Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    17. Svibanj 2020. 09:43

Pepa14

Sapica

Pepa14

Curice, nema me tjedan dana pa vidim da ste puno pisale i da ima puno novih budućih mamica. Čestitam svima od 💜. Samo opušteno, pozitivno i bez stresa.
    Šapice, brzo si gotova sa prvim tromjesečjem… Jeee 🥂🍀
    Gdje nam je Isabela?
    Ja sam super, svi simptomi prvog tromjesečja su nestali, tako da se sad znam i zaboravit da sam trudna. Jedino šta se očito počelo sve rastezat pa me tu i tamo malo grčevi hvataju i probada u trbuhu.
    🙃

Wiiiii 🎉🎉🎉 jedva cekam 🥰… nema Isabele vec dosta dugo, ne znam di je, valjda pakira stvari i seli se😊😁

Je je moguće, znam da je pod zadnje spominjala selidbu 🙃
    Kako se ti osjećaš? Kada ti je pregled?

Super zadnjih par dana (nemam vise onak cesti nagon za povracanje), spavam super, samo me glava boli... joojj, u utorak radim nifty 🥰😊 jos malo

17. Svibanj 2020. 09:46

Tenci

Atalanta

Tenci hvala puno🤗 Ja sam jedna od onih skepticnih i kad vidim novi test, novi nacin, salje se u Hong Kong…odmah sumnja na rezultat i vjerodostojnost istog. Zato mi puno znaci kad cujem vasa iskustva i misljenja, da nije to prodavanje magle kako se kaze.
    Samo jos dal je potreban test Plus ili moze osnovni? Spol mi je nebitan😊

Slalo se prije u hong kong, i iskreno vise vjerujem njivovim doktorima nego nasima 😂 sad vec pol godine otprilike se radi to u zagrebu. Ali nalazi dolaze za otprilike isto vrijeme. U prosloj trudnoci sam cekala 9 dana, prijateljica radila prije par mj i doslo joj za 8 dana, tak da je isto.
    Osnovni provjerava smao down, edwards i patau, a plus jos 6 ostalih kromosomskih sindroma i 60ak kromosomskih malformacija, tak da za 1000kn razlike, bolje uzeti plus.
    A spol mozes i ne moras oznaciti da ti napisu. To je proizvoljno.
    Kombinirani probir je iskreno sranje, jer gleda ultrazvucni pregled i krv mame, i dob, a to je sve tak, nifty, harmony i panorama ipak izdvajaju fetalnu dna iz majcine krvi i nju analiziraju, a postotak tocnosti je ful visok, za ova tri najcesca kromoskomska sindroma (down, edwards i patau) je tocnost 99,17%.
    Ako imate mogucnosti financijskih, bolje onda jedan od ovih testova napraviti.

Potpisujem. I ja idem na plus za 2 dana 😁 jedva cekam. Iako su meni rekli nalazi 10-14 dana (to valjda zadnji zadnji rok 😊)

BlueMoon
    17. Svibanj 2020. 09:48

Koliko traje pregled za nifty, jel se samo krv vadi ili jos nesto?

17. Svibanj 2020. 09:54

BlueMoon

Tenci kaze da rade i detaljni uzv (mislim moraju potvrditi kucanje srca). Tenci? 😊 daj nam malo detaljnije o pregledu ako nije problem 🥰

• Mara Kokosica
    17. Svibanj 2020. 09:55

Cure koje boli glava cula sam jedan savjet. Iscjediti limun i u to dodati kasikicu crne kave. Kazu pomaze.

06/20 blighted ovum 8tt.

