Cure, jel ijedna od vas u trudnoći cijepljena protiv korone?
Ja sam prvo bila protiv cijepljenja, onda sam se, zbog pritiska okoline, ipak cijepila s prvom dozom. To je bilo tjedan dana prije začeća... Danas sam cijepljena sa drugom dozom da bi mi kasnije par osoba reklo da drugdje trudnicama ne dozvoljavaju cijepljenje. Sad me hvata panika, a prvenstveno sam se cijepila zbog nedavnog događaja kad je trudnica umrla od korone. Pa mi sad niš nije jasno... Mi trudnice smo vjerojatno rizična skupina, a s druge strane nam ne preporučaju ili čak brane cijepljenje 🤔
🤵🏻♂️👰🏼♀️ 8/2020
👼🏼 miss.ab. 6tt 1/2021
miss.ab. 7+3tt 7/2021
Ja koliko sam čula /pročitala cjepivo nije dovoljno istraženo općenito ali najmanje za trudnice jer nije bilo vremena za to pa da se ne preporuča osobama koje žele zatrudnit uskoro tj rade na trudnoći... E sad ne znam... Dali si rekla da si trudna sada drugi put?
🙋♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋♂️26
Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
Pokušavamo od 5/2021
+ 31.5.2021
5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗
Bok MaryG cijepivo se preporuča trudnicama koje nemaju nikakvih komplikacija isključivo u trećem tromjesečju . Ja ću se svakako cijepiti - naravno u trećem tromjesečju .
08.05.2021 + 🎀
25.03.2023 + 💙
Ja koliko sam čula /pročitala cjepivo nije dovoljno istraženo općenito ali najmanje za trudnice jer nije bilo vremena za to pa da se ne preporuča osobama koje žele zatrudnit uskoro tj rade na trudnoći… E sad ne znam… Dali si rekla da si trudna sada drugi put?
Cijepila sam se kod svog doktora opće prakse. Njemu sam prilikom jednog prethodnog pregleda rekla da sam trudna, danas nisam spominjala jer sam smatrala da je zapamtio. Ali ko zna, s obzirom da je dosta smotana osoba... Vidjet ćemo, sad ionak više nema povratka 😪
S druge strane, ja sam zatrudnjela bez obzira na prvu dozu pa me to ohrabrilo da idem i drugi put
🤵🏻♂️👰🏼♀️ 8/2020
👼🏼 miss.ab. 6tt 1/2021
miss.ab. 7+3tt 7/2021
Bok MaryG cijepivo se preporuča trudnicama koje nemaju nikakvih komplikacija isključivo u trećem tromjesečju . Ja ću se svakako cijepiti - naravno u trećem tromjesečju .
Da, i pametno je čekati, ali meni je ova doza već bila odgođena 2 tjedna pa da sam čekala još mjesec dana, ne znam kolko bi cjepivo bilo korisno.
Nažalost, sve to je još premalo istraženo, pogotovo za trudnice 😕 tak da ni doktori nisu baš sigurni kaj je pametnije
🤵🏻♂️👰🏼♀️ 8/2020
👼🏼 miss.ab. 6tt 1/2021
miss.ab. 7+3tt 7/2021
Sumnjam da je upamtio, ne iz razloga što je smotan nego ima previše pacijenata da bi za svakoga pamtio sitnice, valja im napomenut nešto bitno svaki put, ja npr svaki put kažem kad mi daje antibiotik da ne smijem primat penicilin nekako ne smatram da sve trebaju držat u glavi.... A sad što se ovoga tiče sad što je tu je ne možeš natrag ali nema mjesta panici baš zato što se ne zna kako utječe cjepivo, može biti sve super 🤞
🙋♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋♂️26
Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
Pokušavamo od 5/2021
+ 31.5.2021
5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗
Hej ne brini se. Ja sam se cijepila u sijecnju/veljaci cim je cjepivo bilo dostupno zdr.djelatnicima plus radila do prije par na hitnoj (i to u smjenskom radu/dezurstvima po 24h) i bila vise puta u kontaktu sa covid pozitivnom djecom/roditeljima.
Na pocetku je bilo govora o tome da se preporuca odgoda za zacece, medutim sada se cijepe i trudnice i djeca od 12+ godina.
Moji klinci ce se cijepiti nakon povratka s mora cim mala napuni 12
22.02 2008.👦
04.09.2009.👩
14.12.2021.👶
https://lb1m.lilypie.com/juZep1.png
Sumnjam da je upamtio, ne iz razloga što je smotan nego ima previše pacijenata da bi za svakoga pamtio sitnice, valja im napomenut nešto bitno svaki put, ja npr svaki put kažem kad mi daje antibiotik da ne smijem primat penicilin nekako ne smatram da sve trebaju držat u glavi…. A sad što se ovoga tiče sad što je tu je ne možeš natrag ali nema mjesta panici baš zato što se ne zna kako utječe cjepivo, može biti sve super 🤞
Ma znam da ne mogu sve upamtiti, jednostavno se nisam snašla...
Ali čitala sam malo iskustva trudnica u nekoj stranoj facebook grupi. Dosta ih se cijepilo da nisu ni znale da su trudne, a neke su čekale 2. tromjesečje... uglavnom nitko nema nikakve posljedice
🤵🏻♂️👰🏼♀️ 8/2020
👼🏼 miss.ab. 6tt 1/2021
miss.ab. 7+3tt 7/2021
Hej ne brini se. Ja sam se cijepila u sijecnju/veljaci cim je cjepivo bilo dostupno zdr.djelatnicima plus radila do prije par na hitnoj (i to u smjenskom radu/dezurstvima po 24h) i bila vise puta u kontaktu sa covid pozitivnom djecom/roditeljima.
Na pocetku je bilo govora o tome da se preporuca odgoda za zacece, medutim sada se cijepe i trudnice i djeca od 12+ godina.
Moji klinci ce se cijepiti nakon povratka s mora cim mala napuni 12
Hvala na ohrabrujućim riječima 🤗
🤵🏻♂️👰🏼♀️ 8/2020
👼🏼 miss.ab. 6tt 1/2021
miss.ab. 7+3tt 7/2021
Sortiraj odgovore
Najstariji