Pozdrav Pepa, drago mi je cuti da su simptomi prosli i da sad uzivas :) jesi dobila na kilazi, vidi li se trbuh dosta?
Pozdrav Pepa, drago mi je cuti da su simptomi prosli i da sad uzivas :) jesi dobila na kilazi, vidi li se trbuh dosta?
Još ni kile nisam dobila, al iskreno da ti kažem jedva čekam da pocnem vraćati kile koje sam izgubila. Izgubila sam skoro 5 kg, a i inače sam mršavica. Trbuh se vidi svakako ali je još uvijek taj tip trbuha koji se može i zakamuflirati 🤣
Curice, nema me tjedan dana pa vidim da ste puno pisale i da ima puno novih budućih mamica. Čestitam svima od 💜. Samo opušteno, pozitivno i bez stresa.
Šapice, brzo si gotova sa prvim tromjesečjem… Jeee 🥂🍀
Gdje nam je Isabela?
Ja sam super, svi simptomi prvog tromjesečja su nestali, tako da se sad znam i zaboravit da sam trudna. Jedino šta se očito počelo sve rastezat pa me tu i tamo malo grčevi hvataju i probada u trbuhu.
🙃
Wiiiii 🎉🎉🎉 jedva cekam 🥰... nema Isabele vec dosta dugo, ne znam di je, valjda pakira stvari i seli se😊😁
Curice, nema me tjedan dana pa vidim da ste puno pisale i da ima puno novih budućih mamica. Čestitam svima od 💜. Samo opušteno, pozitivno i bez stresa.
Šapice, brzo si gotova sa prvim tromjesečjem… Jeee 🥂🍀
Gdje nam je Isabela?
Ja sam super, svi simptomi prvog tromjesečja su nestali, tako da se sad znam i zaboravit da sam trudna. Jedino šta se očito počelo sve rastezat pa me tu i tamo malo grčevi hvataju i probada u trbuhu.
🙃
Wiiiii 🎉🎉🎉 jedva cekam 🥰… nema Isabele vec dosta dugo, ne znam di je, valjda pakira stvari i seli se😊😁
Je je moguće, znam da je pod zadnje spominjala selidbu 🙃
Kako se ti osjećaš? Kada ti je pregled?
Cure,neka probadanja su u điru danas pa ležim i čitam :) Pročitala sam tu na forumu o Nifty testu i nešto sam našla i o Harmony testu. Ćete se vi za to odlučiti? jel radila koja od vas? Mislim da će meni dr. to preporučiti zbog godina, a i sama bi se možda odlučila… Čitala sad vjerojatnosti i preznojila seCijena testa je meni sad i previše,ali mislim da ne bi trebala dvojiti. 40 godinica je tu
Vidim da moja doktorica ima taj test (Nifty).
Evo ja sam radila i u prosloj trudnoci i sad u ovoj nifty. Sad u utorak sam bas vadila krv i imala uzv, i sad cekamo nalaze.
Zakaj nifty? Jer ovaj nifty plus paket testira daleko najveci broj kromosomskih malformacija i sindroma, a i ima najvecu bazu testiranih trudnica pa je postotak tocnosti puno veci.
Radila sam ga zbog svojeg mira, bar kaj se keomosomskih proremecaja tice, godine jos nisu kod mene toliki problem (30 punim u 7.mj).
Negdje prije sma stavila i rezultate testa iz prosle trudnoce da cure vide kak izhleda nalaz.
Da li mislis da uz nifty treba i amniocintezu napraviti? Danas sam toliko citala o tome jer mi na pamet nije pao los scenarij. A sad sam luda od tih statistika i godina. 😳
Nema potrebe i jedno i drugo. Ako dode los nalau niftyja, onda se ide na amniocintezu jer je ona izrazito invanzivna metoda pa se preporuca tek ako postoje insikacije za nju. Mislim, amniocinteza je jedina 100% jer uzima uzorak plodne vode iglom kroz zenin pupak i analizira plodnu vodu, ali tim postupkom postoji mogucnost ostecenja ploda i spontanog pobacaja. Nifty je ipak neinvazivan, vadi se krv i onda se iz majcine krvi izolira fetalna krv i ona se analizira.
Tenci hvala puno🤗 Ja sam jedna od onih skepticnih i kad vidim novi test, novi nacin, salje se u Hong Kong...odmah sumnja na rezultat i vjerodostojnost istog. Zato mi puno znaci kad cujem vasa iskustva i misljenja, da nije to prodavanje magle kako se kaze.
Samo jos dal je potreban test Plus ili moze osnovni? Spol mi je nebitan😊
Cure ja od sinoc 37,1. Nez sto da radim. Jucer me
Alergija jos skrpala da nisam mogla gledati na oci njti stati kihati, ovaj tjedan bi trebala na pregled i nifty.
Atalanta sad se nifty salje u Zg kako su mi cure objasnile al se isto ceka nekih 7 dana. Spol saznas u oba. Mi cemo plus jer su veliki novci za oboje, a razlika nije toliko velika u cijeni izmedu basic i plus, dok se puno vise toga provjeri sa plus. Nama godine nisu presudne, manje od 30 imam, al nekako zbog sigurnosti smo se odlucili.
Dosta su cure zadovoljne niftiyem, dok kod kombiniranog ima podijeljenih misljenja. Moze biti sve ok, al moze pokazati krivo pa se cure namuce a zapravo razloga za brigu nije bilo. One koje su imale negativno iskustvo pretpostavljam da nece vise nikad na kombinirani, iscitala sam forume i niko si ne zeli to opet priustiti, dok onaj kome bude sve ok nema nista protiv. Sve je to lutrija
Ja ne razmisljam jos o tome. A mislim da ni necu raditi.
Dobrodosle nove curke.
Ana26 meni je dala da povadim krvne nalaze i urin.
Bas mi je drago da si ugledala plusic prirodno.
06/20 blighted ovum 8tt.
Tenci hvala puno🤗 Ja sam jedna od onih skepticnih i kad vidim novi test, novi nacin, salje se u Hong Kong…odmah sumnja na rezultat i vjerodostojnost istog. Zato mi puno znaci kad cujem vasa iskustva i misljenja, da nije to prodavanje magle kako se kaze.
Samo jos dal je potreban test Plus ili moze osnovni? Spol mi je nebitan😊
Slalo se prije u hong kong, i iskreno vise vjerujem njivovim doktorima nego nasima 😂 sad vec pol godine otprilike se radi to u zagrebu. Ali nalazi dolaze za otprilike isto vrijeme. U prosloj trudnoci sam cekala 9 dana, prijateljica radila prije par mj i doslo joj za 8 dana, tak da je isto.
Osnovni provjerava smao down, edwards i patau, a plus jos 6 ostalih kromosomskih sindroma i 60ak kromosomskih malformacija, tak da za 1000kn razlike, bolje uzeti plus.
A spol mozes i ne moras oznaciti da ti napisu. To je proizvoljno.
Kombinirani probir je iskreno sranje, jer gleda ultrazvucni pregled i krv mame, i dob, a to je sve tak, nifty, harmony i panorama ipak izdvajaju fetalnu dna iz majcine krvi i nju analiziraju, a postotak tocnosti je ful visok, za ova tri najcesca kromoskomska sindroma (down, edwards i patau) je tocnost 99,17%.
Ako imate mogucnosti financijskih, bolje onda jedan od ovih testova napraviti.
Sortiraj odgovore
Najstariji