Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    jelenas
    12. Siječanj 2022. 08:00

Jutro svima! 
    Bea sretno na pregledu! 
    Embarasada super da je bio Grgić, ja sam sutra kod njega pa ću vidjeti dal da odem još privatno s 38tt ili u TA. Najviše me muči to čekanje na ctg i onda tamo još ležanje pol sata-sat 😩 Daj mi reci gdje se ide na CTG, tamo gore na odjel ili na onom krevetu ispred TA? 

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

• Clarissa
    12. Siječanj 2022. 09:01

Jutro! Embarasada super da nista ne forsaju, zvuci dobro. Zao mi je za cekanje...ja cu sljedeci tjedan vidjeti sto me na SD-u ceka odnosno sto ja sve tamo cekam 
    Cure koje ste u terminu ili tu negdje, osjecate li menstrualne bolove, tupi pritisak dolje s prednje strane? Sinoc sam dvaput opet osjetila tako neki grc, tupu bol, i trbuh se jako stvrdnuo, hm, mozda su to BH kontrakcije.
    I jos pitanje, jeste pakirale i pelene u torbu za rodiliste? Vidim na nekim popisima su navedene, na nekima nisu, ne znam treba li ih za SD pakirati. Chico uloske sam bome i ja nakacila na kofer, nema sanse da bi sve stalo da sam ih unutra popakirala, pa to zbilja treba neka Sport Billy torba 

jelenas
    12. Siječanj 2022. 10:12

Clarissa ja sam se jučer izgleda malo preforsirala sa šetnjom i pranjem podova i navečer sam imala osjećaj kao da će krenut porod. Sjećam se da mi je tako bilo i s prvom curkom ali ono, dva tri dana prije nego sam actually rodila. Tako da sam se malo i prepala. Sutra imam pregled pa me baš zanima što će doktor reći, vjerojatno ništa 😂 
    Ja sam pelene spakirala 5kom nek se nađe za svaki slučaj. Ne znam točno za SD, ali spakiraj 5-10kom, kolko ti stane a ostalo ti može donijet netko ako baš zaškripi. Chicco uloške sam spakirala 10kom, to bi mi trebalo bit dosta. U prematalici sam najdonju policu zasad ostavila s tim “viškovima” pa ću mužu samo pokazat da zna ako mi što zatreba dodatno gdje će naći.

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

Jelenko93
    12. Siječanj 2022. 12:44

Clarissa ja imam takve tupe menstrualne bolove tipa zadnjih tjedan dana... I zadnja dva dana sam se isto preforsirala i od sinoć do sad mi se križa rastavljaju 😳 Rekla sam da ću čekat nedjelju kad sam točno 37 tjedana da krenem s loptom vježbat ali budem ja malo danas se zakoturala pa mi možda i to popusti. Plus novi bolovi stalno prisutni su u zdjelici i stidnoj kosti, baš neugodno ali eto tako je to😅

🙋‍♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋‍♂️26
    Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
    Pokušavamo od 5/2021
    + 31.5.2021
    5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
    12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
    21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
    19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
    25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗

Lori🍀
    12. Siječanj 2022. 18:03

Hej cure!
    Čestitke svima na dobrim pregledima! Aleksandra i Slee odlično sa ne morate više mirovati!
    Ja sam od sutra u terminu pa isto ovo polu mirovanje prestaje i baš se veselim
    Kod mene ništa novo, pijem čaj lista maline, čula 2 teške priče s poroda pa razmišljam ipak uzeti onaj Dianatal gel iako mi se više čini kao marketinški trik.. Jel neka kupila od vas, pogotovo od vas koje ste rodile?

36 g., AMH 5, FSH 6, Hashimoto TSH 1.5, Vit D 103
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25: Gonal, Menopur, Cetrotide; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
    2. IVF 5/25: Ovaleap, Menopur, Orgalutran; 7🥚;ET 1 blastice, 2🐧; 6dnt ➕️; beta 2.6.⏳️

Lori🍀
    12. Siječanj 2022. 18:08

Pobježe mi poruka...htjela sam još napisati Clarissi za SD i pelene, svakako spakiraj, znam par cura koje su rodile tamo unazad god dana i sve su rekle da treba. I wc papir
    Što se tiče bolova i kontrakcija - ja sam prestala piti magnezij prije tjedan dana i pojačale su mi se bh kontrakcije. Menstrualne bolove nemam, jedino imam pritisak ponekad i to baš dosta, onako kao da će beba izletiti van (znam da neće ).

