Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bela_le
    04. Srpanj 2021. 21:24

maryG

Bela_le

Sto se cijepljena tice, ja cu se cijepiti kada prestanem dojiti, iskreno ni nemam previse izbora zelim li ili ne jer je moj fakultet stavio da oni koji zele slusati oredavanja uzivo moraju biti cijepljeni tako da moram

I ti studiraš 😮 ja imam još jedan semestar diplomskog i onda pisat diplomski kad se beba rodi 😅 bit će veselo

Daa, sad evo zavrsavam preddiplomski

👩 23
    👱‍♂️ 25
    👧 3
    👶 13.12.

tierra
    04. Srpanj 2021. 21:26

Embarasada

Cure jel bio tko na Niftyju da mi kaže koliko se čekaju rezultati?

Ja sam radila Harmony. Rezultati su tocno za 3 radna dana, ali je mene zapao neradni dan u njemackoj kud salju krv. Bila sam u srijedu i utorak nakon tog su bili nalazi.

👧🏻33👨🏻33
    👶🏻Amelie 12.12.2021. ❤

Miraclebaby28
    04. Srpanj 2021. 21:46

Slee normalno je tako da imaš tako jedan dan mucnine drugi ne,mene je u 10 tjednu samo doslovno preko noći...svi simptomi nestali... tad sam dusu isplakala jer sam pomislila na najgore al onda opet nakon par dana se vratilo sve tako da ...mislim da nema pravila 
    Dobrodosle nove trudnice.... 

🧔34
    👩28
    👶💙 N 24.12.2021
    👶 15.02.2024
    Before we had you, we had each other,and now you are here we have EVERYTHING 💙 NOEL💙

Miraclebaby28
    04. Srpanj 2021. 21:47

Birdy 🧚🏻

Miraclebaby26

Ajme nije me bilo oko tjedan dana trebalo je sve procitati sto ste napisale 🤣
    Cestitke svima na uspjesnim pregledima 🥰
    Ja sam se nakon 3 tjedna godisnjeg vratila ponovo na posao I moram priznat da se osjecam uzasno. S obzirom da radim u trgovini s ljudima neznam jel zbog hormona ali jednostavno toliko me stresiraju ljudi da bi ih nekad najradije pogodila necim u glavu 🤣🤣 I još nešto s obzirom da sam danas usla u 16 tjedan bas sam se zabrinula jer vidim da vas nekoliko napisalo da je 16 tjedan bio koban za neke od vas 😰😰 inače sam isto malko prizeljkivala curicu al sad definitivno vise ne želim mislit na to jer stvarno imam osjecaj da ako si toliko to želim da će se nešto dogodit I da ću se onda jako slomit 😔
    I znaci kazete od 15 tjedna je normalno da se osjeca bol u ledima jer mene ubija,doslovno nemogu vise normalno radit I funkcionirat. Jedva cekam pregled u utorak da vidim s dr jel to normalno I dal moram malo smanjit posao.

Da hormoni su bas pojacani, mene su isto nervirale neke stvari na poslu i ugl shvatila sam da sam se pocela ponasati onako kako bi trebala i inace😂odgovorim bez problema kada mi nesto smeta i sama se cudim odkud sada to..
    Mene trtica boli kada legnem navecer i osjecaj kao da ce me uklijestiti - i rekla mi dr da ce to tako biti do kraja..😏
    Sretno u utorak😇
    Dobrodosle nove trudnice 🙋‍♀️

Ajme jos do kraja...daleko je do kraja 🤭🤭 znaci bit ce zabavno 🙃

🧔34
    👩28
    👶💙 N 24.12.2021
    👶 15.02.2024
    Before we had you, we had each other,and now you are here we have EVERYTHING 💙 NOEL💙

• XOXO
    04. Srpanj 2021. 21:47

Evo koga zanima razlika u nipt testovima. Ja sam prosli put radila panoramu i stvarno amnio je samo potvrdila. U to vrijeme sam stvarno puno citala i istrazivala o tim testovima u nadi da cu nac da je veci postotak pogresaka. Nedavno sam pokusavala nac di sam to vidjela al nikako vise nac.  I sad na nekom drugom forumu nadem da je neko linkao bas to. Pa koga zanima evo link 
    https://obgyn.onlinelibrary.wiley.co...1002/uog.14694
    Znaci  postoje tri različite tehnologije: 1. shotgun masivno, paralelno sekvencioniranje, 2. ciljano, masivno, paralelno sekvencioniranje i 3. SNP tehnologija. Prvu tehnogiju koriste Nifty,  drugu koristi Harmony i treću koristi Panorama. Prva i druga tehnologija prebrojava kromosome mame i bebe zajedno i zato točnost rezultata ovisi o postotku fetalne frakcije. Što manji postotak fetalne frakcije više se broje mamini kromosomi i veća je mogućnost lažnih rezultata. Nešto tipa: uzmu mamine i bebine kromosome, zajedno ih umnažaju, ali umnažaju i neki sigurno normalan kromosom, pa gledaju je li ih ima jednako. Ako ih ima manje ili više onda je neki poremećaj. E sad, ako je malo bebinih u odnosu na majčine kromosome, onda oni i ne mogu vidjeti poremećen broj bebinih kromosoma. Mogu, ali što je manje bebinih, manje vide poremećaj. i to već ispod 8 % fetalne frakcije se već kreće smanjivati ta vidljivost i na 4% prepozna samo 62%. Treća tehnologija broji samo bebine kromosome, pa je točnost velika i kad je malo bebinih kromosoma tj. ako izbroji, onda izbroji. Točnost SNP tehnologije ne pada s manjom fetalnom frakcijom.

