Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    10. Svibanj 2020. 21:15

Naravno pa i ja. Nisam čekala do 14.5 nego sam isla 5.5 na pregled da dr provjeri. Iskreno brinula sam i ja da nije VM. Nazalost, nikad ne znas simptomi budu isti. Ja sad idem u cetvrtak na taj dogovoreni pregled ali necu opet na utz ako je prosli tj bilo sve ok, OSIM da doktorica kaze da treba. Mislim to ne moram ni isticat.

Napada me se tu bezveze vrlo bezobraznim tonom sa "laganini sa komentarom" mislim da takva komunikacija nije u redu jer nisam napisala nista lose ni opasno, naprotiv. A Lilo sam na komentar i jucer i danas napisala da bih ja osobno isla na utz jer smedjarenje u T treba provjerit.

Ako je sve okej ne bi ni ja na tvom mjestu inzistirala na uzvu sad 😄... ma joj, nemoj shvacat ni uzimat to k srcu - hormoni divljaju, trudne smo (sad imamo izgovor za sve)... ak sam te ja kaj uvrijedila sorry , nije mi bila ni najmanja namjera 😘 ... Nego, htjela sam pitat sve curke - jel ima koja a da nije isla na briseve jos? Ja ne znam jel bi se javila ovom novom doktoru i trazila ga briseve (prebacila sam se od starog jer mi je na trazenje briseva reko -maa imas ti jos vremena za napravit ih... jedva da mi je dao uputnicu za tsh i krv vadit 🙄) 

10. Svibanj 2020. 21:17

Joj kak mi je ovaj zadnji komentar poslalo 🤣🤣🤣... uglavnom, osvrt je na Lelu i moj komentar je od "Ako je sve okej..."

LeLa2807
    10. Svibanj 2020. 21:22

Sapica

Joj kak mi je ovaj zadnji komentar poslalo 🤣🤣🤣… uglavnom, osvrt je na Lelu i moj komentar je od "Ako je sve okej…"

Skuzila sam haha. Ne, pa nisi me ti napala sta ti je. Ne odnosi se komentar na tebe. 
    Imamo hormone, ali to nije opravdanje da jedna prema drugoj budemo bezobrazne nego da pristupamo sa razumijevanjem i da si pomažemo. Ja sam tu dosla naucit i dijelit iskustva prije svega i sa dobrom namjerom. 
    Mene ti ova salje na briseve i da Vadim krv i onda sa tim nalazima da dodjem na sljedeci pregeld. Ja bi svakako trazila briseve. :)
    Unknow girl puno nas je friskih. Dobrodosla i jos jednom cestitke na T. 
    Ja sam zvala Dr odmah sa danom kasnjenja cisto da joj dam vremena ako je guzva da me naruci. Pocela sam pit Novalac odmah, ali mi je dr sad na pregeldu propisala folacin i rekla da samo to pijem za sad pa sam ju poslušala. Mislim da je Novalac super on ima sve u sebi. 

Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
    Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.

BlueMoon
    10. Svibanj 2020. 21:37

Cure kakve briseve? 

• Bebac9697
    10. Svibanj 2020. 21:40

LeLa280

Ja se apsolutno slažem s tobom. Meni se cini kasno i 7 tt upravo zbog VM. I napisala sam do sad svima uostalom i JA SAM OTISLA sa 5+5 radi smedjarenja dakle to su situacije kad bi svaka zena trebala otici. Meni je dr isto rekla ako se pojača javi se. Naravno da je u toj situaciji vaznije ici na utz nego ne otici. Ali ja sam pisala da ici iz znatiželje nije dobro. I od uredne T moze se nesto poremetit ako zena bezveze ide.

Bas zbog toga sam i pitala ovdje da li je kasno da me naruci na prvi pregled tek u 9tj jer se bojim te VM trudnoce. Evo boli me donji dio leđa i trticna kost temp. 37C i odma pomislim da li je to normalno, da nije mozda VM. A radi ove situacije sa koronom nedaju prici domu zdravlja ako nemas taj dan termin. Samo hitni slucajevi ali i to se moras najaviti pozivom. A preporucuju ako nema krvarenja niti jake boli da se ne moze izdrzati da se ne dolazi. 

🧔-34
    🙎‍♀️-24
    5/2020 blighted ovum. u 9tt 💔

BlueMoon
    10. Svibanj 2020. 21:42

Pozdrav i cestitke.. meni je gin prepisala folacin tako da drugo nisam ni istrazivala.
    PS. Cure odluka je pala na nifty plus. Mogu ga vec napraviti al sam tek prekjucer bila na pregledu pa necu ovaj nego sljedeci tjedan, test i tad ce me pregledati kompletno i dati trudnicku..
    Jel ima ko problema sa puno sline u ustima? Meni su mucnine prosle, al jos mi je cudnjikavo s hranom, koda mi se okus promijenio ili mi je zeludac osjetljiviji (super opis, znam). Ugl nije ko prije trudnoce

10. Svibanj 2020. 21:43

Uzv ne steti, pogotovo ne ovak kratki ko u nasim slucajevima.
    Jedina stvar je, koju budete vidjela kasnije dok bebice malo porastu, da uvijek rukicama pokrivaju usi, bas cesto vam budu u tom polozaju na pregledima, jer kak i sam naziv kaze to su ultrazvucni valovi koji im smetaju zbog visokih frekvencija. Tak da, ako doktori procijene, odite cesce na preglede,  ma cak i ako ste vi u strahu, bez probema odite na hitnu da pregledaju makar bile par sati prije na uzv-u.
    Evo, ja idem i sutra i preksutra i bas se veselim i uopce me ne brine uzv dva dana za redom.. 

10. Svibanj 2020. 21:44

I da, nove cure dobrodosle 😊

BlueMoon
    10. Svibanj 2020. 21:48

Bebac ne znam je li kasno ali ja sam odmah Na prbom pregledu u 5/6 tj vadila krv, urin, pa urinokulturu zbog bakterija koje je pokazao test urina, pa krv opet, ponavljala glukozu.. ugl sve te “tehnicke” stvari, dobila folacin, eutiroks i zeljezo. Zato mislim da je bilo vazno da sam odmah otisla, jer do sljedeceg pregleda koji je bio prekjucer -9tj 6 dana, mi se vec izregulirao TSH, vjerujem da je i zeljezo bolje ili bar nije gore.. a sad iskusnije cure ce znati bolje za ostalo, meni je ovo prva trudnoca i jedino iskustvo.. sretno

10. Svibanj 2020. 21:57

BlueMoon

Cure kakve briseve?

Cervikalne briseve (klamodija, bakterije, ureaplazma, mikoplazma)- to se obicno radi na prvom pregledu kad se potvrdi trudnoca i srcana akcija...znaci ti nisi radila 😄 nisam ni ja, a tek u uto idem vadit krv, urin i tsh, a vec cu bit 10i pol tt

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.