17. Svibanj 2020. 09:57

Sapica

Tenci

Atalanta

Tenci hvala puno🤗 Ja sam jedna od onih skepticnih i kad vidim novi test, novi nacin, salje se u Hong Kong…odmah sumnja na rezultat i vjerodostojnost istog. Zato mi puno znaci kad cujem vasa iskustva i misljenja, da nije to prodavanje magle kako se kaze.
    Samo jos dal je potreban test Plus ili moze osnovni? Spol mi je nebitan😊

Slalo se prije u hong kong, i iskreno vise vjerujem njivovim doktorima nego nasima 😂 sad vec pol godine otprilike se radi to u zagrebu. Ali nalazi dolaze za otprilike isto vrijeme. U prosloj trudnoci sam cekala 9 dana, prijateljica radila prije par mj i doslo joj za 8 dana, tak da je isto.
    Osnovni provjerava smao down, edwards i patau, a plus jos 6 ostalih kromosomskih sindroma i 60ak kromosomskih malformacija, tak da za 1000kn razlike, bolje uzeti plus.
    A spol mozes i ne moras oznaciti da ti napisu. To je proizvoljno.
    Kombinirani probir je iskreno sranje, jer gleda ultrazvucni pregled i krv mame, i dob, a to je sve tak, nifty, harmony i panorama ipak izdvajaju fetalnu dna iz majcine krvi i nju analiziraju, a postotak tocnosti je ful visok, za ova tri najcesca kromoskomska sindroma (down, edwards i patau) je tocnost 99,17%.
    Ako imate mogucnosti financijskih, bolje onda jedan od ovih testova napraviti.

Potpisujem. I ja idem na plus za 2 dana 😁 jedva cekam. Iako su meni rekli nalazi 10-14 dana (to valjda zadnji zadnji rok 😊)

Meni rekla za 7 dana radnih da otprilike dode, da je to gprnja granica, ne znam u cemu je fora 🤷‍♀️ iz hong konga doslo za 8 dana, odnosno 16.11. sam vadila krv, 18.11. je doslo k njima, a na nalazu pise da je napravljen i poslan na mail 24.11., stoga da je to bila subota pa je meni proslijeden mail 26.11. A sad budemo vidjeli kad bude doslo.
    Ma super bude sve, ja se uvijek veselim uzv-u tom prije vadenja krvi.

BlueMoon

17. Svibanj 2020. 10:01

Sapica

BlueMoon

Tenci kaze da rade i detaljni uzv (mislim moraju potvrditi kucanje srca). Tenci? 😊 daj nam malo detaljnije o pregledu ako nije problem 🥰

Da, rade detaljan uzv, moraku potvrditi da je beba zova jer nema smisla vaditi krv i placati nifty ako nazalost ne kuca srce.
    Uzv-om provjerava sve organe koji su razvijeni dok sad, cerviks, opcenito stanje u maternici, mjeri se nuhalni nabor, gleda dal postoji nosna kos, brojali smo prstice na rukama i nogama, dobijete par slikica inu 2d i u 3d.ugl, ful detaljan uzv, to je taj mini anomaly scan. Ja sam bila cca. pol sata na uzv-u, mozda koju minutu manje.
    I da, meni se i u prosloj trudnoci i sad u ovoj, vec vidio spol i to dosta dobro vidio 😀

17. Svibanj 2020. 10:04

Tenci

Sapica

BlueMoon

Da, rade detaljan uzv, moraku potvrditi da je beba zova jer nema smisla vaditi krv i placati nifty ako nazalost ne kuca srce.
    Uzv-om provjerava sve organe koji su razvijeni dok sad, cerviks, opcenito stanje u maternici, mjeri se nuhalni nabor, gleda dal postoji nosna kos, brojali smo prstice na rukama i nogama, dobijete par slikica inu 2d i u 3d.ugl, ful detaljan uzv, to je taj mini anomaly scan. Ja sam bila cca. pol sata na uzv-u, mozda koju minutu manje.
    I da, meni se i u prosloj trudnoci i sad u ovoj, vec vidio spol i to dosta dobro vidio 😀

Znaci ja bi za 2 dana mogla znati kaj nosim 🥰🥰🥰🥰 hvala ti na objasnjenju, bas jedva cekam i nadam se da je sve okej 😊😊

BlueMoon
    17. Svibanj 2020. 10:18

Hvala :) sapice u koliko sati si narucena? Je li vazno da se radi odma ujutro?

17. Svibanj 2020. 10:21

BlueMoon

Hvala :) sapice u koliko sati si narucena? Je li vazno da se radi odma ujutro?

U 11,30. Rekli su mi da se pregled radi do 13h 🤷‍♀️. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.