Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Luluuu
    21. Svibanj 2021. 20:27

Čestitam na dobrom pregledu! Drago mi je da ste sve dobro 🥰 

Nama je pregled 14.6. ☺️ Držite fige da nam je hematom nestao 🤞🏼

Trenutno uzimam elevit tablete od Bayera i folat od solgara. U ovim Elevit tabletama ima magnezija, ali ja i dalje imam stalno neke lagane grčeve u nogama (kao mravce onako). Ne znam jel to neki klasičan simptom i dal bi mi možda veće doze magnezija pomogle, svakako ću spomenuti ginekologici pa ćemo vidjet sta će ona reci. 😄

freya_444
    21. Svibanj 2021. 20:40

Pregledi 🤰🤰💞:
    novasrećica- 24.5.
    piba7- 24.5.
    tierra-25.5.
    Freya- 28.5.
    Lucy_lu - 31.5.
    ginger39- 1.6.
    Ri- 1.6.
    Angel- 1.6.
    Peppss- 2.6.
    Schinin- 3.6.
    sirenita- 7.6.
    Maša- 7.6.
    nemamimena26- 9.6.
    Taya- 9.6.
    Bela_le- 10.6.
    avica- 14.6.
    Luluuu- 14.6.
    aurora12- 15.6.

Lucija 16.12.2021.💗

Ri
    21. Svibanj 2021. 20:42

piba7

Cure, jel koja od vas pije duphaston I da je jako napuhana od njega? Ja sam ko balon, imam osjećaj da ću se raspuknuti. Trbuh mi je baš jako napuhan, a nema šanse da mi se već može vidjeti.
    Mi smo za prvo dijete naravno uzeli 3u1 kolica, jer sam ja bila tvrdoglava i htjela sam sve to imati. Na kraju smo nakon 5mj jedva dočekali da kupimo kišobran kolica.
    Za drugo dijete ćemo uzeti onda samo košaru koja ide na ta kišobran kolica.

Bok Piba ja uzimam Duphastone u malim dozama, namam taj problem, ja znam biti pospana nakon sto ga uzmem ali sad neznam da li je to od toga.

08.05.2021 + 🎀
    25.03.2023 + 💙

• ginger39
    21. Svibanj 2021. 21:00

Da, nevjerojatno kako se to promijeni. Ujutro bih kuću preokrenula, a popodne krepavam ko nasukana riba, doslovno ne mrdam s kauča.

Peppss
    21. Svibanj 2021. 22:30

piba7

Cure, jel koja od vas pije duphaston I da je jako napuhana od njega? Ja sam ko balon, imam osjećaj da ću se raspuknuti. Trbuh mi je baš jako napuhan, a nema šanse da mi se već može vidjeti.
    Mi smo za prvo dijete naravno uzeli 3u1 kolica, jer sam ja bila tvrdoglava i htjela sam sve to imati. Na kraju smo nakon 5mj jedva dočekali da kupimo kišobran kolica.
    Za drugo dijete ćemo uzeti onda samo košaru koja ide na ta kišobran kolica.

Ja ga pijem, 2xdnevno, pijem tek dva dana ali i ja sam baš jako napuhana, navečer imam osjećaj da ću eksplodirati, a nisam ni napunila 6 tjedana 😂 

Peppss
    21. Svibanj 2021. 22:39

anameri čestitke na dobrom pregledu! 🥰
    Što se tiče kolica ja već imam od šogorice, košara koja se pretvara u sjedalicu kad malo naraste, krem su boje pa će nam pasati bez obzira na spol. Jedino što su dosta mala, njene curice nisu baš komotno stale u njih nakon godinu dana pa palniram uzeti i neka kišobran/sportska kasnije.
    Meni su Jane prekrasna, ali dosta su skupa i imamo ova od šogorice tako da ću radije uložiti u neka malo bolja ili čak onaj smart trike za kasnije.
    Ako će biti curica, onda imamo i dosta stvari od nećakinja, a i dalje rodbine i prijatelja, ako je dečko nešto ćemo iskombinirati neutralnih nasljeđenih stvari i novih. 😁

Peppss
    21. Svibanj 2021. 22:47

E da, imamo i kinder i hranilicu od šogorice i nećakinja, od većih stvari moram još nabaviti kadicu s postoljem jer imamo tuš kabinu. One komodice koje su i stol za presvlačenje su mi preslatke, ali u sobi imamo ogroman ormar u kojem ima mjesta za stvari od bebice i taman se da još kinder uklopiti u prostor sobe tako da mislim da ćemo to preskočiti...