👶 - 2011.
    Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
    👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

Slee
    04. Srpanj 2021. 21:58

Hvala Miracle, ja sam se danas bas prepala jer vec 5 dana povracam i onda danas nista. A otkad sam pocela povracat me i cice manje bole tako da danas doslovno kao da ni nisam trudna imam osjecaj. Tvoje iskustvo me bas utjesilo :)

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

Jelenko93
    04. Srpanj 2021. 23:05

Cure ja ujutro imam pregled napokon nakon tri tjedna, zadnji put se još nisu čuli otkucaji... Nisam bila posebno nervozna evo sad me malo uhvatilo kad sam legla u krevet. Držite fige 🤞

🙋‍♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋‍♂️26
    Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
    Pokušavamo od 5/2021
    + 31.5.2021
    5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
    12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
    21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
    19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
    25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗

Bruna257
    04. Srpanj 2021. 23:32

Hej svima!
    Dobrodošlica novim curama 💗
    Mi danas feštali jer je princeza imala rodendan 🎉 i daaaa, ipak mama napravila torte 😁 uz sestrinu pomoć, a najbitnije da je curka zadovoljna... Sad sam premorena.... Jedino mi sveki tlak digla jer je išla od jednog do drugog i govorila da sam T, iako nam još to nije bilo u planu izblebetati... 😠 Baš je koma ta žena 🤦

.. what doesn't kill us, makes us stronger...

freya_444
    05. Srpanj 2021. 05:50

Pregledi 🤰🤰💞:
    Jelenko93- 5.7.
    Embarasada- 6.7.
    Miraclebaby26-6.7.
    Lori-6.7.
    novasrećica- 7.7.
    Birdy-7.7.
    ginger39-8.7.
    Ri-8.7.
    sirenita-8.7.
    Taya-8.7.
    anameri-9.7.
    XOXO-12.7.
    aurora12- 13.7.
    Bruna257-14.7.
    Bambina-15.7.
    jelenas-15.7.
    avica-16.7.
    Maša-19.7.
    Bela_le-21.7.
    Anci- 21.7.
    ane1212-21.7.
    TeJa-22.7.
    nemamimena26-23.7.
    Slee- 27.7.
    Freya_444- 29.7.
    AnnaO-6.8.

☀️☀️☀️☀️☀️☀️
    Jutrooo!
    Jelenko, sretnoooo 🤗🤗
    nelanr, imaš li i ti danas pregled?

Lucija 16.12.2021.💗

• XOXO
    05. Srpanj 2021. 07:02

Dobrojutro cure, 
    Yellow ma bila sam dosta istrazivala posto sam imala specificnu situaciju da su svi nalazi krvi, uzv, probir bili odlicni, NN je bio 1 mm, bedrena kost, cak crte lica nisu upucivale na nista. Dakle savrsen nalaz i to kod 3 razlicita dr. ia panorama dosla losa. Isla sam na amnio i u periodu cekanja rezultata imala sam potrebu istrazit nipt testove u nadi da cu nac nesto sto ce mi dat nadu zasto bi moglo bit pogresno. Od svih tih trenutno aktualnih na nasem trzistu Pannorama ima posebnu tehnologiju i citajuci i iskustva iz svijeta najmanje lazno pozitivnih i lazno negativnih rezultata. Manje od 0.5%.
    Za qualified nisam cula. Pa ne mogu nista reci. Pitanje je ako je novo kakvu tehnologiju koriste i  da li vec imaju pokriveno statisticki koliki su postoci pogresaka. Tako da cu za sad ja ipak opet na panoramu.
    Ne zelim nikog strasit ali iz svog iskustva imam potrebu upozorit da zapravo nista osim amniocinteze nije 100%, da su neki nipt testovi tocniji od drugih, a da neki nalazi mogu a uopce ne moraju upucivati na postojanje kromosomeopatije.
    Zelim ti svu srecu i urednu trudnocu 🤩

👶 - 2011.
    Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
    👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.