jednom ići kod njih na 4D za mjesec dana, a onda da se samo prebacujem u Petrovu (tako sam pričala s njim).
Curke, kako idu pripreme za bebe? Jeste počele nabavljati što treba? Mi smo od moje frendicedobili jaje, kolijevku, baby gym, sterilizator i hrpu robice i igrackica, sve u super stanju. Sad smo u potrazi za kolicima i kadicom te nečim na čemu ćemo je prematati. Ja bih nekako htjela riješiti te krupne stvari dok sam jos super pokretna i imam energije, a i strah me da kasnije ne krenu neka ograničenja zbog korone buduci da brojke opet divljaju. Sad je super jer po trgovačkim centrima ima malo ljudi, svi koriste lijepo vrijeme da budu vani.
Ginger imala sam sličnu situaciju u obitelji,nažalost demencija je preuzela skroz i ništa nije pomagalo. Drago mi je da je mami bolje i da sudjeluje u liječenju,to je jako bitno za ozdravljenje.
Vidim spominjete trudnicke tajice, uzela sam u hm ali su loše, padaju sa trbuha i mislim da je veći trbuh da bi opet padale. A da ne pričam koliko su prozirne,neugodno mi ih je i doma nositi. Po svemu su mi najbolje lelosi tajice,šteta što nemaju za trudnice
Jel koja otkrila neke da valjaju?
👨👩👦
🧑 4god.
3/2020 kiretaža u 13tt
3/2021 biokemijska
06.05.21 10dpo ➕🥰🙏🌈
Stiže nam Mia 💝
Ginger dosta cura se na pocetku javljalo pa su negdje nestale ali tebe se bas sjecam i pitala sam se gdje si 🙈 Drago mi je da je bebica dobro i da lijepo napreduje 🥰❤❤ Bas super da si se vratila, dok te nije bilo uglavnom smo se jadale na mucnine, hematome, bakterije i sl. a sad se kod vecine cura situacija smirila pa se pripremaju lagano 🤗 Zao mi je zbog mame i sto prolazis sve to dok iscekujes bebicu i veselis joj se. Nadam se da je sad lakse i da cemo se vise druziti ovdje 💛
👷♀️👷♂️29 g.
hiper Graves, pcos, trombofilija
Pokusavamo od 09/2017
1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
HSG 12/2020
Prehrana + suplementi 03/2021
04/2021➕
💙, sljedeci pregled 23.11.
Hvala na potpori, cure! Divne ste! ❤
Mene je izludila ta E. Coli, ne znam ni sama koliko s brusnice natovarila u sebe. Ali sve ostalo super, nikakvih većih problema. Bojala sam se ogtt-a, ali i to je dobro prošlo. Jedino sam se ful udebljala 🙈 i nije mi jasno kako jer nista ekstra više ne jedem (muž mi govori da se nista ne vidi, da su mi samo sise i stomak ogromni 😂).
Sto se mame tiče, kod nje je u igri depresivna demencija uz začetke vaskularne demencije. Sljedeci tjedan ima detaljne pretrage pa ćemo vidjeti koliko je uznapredovalo te ce joj složiti novu terapiju.
Ona je u pocetku sve odbijala i stalno se svađala s nama, ali sad je pocela surađivati, želi ići kod psihijatra i sve što treba. Ali svjesna sam da nema povratka nabolje, lijekovi ce neko vrijeme drzati stvar pod kontrolom, ali pitanje je vremena kad ce morati u dom pod stalni medicinski nadzor.
Nego, da se mi vratimo na ljepše teme...kakva su vam misljenja o kolicima, imate vec neke favorite?
Jeste pocele kupovati robicu? Ja nesto sitno u HM-u za ove prve dane, bodiće i hlacice s nogavicama.
Sebi sam ubola trudnicku robu na Zalandu ( marka Anna Field), jako je fini pamuk i trenirke su im preudobne.
Ginger imala sam sličnu situaciju u obitelji,nažalost demencija je preuzela skroz i ništa nije pomagalo. Drago mi je da je mami bolje i da sudjeluje u liječenju,to je jako bitno za ozdravljenje.
Vidim spominjete trudnicke tajice, uzela sam u hm ali su loše, padaju sa trbuha i mislim da je veći trbuh da bi opet padale. A da ne pričam koliko su prozirne,neugodno mi ih je i doma nositi. Po svemu su mi najbolje lelosi tajice,šteta što nemaju za trudnice
Jel koja otkrila neke da valjaju?
Ja sam naručila sa Zalanda, kako sam spomenula dvoje u paketu, možeš i boje birati - https://www.zalando.hr/anna-field-mama-2-pack-tajice-hlace-black-ex429b00d-q11.html
Evo stavlila sam link, pa možeš pogledati
'04./21. ➕
12.05., 4mm, ❤ kuca
Cure da vas pitam za savjet, čekam da mi se banka otvori pa ću zvat. Kako rješavate vi koje imate neki kredit u banci, znači meni je plaća uvijek 10og u mjesecu kada sam dizala kredit napravili smo da mi skidaju 12og kredit zbog vikenda, praznika i slično. E sad ne znam dali s njima trebam dogovorit neki drugi datum ili ću morat smislit novce pa uplaćivat 12og direktno njima pošto komplikacije sjedaju između 17og i 20og koliko znam
🙋♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋♂️26
Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
Pokušavamo od 5/2021
+ 31.5.2021
5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗
Pozdrav mamice! Od kad sam trudna , prva trudnoća, guglam ko luda svašta, a ovdje sam našla puno dobrih savjeta pa se odlučila pridružiti:) Sad sam trenutno u 29 tj. i čekamo dečka:)
Veselim se druženju s vama!
Dobrodošla i čestitam 💙💙
Napiši slobodno datum idućeg pregleda i svog termina poroda pa te zapišemo na listu našu 😊😃
Hvala svima na dobrodoslici
Termin nam je 26.11., a idući pregled je 21.9.
Danas ulazim u 30 tj i počela sam mjeriti fetalne pokrete. Radi li to koja od vas? Sestra mi je, sva sreća, skratila vrijeme na pol sata...ne znam kako bi stigla od svega sta mi se vrti po glavi mjeriti 3 puta dnevno po sat vremena Znam da su mi neke frendice to radile, a neke ne u trudnoći.
Što se tiče dlaka na trbuhu...meni je to isto grozno. Idem na more ovih zadnjih par puta( od kad sam baš obrasla) i malo mi je neugodno... ali šta sad...trudnica sam ne...sve mi se tolerira
(Off topic: imam problema s ovim slikovitim potpisom...šta radim krivo?)
💙👶 07.12.
Sortiraj odgovore
Najstariji