• Schinin
    22. Svibanj 2021. 04:15

pozdrav cure 🌞
    kod nas je bio divan suncan dan, pa smo popodne proveli vani imali smo period hladnih, kisnih dana pa sam se bas radovala osim toga ima toliko posla u vrtu koji smo bas zapostavili ja isla vezat grm ruze, a bila u haljinici - sva sam izgrebana
    Freya tebi veliko hvala za vodjenje liste 
    Novasrecica hvala, samo me davite, tu sam 
    aurora dajem ti absolutno pravo, sto se tice naci dr koji sve ukupno sagleda. nazalost je trend sve veci da bas imas usko specijalizirane, na kraju od silnog drveca ne vide sumu samo sto vecina ne zeli to priznati pa tebe jos izmrcvare tipa sto se bunis, to mora tako. nazalost prosla sam i ja to isto kao pacijent, a ako mene kao kolegu tako tretiraju, ne zelim znati kako je onda onima koji nisu iz te struke...
    anameri super za pregled nek tako i ostane
    Luluuu pijes li dovoljno preko dana? hidratacija je jako vazna kod grceva i moram priznati da i ja sama "zaboravim" dovoljno piti sto mi se doooobro osveti

👩🏻‍⚕️40 👨🏻‍⚕️53

• Schinin
    22. Svibanj 2021. 04:29

Bela_le

Kad pricamo o stvarima… ja se neckam oko nosiljke ili marame, oboje mi se cini kao super stvar dok po kuci napravis nesto i kasnije za setnje, ali opet gledam, rodit cu u zimu, za van nece moci u tom do proljeca, a mozda ce mi onda biti preteska beba, a nije bas jeftino, pa eto ako koja ima savjet

Znam dosta cura koje obozavaju marame i kazu da su im bile spasonosne i da nikad ne bi nista drugo uzele. ja probala skuziti kak to ide pa nisam skroz, i uzela nosiljku (imam ergobaby)   moj sin je rodjen krajem septembra i mi smo se citavu zimu nosali, ovdje bas ima puno stvari sto mozes raditi s djecom tako u jesen i do Bozica (pumkin patch, razliciti Halloween specials, holliday lights, Santa special rtc), pa smo bili stvarno puno vani i mene je spasilo. Cak mi je zimi bilo ljepse neg ljetisto se tice tezine bebe - ja inace imam problema sa ledjima i on je bio bas dobar komad bebe, kad dobro namjestim nosiljku nije bio nikakav problem. ima nesto i u tome sto Piba kaze: neke bebe nisu bas odusevljene takvim nosanjem, moj je naprimjer vise volio tako nego u kolica (nama je problem bio strpati ga u kolica). prestali smo se tako nosati negdje oko gedine dana - sto je bio stabilniji na nogama to je manje u obzir dolazilo nosanje ili kolica

👩🏻‍⚕️40 👨🏻‍⚕️53

• Schinin
    22. Svibanj 2021. 04:52

Antonela da stavimo tocku na i: stvarno mi je zao zbog Vase (btw persiranje mene nije potrebno ali ako se tako bolje osjecate...) bolesti i svega sto kroz nju i zbog nje prolazite. Razumijem potpuno da i Vi prilicno emocionalno reagujete na takve teme ali sa duznim postovanjem ili niste dobro procitali moje postove ili niste razumjeli. i definitivno nema mjesta napadu, ja kao savjestan lijecnik mogu ponuditi informacije a sto cete i kako cete Vi te informacije upotrijebite je definitivno Vas osobni izbor.
    Da, maligne bolesti djece spadaju u domenu pedijatrije, bila bi mi prilicna novost da takvo sto ginekolozi tretiraju. Ja nisam ni jedno  rijeci pomenula da se dogadjaju embrionalne malformacije (pripada u domenu ginekologije!) nego da se riziko za maligne bolesti u djecijoj dobi moze povecati - cak i to ne znaci da ce dijete sa sigurnoscu oboliti.
    to sto nema na stotine studija ne znaci da ove sto su provedene nisu validne, a ocigledno ste propustili da procitate studiju koja se direktno bavi sa farabom za kosu i risikom za leukemiju, mozda da pogledate linkove koje sam postavila opet?
    za puls oksimetar sam eksplicitno navela da se ne koristi na porodu ukoliko je sve u redu (i tu se gledaju nokti)  ali da se definitivno koristi u slucajevima gdje situacija to trazi, kao sto je vas slucaj. 
    sa duznim postovanjem Vi ste iznijeli nekolicinu gluposti, to sto kao laik niste upuceni u neke stvari i ne vjerujete ne znaci da to ne odgovara cinjenicama i da ne postoji
    Zelim Vam svu srecu svijeta, urednu trudnocu i zdravu bebicu a mozda i da smirenije promatrate svijet i ne ulazite u diskusije gdje vam fali znanja

👩🏻‍⚕️40 👨🏻‍⚕️53

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.