36 g., AMH 5, FSH 6, Hashimoto TSH 1.5, Vit D 103
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25: Gonal, Menopur, Cetrotide; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
    2. IVF 5/25: Ovaleap, Menopur, Orgalutran; 7🥚;ET 1 blastice, 2🐧; 6dnt ➕️; beta 2.6.⏳️

Belinea
    12. Siječanj 2022. 18:22

Clarissa, ja sam dva dana od termina i da, prije negdje dva dana me počelo tupo bas na stidnoj kosti boliti. Kontrakcije sam imala kao menstrualne lagane po noci u dva navrata u razmaku od otprilike tjedan dana. Iza predzadnjeg pregleda sam skužila da se mala spustila i da je dolje sve nesto mekano. Tad, 05.01. sam mislila da cu ostat nakon kontrole rodit - hahaha moš mislit. Tad sam bila 'cerviks clanka prsta uloživ'. Od tad unazad dva dana osjetim da se jos spusta, jos mekanije. Tad mi i pocinje neprestana tupa bol na stidnoj kosti i nekad cak kao da me 'važin' (da prostite 🤭) boli - nekad jace na lijevu stranu, nekad na desnu - najizrazenije kad ustajem i krecem se. Svaki puta kad se spustilo, mislila sam da nema vise kuda i da je to sad max sto mogu podnijet.
    Danas pregled - 'cerviks clanka prsta dug, prohodan za prst do glave ploda'. Kaze doc - sve je mekano, spremno, samo trudovi se cekaju. Tako da, ako sam ok skuzila, jesi u 39 tj? Ako da, mislim da imas jos fore 😁 ako je suditi po mom slucaju, u par navrata se beba spusta i to se osjeti uz sve veci pritisak na stidnu, mjehur, važin.. uz mekani sluzavi osjecaj - stalno mi je feeling da sam sluzava dolje, a samo imam mokracu na ulosku a to nije sluzavo-s tim sam se vec navikla borit zadnjih mj dva.. 
    Evo, malo sam detaljna, ne znam jel ti moj primjer sto znaci.. a, mozda ti se bebe i pozuri 😝

• Embarasada
    12. Siječanj 2022. 18:44

jelenas

Jutro svima!
    Bea sretno na pregledu!
    Embarasada super da je bio Grgić, ja sam sutra kod njega pa ću vidjeti dal da odem još privatno s 38tt ili u TA. Najviše me muči to čekanje na ctg i onda tamo još ležanje pol sata-sat 😩 Daj mi reci gdje se ide na CTG, tamo gore na odjel ili na onom krevetu ispred TA?

Grgic radi i u Gineku jel, a nisam to znala. Imala sam fasciklic od Gineko pa me pitao jesam bila kod njega, ali nisam nego kod Dr. Ujevic.
    Za CTG smo sve cekale za onaj ispred vrata. Ja sam bila dosta kratko, 15ak min... 

• Embarasada
    12. Siječanj 2022. 18:51

Clarissa

Jutro! Embarasada super da nista ne forsaju, zvuci dobro. Zao mi je za cekanje…ja cu sljedeci tjedan vidjeti sto me na SD-u ceka odnosno sto ja sve tamo cekam
    Cure koje ste u terminu ili tu negdje, osjecate li menstrualne bolove, tupi pritisak dolje s prednje strane? Sinoc sam dvaput opet osjetila tako neki grc, tupu bol, i trbuh se jako stvrdnuo, hm, mozda su to BH kontrakcije.
    I jos pitanje, jeste pakirale i pelene u torbu za rodiliste? Vidim na nekim popisima su navedene, na nekima nisu, ne znam treba li ih za SD pakirati. Chico uloske sam bome i ja nakacila na kofer, nema sanse da bi sve stalo da sam ih unutra popakirala, pa to zbilja treba neka Sport Billy torba

Ja osjećam stvarno svakojake bolove i probadanja :) već sam u 40.tjednu pa nije niš čudno. Ali ono što me ajmo rec plaši tj šta najviše doživljavam su probadanja kroz rodnicu. Ima li netko to još? Inače mislim da bi pravi trudovi trebali početi od leđa, prema trbuhu i ponavljati se u nekim razmacima. Meni se to još definitivno ne događa...
    Sto se tiče torbe, nisam spremila pelene. U vinogradskoj se dobiju koliko znam a i ako mi zafali to će mi muž donest jer ne želim nositi previše stvari. Chico uloske sam razdijelila u par Ikeinih plastičnih vrećica, i u svakoj toj vrećici imam mali ručnik, mrežaste gaće i sl... Kao neki paketi za nosit na wc. Nosim nekih 15ak uložaka. Ako mi bude falilo isto će mi muž donest. 

• Clarissa
    12. Siječanj 2022. 18:56

Hvala cure! I tnx Lori za SD info, budem  
    Belinea danas sam 37+2. Isto imam filing da sam jako sluzava dolje, ali jos nije nista drugacije nego standardni iscjedak koji sam imala kroz trudnocu. I bas osjetim sve vise pritisak na mjehur, znaci spusta se malac... Prosli tjedan mi cerviks nije jos nista bio skracen, zatvorena. Treba docekati pon da vidim sadasnje stanje Bolova nema, zna me nekad kad se ustanem i krenem kao osinuti dolje, neko pikanje, kratko probadanje i onda skuzim da je mjehur opet pun. I tak. A vjerojatno sad i sama svaku promjenu osluskujem i gledam pod povecalom. Ona epizoda u ned me malo ipak uplasila, iako je to sve sigurno normalno, no u datom trenutku i u nepoznatim mi okolnostima nastao mali suc-muc u glavi  No odmah mi lakse kad cujem za slicna iskustva, tnx

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.